Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
SaraFina

#826 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:A politika se jelte kroji u Begešu.
Ne bih rekao da je 100% tako.

Bosanski Hrvati su mali i nemaju tako jake poluge moci. Potpali su pod apsolutnu kontrolu Zagreba. Spremni su priciniti sebi stetu ako ce to ojacati Hrvatsku.

Srbi su brojniji, imaju jake poluge moci/odlucivanja, pa je njihov ego znatno veci u odnosima sa BG. Stvar je u tome da se interesi srbijanskog i bosansko-srpskog politickog liderstva u dobroj mjeri poklapaju. Ne mislim da Beograd ima apsolutnu kontrolu i da moze narediti Banjaluci. Uticaj je snazan al' mislim da nije apsolutan. Recimo, ako bi Srbija trazila da se bosanski Srbi odreknu nekih nadloznosti jer ce time profitirati Srbija, gotovo sam siguran da bi Banjaluka odbila takav prijedlog.

Ode RSK pa odoše Srbi na sjeveru Kosova. Bude li Srbija prinudjena kusurati se RS pustiće je niz vodu u svakom smislu. Ali trenutno za takvo sto nema prostora.
Utjecaj BG je toliki da Dodik pada u depresiju svaki put kad neko od Vučićeve svite počne koketirati sa SDS-om.
Hoda kao bez glave po BG. Zamalo da provali u vilu kad su "parovi " bili na onoj opskurnoj televiziji.
Što se Hrvata tiče, oni su poput nedonohčeta i to s dvije maćehe. BiH ne vole kao majku biološku a ona što ih usvojila HR majka dala na posvojenje MZ. Zlostavljani i . :D
kockakockica

#827 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kockakockica »

Balije kao Dizdarevic moraju da shvate da se ljudi vracaju istinskoj vjeri. Ja zene sa maramama vidim kao muslimanske Casne Sestre, muskarce sa bradom kao casne Fratre.

Po nekim balijama a i susjedima vecinom, mi smo trebali ostati muslimani ali samo u folklornom smislu.

Najgore je sto mi imamo kepece od politicara kako ih Kazaz nazva.

Mi trebamo reagovati isto kao Jevreji kad ih ko prozove. Nedavno kada je EU i UN prozivao Izrael, Netanjahu je fino zacepio usta rekavsi, gdje ste bili i na kojoj strani kada se nama desavao holokaust.
Tako bi trebao Bakir da zacepi gubicu i onom cehu i Kolindi ostaloj bagri.
Zna se ko je BiH terorizirao i to treba ponavljati da se ne zaboravi.

Hajd nek neko sta kaze u EU protiv ortodoksnih Jevreja pa ima da nestane preko noci. U njemackoj su htjeli da zabrane obrezivanje djecei jevreji su im odma zacepili usta tako da je taj prijedlog zakona preko noci ponisten.[/quote]

Ti si svakako kompetentan da odrediš koja je prava vjera. Poredjenje sa sestrama i fratrima ne stoji, jer su to profesionalci kao naši imami ili hodze. Ti bi da od svih nas napraviš "profesionalce" sa maramama, nikabima i bradama. Većina sa takvim shvatanjima potiče sa sela i kad bi im se pustilo, oni bi od gradova napravili seoske vašare. O radikalizmu i terorizmu da ne pričam. Pusti se više Srebrenice. Nije vama stalo do Srebrenice niti vam je žao Bošnjaka. Ja sam ratovao i bio ranjavan, znam šta pričam. Naš put mora biti sekularna, gradjanska država. Već ste nam napravili ogromnu štetu, zaustavite se na vrijeme![/quote]

@ernestalic
Prije jedan mjesec sam gledao intervju reisa Kavazovica u koje on jasno kaze: " mi zivimo u sekularnoj drzavi, u buducnosti je vidimo kao gradjansku i takvu"

On u potpunosti shvata u kakvoj situaciji i okruzenju se mi nalazimo, te je dovoljno mudar da se prilagodi tome i javno iznese stav IZ. Samo tako mi, nasa drzava i buduci narastaju mogu opstati. 1000 ekstremnih nacionalista ne mogu napraviti stete kao jedan radikalni islamista, i to treba svi da znaju. Pamet, pamet, pamet
155_mm

#828 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

Kikibombona wrote:
kockakockica wrote:Razmisljas u dobrom pravcu, samo jos nisi pogodila centar. BiH, te Bosnjaci islamske vjere (uz duzno postovanje prema ostalim Bosnjacima), su teg na vagi medjunarodne politike velikih sila. Nije se to desilo nasim izborom, lobiranjem ili sposobnoscu, vec ponajvise desavanjima u Aziji, Bliskom istoku i muslimanskim izbjeglicama prema Evropi.

