Nova agresija na BIH?

Post Reply
markomilanov

#826 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

ma bježte ,propustio sam rukomet zbog vas,ja sam verni navaijač svih bosanskih repki.
markomilanov

#827 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

[quote="markomilanov"]ma bježte ,propustio sam rukomet zbog vas,ja sam verni navaijač svih bosanskih repki,može potvrditi tomahavk,propagiro sam srpskog stručnjaka za izbornika,jer bi to bilo dobro za multi kulti,on kažu nije važno ime i prezime ,samo kvalitet,25 godina izradjaše se izbornici a nikako srpki stručanjak,ko da srbi nemaju kvalitetnih trenera.
horkesh

#828 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

markomilanov wrote:ma bježte ,propustio sam rukomet zbog vas,ja sam verni navaijač svih bosanskih repki.
Svaka čast, slavlje večeras :-D

Ja bih najviše volio da su Srbi selektori svih reprezentacija, od fudbala, do košarke (OK, to smo već odradili). Ljudi znaju znanje.
radostan dan

#829 Re: Nova agresija na BIH?

Post by radostan dan »

horkesh wrote:
markomilanov wrote:ma bježte ,propustio sam rukomet zbog vas,ja sam verni navaijač svih bosanskih repki.
Svaka čast, slavlje večeras :-D

Ja bih najviše volio da su Srbi selektori svih reprezentacija, od fudbala, do košarke (OK, to smo već odradili). Ljudi znaju znanje.
pa dobro, sad će i dodik u predsjedništvo....
horkesh

#830 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

radostan dan wrote:
pa dobro, sad će i dodik u predsjedništvo....
Mile radi, BiH se gradi :-D
Maraschino

#831 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

cim se ti radujes znam da nesto nije u redu :D
Bez obzira na pobjedu na parketu Bosna i Hercegovina bi mogla izgubiti utakmicu protiv Švicarske službenim rezultatom 0:10.

Naime, u zapisniku se nije nalazilo ime Tomislava Nuića, u toku je sjednica predstavnika EHF-a te se sada čeka zvanična odluka.

Nuić je tokom utakmice zaradio i isključenje.

Švicarci su svoju žalbu uputili na poluvremenu, a trenutno su u opticaju dvije solucije. Prva je da utakmica bude ponovljena, a druga da se susret registruje službenim rezultatom 0:10.

Ipak, postoji mogućnost da je došlo i do nepravilnosti, tj. da EHF svojom greškom nije unio ime Nuića u zapisnik što znači da bi utakmica mogla biti registorvana i rezultatom koji je postignut na parketu.
Duka Dizel

#832 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Duka Dizel »

Seyfo wrote:Ima blagi dojam da je srpski narod korak iza bosnjackog u prevladjivanju nacionalizma. Onoliko zaludjen biti 9.januarom moze samo biti neko kome je ispran mozak kao u Sj.koreji. Hocu reci,kad bi Bake htio organizovati onakvu paradu dimnjacara,ne bi ga onoliko naroda slijedilo.
Klasično teranje inata.
Ja nisam ni znao kad je Dan Republike Srpske, dok Bakir nije podneo onaj zahtev Ustavnom sudu, odnosno dok pre nešto više od godinu dana nije ispala sva ona pizdarija oko odluke US.
I onda sam ovde tvrdio da će taj 9.januar tek sad početi svi u RS da slave ko nikad pre.

A neki su mislili da će Dodik završiti u prdekani i bilo je on klasično "Joj šta im Bake radi, joj kakav strateg, joj Djikani na aparatima..."
horkesh

#833 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote: Klasično teranje inata.
Ja nisam ni znao kad je Dan Republike Srpske, dok Bakir nije podneo onaj zahtev Ustavnom sudu, odnosno dok pre nešto više od godinu dana nije ispala sva ona pizdarija oko odluke US.
I onda sam ovde tvrdio da će taj 9.januar tek sad početi svi u RS da slave ko nikad pre.

