Mislim da Putin se pisa u gace od smijeha dok Angelicka grize nokte ko kakva depresivna baba. Medju rajom izraz za mladju djevojku.

pasha078 wrote:Jeste kolega to tako za relativno stalozeni i kalkulisani mentalitet anglo saxonaca. Spanac mora da pokaze ko je glavni badza u kafani.....armin071 wrote:Da su evropljani ko sto nisu trebali su pustiti mirno da se glasa a prije toga putem medija isprati mozak kako takvo glasanje ne bi priznao niko, te izdejstvovati od cijele EU pa i svijeta potpunu izolaciju. Posto je ionako u samoj Kataloniji pola pola izbori bi propali to jest ne bi se izglasala neovisnost. Ovako sa ovom represijom su napravili kontraprodukt i sada je vec sve na stolu. Britanci su to pokazali kako se radi.....
cuj uzeo on da docara... kakav panj ne mogu da vjerujemhrle1976 wrote:Slike sam uzeo samo da docaram. I rekao sam da pjevaju trenuto sada.cyprus wrote:Iako je drug hrle to postavio kao aluziju da se to dešava upravo sad i slagao da to rade desetine hiljada ljudi, zapravo je riječ o prošlogodišnjem 'obilježavanju' Frankovog rođendana, na kojem se pojavilo pojavilo oko 200 bolida...Chmoljo wrote:Isto tako mi nije jasan ibret zbog ovih fosila u madridu koji mjere kukuruz. Nije Franco bio vremenska nepogoda, pobogu. Isto kao da neko misli da je 46 njemacka denacifikovana americkim i britanskim bombama.
https://www.thelocal.es/20161121/fascis ... -his-death
Kako to hrletu nije prvi put, nego mu je manje-više svaki post takav, možda ne bi bilo loše da administracija nešto učini po tom pitanju, jer tema se zaista ne da čitati od njegovih gluposti...Tako da decko ti brkas mnogo cega.
Ej moj jarane da si tako pazljivo citao knjige u skoli kao sto citas clanke na forumu, danas bi bio doktor nauka kao i ja. Bili bi kolege. Vako ti analiticar na forumu a ja zvjer strucnjak u stvarnom zivotu.BajramBarecula wrote:cuj uzeo on da docara... kakav panj ne mogu da vjerujemhrle1976 wrote:
Slike sam uzeo samo da docaram. I rekao sam da pjevaju trenuto sada.Tako da decko ti brkas mnogo cega.

Čeka se da "umjereni" separatisti dobiju oružje, ta neće valjda na nenaoružan narod.insomnia78 wrote:Tanko. Uvazeni predsjednik Assad bi do sada avionima sravnio makar frtalj Barselone
hrle1976 wrote:Spanija kao drzava je izgubila svu keditibilnost kod mene, ...
Ja i? usporedba ti je nigdje veze.PeppermintSA wrote:Nekada je i robovlasništvo bilo ustavno regulisano.Point. wrote:Kakve okupatorske snage o cemu ti Boga ti? Katalonija je dio Spanije, drotovi brane ustavni poredak drzave, sto jw sasvim legitimno. Dzaba separatisti dizu ruke gore i fol glume miroljubivost, jasno je naznaceno da je referendum neustavan i mimo zakona i da ce se izgrednici kazniti. Separatisti traze belaj pabkad dobiju po usima sasvim legitimno, onda cmizdre po drustvenim mrezama.Kikibombona wrote:
U meni ove slike i zapisi, na kojima vidim kako Frankova fasisticka policija udara miroljubive gradjane, mahom zene i starce, izazivaju bijes. Mogu misliti kako je Kataloncima koji represiju spanske okupatorske policije dozivljavaju znatno emotivnije. Medju 6 miliona Katalonaca sigurno ima ludaka koji ce na nasilje uzvratiti nasiljem.
Ovako se prave teroristicke organizacije. Nerealno je ocekivati da zlocini spanske policije nece naici na odgovor.
Najodgovorniji je onaj ko je zapoceo sa nasiljem. To je u ovom slucaju spanska drzava i policija.
Šta će na forumu po vascijeli dan?hrle1976 wrote:Ej moj jarane da si tako pazljivo citao knjige u skoli kao sto citas clanke na forumu, danas bi bio doktor nauka kao i ja. Bili bi kolege. Vako ti analiticar na forumu a ja zvjer strucnjak u stvarnom zivotu.BajramBarecula wrote:cuj uzeo on da docara... kakav panj ne mogu da vjerujemhrle1976 wrote: Slike sam uzeo samo da docaram. I rekao sam da pjevaju trenuto sada.Tako da decko ti brkas mnogo cega.
Iz iste bivse drzave ali izmedju mene i tebe dva svjeta. Jer ocigleno nisi razumio pojam docarati ili bolje receno vizualizirati.