Uzet cu za primjer samo neke drzave kao sto su Izrael koji je jako nepravedan prema Palestincima, Amere koji su napravili puno problema sirom dunjaluka, pa i Ruse koji to rade po Siriji. Svima njima je potrebno mjesto gdje ce sirem auditorijumu i javnosti pokazivati blagost, saradnju pa cak i naklonost prema muslimanima, a to je bas BH.

Rusi tako puno ulazu u Ceceniju, Dagestan i ostale Republike, pa tako danas recimo 3 miliona muslimana klanja Bajram namaz na ulicama Moskve. Izrael u zadnjih 20 godina nije niti jednom nastupio JAVNO radikalno prema BH muslimanima, cak su tu redovno izjave da je BiH za njih prijateljska zemlja. Ameri 20 godina javno podrzavaju nasu drzavu, financijski i na mnoge druge nacine. Orban koji je najradikalniji u svojim stavovima prema muslimanima, je pozvao u posjetu reisa Kavazovica, te Bosnjake islamske vjere nazvao prijateljskim i bliskim narodom. Iran koji ima jako puno problema sa sunitima , non stop salje signale i prijateljske poruke prema nama.

Da ne davim sad citav dan, fazon je u tome da su svi oni pronasli mjesto gdje ce prati ruke, a to je BiH. Ne postoji mogucnost za dalju razgradnju, ne zato sto mi ne damo ili smo tako jaki, samo zato sto medjunarodni odnosi idu nama u prilog. Sta ce biti za 30 godina niko ne zna, ali vazno je da mi u medjuvremnu jacamo na svim poljima.

Nasi politicari bi puno vise mogli napraviti lobiranjem, sastancima sa jakim svjetskim igracima (kao sto to radi Vucic npr.), ali mi jednostavno nemamo politicara svjetskog kalibra. Kolinda je smijesna, i nju ne ubrajam u ozbiljne igrace.

Vucic, koliko god ga mi voljeli ili ne voljeli, je puno inteligentan i sposoban politicar. On je desavanja na medjunarodnoj sceni shvatio jos davno, pa zato non stop potencira razgovor "Bosnjaka i Srba"

Likovi kao sto su Covic, Dodik i ostala buranija su zavrsili svoju pricu, ostaje im samo da varaju svoj vlastiti narod i da kmece zajedno sa onom klovn organizacijom HNS.
Treba obratiti paznju na reisa Kavazovica, jer taj covjek je jedini koji ima kliker, mudrost i inteligenciju za neke dalje domete.
Taman sam mislio spucati 'lajk', dok nisam procitao zadnju recenicu...

Posljednje sto treba Bosnjacima je da ih vodi klerik. I sam Kavazovic je rezervisan prema politici sto je dobro.
to samo govori koliko je tebi guslanje o kurdima popilo mozak da ne kontas geostrateske odnose u ovom dijelu europe kao sto to reis konta.
Poglavar IZ u BiH u posjeti mađarskom premijeru
Image
a poruka orbana bosnjacima je nedvosmislena.
Dodao je kako želi iskoristiti ovu priliku "za uvjerenje da Mađarska ima najdublje poštovanje prema Vama, Vašim sljedbenicima, narodu i Vašoj državi, neovisno od toga što imamo različite interpretacije evropske historije".

Konstatirao je i kako odnosi s ef. Kavazovićem "nisu započeti na najsretniji način", te se "iskreno nada da to neće stajati na putu obostranog poštovanja u budućnosti".

"Uvjeren sam u to da će se na kraju ispostaviti da nas spaja mnogo više stvari nego što nas razdvaja", poručio je Orban, te pozvao ef. Kavazovića u posjetu Mađarskoj.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ka ... -muslimana

da je imalo pameti kod sarajevskih begova orban je vec trebao biti u posjeti sarajevu a ekonomska i vojnotenicka saradnja bi vec odavno trebala biti na veoma viskokom nivou.
¤ jelena ¤

#829 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by ¤ jelena ¤ »

SaraFina wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Znači: hajka iz ZG, skačemo u naručje BG - i, pretpostavljam, obratno.

