¤ jelena ¤ wrote:SaraFina wrote:
Daj mani se moždanih driblinga te vrste.
Molim te.
Kompromis (latinski compromissium, uzajamno obećanje) je način rješenja sukoba koji se temelji na međusobnom dobrovoljnom dogovoru.
Osnova kompromisa je spremnost na odricanje obiju strana u pogledu na neku od suprotnih želja ili interesa. Osim toga (obje strane) moraju biti u duhu ravnoteže i tolerancije.
Ekstremizam se često smatra antonimom kompromisa
Po ovoj definiciji riječ "MORATI" u kompromisnom značenju, koristi se kao moralna i ljudska obaveza, da će recimo porodica preminulog OBVEZATI se, da ispuni svoj dio dogovora, jer je IZ već bila načinila prvi korak i ponudila vjerski obred u duhu Islama. Zašto potenciraš trule budalaštinje i želiš izjednačiti riječ MORATI, koja se koristi u svrhu prisile, ( da je nešto čovjek prisiljen uraditi )i riječ MORATI koja je u ovom slučaju jednostranog ponudjenog rješenja IZ ponudjena kao čin dobre volje i želje da se postigne rješenje.
Osim toga ako riječ MORATI želiš iskoristiti na način prisile koji ti potenciraš ovdje, odakle u samoj definiciji onda duh ravnoteže i tolerancije?
Te moždane driblinge i dociranje rekoh ti
progutaj.
Jedno je uraditi nešto u duhu tolerancije, dobre volje i želje da sa sukobljenom stranom postigneš dogovor (IZ i porodica) a sasvim drugo značenje "MORATI" ima kad je prisila ili pritisak javnosti ( u ovom slučaju prema IZ u pitanju )
Razgraniči pojmove u svojoj glavi :
1.Moraš zbog prisila i pritiska (javnosti, zajednice, porodice)u tom slučaju se (
Ekstremizam se često smatra antonimom kompromisa ) - Porodice je izašla u javnost i navukla gnjev ljudi na IZ što zorno pokazuje i ova tema.
2."Moraš" zbog moralne obaveze, u duhu tolerancije i iz želje da postigneš zadovoljavajuće rješenja za sebe i drugu stranu.
Ovo drugo je IZ pokušala čineći ustupak i ponudom klanjanja dženaze javno deklariranom ateisti.
Ubuduće
molim te prestani docirati, nisam ti ja neka osrednja studentica koja te moli za prolaznu ocjenu iz maternjeg jezika. Glupo je.
Vidiš li ti pitanja koja sam postavila u prethodnom postu, a tiču se teme?
Ako vidiš, o kakvim onda duhovima i toleranciji pričaš i o kakvom ekstremizmu?
Okani se mog probavnog trakta.
Sebi trpaj u usta i gutaj šta god ti je volja - a od mene od...lepršaj, dok ne naučiš civilizovano da komuniciraš s ljudima.
I ne moli, džaba, za nešto čega ni sama nisi u stanju da se okaneš.
Meni ne moraš naglašavati da nisi stručnjak za lingvistiku i da nisi čak ni osrednja studentica maternjeg jezika.
Pojma nemam zašto to radiš.
Dakle...
Je li čovjek plaćao grobno mjesto?
Je li sahranjen na tom mjestu koje je plaćao?!
O kakvom ustupku od strane IZ je ovdje riječ i da li je realizacija tog ustupka besplatna?
Ovo su pitanja koja mene na ovoj temi zanimaju....
"Sahranila" sam te bukvalnom, i to Jelo na "tvojoj teritoriji" i tvom području
1x
1.Moraš zbog prisila i pritiska (javnosti, zajednice, porodice)u tom slučaju se (
Ekstremizam se često smatra antonimom kompromisa ) - Porodice je izašla u javnost i navukla gnjev ljudi na IZ što zorno pokazuje i ova tema.
2."Moraš" zbog moralne obaveze, u duhu tolerancije i iz želje da postigneš zadovoljavajuće rješenja za sebe i drugu stranu.
Ovo drugo je IZ pokušala čineći ustupak i ponudom klanjanja dženaze javno deklariranom ateisti.
2×
Ovo drugo je IZ pokušala čineći ustupak i ponudom klanjanja dženaze javno deklariranom ateisti. [/b]
Kvotam i "pomašćujem dodatno" isključivo da udje u zapisnik

. Ovo molim te, bilo je u duhu tolerancije i medjusobnog uvažavanja.

Što se argumenata tiče, za kraj otvaram knjigu žalosti. I osobi sa dvocifrenim IQ - om je jasno da nemaš dalje šta tražiti.
Ugodno veče i vikend draga.