Pod "dramatične promjene" misliš da ih treba objesiti za muda/klitoris ispred Parlamenta BiH?jazzer wrote:Budnjo Jr je trebao, na prvi pomen svoga imena u ovom slucaju, reci da je tog
dana bio u Njemackoj, zbog toga i toga i pokazati dokaze ako ih ima.
Ovako mi izgleda da se i sam junior iznenadio kada je procitao saopstenje tuzilastva KS.
Kao ''ah, da, bio sam tada u Njemackoj, u pravu ste, kazem vam ja da nisam ubica..''.
A bez obzira na ishod ovog sudjenja, Tuzilastvu KS na celu se Dalidom Burzic
su potrebne dramaticne promjene. Jer rade od cirkus od jedne takve institucije.
Slučaj Dženan Memić
- ultima_palabra
#826 Re: Slučaj Dženan Memić
- JThomas
#827 Re: Slučaj Dženan Memić
institucija tužilaštva je cirkus sve vrijeme. ja sam od dalide očekivao neke promjene na bolje imajući u vidu neke stvari iz njenog sudijskog rada. da je suludo ambiciozna i gladna moći - znalo se i to, ali moglo se možda očekivati da će se to usmjeriti u nekom boljem smjeru. a jedino što se promijenilo nabolje jeste više prisustva tužilaštva u javnosti - što njenom voljom što protiv nje. prije niko ko nema veze sa tim nije znao ko je glavna tužiteljica, sad svi znaju.
- DaysleepeR
#828 Re: Slučaj Dženan Memić
bilo koji dobar psihijatar može vrlo lako skužiti je li amnezija prava ili nije. ima hipnoza, pa postoji kompletna nauka koja se zove sudska psihopatologija. ljudi ba ne budite naivni. ako tužiteljica kaže da štiti Alisu, nikakav konkretan psihijatrijski pregled nije ni rađen.djevojka bez imena wrote:Alisa je u cijelom slucaju key word. Ali dokazati amneziju ili je opovrgnuti skoro pa nemoguce. Ja se sjecam da su Dzenanu svi govorili '' sto ce ti ona''DaysleepeR wrote:pitanje je u motivu. ako je motiv ljubomora, onda je pitanje ima li Alisa Mutap novog momka?
ako ima, zašto njemu nije ništa bilo. ako nema, onda je pitanje da li je ikad bila u vezi sa budnjom ili nekim drugim ko se pominje kao mogući krivac. ako sad seferović dobije zatvor a ekskluziva objavi za godinu dana vjenčanje godine budnje i alise onda je to već nešto.i isto tako on nije u vezi toga slusao nikog.
I jos u nesto tesko vjerujem, a to je da je nosio oruzje. On i oruzje? Tesko. Ali ako jeste, onda se iza toga definitivno nesto krije.
- jazzer
#829 Re: Slučaj Dženan Memić
ne bih objesio nikoga. Ali da mogu pocistio bi stosta u toj ustanovi.ultima_palabra wrote:Pod "dramatične promjene" misliš da ih treba objesiti za muda/klitoris ispred Parlamenta BiH?jazzer wrote:Budnjo Jr je trebao, na prvi pomen svoga imena u ovom slucaju, reci da je tog
dana bio u Njemackoj, zbog toga i toga i pokazati dokaze ako ih ima.
Ovako mi izgleda da se i sam junior iznenadio kada je procitao saopstenje tuzilastva KS.
Kao ''ah, da, bio sam tada u Njemackoj, u pravu ste, kazem vam ja da nisam ubica..''.
A bez obzira na ishod ovog sudjenja, Tuzilastvu KS na celu se Dalidom Burzic
su potrebne dramaticne promjene. Jer rade od cirkus od jedne takve institucije.
- DaffyDuck
#830 Re: Slučaj Dženan Memić
Gledaj, koliko se sjecam po clancima iz tog perioda, Dzenan je vozio kamion, radio kao prevoznik za tatinu firmu? Ako je tako, i ja bi nosila pistolj sa sobom na svako putovanje. Moja logika, mozda sam na krivom putu.djevojka bez imena wrote:Alisa je u cijelom slucaju key word. Ali dokazati amneziju ili je opovrgnuti skoro pa nemoguce. Ja se sjecam da su Dzenanu svi govorili '' sto ce ti ona''DaysleepeR wrote:pitanje je u motivu. ako je motiv ljubomora, onda je pitanje ima li Alisa Mutap novog momka?
ako ima, zašto njemu nije ništa bilo. ako nema, onda je pitanje da li je ikad bila u vezi sa budnjom ili nekim drugim ko se pominje kao mogući krivac. ako sad seferović dobije zatvor a ekskluziva objavi za godinu dana vjenčanje godine budnje i alise onda je to već nešto.i isto tako on nije u vezi toga slusao nikog.