OK...eno... imamo već dva naša....visokopoziciJonirana... čovjeka tamo, danas doputovali u pomenuto naručje.

Šteta ne iskoristit priliku kad su već na licu mjesta.
Ma ne treba skakati. Vučko sam želi da nas prigrli. Ali s četnikom se ne ljubi. To bi bilo pišanje po sopstvenim žrtvama. S četnikom se traži interes. Neutralisati trenutnu HR politiku primarni je cilj.
To sto se Čović posrao po posavskim Hrvatima onom svojom nazočnośću na "obljetnici RS" nije nijedan bošnjački lider. Niti smije ikad.
Četnik, vuk koji ćud ne mijenja.... želi da prigrli balije...

Greška u startu, ali zanimljiva tema za tmurno subotnje poslijepodne u savakom slučaju.

Pratim.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 02/09/2017 13:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#830 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

I Kiki još nešto.

Dodik je zaglibio duboko u kriminal, a ima za opozicionu stranku SDS koji je učestvovao kao stranka u stvaranju genocidne. Ako sidje s trona u ćuzu će.
U RS situacija izmedju oporbe i SNSD-A je katastrofalna. Samo što se nisu poubijali figurativno.
Oni ne djeluju jedinstveno ni u kom smislu i zato Dodik traži društvo malobrojnih Hrvata.
Ionako im ništa ne nudi. .. pa zašto ne bis bio pokrovitelj?Olgasi se isključivo kao podrška Hrvatima u FBIH. U RS-U nikad ustupak nije dao.
Sad što Čoviću to odgovara pa se s vremena na vrijeme i posere na prognane Hrvate nije Dodikov problem.
SDS pak s Hrvatima ne bi pravio kompromise.
SaraFina

#831 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

¤ jelena ¤ wrote:
SaraFina wrote:
Ma ne treba skakati. Vučko sam želi da nas prigrli. Ali s četnikom se ne ljubi. To bi bilo pišanje po sopstvenim žrtvama. S četnikom se traži interes. Neutralisati trenutnu HR politiku primarni je cilj.
To sto se Čović posrao po posavskim Hrvatima onom svojom nazočnośću na "obljetnici RS" nije nijedan bošnjački lider. Niti smije ikad.
Četnik želi da prigrli balije...

Greška u startu, ali zanimljiva tema za tmurno subotnje poslijepodne u savakom slučaju.

Pratim.
Da. Samoljubiv je. Vidi sebe kao lidera regiona. Zato ističe da su mu prioritet u BiH odnosi sa Bošnjacima. Bošnjaka ima pet put više od Hrvata u BiH. Možda 4 ali da ne sitničarim.
Obzirom da HR u EU oni tu poziciju takodjer žele. Ali imaju Hrvate u BiH kojima su dužni jer su cjelovita i nezavisna država bez pola milke Srba.
Zato Vučić igra na kartu nas.
I uvjek će. Bez obzira na ljubav Dodik - Čho. Interesi Srbije i HR su oprečni - sukobljeni.
Ovi u BiH izmedju Hrvata i Srba su nebitni maticama.
Last edited by SaraFina on 02/09/2017 13:22, edited 1 time in total.
Kikibombona

#832 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Kikibombona »

Hrvatska je pokrenula veliku diplomatsku ofanzivu s ciljem ojacavanja politicke pozicije Hrvata u BiH!

Retorika iz BiH 'neprijateljska' prema Hrvatskoj
U pogledu odnosa s BiH, koja će također biti jedna od tema posjeta New Yorku, izvori s Pantovčaka naglašavaju nužnost reforme izbornog zakona, i nastavak europske integracije, te navode kako je to "brana protiv jačanja islamskog radikalizma" u toj zemlji za koji već postoje brojni pokazatelji.

Visoki izvor ističe i da je retorika iz BiH postala "izrazito neprijateljska" prema Hrvatskoj, za što dijelom uzrok vidi i borbu za vlast u susjednoj državi, a također upozorava da turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan "gotovo da upravlja politikom u BiH" navodeći da se redovito telefonom čuje sa čelnikom Stranke demokratske akcije i članom Predsjedništva BiH, Bakirom Izetbegovićem, prenosi Hina.

