Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
salik79

#826 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
O kakvim bolan ne bio nijansama pricas. Pa ovi su industrijalizirali pokolje za razliku od Izraelaca. Da, cinjenica je da je bilo Jevreja u Wermachtu, kanim se bas tu knjigu da procitam (ovu koju si postavio), ali su svoje jevrejsko porijeklo krili kao zmija noge. Za razliku od Arapa i Druza u IDF-u, kad vec vuces mak na konac. Arapi sjede u jebenom Knessetu, ispred arapskih stranaka, imaju svoje sportske klubove, udruzenja, rade.
Ne postoje parametri po kojima se situacija Arapa u Izraelu moze porediti sa situacijom Jevreja u Trecem Rajhu. Gdje su peci? Gdje su konc logori? Poredis neuporedivo jebo te. Ne znam da li trolas druge ili fakat ovo ozbiljno mislis. Ja mislim (i nadam se) da je ovo prvo.

Hajde da si poredio sa Juznom Afrikom i aparthejdom, ja bih ti prvi potpisao. Ali ovo je niđe veze sa logikom i cinjenicama. I da vuce na antisemitizam.

Jos nesto: je li ti fakat rehabilitiras Rusiju i rusku politiku prema BiH? Smatras da su americka i ruska politika prema nama iste? Furas pricu Imrana Husseina? Pa dokazano najveci neprijatelj BiH, ne racunam ove njihove kmetove u okruzenju. Pricas o Holandjanima, Japancima, Slovencima.. A mi ovdje govorimo o politici jedne drzave naspram BiH. Svaka odluka im je bila protiv nas i u korist nasih komsija.
Ozbijlno sada: smatras da je ruska politika prema BiH dobra i da SAD i Rusija imaju podjednako (ne)prijateljsku politiku prema nama?
Stvarno nemam vremena, pa cu brzinski samo za cioniste i naciste. Ko ima vece pravo uporediti ih od prezivjelih holokausta?! Felicia Langer i Njen muz Mieciu Langer (jedini prezivjeli, kompletna porodica eksterminirana), zajedno sa Leah Tsemel i masom ostalih to tvrde, a ne Salik. Salik je samo, kao student, isao na predavanja koja je na Univerzitetu drzala Felicia Langer.
Naci cu i ja Galijasevica i Sejdu Bajramovica. To nije ama bas nikakav dokaz. Ne mozes negirati nijednu tacku koju sam naveo u svom komentaru. Neuporedivo je jbt.
Sta hocu reci: Izrael je aparthejdska drzava, uziva podrsku bas kao sto je i JAR uzivao nekada. Mozemo i o vezama i odnosima Izraela i JAR-a ali drugi put, na drugim temama. Krse se osnovna ljudska prava Palestincima, nisu gradjani drugog nego treceg reda.

Medjutim kada dodjes i odvalis ovakvu stvar i poredjenja sa Trecim Rajhom, ne cinis uslugu ni Palestincima ni njihovoj borbi. A vala ni Kudsu. Ovakva poredjenja idu iskljucivo na ruku "jedinoj demokratiji na Bliskom Istoku".

Ali hajde sve to, ono pranje Rusa je najdegutantniji dio. Odvadi malo brate.
Kakve veze Galijasevic i Sejdo Bajramovic imaju s ovim?!! Feliciu Langer ne mozes u istu recenicu staviti s njima, a ne "pronalaziti ih". Felicia Langer je Jevrejka, koja se bori za prava Palestinaca, kontra cionista. I nije jedina, nju sam izdvojio iz citavog opusa Jevreja anticionista (bas iz razloga sto je licno, kao i njen muz, prosla najvece golgote nacisticke Njemacke).

Tvoje poredjenje bi bilo mozda adekvatno da je Galijasevic prosao kroz cetnicke logore, da mu je pola familije eksterminirano, da mu je i zena bila u logoru i da je jedina, iz cijele loze, prezivjela...Iako je to neadekvatno poredjenje - jer bi Dzevad trebao zastupati prava trece strane u Srbiji, ili RS-u, kontra ekstremnih Bosnjaka koji ih ugnjetavaju. Ono, paralela ti je, blago receno - nidje veze....

Ne perem ja Ruse, ali - ako si bio u ratu, zivio u tom periodu, a bio dovoljno star - znao bi da su Rusi u taj vakat bili mudo marjanovo, koje niko nije uzbijao ni za suhu sljivu, kao sto ih nije uzbijao ni '99, kada su (lagano) poceli postajati ozbiljan igrac.