_BataZiv_0809 wrote:hrle1976 wrote:Spanija kao drzava je izgubila svu keditibilnost kod mene, ...![]()
Hajdemo sada realno. Kada ti ustavni sud kaže da je nešto šta radiš protivustavno, i ti ne prestaneš, onda je normalno da se zbog zaštite ustavnog poretka koristi sila. Svejedno je da li ustavni poredak ruši neko izvana ili iznutra, štiti se ustavni poredak do kraja svim sredstvima.hrle1976 wrote:Spain's deputy prime minister Soraya Sáenz de Santamaría said police had acted in a proportionate way. Prenosi izjavu BBC.
Spanska podprijesednica vlade, Soraya Sáenz de Santamaría je izjavila da policija je korektno/srazmjerno se odnosila.
Jel ova bogati upalia TV danas
Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove.Hakiz wrote:Hajdemo sada realno. Kada ti ustavni sud kaže da je nešto šta radiš protivustavno, i ti ne prestaneš, onda je normalno da se zbog zaštite ustavnog poretka koristi sila. Svejedno je da li ustavni poredak ruši neko izvana ili iznutra, štiti se ustavni poredak do kraja svim sredstvima.hrle1976 wrote:Spain's deputy prime minister Soraya Sáenz de Santamaría said police had acted in a proportionate way. Prenosi izjavu BBC.
Spanska podprijesednica vlade, Soraya Sáenz de Santamaría je izjavila da policija je korektno/srazmjerno se odnosila.
Ovim ne govorim da li sam za nezavisnost Katalonije ili ne.
Sa druge strane, ako se odlučiš i da pored odluke Ustavnog suda ideš dalje, onda si se trebao pripremiti, a to podrazumijeva i pripremu za oružanu borbu. Jer, kršenje ustavnog poretka bilo koje zamlje je nešto šta se radi u revolucijama. A tada se prolijeva krv.
Ako nisi spreman na to da ti država čiji ustavni poredak kršiš odgovori pucanjem i nemaš spreman odgovor na to, nisi ni trebao ići u tu avanturu.
Ja sranja u Ruandi....Janjicar wrote:Imal vode u Sarajevu ?
Spanija u soku. Nevjerica spanskog premijera. U Madridu stanje opste nevjerice._BataZiv_0809 wrote:hrle1976 wrote:Spanija kao drzava je izgubila svu keditibilnost kod mene, ...![]()
Nisu.hrle1976 wrote: Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove.I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Grohotom se smijem jer Sloveniju nije zivu niko prizno prije proljeca 1992. Niti tadasnja EU - mislim cak da je oficielno rat u Sarajevu i BiH poceo bio a EU je nije priznala i gotovo 80% Europe.Tomahawk11 wrote:Nisu.hrle1976 wrote: Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove.I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Neko ti je objasnio već, samo u slučaju Slovenije je ta reakcija bila legitimna.
Čim je Slovenija izašla iz te države, to više nije bila Jugoslavija niti je vojska bila te države.
Pa to sam i napisao. Beograd poslao tenkove, mi se uhvatili oružja i bilo šta je bilo. Ako Katalonci nisu spremni na isto, da im tenkovi uđu u Barcelonu i da oni pucaju protivtenkovskim raketama, nisu trebali kretati u avanturu.hrle1976 wrote:Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove.Hakiz wrote:Hajdemo sada realno. Kada ti ustavni sud kaže da je nešto šta radiš protivustavno, i ti ne prestaneš, onda je normalno da se zbog zaštite ustavnog poretka koristi sila. Svejedno je da li ustavni poredak ruši neko izvana ili iznutra, štiti se ustavni poredak do kraja svim sredstvima.hrle1976 wrote:Spain's deputy prime minister Soraya Sáenz de Santamaría said police had acted in a proportionate way. Prenosi izjavu BBC.
Sa druge strane, ako se odlučiš i da pored odluke Ustavnog suda ideš dalje, onda si se trebao pripremiti, a to podrazumijeva i pripremu za oružanu borbu. Jer, kršenje ustavnog poretka bilo koje zamlje je nešto šta se radi u revolucijama. A tada se prolijeva krv.
Ako nisi spreman na to da ti država čiji ustavni poredak kršiš odgovori pucanjem i nemaš spreman odgovor na to, nisi ni trebao ići u tu avanturu.I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Pa kada je sve tako ustavno bilo tada sto Beograd posla tenkove.Hakiz wrote:Pa to sam i napisao. Beograd poslao tenkove, mi se uhvatili oružja i bilo šta je bilo. Ako Katalonci nisu spremni na isto, da im tenkovi uđu u Barcelonu i da oni pucaju protivtenkovskim raketama, nisu trebali kretati u avanturu.hrle1976 wrote:Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove.Hakiz wrote:
Hajdemo sada realno. Kada ti ustavni sud kaže da je nešto šta radiš protivustavno, i ti ne prestaneš, onda je normalno da se zbog zaštite ustavnog poretka koristi sila. Svejedno je da li ustavni poredak ruši neko izvana ili iznutra, štiti se ustavni poredak do kraja svim sredstvima.
Ako nisi spreman na to da ti država čiji ustavni poredak kršiš odgovori pucanjem i nemaš spreman odgovor na to, nisi ni trebao ići u tu avanturu.I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Čuj grohotom se smiješ, pa čim su podvili rep, JNA jel, iz Slovenije, to više nije bilo to.hrle1976 wrote:
Grohotom se smijem jer Sloveniju nije zivu niko prizno prije proljeca 1992. Niti tadasnja EU - mislim cak da je oficielno rat u Sarajevu i BiH poceo bio a EU je nije priznala i gotovo 80% Europe.
I ako si znao Slovenija i HR su odrzale referendum na isti dan.