Na Pantovčaku upozoravaju i da je "u BiH u ovom trenutku prisutno 5.000 salafista što zajedno s onima koji ih podržavaju čini oko 10.000 ljudi s vrlo radikalnom retorikom i namjerama".

Postoje, navode, "i enklave u BiH koje već djeluju prema Hrvatskoj", ali hrvatske službe to jako dobro prate i pripravne su. Iz ureda hrvatske predsjednice naglašavaju i jako dobru suradnju s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

"Moramo međunarodnu zajednicu uvjeriti da se ne smije potcijeniti stanje u BiH, da se jako brzo razvija radikalizacija zbog sadašnjeg političkog vakuuma jer ljudi tamo imaju osjećaj da ih nitko neće te se okreću nekom trećem", sumira izvor ističući važnost stabilnosti BiH za cijeli jugoistok Europe.
Dakle, karte su potpuno otvorene. Sada samo treba vidjeti ko je jaci.

Hrvatska igra na 'anti-islamisticki' sentiment koji buja na zapadu. Koriste situciju sa Turskom koja je zakuhala sa zapadom. Koriste selefijsku ekspanziju u BiH. Koriste sve sto im moze pomoci. I opet se pominje neka zlokobna brana na Balkanu koja ce cuvati Evropu od najezde islama. :-)

Cilj je 'izborni zakon', dovesti politicku moc Hrvata na nivo Srba i Bosnjaka.

Vecina ovih navoda, zapravo gotovi svi navodi, su debelo preuvelicani. Nisam primjetio da Sarajevo salje neprijateljske poruke Zagrebu!?? O cemu se radi?

Dakle, ide se djonom, maksimalno, pa sta bude.

Problem Bosnjaka je sto za njih niko ne lobira. Turska je izbacena iz igre. Saudija & co. imaju jak uticaj na Ameriku al' njih BiH i Bosnjaci uopste ne zanimaju. Za bosanske Hrvate urgira Hrvatska i vidimo traze druge saveznike poput Austrije, Ceske itd. Bosnjacki politicari u Sarajevu su impotentni i to je veliki problem. Nema politicara kalibra Harisa Silajdzica ili Zlatka Lagumdzije. Bakir je duduk.
Kikibombona

#833 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:I Kiki još nešto.

Dodik je zaglibio duboko u kriminal, a ima za opozicionu stranku SDS koji je učestvovao kao stranka u stvaranju genocidne. Ako sidje s trona u ćuzu će.
U RS situacija izmedju oporbe i SNSD-A je katastrofalna. Samo što se nisu poubijali figurativno.
Oni ne djeluju jedinstveno ni u kom smislu i zato Dodik traži društvo malobrojnih Hrvata.
Ionako im ništa ne nudi. .. pa zašto ne bis bio pokrovitelj?Olgasi se isključivo kao podrška Hrvatima u FBIH. U RS-U nikad ustupak nije dao.
Sad što Čoviću to odgovara pa se s vremena na vrijeme i posere na prognane Hrvate nije Dodikov problem.
Politika SDS-a je da se ne mijesa u bosnjacko-hrvatske odnose. Dosta kritikuju Dodika radi njegovog odnosa sa Covicem. Boje se da bi, ako bi doslo do prepakivanja granica, RS bila ostecena. Te strahove SDS stalno istice i porucje da se sa Hrvatima 'ne sade tikve'. U prevodu, neka traze od Sarajeva sto zele, mi sa tim nemamo nista, postovat cemo sve sto se Bosnjaci i Hrvati dogovore.

Dodik se mijesa iz razloga sto smatra da ce jacanje Hrvata automatski oslabiti poziciju Bosnjaka i samu drzavu BiH. I vjerovatno pokrivaju jedan drugog iz kriminalnih razloga. Vjerujem da gaje obostrane simpatije. Slican profil ljudi. Teski oportunisti kojima je moc od presudne a nacija i vjera od sporedne vaznosti. To najbolje oslikava njihova politicka proslost. Ljudi za svaki sistem. Da se proglasi Islamska Republika, oni bi dobili svoje emirate ili bi bili ugledni 'privrednici'. :D
SaraFina

#834 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:Hrvatska je pokrenula veliku diplomatsku ofanzivu s ciljem ojacavanja politicke pozicije Hrvata u BiH!