Dovoljan podatak je da im je u to vrijeme na celu drzave bio lik koji se nije trojeznio, nego samo nadoljevo...
sunceKOtepsija

#827 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Image
We recognize Jerusalem as the capital of occupied Palestine and call on the entire world to do the same. Jerusalem is the red line for Muslims,” Erdoğan said, praising countries which have refused to recognize the U.S. move and adding that the incorporation of Palestine in international accords should be accelerated.
Predsjednik Erdogan na zasjedanju OICa pozvao sve zemlje da priznaju Jerusalim kao glavni grad Palestine, jos jednom podvukavsi da je Jerusalim crvena linija za sve muslimane. Takode osudio odluku SAD-a, te jos jednom, nedvosmisleno i bez trunke zadrske nazvao izrael teroristickom drzavom. Rekao je da je Izrael drzava koja muci nenaoruzane civile.
Predsjednik palestinske samouprave pozvao je na povlacanje ambasadora iz SAD-a te uvodenje ekonomskih sankcija. Poslijepodne/veceras bice i zvanicno objavljena deklaaracije i mjere
sunceKOtepsija

#828 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Image
donesena je odluka-OIC priznaje Istocni Jerusalim za glavni grad Palestine-poziva se na kraj okupacije-uskoro ce biti objavljeni detalji
Challenger__

#829 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Polarizacija se nastavlja a sve je počelo, davne 2011-e, na zidinama Damaska.
vatrogasac

#830 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by vatrogasac »

Zemlje članice OIC-a usvojile deklaraciju u kojoj priznaju državu Palestinu s Istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom.

Na samitu je usvojena deklaracija u kojoj je navedeno kako su u slučaju pasivnosti Vijeća sigurnosti UN-a spremni na raspravu pred Generalnom skupštinom UN-a.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/li ... -palestine
jeza u ledja

#831 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:Veli demokracija, sloboda govora i ostala sranja...Jasta, ako si obicni levat. Ali, ako se tvoja pika, ako si kongresmen, koji pokusa iznijeti sav prljavi ves cionisticke vladavine drzavom, kao James Jim Traficant, onda slijedi potpuno unistenje licnosti - od optuzbi za korupciju, preko montiranog sudskog procesa, zatvora i finansijskog unistavanja, do konacne eksterminacije covjeka koji je radije postao beskucnik nego ustuknuo pred ogromnom masinerijom koja ga je gazila (nije zelio javno da povuce optuzbe na racun cionisticke oligarhije). Ranije je bio cijeli dokumentarac na ovu temu, nemam vremena da ga trazim (mozda je i povucen s youtubea), pa cu postaviti samo ovaj sazetak koji zorno prikazuje o cemu je rijec:

Samo ponasanje "novinara" je dovoljno indikativno za svakoga ko malo mozga ima.
Ko ima imalo mozga shvatio bi nakon sto je sto put receno da americki kongres radi tako sto se njime lobira. Lobira se parama, lobira se uticajem, pricom, cime vec. Ko vise lobira, taj vise dobije. Onaj ko ne lobira - ne dobije nista. Ko zna da utrosi novac, vrijeme i znanje, on ce biti na dobitku.
Svi su oni kurve, i malo ko tu radi zbog ideologije. Ovaj lik iznad ne grijesi u poenti, vec u tome sto debelo pretjeruje. I zbog toga zvuci i jeste ekstremista. Otvoris rezime bilo kojeg mainstream politicara u Americi, naci ces prijedlog two-state solution.

Za tebe i tvoje poslodavce, svi koji ne zele unistenje Izraela su "ekstremisti" i "cionisti". Dok tvoji jednom ne nauce izgovoriti rijeci "Izrael ima pravo da postoji" dobijace po glavi, kao sto su dobijali X puta do sad. :wink: Doduse, ne dobijaju tvoji po glavi, vec oni koje oni huskaju na Izrael, odnosno civili oko njih. Ali ko njih jebe jelde, ipak ste vi tu da se borite za prava ugnjetavanih. Kako drukcije objasnjavati ljudima suplju. :oops:
Kejn

#832 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

Drugo je lobiranje i Crna Gora lobira, a drugo je kada neko drži federalne rezerve, federalni sud, sve novinske agencije uključujući i PBS i New York Times, kada drži šou-biz industriju Holywood, kada svaki senator mora imati jednosatni informativni razgovor sa predstavnicima Izraela prije stupanja na dužnost itd itd itd. Na kraju krajeva to nije nikakva tajna niti antisemitizam ljudi se u Hareetzu javno hvale da kontrolišu sve aspekte života u Americi....

