Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#826 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

http://www.6yka.com/novost/134878/kafa- ... a-10-osoba

E dusa draga. :( Toliko rinta tamo da ima vremena da laprda danonocno po blogovima i fejzbucima.
Teško nam je poraz priznati. Tko je otišao, neće se ni vratiti, a ti što si mislio otići, tako ti svega, ostani!!! Ne idi - ističe ova gastarbajterica, njegovateljica i kolumnistica..
tj. ne dolazi mi jos i ti, dosta mi je rumuna i čeha.
stakasa

#827 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

kiligonzales wrote:Dolara mi puna torba, ali dusa osta prazna, ko tudjinu jednom proba ne treba mu veca kazna :D

Jedan gračanički song :D
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Od one djece naturscika preko zanosne sekretarice... Svega
Hakiz

#828 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hakiz »

Seyfo

#829 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

A ljudi taman mislili biti na birou do kraja zivota ili makar do peMzije :-)
Bluemore

#830 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

I srkat kafu nedje :-)
deer_hunter

#831 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by deer_hunter »

Nevjerovatno retardiran tekst. Stvarno cu poceti slikati cjenovnike po restoranima, cisto da razbijem zabludu da rucak za dvoje u Njemackoj kosta ko rucak za 10 u BiH.
Kraj mi je vrh, eto mi bi se vratili, al bojimo se sta ce selo reci, a vi zato budite pametniji i ostanite tamo gdje nema posla, al zato moRete pravit logore po sumama, gdje nemate sta jest, al zato imate tresnju, sto da vam djeca u tudjini zaradjuju dzeparac raznoseci novine kad mogu lako od bake zaraditi petaka svaki mjesec,(znas ti jarane sta se sve moze s 5 maraka,kladionica, ovo ono). Sta cete ovamo gdje je osiguranje i zdravstvo bolje kad ionako nikad necete biti bolesni, a ako i budete organizirat cemo kakav humanitarni koncert da skupimo lovu za operaciju u Turskoj ili ce vam Hayat ispuniti zelju da budete zdravi :skoljka:
madner

#832 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by madner »

Bas joj niste oprostili. :D
insomnia78

#833 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

E’o. Sok, piva i kafa :-D
Image
Seyfo

#834 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

A ovo cetrvrto mi lici na ono od cega se prave baloni od sapunice :-) To dobijes gratis :-)
Fudo387

#835 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:E’o. Sok, piva i kafa :-D
Image
Ne valja mijesat.
insomnia78

#836 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Seyfo wrote:A ovo cetrvrto mi lici na ono od cega se prave baloni od sapunice :-) To dobijes gratis :-)
Ovo je kaleidoskop
akaunt

#837 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by akaunt »

OGLAS
Lijep, visok, atletski gradjen, sarmantan, duhovit sa izrazenim atributima mladić vlasnik EU pasoša ....
mijenja sve to za stranačko uhljebljenje u Bosni!

P.S. U obzir dolazi i Telecom.
Hendrix

#838 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hendrix »

deer_hunter wrote:
Nevjerovatno retardiran tekst. Stvarno cu poceti slikati cjenovnike po restoranima, cisto da razbijem zabludu da rucak za dvoje u Njemackoj kosta ko rucak za 10 u BiH.
Kraj mi je vrh, eto mi bi se vratili, al bojimo se sta ce selo reci, a vi zato budite pametniji i ostanite tamo gdje nema posla, al zato moRete pravit logore po sumama, gdje nemate sta jest, al zato imate tresnju, sto da vam djeca u tudjini zaradjuju dzeparac raznoseci novine kad mogu lako od bake zaraditi petaka svaki mjesec,(znas ti jarane sta se sve moze s 5 maraka,kladionica, ovo ono). Sta cete ovamo gdje je osiguranje i zdravstvo bolje kad ionako nikad necete biti bolesni, a ako i budete organizirat cemo kakav humanitarni koncert da skupimo lovu za operaciju u Turskoj ili ce vam Hayat ispuniti zelju da budete zdravi :skoljka:
Totalna nebuloza direktno porediti cijene, naravno da je skuplje kad racunas sa bosanskom platom tamo, pa valuta nam je duplo manje vrijedna od eura. Ne znam sta ljudi ocekuju da zaradjuju EUR plate a placaju u KM :)

Evo primjer, lijevo Bec na slici, desno Sarajevo, cifre koje oni placaju u EUR su dosta manje nego cifre koje mi moramo u KM platiti, a plate su kod nas u KM :) Direktno poredjenje ispadne da je Sarajevo znatno jeftinije...ali ako imas platu u Eurima. Na rentama se to izbalansira, ali opet na kraju ne ispada da smo mi nesto jeftiniji u odnosu na EU.