Retorika iz BiH 'neprijateljska' prema Hrvatskoj
U pogledu odnosa s BiH, koja će također biti jedna od tema posjeta New Yorku, izvori s Pantovčaka naglašavaju nužnost reforme izbornog zakona, i nastavak europske integracije, te navode kako je to "brana protiv jačanja islamskog radikalizma" u toj zemlji za koji već postoje brojni pokazatelji.

Visoki izvor ističe i da je retorika iz BiH postala "izrazito neprijateljska" prema Hrvatskoj, za što dijelom uzrok vidi i borbu za vlast u susjednoj državi, a također upozorava da turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan "gotovo da upravlja politikom u BiH" navodeći da se redovito telefonom čuje sa čelnikom Stranke demokratske akcije i članom Predsjedništva BiH, Bakirom Izetbegovićem, prenosi Hina.

Na Pantovčaku upozoravaju i da je "u BiH u ovom trenutku prisutno 5.000 salafista što zajedno s onima koji ih podržavaju čini oko 10.000 ljudi s vrlo radikalnom retorikom i namjerama".

Postoje, navode, "i enklave u BiH koje već djeluju prema Hrvatskoj", ali hrvatske službe to jako dobro prate i pripravne su. Iz ureda hrvatske predsjednice naglašavaju i jako dobru suradnju s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

"Moramo međunarodnu zajednicu uvjeriti da se ne smije potcijeniti stanje u BiH, da se jako brzo razvija radikalizacija zbog sadašnjeg političkog vakuuma jer ljudi tamo imaju osjećaj da ih nitko neće te se okreću nekom trećem", sumira izvor ističući važnost stabilnosti BiH za cijeli jugoistok Europe.
Dakle, karte su potpuno otvorene. Sada samo treba vidjeti ko je jaci.

Hrvatska igra na 'anti-islamisticki' sentiment koji buja na zapadu. Koriste situciju sa Turskom koja je zakuhala sa zapadom. Koriste selefijsku ekspanziju u BiH. Koriste sve sto im moze pomoci. I opet se pominje neka zlokobna brana na Balkanu koja ce cuvati Evropu od najezde islama. :-)

Cilj je 'izborni zakon', dovesti politicku moc Hrvata na nivo Srba i Bosnjaka.

Vecina ovih navoda, zapravo gotovi svi navodi, su debelo preuvelicani. Nisam primjetio da Sarajevo salje neprijateljske poruke Zagrebu!?? O cemu se radi?

Dakle, ide se djonom, maksimalno, pa sta bude.

Problem Bosnjaka je sto za njih niko ne lobira. Turska je izbacena iz igre. Saudija & co. imaju jak uticaj na Ameriku al' njih BiH i Bosnjaci uopste ne zanimaju. Za bosanske Hrvate urgira Hrvatska i vidimo traze druge saveznike poput Austrije, Ceske itd. Bosnjacki politicari u Sarajevu su impotentni i to je veliki problem. Nema politicara kalibra Harisa Silajdzica ili Zlatka Lagumdzije. Bakir je duduk.
Mjesecima su karte na stolu. Na veliku žalost HR, oni su mala nebitna zemlja i još opskurnija evropska nacija. Dakle mogu lobirati do besvijesti, na margini su evropske politike.
Dobro je u neku ruku da za nas niko ne lobira. Obzirom na položaj Hrvata u BiH, rezultati HR dosadašnjeg lobiranja više su nego porazni.
Ispali su onako totalno jadni i ljigavi u očima vjerovatno svih... Igrati na kartu islamofobije protiv Bošnjaka u katoličkoj Evropi je dno dna.
Hvala Bogu u svakoj nesreći ima i sreće, naša integrisana dijaspora najbolje reprezentira kakvi su Bošnjaci ljudi.
Za razliku ustaških potomaka diljem sjeverne i južne Amerike :D
Bakir zna pak što mora. Napravili ustupak bilo kakav, i on i SDA su rahmetlije u političkom smislu.
Pa igre neka se zahuktaju :D
155_mm

#835 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

ovo sve pisanje po bosnjacima od strane kolinde i nemoc bakira da se ni verbalno suprostavi bi na kraju moglo dovesti do toga da bakir i stranka mu izgube vlast. ali ona bas izgube ne mislim na ova "gubljenja" vlasti u proslosti.
vjerujem da ovo pisanje po njima ni bosnjaci vise ne mogu provariti a da se bar malo ne zamisle.

jedino je pitanje zna li kolidinca kakav je taj "gradjanski" blok u bosnjaka kao alternativa bakiru? ja se kladim u 100 kuna da jadna blage veze nema.
SaraFina

#836 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:I Kiki još nešto.

