1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post Reply
hrle1976

#826 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

:D ali i istinito
Image
Mislim da Putin se pisa u gace od smijeha dok Angelicka grize nokte ko kakva depresivna baba. Medju rajom izraz za mladju djevojku. :izet:
p206

#827 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by p206 »

pasha078 wrote:
armin071 wrote:Da su evropljani ko sto nisu trebali su pustiti mirno da se glasa a prije toga putem medija isprati mozak kako takvo glasanje ne bi priznao niko, te izdejstvovati od cijele EU pa i svijeta potpunu izolaciju. Posto je ionako u samoj Kataloniji pola pola izbori bi propali to jest ne bi se izglasala neovisnost. Ovako sa ovom represijom su napravili kontraprodukt i sada je vec sve na stolu. Britanci su to pokazali kako se radi.....
Jeste kolega to tako za relativno stalozeni i kalkulisani mentalitet anglo saxonaca. Spanac mora da pokaze ko je glavni badza u kafani.....
:lol: :thumbup:
Podsjeti me na scenu sa ekskurzije, Rimini diskoteka... U klubu mi i neka italijanska škola iz Barija, ulaze Španci.. Raširili se, razvalili ko đubre po livadi... Par naših baja to ne mogu da gledaju.. Nakon 10 minuta opšta tuča, talijani se sklonili sa strane ništa im nije jasno, ulijeću nastavnici da ih rastave.. Više nisu dolazili u istu diskoteku..
BajramBarecula

#828 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by BajramBarecula »

hrle1976 wrote:
cyprus wrote:
Chmoljo wrote:Isto tako mi nije jasan ibret zbog ovih fosila u madridu koji mjere kukuruz. Nije Franco bio vremenska nepogoda, pobogu. Isto kao da neko misli da je 46 njemacka denacifikovana americkim i britanskim bombama.
Iako je drug hrle to postavio kao aluziju da se to dešava upravo sad i slagao da to rade desetine hiljada ljudi, zapravo je riječ o prošlogodišnjem 'obilježavanju' Frankovog rođendana, na kojem se pojavilo pojavilo oko 200 bolida...

https://www.thelocal.es/20161121/fascis ... -his-death

Kako to hrletu nije prvi put, nego mu je manje-više svaki post takav, možda ne bi bilo loše da administracija nešto učini po tom pitanju, jer tema se zaista ne da čitati od njegovih gluposti...
Slike sam uzeo samo da docaram. I rekao sam da pjevaju trenuto sada. :wink: Tako da decko ti brkas mnogo cega.
cuj uzeo on da docara... kakav panj ne mogu da vjerujem
aratet

#829 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by aratet »

Image
hrle1976

#830 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

BajramBarecula wrote:
hrle1976 wrote:
Slike sam uzeo samo da docaram. I rekao sam da pjevaju trenuto sada. :wink: Tako da decko ti brkas mnogo cega.
Ej moj jarane da si tako pazljivo citao knjige u skoli kao sto citas clanke na forumu, danas bi bio doktor nauka kao i ja. Bili bi kolege. Vako ti analiticar na forumu a ja zvjer strucnjak u stvarnom zivotu. :D Iz iste bivse drzave ali izmedju mene i tebe dva svjeta. Jer ocigleno nisi razumio pojam docarati ili bolje receno vizualizirati.
hrle1976

#831 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

Spain's deputy prime minister Soraya Sáenz de Santamaría said police had acted in a proportionate way. Prenosi izjavu BBC.

Spanska podprijesednica vlade, Soraya Sáenz de Santamaría je izjavila da policija je korektno/srazmjerno se odnosila.

Jel ova bogati upalia TV danas :-)
Last edited by hrle1976 on 01/10/2017 20:33, edited 1 time in total.
hrle1976

#832 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

http://www.bbc.com/news/world-europe-41461032

Spanija kao drzava je izgubila svu keditibilnost kod mene, ... ima da im naredne godine dodje turista koliko ih ide u Kazakstan na more.

BREAKING: In TV address, Spanish PM Mariano Rajoy says there was no independence vote today in Catalonia. AP

Koji Milosevic od ministra. Bog te veselio. Vako nesto samo lud covjek moze reci.

Image
Last edited by hrle1976 on 01/10/2017 20:43, edited 2 times in total.
tandmand

#833 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by tandmand »

insomnia78 wrote:Tanko. Uvazeni predsjednik Assad bi do sada avionima sravnio makar frtalj Barselone
Čeka se da "umjereni" separatisti dobiju oružje, ta neće valjda na nenaoružan narod. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#834 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by _BataZiv_0809 »

hrle1976 wrote:Spanija kao drzava je izgubila svu keditibilnost kod mene, ...
:izet: :izet:
Point.