A neki su mislili da će Dodik završiti u prdekani i bilo je on klasično "Joj šta im Bake radi, joj kakav strateg, joj Djikani na aparatima..."
Ti možda nisi, ali Bošnjaci, što ih je preostalo u RS-u, su bili obavezni da slave taj dan. Ne samo da slave, to nije bio državni praznik, nego krsna slava entiteta. Kojem u Ustavu stoji da ima tri konstitutivna naroda. Naravno da će se Srbi buniti :)

Sad se ti zapitaj kako bi se ti osjećao da si obavezan da učestvuješ, otprilike, u džumama.

To što su se Srbi zainatili i odlučili usprotiviti odlukama Ustavnog suda BiH je, pa, očekivano. Kad su Srbi hajali za sudove i ustave koji im ne pašu, najvažnije je da oni mogu da nastave da terorišu druge koji žive u teritorijama pod njihovom kontrolom :-)

Eto, sad Bakir kriv što je podnio apelaciju, koju je Ustavni sud BiH ocijenio kao opravdanu, a krivi su i stranci, đubrad jedna, koji sude na strani Bošnjaka (inače, Dejtonska kategorija na koju su Srbi pristali i koju su potpisali. Opet, srpski potpis, k'o ona tinta od limuna).

Sve u svemu, kristalno jasan primjer srpskog licemjerja. Na sve načine se bore da im niko ne može osporiti pravo da oni drugima nameću svoju volju.
hAZNADAR

#834 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

lajkujMe wrote:Mozda sam neinformisan ali volio bih ako neko moze sazeti par citata ili makar ime i prezime jednog politicara iz Bosnjackog korpusa koji javno kaze da se RS treba ukinuti. U zadnjih 5 godina, i nista kvazi politicari dolaze u obzir oni jaci znaci iznad opcinskog nivoa.
Ako postoje takve izjave volio bih to znati ako ne postoje jos bolje jer samo dokazuje nesto :D
Mislim da je SIlajdzic to znao reci u svoje vrijeme. Tada se dodikov ekstremizam opravdavao Harisom.
A mi sami osudjivali Harisa da previse talasa, i da je on stvorio dodikov ekstremizam. Mediji si nasiroko pisali kako jedna drugog trebaju, kako su haman u dogovoru da dizu tenzije da bi ucvrstili vlast. Ukratko - i sam Dodik i mediji u RS i mediji u Fed i mediji u Fed i forumasi ovdje,... su zakljucili da haretovo je talasanje i agresivna retorika krivac za dodikove ekstremizam.

Ode Hare - a Dodik posta jos gori. Interesantno je da su najgore provokacije iz RS dolazile u vrijeme mlake politike iz Sarajeva.
markomilanov