Politika SDS-a je da se ne mijesa u bosnjacko-hrvatske odnose. Dosta kritikuju Dodika radi njegovog odnosa sa Covicem. Boje se da bi, ako bi doslo do prepakivanja granica, RS bila ostecena. Te strahove SDS stalno istice i porucje da se sa Hrvatima 'ne sade tikve'. U prevodu, neka traze od Sarajeva sto zele, mi sa tim nemamo nista, postovat cemo sve sto se Bosnjaci i Hrvati dogovore.

Dodik se mijesa iz razloga sto smatra da ce jacanje Hrvata automatski oslabiti poziciju Bosnjaka i samu drzavu BiH. I vjerovatno pokrivaju jedan drugog iz kriminalnih razloga. Vjerujem da gaje obostrane simpatije. Slican profil ljudi. Teski oportunisti kojima je moc od presudne a nacija i vjera od sporedne vaznosti. To najbolje oslikava njihova politicka proslost. Ljudi za svaki sistem. Da se proglasi Islamska Republika, oni bi dobili svoje emirate ili bi bili ugledni 'privrednici'. :D
Definitivno. Politički moćnici zabrazdili duboko u kriminal. Svoja stada vide poput ovaca za striženje. I Bakir je isti. Samo vidjećemo koliko je svjestan granice koju ni u ludilu ne smije preći.
SaraFina

#837 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

155_mm wrote:ovo sve pisanje po bosnjacima od strane kolinde i nemoc bakira da se ni verbalno suprostavi bi na kraju moglo dovesti do toga da bakir i stranka mu izgube vlast. ali ona bas izgube ne mislim na ova "gubljenja" vlasti u proslosti.
vjerujem da ovo pisanje po njima ni bosnjaci vise ne mogu provariti a da se bar malo ne zamisle.

jedino je pitanje zna li kolidinca kakav je taj "gradjanski" blok u bosnjaka kao alternativa bakiru? ja se kladim u 100 kuna da jadna blage veze nema.
Ne smije napraviti ustupak. Zna dobro da bi i njemu i SDA bio kraj.
155_mm

#838 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

SaraFina wrote:
155_mm wrote:ovo sve pisanje po bosnjacima od strane kolinde i nemoc bakira da se ni verbalno suprostavi bi na kraju moglo dovesti do toga da bakir i stranka mu izgube vlast. ali ona bas izgube ne mislim na ova "gubljenja" vlasti u proslosti.

moje misljenje o baliluku je poznato ali vjerujem da je i ovo do sada dovoljno da se jadni a sad od kolinde licno i popisani balija zapita, kud ovo sve vodi.
hAZNADAR

#839 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

SaraFina wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Znači: hajka iz ZG, skačemo u naručje BG - i, pretpostavljam, obratno.

OK...eno... imamo već dva naša....visokopoziciJonirana... čovjeka tamo, danas doputovali u pomenuto naručje.

Šteta ne iskoristit priliku kad su već na licu mjesta.
Posrala se i srpska politika prema srpskim zrtvama iz WWII tako sto se lizu sa fanovima NDH. Nije to tek politicka koalicija iz interesa - sve to odavno poprima neku vrstu civilizacijske konfrontacije prema Bosnjacima ili civilizacijske srodnosti izmedju njih.

A oni sto misle da moramo biti pod necijim skutama - politicki nisu odmakli od nivoa minulih vremena kada smo slali pendrekase na Kosovo ili vezivali zastave sa saharama na predratnim skupovima. Bosnjake je uvijek biranje strane skupo kostalo.
tandmand

#840 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tandmand »

Ah, Islamska Republika, neko spomenu ... meni ove tisuće djeluju potpuno nezainteresirano za bilo šta u BiH što ima veze sa politikom. Raspravljaju o Siriji, brinu brigu o šijama, međusobno se smaraju sitnicama iz vjerske doktrine. Svaki tisuća meni djeluje kao neki Amiš, samoizoliran, u svome svijetu. Znam jednog tisuću, prije prosvjetljenja bio dijete cvijeća, jedan drugi tisuća duvao .. i sve tako. I sad me neko uvjerava da takav tisuća iz nekakve enklave razmišlja kako ugroziti Republiku Hrvatsku. Ma hajte molim vas ... Najvažnija stvar je da tisuće nisu politički organizirane, nemaju svoju stranku, njihovi predstavnici nisu u vlasti.
Last edited by tandmand on 02/09/2017 13:49, edited 1 time in total.
SaraFina