#835 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Point. »

PeppermintSA wrote:
Point. wrote:
Kikibombona wrote:
U meni ove slike i zapisi, na kojima vidim kako Frankova fasisticka policija udara miroljubive gradjane, mahom zene i starce, izazivaju bijes. Mogu misliti kako je Kataloncima koji represiju spanske okupatorske policije dozivljavaju znatno emotivnije. Medju 6 miliona Katalonaca sigurno ima ludaka koji ce na nasilje uzvratiti nasiljem.

Ovako se prave teroristicke organizacije. Nerealno je ocekivati da zlocini spanske policije nece naici na odgovor.

Najodgovorniji je onaj ko je zapoceo sa nasiljem. To je u ovom slucaju spanska drzava i policija.
Kakve okupatorske snage o cemu ti Boga ti? Katalonija je dio Spanije, drotovi brane ustavni poredak drzave, sto jw sasvim legitimno. Dzaba separatisti dizu ruke gore i fol glume miroljubivost, jasno je naznaceno da je referendum neustavan i mimo zakona i da ce se izgrednici kazniti. Separatisti traze belaj pabkad dobiju po usima sasvim legitimno, onda cmizdre po drustvenim mrezama.
Nekada je i robovlasništvo bilo ustavno regulisano.
Ja i? usporedba ti je nigdje veze.
Sara03

#836 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Sara03 »

hrle1976 wrote:
BajramBarecula wrote:
hrle1976 wrote: Slike sam uzeo samo da docaram. I rekao sam da pjevaju trenuto sada. :wink: Tako da decko ti brkas mnogo cega.
Ej moj jarane da si tako pazljivo citao knjige u skoli kao sto citas clanke na forumu, danas bi bio doktor nauka kao i ja. Bili bi kolege. Vako ti analiticar na forumu a ja zvjer strucnjak u stvarnom zivotu. :D Iz iste bivse drzave ali izmedju mene i tebe dva svjeta. Jer ocigleno nisi razumio pojam docarati ili bolje receno vizualizirati.
Šta će na forumu po vascijeli dan?
Image
Matzan

#837 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Matzan »

_BataZiv_0809 wrote:

Sad kad hrle povuče svoju ušteđevinu ode Španija u 3 pm.
Last edited by Matzan on 01/10/2017 20:50, edited 1 time in total.
Hakiz

#838 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Hakiz »

hrle1976 wrote:Spain's deputy prime minister Soraya Sáenz de Santamaría said police had acted in a proportionate way. Prenosi izjavu BBC.

Spanska podprijesednica vlade, Soraya Sáenz de Santamaría je izjavila da policija je korektno/srazmjerno se odnosila.

Hajdemo sada realno. Kada ti ustavni sud kaže da je nešto šta radiš protivustavno, i ti ne prestaneš, onda je normalno da se zbog zaštite ustavnog poretka koristi sila. Svejedno je da li ustavni poredak ruši neko izvana ili iznutra, štiti se ustavni poredak do kraja svim sredstvima.

Ovim ne govorim da li sam za nezavisnost Katalonije ili ne.

Sa druge strane, ako se odlučiš i da pored odluke Ustavnog suda ideš dalje, onda si se trebao pripremiti, a to podrazumijeva i pripremu za oružanu borbu. Jer, kršenje ustavnog poretka bilo koje zamlje je nešto šta se radi u revolucijama. A tada se prolijeva krv.

Ako nisi spreman na to da ti država čiji ustavni poredak kršiš odgovori pucanjem i nemaš spreman odgovor na to, nisi ni trebao ići u tu avanturu.
insomnia78

#839 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by insomnia78 »

Joj hajde pustite ga hljeba vam. A sto se tice postupanja policije jbg rijetko dje ce te potapsati po glavi za rusenje drzave
Janjicar

#840 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Janjicar »

Imal vode u Sarajevu ?
hrle1976

#841 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

Hakiz wrote:
hrle1976 wrote:Spain's deputy prime minister Soraya Sáenz de Santamaría said police had acted in a proportionate way. Prenosi izjavu BBC.

Hajdemo sada realno. Kada ti ustavni sud kaže da je nešto šta radiš protivustavno, i ti ne prestaneš, onda je normalno da se zbog zaštite ustavnog poretka koristi sila. Svejedno je da li ustavni poredak ruši neko izvana ili iznutra, štiti se ustavni poredak do kraja svim sredstvima.