Ko to ne vidi ili je glup ili ima kako bi Mel Gibson rekao "a dog in this fight".
jeza u ledja

#833 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote:Drugo je lobiranje i Crna Gora lobira, a drugo je kada neko drži federalne rezerve, federalni sud, sve novinske agencije uključujući i PBS i New York Times, kada drži šou-biz industriju Holywood, kada svaki senator mora imati jednosatni informativni razgovor sa predstavnicima Izraela prije stupanja na dužnost itd itd itd. Na kraju krajeva to nije nikakva tajna niti antisemitizam ljudi se u Hareetzu javno hvale da kontrolišu sve aspekte života u Americi....

Ko to ne vidi ili je glup ili ima kako bi Mel Gibson rekao "a dog in this fight".
New York Times nisu "novinska agencija" vec privatne novine koje mogu pisati sta im je ceif. Interesantno, bas proguglah, najveci procenat dionica istih drzi Carlos Slim, koji je porijeklom Libanac. :wink: (btw, novinske agencije su Reuters ili Associated Press)
PBS je javni servis, koji ne znam da "drzi" iko.

Sta znaci "drze"? "Drze" federalne rezerve, "drze" federalni sud? "Drze" Hollywood? "Drze" novinske agencije? Mislim definisi. Kako ih "drze"? Je li hoces reci Jevreji su sve prisutni u javnom zivotu, ekonomiji, bankarstvu, sou-biznisu, politici, nauci? Da, naravno. Neki su siguran sam i cionisti, no vecinu njih boli kurac za freakovima sa zolufima, kao sto vecinu muslimana boli kurac za freakovima s bradurinama.

Velika vecina jevreja u Americi su liberalni i anti-cionisticki nastrojeni. No ponavljam, to ne znaci da su anti-Izrael, kao sto neki ovdje izjednacuju dva pojma.

Kad kazes drze novine, pade mi na pamet da je neki Saudijac (ili Emiracanin, tako nesto) kupio britanski Independent i odmah poceli clanci tipa, parafraziram, "Sta bi islamski zakoni mogli nauciti zapadno drustvo u vezi seksualnog nasilja nad zenama". :oops: To je za sada vrhunac soft-power dostignuca arapskih lobija u zapadnim medijima. :lol:
Kejn

#834 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

jeza u ledja wrote:
New York Times nisu "novinska agencija" vec privatne novine koje mogu pisati sta im je ceif. Interesantno, bas proguglah, najveci procenat dionica istih drzi Carlos Slim, koji je porijeklom Libanac. :wink: (btw, novinske agencije su Reuters ili Associated Press)

:lol: A ko je je chief publisher NY timesa ?
jeza u ledja

#835 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne znam. Ti mi objasni prvo sta to znaci.

Sta znaci "drze" XY? Objasni.
Kejn

#836 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

jeza u ledja wrote:
Kejn wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne znam. Ti mi objasni prvo sta to znaci.

Sta znaci "drze" XY? Objasni.
Hajmo dalje ko je chairman (ili women bolje rečeno) federalnih rezervi? Nemoj mi se sad izvlačit.
jeza u ledja

#837 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote:
Hajmo dalje ko je chairman (ili women bolje rečeno) federalnih rezervi? Nemoj mi se sad izvlačit.
Dze dalje? Nisi ni prvu stepenicu presao. :lol:

Sta je "chief publisher"? Na koji nacin se "drzi" neka institucija ili privatna kompanija? Ko ih "drzi"? Mislis jevreji, jel?

Upraviteljica FEDa je Janet Yellen, jevrejka. Poenta, je? Sta?

To ima veze sa Palestinom i Izraelom, kako?
Kejn

#838 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

jeza u ledja wrote:
Kejn wrote:
Dze dalje? Nisi ni prvu stepenicu presao. :lol:

Sta je "chief publisher"? Na koji nacin se "drzi" neka institucija ili privatna kompanija? Ko ih "drzi"? Mislis jevreji, jel?

Upraviteljica FEDa je Janet Yellen, jevrejka. Poenta, je? Sta?

To ima veze sa Palestinom i Izraelom, kako?
Bravo upravitelj je Jevrej. Idemo dalje koliko je židova među članovima Supreme court-a u Americi?
jeza u ledja

#839 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote:
Bravo upravitelj je Jevrej. Idemo dalje koliko je židova među članovima Supreme court-a u Americi?
Otvori internet pa guglaj. Nisam ti ja enciklopedija jbt.