#841 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

155_mm wrote:
SaraFina wrote:
moje misljenje o baliluku je poznato ali vjerujem da je i ovo do sada dovoljno da se jadni a sad od kolinde licno i popisani balija zapita, kud ovo sve vodi.
Ma i Čho je u depriiii i to żešćoj. S Ćanetom potpisao koaliciju i primio ga u HNS :D

Mislim da se panično boji 2018 i neke nove platforme u izradi.
Sa Ćanetom koalirati je paranoja čovječe. Pa ljudi su prevagnuli upravo u odlučujućem momentu kada bio Jurišić i sjebali HDZ.
SaraFina

#842 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:
Posrala se i srpska politika prema srpskim zrtvama iz WWII tako sto se lizu sa fanovima NDH. Nije to tek politicka koalicija iz interesa - sve to odavno poprima neku vrstu civilizacijske konfrontacije prema Bosnjacima ili civilizacijske srodnosti izmedju njih.

A oni sto misle da moramo biti pod necijim skutama - politicki nisu odmakli od nivoa minulih vremena kada smo slali pendrekase na Kosovo ili vezivali zastave sa saharama na predratnim skupovima. Bosnjake je uvijek biranje strane skupo kostalo.
Ne lupaj. Kad se dvojca glože treći koristi. Kontaš sad? U cilju nam je da ZG i BG imaju odnose kao za vrijeme Josipovića i Tadića. A islamofobija buja. Hebem te logiko.
hAZNADAR

#843 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

Ne postoji jedinstven gradjanski blok i alternativa Bakiru. Susjedi mogu da vide kao alternativu kod nas samo nacionaliste i jugonostalgicare. U njihovoj prizmi - neznas sta je gore.

Bakir nece izgubiti vlast zbog ovoga. Tu i tamo se oglasi kao u odgovoru Zemanu sa prilicno dobrim tekstom i to se zapamti u narodu vise nego ovdje. Dodaj tu politiku i filozofiju zrtve kojoj se treba progledati kroz prste za domaci ekstremizam jer uvijek ima cetnika - Bakir stabiliji nego ikad.
hAZNADAR

#844 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

SaraFina wrote:
Ne lupaj. Kad se dvojca glože treći koristi. Kontaš sad? U cilju nam je da ZG i BG imaju odnose kao za vrijeme Josipovića i Tadića. A islamofobija buja. Hebem te logiko.
Logika se stvara na osnovu statistike, ucestalosti, ponavljanja i potvrdjivanja istoga.
A to je da BG ima konstantu u politici prema Bosnjacima bez obzira ko je na vlasti.
Banjaluka takodjer.

ZG ima promjenjivu politiku.
Hrvatska politika u BiH takodjer konstantu na koju nije uticao ZG ni u najljepsim vremenima Mesica, Josipovica,..

Mi jednostavno nemamo partnera niti mogucnost koaliranja sa bilo kime. Sudjeno je da se glodjemo sa svima sa razlikom sto nekada upadne Zagreb u to a nekada ne.
Kikibombona

#845 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Kikibombona »

Ti kao da si prespavao proteklih 20 godina.

Svaka radikalizacija, nacionalisticka eskalacija, ide u korist SDA. Na tome dobijaju svake izbore od rata naovamo.

Izbori su daleko, SDA cuva projektile od 155mm za period izborne kampanje. Tada ce udariti po Hrvatskoj i homogenizirati narod. Moramo biti zajedno, neprijatelj prilazi rijeku. SDA je doktorirala ovu taktiku, jednako kao SNSD I HDZ na drugoj strani. Ako uoci izbora bude dominirala retorika konflikta, zna se ko uzima izbore.