Sa druge strane, ako se odlučiš i da pored odluke Ustavnog suda ideš dalje, onda si se trebao pripremiti, a to podrazumijeva i pripremu za oružanu borbu. Jer, kršenje ustavnog poretka bilo koje zamlje je nešto šta se radi u revolucijama. A tada se prolijeva krv.

Ako nisi spreman na to da ti država čiji ustavni poredak kršiš odgovori pucanjem i nemaš spreman odgovor na to, nisi ni trebao ići u tu avanturu.
Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove. :wink: I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga... To sto se ovdje neki boje da Ronhil isto uciniti, ma sta ima uciniti BiH je raskrizena na dvije snite vec 20 godina. Pa jebo te bus linije nema izmedju Sarajeva i istocnog dijela. Vadite drzavljanstvo entiteta itd. Odes u Duvno samo vidids HR zastave i sl. Kad ides od Mostara taman ti anj znak armije bih govori gdje je i treca linija :run:
Last edited by hrle1976 on 01/10/2017 20:55, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#842 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Tomahawk11 »

Janjicar wrote:Imal vode u Sarajevu ?
Ja sranja u Ruandi....
Point.

#843 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Spanija u soku. Nevjerica spanskog premijera. U Madridu stanje opste nevjerice.
Tomahawk11
Globalni moderator

#844 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Tomahawk11 »

hrle1976 wrote: Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove. :wink: I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Nisu.
Neko ti je objasnio već, samo u slučaju Slovenije je ta reakcija bila legitimna.
Čim je Slovenija izašla iz te države, to više nije bila Jugoslavija niti je vojska bila te države.
musicman80

#845 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by musicman80 »

Interesantno za procitati I povuci paralele: http://ba.n1info.com/a93219/Svijet/Svij ... udima.html
hrle1976

#846 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote: Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove. :wink: I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Nisu.
Neko ti je objasnio već, samo u slučaju Slovenije je ta reakcija bila legitimna.
Čim je Slovenija izašla iz te države, to više nije bila Jugoslavija niti je vojska bila te države.
Grohotom se smijem jer Sloveniju nije zivu niko prizno prije proljeca 1992. Niti tadasnja EU - mislim cak da je oficielno rat u Sarajevu i BiH poceo bio a EU je nije priznala i gotovo 80% Europe.
I ako si znao Slovenija i HR su odrzale referendum na isti dan. ;-)
Last edited by hrle1976 on 01/10/2017 20:58, edited 1 time in total.
uglavnomja

#847 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by uglavnomja »

761 osoba povrijedjena :sad:
Hakiz

#848 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Hakiz »

hrle1976 wrote:
Hakiz wrote:

Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove. :wink: I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Pa to sam i napisao. Beograd poslao tenkove, mi se uhvatili oružja i bilo šta je bilo. Ako Katalonci nisu spremni na isto, da im tenkovi uđu u Barcelonu i da oni pucaju protivtenkovskim raketama, nisu trebali kretati u avanturu.
hrle1976

#849 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by hrle1976 »

Hakiz wrote:
hrle1976 wrote:
Hakiz wrote:

Pa i oni referendumi 1991 su bili isto anti ustavni, pa je Beograd poslao tenkove. :wink: I sta bi na kraju. I sta mislis sta ce ovdje biti poslje ovoga...
Pa to sam i napisao. Beograd poslao tenkove, mi se uhvatili oružja i bilo šta je bilo. Ako Katalonci nisu spremni na isto, da im tenkovi uđu u Barcelonu i da oni pucaju protivtenkovskim raketama, nisu trebali kretati u avanturu.
Pa kada je sve tako ustavno bilo tada sto Beograd posla tenkove. ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#850 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?

Post by Tomahawk11 »

hrle1976 wrote:
Grohotom se smijem jer Sloveniju nije zivu niko prizno prije proljeca 1992. Niti tadasnja EU - mislim cak da je oficielno rat u Sarajevu i BiH poceo bio a EU je nije priznala i gotovo 80% Europe.
I ako si znao Slovenija i HR su odrzale referendum na isti dan. ;-)
Čuj grohotom se smiješ, pa čim su podvili rep, JNA jel, iz Slovenije, to više nije bilo to.
A u Hrvatskoj se borili hrvatski gerilci i legitimna JNA?!

Bezvezno ti je poređenje republika koje su činile državu i pokrajine u okviru jedne države.
Post Reply