Imas priliku da odgovoris sta znaci "oni drze institucije" i na koji nacin se to odnosi na Palestinu i Izrael. Ko su "oni" i sta znaci "drze"? Te na koji nacin se to odnosi na dati region?
Last edited by jeza u ledja on 13/12/2017 18:12, edited 1 time in total.
Kejn

#840 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

:lol: :lol:
jeza u ledja

#841 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote::lol: :lol:
Dao sam ti nekoliko prilika da das bilo koji drugi odgovor od "jevreji su na celu pun kurac institucija i kompanija - a posto svi razmisljaju isto oni svi imaju ujedinjen stav i u vezi Izraela/Palestine." Stav naravno koji je po tvom misljenju negativan sto se tice svih ostalih. Zakljucak - svi (uticajni) jevreji razmisljaju isto i drze svijet taocima kontrolisuci ga? :oops:
Kejn

#842 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

jeza u ledja wrote:
Dao sam ti nekoliko prilika da das bilo koji drugi odgovor od "jevreji su na celu pun kurac institucija i kompanija - a posto svi razmisljaju isto oni svi imaju ujedinjen stav i u vezi Izraela/Palestine." Stav naravno koji je po tvom misljenju negativan sto se tice svih ostalih. Zakljucak - svi (uticajni) jevreji razmisljaju isto i drze svijet taocima kontrolisuci ga? :oops:
Znači tebi je normalno da su pripadnici 2% stanovništva na čelu ili prezastupljeni u toliko državnih institucija?
jeza u ledja

#843 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote: Znači tebi je normalno da su pripadnici 2% stanovništva na čelu ili prezastupljeni u toliko državnih institucija?
Da napravimo kvote koliko koga treba po brojcanoj zastupljenosti?

Nije Dom Naroda u pitanju.

To je isto kao dao pitas je li normalno sto toliko Brazilaca ima u fudbalu. :-)
Fudo387

#844 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

Kejn wrote:
jeza u ledja wrote:
Znači tebi je normalno da su pripadnici 2% stanovništva na čelu ili prezastupljeni u toliko državnih institucija?
Oni su prije svega Amerikanci, a ne tamo nekih 2% stanovnistva.
Uglavnom su na strani liberala u ovoj zemlji, progresivniji dio drustva. Dobar dio njih boli qrac za Izraelom.
Kejn

#845 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

Fudo387 wrote:
Uglavnom su na strani liberala u ovoj zemlji, progresivniji dio drustva. Dobar dio njih boli qrac za Izraelom.
Pa Fudo ako su tako progresivni zašto se politika prem Izraelu nikada ne mijenja niti oslikava tu raznovrsnost i liberalizam. Koliko ja znam liberali i ljevičari su na strani Palestine.
Kejn

#846 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

jeza u ledja wrote:
Kejn wrote: Znači tebi je normalno da su pripadnici 2% stanovništva na čelu ili prezastupljeni u toliko državnih institucija?
Da napravimo kvote koliko koga treba po brojcanoj zastupljenosti?

Nije Dom Naroda u pitanju.

To je isto kao dao pitas je li normalno sto toliko Brazilaca ima u fudbalu. :-)
Ufff.... jeste siguno je zbog toga što su superinteligentni u usporedbi sa ostatkom stanovništva.
jeza u ledja

#847 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote: Ufff.... jeste siguno je zbog toga što su superinteligentni u usporedbi sa ostatkom stanovništva.
Ko je to rekao?

Sta ti u stvari zelis da kazes?
Kejn

#848 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kejn »

jeza u ledja wrote:
Kejn wrote: Ufff.... jeste siguno je zbog toga što su superinteligentni u usporedbi sa ostatkom stanovništva.
Ko je to rekao?

Pa ti si povukao paralelu sa Brazilcima i fudbalom
jeza u ledja

#849 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote:
Fudo387 wrote:
Pa Fudo ako su tako progresivni zašto se politika prem Izraelu nikada ne mijenja niti oslikava tu raznovrsnost i liberalizam. Koliko ja znam liberali i ljevičari su na strani Palestine.
Kako se ne mijenja? Pa promjenila se sad. Eto Trump je napokon zvanicno priznao Jerusalem kao glavni grad. Obama i Netanyahu se organski nisu podnosili. Prije toga, u 90-im nije bilo govora o gradnji naselja, sad se vec kao malo dvoumi. U 60-im, 70-im za vrijeme onih ratova, bilo je mnogo ostrijih osuda protiv Izraela, a u 40-im oni su bili "teroristi". Dakle mijenja se, samo sto ti to ne kontas.
Ono sto bi ti htio je da postoji podrska kontra Izraela, a u korist Palestine ili arapskih interesa generalno, sto se nece nikad desiti.
jeza u ledja

#850 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kejn wrote:
jeza u ledja wrote:
Ko je to rekao?

Pa ti si povukao paralelu sa Brazilcima i fudbalom
Brazilci samo igraju puno fudbala od malena u zemlji u kojoj su svi ludi za fudbalom. Nisam mislio na genetske predispozicije.

Da li mislis da jevreji kontrolisu svijet?
Post Reply