Image
uglavnomja

#839 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

Thorgerson wrote:http://www.6yka.com/novost/134878/kafa- ... a-10-osoba

E dusa draga. :( Toliko rinta tamo da ima vremena da laprda danonocno po blogovima i fejzbucima.
Teško nam je poraz priznati. Tko je otišao, neće se ni vratiti, a ti što si mislio otići, tako ti svega, ostani!!! Ne idi - ističe ova gastarbajterica, njegovateljica i kolumnistica..

kad bi procitao bez predrasuda mozda bi pomislio da sjedi u sobici i laprda zato jer nema para, a ni drustva da izadje na tu jednu kafu ...

a ne kontam, to je posao sluskinje-njegovatejice za bijedne parice kod nekog starca posao za koji bi ti aplicirao?

usput, rumuni se slabo bave normalnim poslovima, ceha ima jako malo, gotovo nikako, po dijasporama
Thorgerson

#840 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

uglavnomja wrote:

kad bi procitao bez predrasuda mozda bi pomislio da sjedi u sobici i laprda zato jer nema para, a ni drustva da izadje na tu jednu kafu ...

a ne kontam, to je posao sluskinje-njegovatejice za bijedne parice kod nekog starca posao za koji bi ti aplicirao?

usput, rumuni se slabo bave normalnim poslovima, ceha ima jako malo, gotovo nikako, po dijasporama
Neka se vrati u svoju Hercegovinu, navela je da je haman isto.
Izvoli onda vrati se. Radi u premieru za 450 KM i eto mos pit kafa kolko hoces za te pare.

To je barem lako.

Ali nije stvar u tome bolan. Nego je fazon sto tamo opet ima neku perspektivu, ima neke pozitive. Ko zna mozda zgalza s nekim austrijancem. Mozda ode u veci grad. Mozdaa nadje bolji posao. Doskoluje se. Itd. Ovdje kada dodje zna se da nema niti perspektive i da je najebala.

Ma ne znam, rumune cehe beze karikirao. Poenta je da je tekst glupa glupava patetika. Tesko mi, vama kafa jeftinija, al eto ja ipak se ne bi vracala. Pa sta seres onda koji qrac. Sta hoces? Sta je poenta teksta onda?
mousstapha

#841 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Velika kolicina teksta napisana o sjecanju na djetinjstvo u rodnom kraju. Nostalgican pogled i subjektivna ocjena da bi to i danasnja djeca trebala prozivjeti.

Covjece svako sa nostalgijom gleda na dane iz djetinjstva. Ja ga proveo u ratu, pa mi opet vecina lijepih sjecanja. Najgore je kad covjek ima previse vremena da razmislja o ovim stvarima. Tu i tamo se lijepo prisjetiti, ali zivot ide dalje gdje god da si.
Seyfo

#842 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Tekst uopšte nije napisan kao cjelina koja se obično sastavlja s ciljem da se nešto kaže, nego baš kao na blogu, kad se nekome "skupi" ili ga spuca nostalgija pa se onda isprazni putem tastature. Napisan je pod određenim dojmom koji je trenutan; dotična se mogla ukrcati na prvi autobus pa pravac rodni kraj, olešiti se u omiljenoj kafani, otići na koncert omiljenog pjevača, dvije tri kafe sa selfijima, izlet u prirodu i pravac truli zapad. Odmah idući dan bi imala skroz druge osjećaje i tekst bi bio drukčiji, možda čak i sa drukčijim porukama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#843 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Truba »

znate moje teorije da iz bih idu ljudi koji imaju 3500 oće da imaju 8500

i oni koji ovdje nemaju što jesti i oni idu

to je moja neka teorija koja se potvrdila na 20-ak primjera iz moje okolice

idu oni koji su ostvarili američki san u sarajevu

također idu oni koji da su se u americi rodili bili bi white treš u apalači gorju

ova komšinica što je zhdušila u njemačku ( udala se kod prasvekrve :D ovdje i svekrve čim se udala dala otkaz )

znači živjela je u kući pod ceradom jer joj je prokišnjavalo, a mesa nisu imali jesti niti para popraviti zube iako je muž imao iznadprosječnu platu... džaba kad jedno radi
ni gore neće da radi :D al ne prokišnjava :D
mali jomu

#844 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Coffee..... ? :)

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#845 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:

:thumbup:
bitangeIprinceze

#846 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by bitangeIprinceze »

insomnia78 wrote:E’o. Sok, piva i kafa :-D
Image
Sok 3 KM, piva 3,5 KM, kafa 1,5 KM; ||| sumarno dobra 8-ica, skoro pa skuplje
DearJohn

#847 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

Evo pribavio sam i ja svježu slikicu iz Skandinavije, kolko je čovjek platio dvije kafe i neśto ko Cedevita sa računom iz kafića da vide raja. Plus što mu niko nije donio, čovjek naručio, platio, sam donio, prinjeo. Da mu je neko još donosio vjerovatno bi platio i više od ove već sad nenormalne cifre. Nažalost ne znam kako da je "uploadujem". Kako sam god probo ne ide.
Bluemore

#848 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Pa to je pravi razlog da se ne ide iz bih :sax:
muha_sa

#849 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

kokuzu je u julu zima ma gdje se nalaziJo
paladinka

#850 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by paladinka »

Kafu i pivu si svugdje mozes priustiti . Ali nigdje ne mozes povazdan hodati i piti ni u Bosni ni na zapadu.
Post Reply