#835 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Dodik je jedan običan manipulator,smutljivac koji opstaje zahvajujući priči o ugroženosti rs,od američkog čoveka koji je prozivao karadžića i mladića došao je do srpskog nacionaliste i ruskog čoveak,znači samo ga zanima vlast.Ne znam kako nije jasno ,za vas je rs nešto najgore ,nastalo na zločinu,srbi to ne prihvataju ,oni misle da su branili svoje,stalno pominjanje genocidne tvorevine koja je medjunarodno priznata,kohezira srpski narod i vlast i dokazivanje i utemeljenje rs etniteta.Srpski narod će se sam uvideti da od dodika i srbavanja nema valjde,niko te ne tera da voliš bih,samo poštuj druge na svojoj teritoriji.Kakva je situacija sa srbima u fedraciji,koliko ih ima i kakva su njihova prava.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#836 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bloo wrote:
Dasi wrote:
Bloo wrote: Ne zagovaram nista,.ne pripadam niti jednom od tri konstitutivna naroda.
Ja te samo pitah sto ne zelis da se odvoje od tebe ljudi koji su genocidni i ne mogu te vidjeti ocima.
Mozda zato jer su to sto hoce da pripoje Srbiji osvojili izmedju ostalog i genocidom. Mozda da pitas one koji su ostali bez djedovine ili one koji jos imaju tamo svoje djedovine. Mozda da pitas one koji su ostali tamo pod zemljom ili sve one borce, rvi i civile koji su se borili za BiH. Sad je malo kasno, poslije toliko zrtava i zlocina, pustati kojekakva "odvajanja". Isto u braku, ima nekih stvari koje ces prepustiti lako a ima nekih za koje ces se boriti na sudu.
Udrobi ti svega ovdje, a nisi mi dao odgovor direktan.
Borit ces se i izboriti da neko ostane na silu sa tobom iako nece? I kocit ce te stalno na svim nivoima.
Naravno ja smatram da se politocki predstavnici sva tri naroda paze i cesu po ledima kad im zatreba, jer im tenzije odgovaraju da oni prosperiraju.
Interesivalo me je misljenje nekog pojedinca iz naroda.
Evo, ja cu ti reci.
Za prosjecnog pojedinca Bosnju je Drina Meka i Medina. Bosnjaci ih ne prisiljavaju da ostanu na silu, ko nece da zivi u BiH siroko mu polje, volja na istok, volja na zapad. Od bosanske zemlje mogu ponijeti ono sto im se zalijepi za opanke.
Prosjecni Bosnjo moze dugo da trpiti zajebavanje onih koji ne vole ni BiH ni njih, ali kada dodje vrijeme da uzvrati, uzvratice zestoko. Naci ce prosjecni Bosnjo vec neko rijesenje. Nasli su ga i Albanci na Kosovu. :wink:
Zadovoljan/a. :lol:

PS: Htjeli su oni i planirali da nestane Bosnje i Bosne ima vec 100 god. Nisu uspjeli i nece nikada.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#837 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Maraschino wrote:
markomilanov wrote:svestan sam da je izjednačavanje žrtava nemoguće,jer ih je na bosanskoj strani višestruko više- to sam napisao

je li normlana tvrdnja da su u svim srpskim selima žene i deca bila pod puškama,i da su bili legitimni cilj ili tvrditi da je dokumentarca o silovanoj devojčici propaganda.
- navedi jedno srpsko selo ili naselje koje je etnicki ocisceno a da nisu imali oruzje i pruzali otpor?
- mozda je stvarno ova djevojcica silovana. ima li igdje neki sud da da svoje misljenje/presudu o ovom slucaju

rekoa sam, kroz svoju laznu propagandu izmijesalo se i sto jeste i sto nije(od hanke paldum, nedzada salkovica do lavova u pionirskoj i 126 logora u sarajevu) a mozda su neke stvari zaista istinite ali se to utopi u srpskoj mitologiji i propagandi. isto je i sa jasenovcem. desili su se strasni zlocini za koje je cuo cijeli svijet ali je li to 700k ili 70k i je li 500k srba tamo tradalo. jeda da je stradao strasno je ali zasto pretjerivati i licitirati sa brojem zrtava. toliko istorijske gradje ima da nema potrebe licitirati brojkama.
Off topik:

Na spisku iz Jasenovca nasao sam tri covjeka iz moga mjesta koji:

1. nisu Srbi (jeste da je jednom bilo ime Dragan, ali nije bio Srbin),
2. jedan umro pedesetih godina,
3. drugi (Dragan) dozivio duboku starost i umro krajem osamdesetih,
4. treci bio izmisljeni lik, nikada takvo prezime nije postojalo u mom mjestu.

On topik:

Devet puta slazes, jednom kazes istinu - i hoces da te ne zovu lazovom. Ne ide. :izet:
horkesh

#838 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

markomilanov wrote:Srpski narod će se sam uvideti da od dodika i srbavanja nema valjde,niko te ne tera da voliš bih,samo poštuj druge na svojoj teritoriji.Kakva je situacija sa srbima u fedraciji,koliko ih ima i kakva su njihova prava.
Naivno. Dodik će pomesti ove izbore s najvećom razlikom do sada, moguće je da će sam SNSD moći formirati vlast. Od srbovanja na izborima itekako ima koristi. Ustvari, ništa drugo i ne prolazi.

