Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
The 51st State

#826 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

PM72 wrote:Srećom pa se mogu ugledati na nas. :lol:
mi smo zakajlani sa srpsko-hrvatsko dijasporom, te ovim nasim uhljupima tesko korektivnu spucati, u mono varijanti bi se mozda i ugledali ko zna
155_mm

#827 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

i bakir je budala. pa samo postojanje drzave BiH u samom startu onemogucuje bilokakve dobrosusjedske odnose. ali kakav je glupak on stvarno vjeruje u one vuciceve nebuloze o dobrosusjedskim odnosima. vucic samo jos treba da izjavi da ce srbija za 1 dobar odnos od strane BiH dati 100 dobrih odnosa od sebe.

:lol:
PM72

#828 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Mi smo vreća za nabijanje...kome god klincu ćeif može nam ga zaklanfat' bez bojazni da ćemo uzvratiti jer to nismo u stanju.
LBVIEW

#829 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by LBVIEW »

video wrote:Ma udara se ovdje dobro na "obraz" susjedima.

Ovo me ni malo ne iznenadjuje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic- ... /170906073

zestoko se krenulo
Pa, jebi ga, kako su sijali tako ce i poznjeti. :izet:
A s obzirom o kome se radi, ovaj scenario o kojem Mektic govori je itekako moguc.
155_mm

#830 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

balks wrote: Predrasude, vidi svi mi BiH Hrvati u istu tikvu pušemo...
Moj kraj je puno sjevernije, ali to je nebitno za ovu priču
pa nije bas da svi pusete jedni moraju da trpe zedj.
Livnjaci i Duvnjaci segodinama bore s redukcijama, a njihova voda pokreće turbine u Hrvatskoj.
Pročitajte više na: http://avaz.ba/lokalne-vijesti/kanton-1 ... -hrvatskoj

Iz Buškog jezera i svih manjih jezera i rijeka LK koristi se voda za proizvodnju struje u susjednoj zemlji. Uprkos najvećoj akumulaciji, Livnjaci za sušnih mjeseci sve češće dolaze u grad da sipaju pitku vodu u kanistere. Tomislavgrad pogađaju sve učestalije redukcije vode, a Glamočani i Grahovljani nerijetko su, u nedostatku vode, prinuđeni ići i na sve rjeđe izvore, dok glavnina njihove vode pokreće strane turbine. Prihod od 96 miliona eura Buško jezero je površine 55,8 kvadratnih kilometara, prosječne dubine oko osam metara te kapaciteta više od 780 miliona kubika vode, čiji je energetski potencijal veći od nuklearke Krško. HEP godišnje od proizvodnje struje ostvari prihod od skoro 96 miliona eura, od čega Livnu i Tomislavgradu ide tek 1,2-3 miliona KM. Trenutno HEP za korištenje Buškog jezera plaća Livnu i Tomislavgradu po 0,010 KM po kilovatsatu proizvedene energije, dok je do 2009. godine to bilo upola manje..
Pročitajte više na: http://avaz.ba/lokalne-vijesti/kanton-1 ... -hrvatskoj
PM72

#831 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

hidroelektrana je pravljenja od strane Hrvatske tj. od strane elektroprivrede Hrvatske još u onom sistemu.Tad nije bilo među republičkih granica.
The 51st State

#832 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

PM72 wrote:hidroelektrana je pravljenja od strane Hrvatske tj. od strane elektroprivrede Hrvatske još u onom sistemu.Tad nije bilo među republičkih granica.
to je uredu ali su resursi nasi, placaju li sta za tu vodu?
PM72

#833 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Plaćaju,zarade 100 miliona eura a opštinama kojim uzimaju vodu plate pola miliona.Da im začepiš i zabraniš vodu - nema teorije.
155_mm

#834 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

The 51st State wrote:
PM72 wrote:hidroelektrana je pravljenja od strane Hrvatske tj. od strane elektroprivrede Hrvatske još u onom sistemu.Tad nije bilo među republičkih granica.
to je uredu ali su resursi nasi, placaju li sta za tu vodu?
isto kao i srbija za perucko jezero. ukupni dug srbije na osnovu struje i poplavljenog zemljista se procjenjuje na oko 1.5 do 2 milijarde KM.

e sto ta BiH samo sere i ugrozava dobrosusjedske odnose, pa nije ni cudo da je sa svima u zavadju. a komsije i susjedi samo najbolje zele za BiH.

