Kikibombona wrote:Ne bih rekao da je 100% tako.SaraFina wrote:A politika se jelte kroji u Begešu.
Bosanski Hrvati su mali i nemaju tako jake poluge moci. Potpali su pod apsolutnu kontrolu Zagreba. Spremni su priciniti sebi stetu ako ce to ojacati Hrvatsku.
Srbi su brojniji, imaju jake poluge moci/odlucivanja, pa je njihov ego znatno veci u odnosima sa BG. Stvar je u tome da se interesi srbijanskog i bosansko-srpskog politickog liderstva u dobroj mjeri poklapaju. Ne mislim da Beograd ima apsolutnu kontrolu i da moze narediti Banjaluci. Uticaj je snazan al' mislim da nije apsolutan. Recimo, ako bi Srbija trazila da se bosanski Srbi odreknu nekih nadloznosti jer ce time profitirati Srbija, gotovo sam siguran da bi Banjaluka odbila takav prijedlog.
Ode RSK pa odoše Srbi na sjeveru Kosova. Bude li Srbija prinudjena kusurati se RS pustiće je niz vodu u svakom smislu. Ali trenutno za takvo sto nema prostora.
Utjecaj BG je toliki da Dodik pada u depresiju svaki put kad neko od Vučićeve svite počne koketirati sa SDS-om.
Hoda kao bez glave po BG. Zamalo da provali u vilu kad su "parovi " bili na onoj opskurnoj televiziji.
Što se Hrvata tiče, oni su poput nedonohčeta i to s dvije maćehe. BiH ne vole kao majku biološku a ona što ih usvojila HR majka dala na posvojenje MZ. Zlostavljani i .