Situacija? Koliko mi je poznato, niko im ne negira jezik, ne naziva ih okupatorima, nije bilo rulja koje su kamenovale Srbe koji su došli da obnove crkvu... Sve stvari koje su normalne u RS-u. Jedino su dekonstituirani u hrvatskim kantonima, ali to Dodiku ne smeta.

To koliko ih ima je posebna stvar. Kao narod su se Srbi potpuno odrekli 51 posto BiH, iskopali grobove i preselili da žive s braćom Srbima. Tragedija, po meni.
Seyfo

#839 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Seyfo »

Ovo skopanjem grobova je istina,znam par primjera.
Duka Dizel

#840 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Duka Dizel »

Vaistinu, Srbi kao narod znaju tako s vremena na vreme iz čista mira da se pokupe i odu negde i nose sa sobom i grobove, sem ako grobovi nisu na Kazanima.
pirpa

#841 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

Duka Dizel wrote:Vaistinu, Srbi kao narod znaju tako s vremena na vreme iz čista mira da se pokupe i odu negde i nose sa sobom i grobove, sem ako grobovi nisu na Kazanima.
ja,ja, sila ih neka natjerala da pale svoje kuce i nose mrtve sa sobom :mrgreen:

LBVIEW

#842 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

pirpa wrote:
Duka Dizel wrote:Vaistinu, Srbi kao narod znaju tako s vremena na vreme iz čista mira da se pokupe i odu negde i nose sa sobom i grobove, sem ako grobovi nisu na Kazanima.
ja,ja, sila ih neka natjerala da pale svoje kuce i nose mrtve sa sobom :mrgreen:

:thumbup:
hAZNADAR

#843 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

markomilanov wrote:Dodik je jedan običan manipulator,smutljivac koji opstaje zahvajujući priči o ugroženosti rs,od američkog čoveka koji je prozivao karadžića i mladića došao je do srpskog nacionaliste i ruskog čoveak,znači samo ga zanima vlast.Ne znam kako nije jasno ,za vas je rs nešto najgore ,nastalo na zločinu,srbi to ne prihvataju ,oni misle da su branili svoje,stalno pominjanje genocidne tvorevine koja je medjunarodno priznata,kohezira srpski narod i vlast i dokazivanje i utemeljenje rs etniteta.Srpski narod će se sam uvideti da od dodika i srbavanja nema valjde,niko te ne tera da voliš bih,samo poštuj druge na svojoj teritoriji.Kakva je situacija sa srbima u fedraciji,koliko ih ima i kakva su njihova prava.
Dodik se samo populisticki prilagodio takvima kao ti. Nekadasnji reformista, mlada i zdrava socijaldemokratska progresivna snaga,... je samo skontao kako jedino moze drzati vlast i promijenio plocu. Tvoji stavovi po mnogim pitanjima i danasnjice i historije je upravo ta pjesma na ploci koju spominjem i koju Dodik pusta. Nije mi jasno kako mozes spominjati srbovanje u nekom negativnom kontekstu a sam prodajes tipicno srpsko tumacenje mnogo toga.
RS je prihvacena davno u Dejtonu i potpisana - znaci Bosnjaci prihvatili. Nije u pitanju uopce postojanje RS - vec kakve RS. Pa samo u Banjaluci je 200 000 Srba kojima za vjeke vjekov niko nece moci zabraniti da srbuju koliko hoce. Niti ugasiti nacionalne slobode, kulturu,... cime - pafagrafima, pendrekasima iz Sarajva mozda?
Ne mozes jednostavno vise opravdati diskriminaciju, aparthejd, pumpanje mrznje, separatizam, zabranu bosanskog,...... sarajevskim izjavama.
RS nije bila prije normalna i tolerantnija pa da je zbog Sarajeva zauzela drugaciji kurs. Imali smo nadu svi 95-te i godinama poslije da ce se stvari vremenom normalizovati - a svjedoci smo da je sve gore i gore. Skinuli smo SIlajdzica zato sto smo mislili da je previse agresivan, da previse talasa i da on stvara Dodikov radikalizam - danas vidimo da to nije zavisilo od Harisa niti bilo koga drugog u Sarajevu.
A kada cujem tvoja rezonovanja po nekim stvarima, iako imas lijep i kulturan ton - jednostavno ne mogu biti optimista ni u buduce jer ce na izborima umjesto Dodika biti neki drugi Dodik istog mainstraima.
Korijen svega ovoga je mnogo dublji. Srpski standardi u skolstvu, historiji, politici,... su dovoljno stari da su dio tradicije i nesto sa cime generacije odrastaju.
pirpa