I jos u nesto tesko vjerujem, a to je da je nosio oruzje. On i oruzje? Tesko. Ali ako jeste, onda se iza toga definitivno nesto krije.
- djevojka bez imena
#831 Re: Slučaj Dženan Memić
DaffyDuck wrote: Gledaj, koliko se sjecam po clancima iz tog perioda, Dzenan je vozio kamion, radio kao prevoznik za tatinu firmu? Ako je tako, i ja bi nosila pistolj sa sobom na svako putovanje. Moja logika, mozda sam na krivom putu.
Ne znam, ali to ne ide uz sliku o njemu, bio je izuzetno fin, odgojen, uvijek nasmijan, od onih insana koje svako simpatise, znas vec na sta mislim.
- Thorgerson
#832 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo lici na neku krimi seriju.
Mislim jbt ono lika povezuju sa ubistvom koje se desilo 8. februara.
On bas samo taj dan bio u Njemackoj.
Mislim vjerovatno je krenuo 7 bio tamo 8. i vratio se 9.
Ako sam dobro shvatio. Mislim ok, lik ima sve napismeno. Nego eto smijesno mi jbt, takva slucajnost.
Ako sam dobro shvatio. Mislim ok, lik ima sve napismeno. Nego eto smijesno mi jbt, takva slucajnost.
-
pemanapemani
#833 Re: Slučaj Dženan Memić
+ odgovori preko facebooka i nekih medija na prozivke Latića i Šimića.Thorgerson wrote:Ovo lici na neku krimi seriju.
![]()
U odgovoru spomene da je nekoliko puta kontaktirao Muriza da kao komšije i prijatelji sjednu i kako ne poznaje Alisu, ali zaboravi napisati da za vrijeme zločina nije bio u BiH.
Onda nakon skoro godinu dana tužilaštvo maše računom za paracetamol i kafetin iz Minhena, a da ih niko ništa nije pitao
- Drvosjeca iz Dejcica
#834 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako je istina, a očigledno jeste, da Muamer Budnjo ima račune na datume prije i poslije tog kobnog dana kada je ovaj ubijen te ako mu je prelazak granice i ulazak uredno evidentiran u pasoš mslim da je onda očigleno da Budnjo nije ubica. On možda može biti nalogodavac ali to treba na sudu dokazati a ne na forumu i kroz medije. Ja da sam u kožu Budnje prvo bih tužio sve one koji spomenu moje ime u kontekstu ovog slučaja jer čovjek ima dokaze da tada nije bio u BiH. Ako neko ima dokaz da je ovaj ubica ili nalogodavac bujrum trk u tužilaštvo sa dokazima.Thorgerson wrote:Ovo lici na neku krimi seriju.
![]()
- sunceKOtepsija
#835 Re: Slučaj Dženan Memić
covjek je po prirodi zaboravljiv-zato je dobro da ima nekog da ga podsjeti gdje, sta, kakopemanapemani wrote:+ odgovori preko facebooka i nekih medija na prozivke Latića i Šimića.Thorgerson wrote:Ovo lici na neku krimi seriju.
![]()
U odgovoru spomene da je nekoliko puta kontaktirao Muriza da kao komšije i prijatelji sjednu i kako ne poznaje Alisu, ali zaboravi napisati da za vrijeme zločina nije bio u BiH.
Onda nakon skoro godinu dana tužilaštvo maše računom za paracetamol i kafetin iz Minhena, a da ih niko ništa nije pitao
- black
#836 Re: Slučaj Dženan Memić
da, tu je tuzilastvo skroz cudno, postavljaju se suvise zastitnicki prema jedinom svjedoku a valjda bi oni trebalo da insistiraju na stalnom radu i vjestacenju svjedoka kroz angazovanje ljudi od struke, neurologa, pshiologa, psihijatara itd. koliko znam niko od 'strucnjaka' nije rekao da ona ima trajnu amnezijuDaysleepeR wrote:
bilo koji dobar psihijatar može vrlo lako skužiti je li amnezija prava ili nije. ima hipnoza, pa postoji kompletna nauka koja se zove sudska psihopatologija. ljudi ba ne budite naivni. ako tužiteljica kaže da štiti Alisu, nikakav konkretan psihijatrijski pregled nije ni rađen.