Svako ko iole poznaje bosanskog seljaka zna da nema nikakve sanse da isti glasa za likove poput Reufa Bajrovica. Njegova faca i njegov govor seljaku sugeriraju da se radi o narkomanu, gradakom klosaru i potencijalnom islamofobu. Nece likovi poput Reufa na selima dobiti nijedan glas. Pogledaj rezultate izbora u Zenici. Od 800 glasova, SDP, DF, NS i druge stranke su dobile NULA (0) glasova. Glasove su podijelili SDA i SBB, s tim da je SDA pokupila apsolutnu vecinu. SDA moze pobijediti jedino drugi seljak, konzervstivnih pogleda. Recimo, likovi poput Kasumovica, Sepica, tj. bivsi SDA-ovci. Selo donosi pobjedu na izborima a tu SDA ima razvijenu infrastrukturu. Prost covjek se nije udubio u politiku kao ti ili neki drugi forumas. On smatra da je spas za Bosnjaka SDA i IZ BiH. Gradski klosari ne dolaze u obzir.

SDA ima 200 000 sigurnih glasaca. Hiljadama nasih sugradjana zavisi egzistencija od ostanka SDA na vlasti. Dosta ljudi ih slijedi po inerciji, zato sto su lafo vjernici, konzervativni, Alijino naslijedje itd itd.

Jos ako bude napeto pred izbore, SDA uzima lopatom. Opozicija je gola kita.
155_mm

#846 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:
Logika se stvara na osnovu statistike, ucestalosti, ponavljanja i potvrdjivanja istoga.
A to je da BG ima konstantu u politici prema Bosnjacima bez obzira ko je na vlasti.
Banjaluka takodjer.

Hrvatska politika u BiH takodjer konstantu na koju nije uticao ZG ni u najljepsim vremenima Mesica, Josipovica,..

Mi jednostavno nemamo partnera niti mogucnost koaliranja sa bilo kime. Sudjeno je da se glodjemo sa svima sa razlikom sto nekada upadne Zagreb u to a nekada ne.
najvaznije saznanje za bosnjake proizaslo iz ovog piskaranja sluzbenog zagreba po bosnjacima. jednostavno interesi su toliko suprostavljeni da je neko stratesko saveznistvo nemoguce jer je ono bazirano na zajednickim interesima.

u svakom slucaju nije odgoreg pogledati da li neko u blizem okruzenju ima slicne geostrateske interese sa bosnjacima. nista ne kosta pogledati.
hAZNADAR

#847 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

Ono sto je najgore u ovoj prici je cinjenica da islamski radikalizam u Bosnjaka ipak predstavlja opasnost i da je to problem sa kojim se treba suociti i rjesavati.

Ali u slucajevima napada sa strane - javlja se inat. I ispada da ako uhvatis i osudis neke vehabije zbog posjedovanja eksploziva i veza sa IDIL - dodvoravas se Kolindi, Zemanu, saginjes,...
SaraFina

#848 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

155_mm wrote:
hAZNADAR wrote:
Banjaluka takodjer.

najvaznije saznanje za bosnjake proizaslo iz ovog piskaranja sluzbenog zagreba po bosnjacima. jednostavno interesi su toliko suprostavljeni da je neko stratesko saveznistvo nemoguce jer je ono bazirano na zajednickim interesima.

u svakom slucaju nije odgoreg pogledati da li neko u blizem okruzenju ima slicne geostrateske interese sa bosnjacima. nista ne kosta pogledati.
U ovisnosti od okolnosti prilagodjavati se datoj situaciji. To je jedino što možemo. Trenutno zvanični ZG divlja, bukvalno. Kakvu drugu alternativu možemo provesti?
155_mm

#849 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:Ono sto je najgore u ovoj prici je cinjenica da islamski radikalizam u Bosnjaka ipak predstavlja opasnost i da je to problem sa kojim se treba suociti i rjesavati.

Ali u slucajevima napada sa strane - javlja se inat. I ispada da ako uhvatis i osudis neke vehabije zbog posjedovanja eksploziva i veza sa IDIL - dodvoravas se Kolindi, Zemanu, saginjes,...
nije valjda da ti vjerujes da ovo pisanje kolinde i zemana po bosnjacima ima ikakve veze sa stvarnom opasnoscu od islamskog terorizma i stvarnim problemima kod bosnjaka zbog istog.
:-)
SaraFina

#850 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:Ono sto je najgore u ovoj prici je cinjenica da islamski radikalizam u Bosnjaka ipak predstavlja opasnost i da je to problem sa kojim se treba suociti i rjesavati.

Ono što je ljigavo u cijeloj priči nije priznanje da postoje radikali, nego jeftino i ljigavo preuveličavanje ZG zarad političkih ciljeva. Dno.
Isto nacisti koji potkazuju komšije Jevreje za vrijeme trećeg rajha. U tom rangu su se srozali.
Post Reply