#844 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

LBVIEW wrote:
pirpa wrote: ja,ja, sila ih neka natjerala da pale svoje kuce i nose mrtve sa sobom :mrgreen:

:thumbup:
da mu dodam jos ovaj clip iz HR, neka pogleda kako su hrabri srpski tenkisti i vojska gazili sopstveni narod u bjegu od hrvata

horkesh

#845 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Ovaj video još bolje prikazuje situaciju:

Pošto je ovo propagandni uradak tadašnjeg SRT-a, stanovnici nisu oklijevali da govore u kameru sve šta misle, nema zaziranja kao kad ih strani novinari nešto pitaju:
"Jedino što smo izvukli pouku da idući put, ako ponovo budemo ratovali, znamo kako ćemo ratovati."

"Ovo je od pamtivijeka srpska zemlja."

"Niko od nas ne želi da živi u toj nekakvoj Federaciji."

"Neću pod njihovu komandu i zdravo."
I tako dalje, i tako bliže. Samo još jedan dokaz dokle su Srbi spremni da idu samo da ne moraju da dijele vlast s drugima. Ako njihova ne može biti zadnja, onda se organizuje masovni egzodus. Srbi da žive pod tuđom vlašću, pa to je uvreda zdravog razuma :-D

Ali najdraže mi je danas kad podastru rezultate popisa pa kažu "gdje su Srbi u FBiH". Ma protjerale ih zle Bošnje :-)
muha_sa

#846 Re: Nova agresija na BIH?

Post by muha_sa »

horkesh wrote:Ovaj video još bolje prikazuje situaciju:

Pošto je ovo propagandni uradak tadašnjeg SRT-a, stanovnici nisu oklijevali da govore u kameru sve šta misle, nema zaziranja kao kad ih strani novinari nešto pitaju:
"Jedino što smo izvukli pouku da idući put, ako ponovo budemo ratovali, znamo kako ćemo ratovati."

"Ovo je od pamtivijeka srpska zemlja."

"Niko od nas ne želi da živi u toj nekakvoj Federaciji."

"Neću pod njihovu komandu i zdravo."
I tako dalje, i tako bliže. Samo još jedan dokaz dokle su Srbi spremni da idu samo da ne moraju da dijele vlast s drugima. Ako njihova ne može biti zadnja, onda se organizuje masovni egzodus. Srbi da žive pod tuđom vlašću, pa to je uvreda zdravog razuma :-D