-
Hakiz
#837 Re: Slučaj Dženan Memić
Tačno. Samo, treba tražiti evidenciju prelaska Njemačke granice, ne prelaska BiH graniceDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako je istina, a očigledno jeste, da Muamer Budnjo ima račune na datume prije i poslije tog kobnog dana kada je ovaj ubijen te ako mu je prelazak granice i ulazak uredno evidentiran u pasoš mslim da je onda očigleno da Budnjo nije ubica. On možda može biti nalogodavac ali to treba na sudu dokazati a ne na forumu i kroz medije. Ja da sam u kožu Budnje prvo bih tužio sve one koji spomenu moje ime u kontekstu ovog slučaja jer čovjek ima dokaze da tada nije bio u BiH. Ako neko ima dokaz da je ovaj ubica ili nalogodavac bujrum trk u tužilaštvo sa dokazima.Thorgerson wrote:Ovo lici na neku krimi seriju.
![]()
Nego, nešto kontam, ima nešto i dobro u tome da se "žestoki momci", čak i kada nisu krivi, dovedu u vezu sa nekim slučajevima. Na kraju oni dokažu da nisu krivi, ali čisto da ih se podsjeti da malo smire, da ta žestina može da im se obije od glavu. Nije demokratski, nije u skladu sa ljudskim pravima, nije čak ni po zakonu, ali tako je nekada milicija sređivala stvari, a svi se slažemo da bi bilo bolje da je današnja policija sličnija nekadašnjoj miliciji
- DaysleepeR
#838 Re: Slučaj Dženan Memić
nema Njemačka granicu...Hakiz wrote:Tačno. Samo, treba tražiti evidenciju prelaska Njemačke granice, ne prelaska BiH graniceDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako je istina, a očigledno jeste, da Muamer Budnjo ima račune na datume prije i poslije tog kobnog dana kada je ovaj ubijen te ako mu je prelazak granice i ulazak uredno evidentiran u pasoš mslim da je onda očigleno da Budnjo nije ubica. On možda može biti nalogodavac ali to treba na sudu dokazati a ne na forumu i kroz medije. Ja da sam u kožu Budnje prvo bih tužio sve one koji spomenu moje ime u kontekstu ovog slučaja jer čovjek ima dokaze da tada nije bio u BiH. Ako neko ima dokaz da je ovaj ubica ili nalogodavac bujrum trk u tužilaštvo sa dokazima.Thorgerson wrote:Ovo lici na neku krimi seriju.
![]()
Nego, nešto kontam, ima nešto i dobro u tome da se "žestoki momci", čak i kada nisu krivi, dovedu u vezu sa nekim slučajevima. Na kraju oni dokažu da nisu krivi, ali čisto da ih se podsjeti da malo smire, da ta žestina može da im se obije od glavu. Nije demokratski, nije u skladu sa ljudskim pravima, nije čak ni po zakonu, ali tako je nekada milicija sređivala stvari, a svi se slažemo da bi bilo bolje da je današnja policija sličnija nekadašnjoj miliciji
ima lik jake dokaze, ako su autentični, a to je izlaz Slavonski Brod i Bregana. I ulaz takođe.
-
Zoya
#839 Re: Slučaj Dženan Memić
Pratila sam malo sta na fb pise sestra preminulog. Oni su sigurni da je njegova djevojka umjesana u sve to. Mrsko mi citati 34 stranice pa moze li ukratko neko objasniti dokle se doslo sa ovim slucajem?
-
Hakiz
#840 Re: Slučaj Dženan Memić
To je bilo ironično, kakva nam je država, nije vjerovati našim podacima o prelasku graniceDaysleepeR wrote:
nema Njemačka granicu...
ima lik jake dokaze, ako su autentični, a to je izlaz Slavonski Brod i Bregana. I ulaz takođe.