:-)

to sto je BiH danas prinudjena da sve ovo trpi ne znaci da ce tako biti uvijek. niko ne zna sta buducnost donosi.
512MB

#835 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

balks wrote:
512MB wrote:Opet fulas cili balun. Most se smije gradit TEK kad se rijesi granica na moru, tojest one ravne linije sto je HR povukla na mapi nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ravne linije mores povuci u pustinji (vidi Sudan) ali ne i na moru, tamo se gleda dubina itd. Most kao most je ok.
Kakva dubina mora se gleda?
O Boze dragi sto neću pročitati...
Drži se programiranja ovo ti očito nikako ne ide
Ima li itko da je učio medjunarodno pravo mora ovdje, ako nema ja cu za dobre pare da zastupam BiH
Ne znam ima li makar taj predmet kao izborni na pravnom faksu u Sarajevu?
Jedan od najvećih autoriteta sto se tiče prava mora je Budislav Vukas koji je dugo vremena bio sudac na sudu u Hanburgu, zato su Slovenci kao vrag od tamjana bježali od tog suda i uvjetovali ulazak HR u EU arbitražom
Topografska konfiguracija tla, za tebe pojednostavljeno "dubina". Zbog toga ste ispusili protiv janeza.
512MB

#836 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

balks wrote:
Fudo387 wrote:Samo, ima jedna dobra stvar u svemu kad je gradnja tog mosta u pitanju.
Hrvatska dize ruke od teritorijalnih pretenzija prema BiH, tako da nasa braca i komsije Matani mogu zaboraviti tisucljetni san o ujedinjenju.
Ovo je bukvalno rampa, taraba, eto vas tamo pa se jebite u neki carinskim unijama sa Srbijom, Albanijom i ostalom furdom. Hvala za sve sto ste do sad za nas uradili, ostajte dobro, evo vam javna kuhinja na poklon.
Ma nek' jebu bekane kad im se moze, sta.

Pa eto trebate biti sretni
Pusti nas Hrvatska niz vodu, ne znam samo čemu nervoza bošnjačkih političara i kmečanje o pisanju nekih poluprivatnih pisama da i ne govorim
Kolko vidim kmechaju susjedi, mi smo opusteni, pocMite sa radovima 8)
balks

#837 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by balks »

512MB wrote:
balks wrote:
Fudo387 wrote:Samo, ima jedna dobra stvar u svemu kad je gradnja tog mosta u pitanju.
Hrvatska dize ruke od teritorijalnih pretenzija prema BiH, tako da nasa braca i komsije Matani mogu zaboraviti tisucljetni san o ujedinjenju.
Ovo je bukvalno rampa, taraba, eto vas tamo pa se jebite u neki carinskim unijama sa Srbijom, Albanijom i ostalom furdom. Hvala za sve sto ste do sad za nas uradili, ostajte dobro, evo vam javna kuhinja na poklon.

Pusti nas Hrvatska niz vodu, ne znam samo čemu nervoza bošnjačkih političara i kmečanje o pisanju nekih poluprivatnih pisama da i ne govorim
Zaboravih da si ti u Njemačkoj pa si ti opušten
Bakir i ostali pomorci nisu
155_mm

#838 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

512MB wrote:
balks wrote:

susjedi su zadnji koji se pitaju kad ce se poceti raditi.
155_mm

#839 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

jedni otvaraju ambulante, jedni javne kuhinje a jedni granicne prelaze. bakiru jedino preostaje da ode otvoriti one nove pogone za proizvodnju municije u konjicu.
:D
155_mm

#840 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

zaslijepljeni redukcijama vode u SA neki ne znaju da neko nije u stanju osigurati vodoopskrbu nekoliko sela uz najvecu vodoakumulaciju u europi.
:-)
Novak20