Ali najdraže mi je danas kad podastru rezultate popisa pa kažu "gdje su Srbi u FBiH". Ma protjerale ih zle Bošnje :-)
sa mnom radio jedan dobro stojeci gazda :thumbup: imanje i kuca mu u Rajlovcu--šta kuca :-) kucetina, vila :thumbup:
elem--reintegracija Rajlovca. Par dana poslije gledam neku reportažu sa pala kad moj domacin u nekakvoj fiskulturnoj sali sjedi na nekoj strunjaci--sav nakav nikakav :-) reporter ga pita šta je bilo a on ce ti njemu--neka mene sa mojim narodom pa makar ostatak života proveo u ovoj sali :-) :-)

ne kontam, al fakat ne kontam
markomilanov

#847 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Srbi su najveći krivci za bošnjačko stradanje,bošnjaci su stradali i od saveznika hrvata,i ratovali izmedju sebe u krajini,opet se vraćam na odluku bošnjačkog rukovodstva,donelo odluku da neće sa srbima u jugoslaviji,a traže od 1.365.093 srba zajedničku državu sa hrvatima,a hrvati i srbi ratuju,jasno je bilo da srbi neće iz jugoslavije,da li bi se pojavio šešelj 91 i četnici po romaniji,da muslimani nisu već odlučili s kim će praviti državu,bežali od velike srbije,a šta je sa 200000 muslimana u sandžaku prepušteno četnicima na klanje,da dodam srbija je najveći krivac za rat,ali bošnjačko rukovodstvo je moglo izabrati drugi put,2.200 000 muslimana u jugolsaviji bi bili značajni faktor u jugoslavji.
arzuhal

#848 Re: Nova agresija na BIH?

Post by arzuhal »

Da su Bošnjaci - odnosno Muslimani, ne bi bilo smisla pored Srba sebi uzimati ime "Bošnjak" i izmišljati nešto - ostali sa Srbima, o kako bi razvalili Hrvatsku maaaaajko mila! Hrvati bi - odnosno ustaše, nema smisla da se drukčije zovu pored zločina zbog kojih su krivi do 12-tog koljena - gaće držali i udaralli se nogama u guzicu sve do Kanade, ono što bi ih ostalo živo!
Last edited by arzuhal on 14/01/2018 12:23, edited 1 time in total.
markomilanov

#849 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Ima Bosne_Bice Bosne

I šta kažeš za Jasenovac,srpska propaganda,meni ovi djikani iz rs kažu,da u srebrenici ima imena koja žive u holandiji.
hAZNADAR

#850 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

horkesh wrote:Ovaj video još bolje prikazuje situaciju:

Ma opet zalosno brate. Iako su neki pucali po Sarajevu,.. sva ona sila civila sto neznaju gdje ce i muka - iako ih Bosnjaci nisu otjerali - opet zalosno. Pa i one pojedine izjave o srpskoj zemlji odvajkada, i sl. - ocigledno je da lik nije zavrsio falultet po tom pitanju vec prihvatio ono sto se pumpa preko medija, skole, politike, crkve,.. Sto ti je politika i ideologija kada naloze ljudima sta ce misliti. Dzaba objasnjavati onoj majci sto ponovo sahranjuje sina da je poginuo u opsadi Sarajeva a ne braneci Ilidzu,... i pitati ko ga je poslao, za koji interes. Srbi su jednostavno taoci svoje destruktive politike i ideologije i sumnjam da se moze tu sta normalizovati. Poslije onoliko krvi i muke - to je put bez povratka. Oni su u neku ruku danas i prisiljeni nastavljati agresiju na BiH jer su zaglibili toliko duboko i toliko muke nanijeli do sada i drugima i sebi da je nerealno tek tako promijeniti plocu.

Sto znaci da je tesko ocekivati kompromis. Tesko da ce isprani mozgovi o vjekovnoj srpskoj zemlji i privilegijama u odnosu na druge prihvatiti bilo kakav kompromis. U BiH samo moze pobijediti jedna politika na stetu druge - citaj jedan narod pobijediti drugi i nametnuti svoje. I covjek tu naravno da razmislja egoisticno - ako vec ne moze normalno i ako neko mora izgubiti i napatiti se - radije drugi a ne moji.

Ako BiH ne moze biti svacija i zajednicka - ako mora bas mora biti necija - onda radije bosnjacka. Hebiga.
Post Reply