#841 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

155_mm wrote:jedni otvaraju ambulante, jedni javne kuhinje a jedni granicne prelaze. bakiru jedino preostaje da ode otvoriti one nove pogone za proizvodnju municije u konjicu.
Haubica ima dovoljno, fali municije 155 mm, a vrijeme je da se razmisli o proizvodnji torpeda. :D
orinoco

#842 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by orinoco »

Novak20 wrote:
155_mm wrote:jedni otvaraju ambulante, jedni javne kuhinje a jedni granicne prelaze. bakiru jedino preostaje da ode otvoriti one nove pogone za proizvodnju municije u konjicu.
Haubica ima dovoljno, fali municije 155 mm, a vrijeme je da se razmisli o proizvodnji torpeda. :D
I mene zanima zašto BiH nema svoju Ratnu mornaricu :D
dječak sa šibicama

#843 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

PM72 wrote:Vi od Hrvatske napraviste veću bijedu od nas...pominjete otvaranje javne kuhinje a u nas svako malo ličnost dana tetka Zilha iz javne kuhinje Stari grad.Hrvatska je za nas velesila.
Pitanje je ko su ti "vi".

Jer, ovaj milimetarski je militantni dijasporas, a takvi odavno u sukobu sa cinjenicama ili ih jednostavno boli neka stvar za bijedu u BiH. To su oni "ja bi sa tri bataljona osvojio Romaniju i Birac".
155_mm

#844 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 155_mm »

dječak sa šibicama wrote:
PM72 wrote:Vi od Hrvatske napraviste veću bijedu od nas...pominjete otvaranje javne kuhinje a u nas svako malo ličnost dana tetka Zilha iz javne kuhinje Stari grad.Hrvatska je za nas velesila.
Pitanje je ko su ti "vi".

Jer, ovaj milimetarski je militantni dijasporas, a takvi odavno u sukobu sa cinjenicama ili ih jednostavno boli neka stvar za bijedu u BiH. To su oni "ja bi sa tri bataljona osvojio Romaniju i Birac".

toliko sam puta rekao da namjenska industrija u bosnjaka ima glavni zadatak sprijecavanje sukoba i da nicija djeca ne moraju vise da ginu. ni u jednom mom postu neces naci nikakva jurisanja sa bataljonima ni na koje mjesto u BiH a kamoli na vukojebine kao sto su romanija ili birac.

zato te molim da prestanes iznositi lazi o meni ili citiraj taj nekakav moj post.

i da namjenska industrija nije ovakva kakva jeste u bosnjaka prijetnje iz okruzenja bi bile mnogo opasnije. znaju to amerikanci dobro i zbog toga i guraju bosnjacku namjensku industriju.
Novak20

#845 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

Odgovor BiH: Pročitajte tekst Deklaracije o Pelješkom mostu

http://ba.n1info.com/a203278/Vijesti/Vi ... mostu.html

Image

Image

Image
daddy-kool

#846 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by daddy-kool »

Neobično mi je da vidim ovoliko potpisa štampanim slovima.
amko761

#847 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by amko761 »

Hehe odgovor BiH, a potpisi samo Bošnjaka i bošnjačkog Hrvata Željka Komšića.

Novinari... :-)
volta dzontra

#848 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by volta dzontra »

amko761 wrote:Hehe odgovor BiH, a potpisi samo Bošnjaka i bošnjačkog Hrvata Željka Komšića.

sta je s SDSom??? zar njima nije vazna luka i izlazak na otvoreno more??
Hafis

#849 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

volta dzontra wrote:
amko761 wrote:Hehe odgovor BiH, a potpisi samo Bošnjaka i bošnjačkog Hrvata Željka Komšića.

sta je s SDSom??? zar njima nije vazna luka i izlazak na otvoreno more??
I ja se to pitam. Ako ćemo gledati po starini onda je izlazak na more davni srpski san, još od opsade Skadra 1912.-13-te, kad je samo dlaka falila.
Sanjarko

#850 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Ja sam rekao svoje. Nek se elite ugrade u 357 miliona eura i ko zna u koliko jos, a nek ga Neumljani d......
Post Reply