- tranquil
#841 Re: Slučaj Dženan Memić
U ovom momentu, svodi se na to da li po pitanju tih dokaza vjerujemo na riječ ili ne Tužilaštvu. Da se porodica Budnjo, kao što je neko rekao, odmah po dovođenja imena u kontekst sa događajem, oglasila i prezentirala dokaze koje su morali i tada imati, vjerovatno bih i ja sada ovdje smirivao teoretičare zavjere. Ovako, tek nakon mjeseci preloše istrage, i podvrgavanja Budnje Jr detektora laži (što je čudno sada kada znamo da su postojali toliki dokazi), neko se tamo sjetio da postoje čvršći dokazi njegove nevinosti. I Tužilaštvo se javlja kao PR porodice Budnjo, u bizarnom saopćenju koje odgovara na "optužbe Muriza Memića" koje ovaj nikad nije javno izrekao. I sada kažu "imamo kod sebe dokaze, vjerujte nam" - ali povjerenje prema Tužilaštvu je u međuvremenu toliko narušeno da im se s razlogom više ništa ne vjeruje "na poštenje".Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako je istina, a očigledno jeste, da Muamer Budnjo ima račune na datume prije i poslije tog kobnog dana kada je ovaj ubijen te ako mu je prelazak granice i ulazak uredno evidentiran u pasoš mslim da je onda očigleno da Budnjo nije ubica. On možda može biti nalogodavac ali to treba na sudu dokazati a ne na forumu i kroz medije. Ja da sam u kožu Budnje prvo bih tužio sve one koji spomenu moje ime u kontekstu ovog slučaja jer čovjek ima dokaze da tada nije bio u BiH. Ako neko ima dokaz da je ovaj ubica ili nalogodavac bujrum trk u tužilaštvo sa dokazima.Thorgerson wrote:Ovo lici na neku krimi seriju.
![]()
- DaysleepeR
#842 Re: Slučaj Dženan Memić
pa i ne piše da ima naše već hrvatske policije u brodu i slovenačke u bregani.Hakiz wrote:To je bilo ironično, kakva nam je država, nije vjerovati našim podacima o prelasku graniceDaysleepeR wrote:
nema Njemačka granicu...
-
Hakiz
#843 Re: Slučaj Dženan Memić
OK, sve pet.DaysleepeR wrote:pa i ne piše da ima naše već hrvatske policije u brodu i slovenačke u bregani.Hakiz wrote:To je bilo ironično, kakva nam je država, nije vjerovati našim podacima o prelasku graniceDaysleepeR wrote:
nema Njemačka granicu...
- Drvosjeca iz Dejcica
#844 Re: Slučaj Dženan Memić
To opet ne znači da teoretki nije mogao biti nalogodavac ali ja da sam u Tužilaštvu ovo bi bilo dovoljno da Budnjo nije lično ubica. Zašto sve ovo nije ranije prezentirano od strane Budnje to je opet pitanje za istražitelje ali to samo po sebi nije dovoljno da bi se reklo on je nalogodavac. Jbg, ovo nije nikakva utjeha porodici nastradalog ali tako je kako je.Hakiz wrote:OK, sve pet.DaysleepeR wrote:
pa i ne piše da ima naše već hrvatske policije u brodu i slovenačke u bregani.
- Thorgerson
#845 Re: Slučaj Dženan Memić
S tim da Muriz nikada javno nije rekao nikavo ime.
Ili je ovo bio odgovor tuzilastva na ono "da Dalida da ime, a on ce prezime"...
Ja samo ne kontam jednu stvar, zasto tuzilastvo nije izaslo u susret ocu. Eto. Ako su na strani istine i pravde. Ajde Murize sjedi i da vidimo sta hoces. U cemu je problem? Dok to ne urade, naravno da ce biti sumnjivo.
Mislim dijete mu je mrtvo. Je li problem uraditi neku dodatnu istragu, pa i zbog njega samoga utvrditi istinu i otkloniti sumnje covjeka, ako ih je moguce otkloniti.
Ili je ovo bio odgovor tuzilastva na ono "da Dalida da ime, a on ce prezime"...
Ja samo ne kontam jednu stvar, zasto tuzilastvo nije izaslo u susret ocu. Eto. Ako su na strani istine i pravde. Ajde Murize sjedi i da vidimo sta hoces. U cemu je problem? Dok to ne urade, naravno da ce biti sumnjivo.
Mislim dijete mu je mrtvo. Je li problem uraditi neku dodatnu istragu, pa i zbog njega samoga utvrditi istinu i otkloniti sumnje covjeka, ako ih je moguce otkloniti.
Last edited by Thorgerson on 22/06/2017 15:56, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#846 Re: Slučaj Dženan Memić
2 pitanja
kada je budnjo bio na poligrafu i da li je to objavio neki medij?
da li se budnjo spominjao prije laticevog teksta?
kada je budnjo bio na poligrafu i da li je to objavio neki medij?
da li se budnjo spominjao prije laticevog teksta?
-
Hakiz
#847 Re: Slučaj Dženan Memić
Tačno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:To opet ne znači da teoretki nije mogao biti nalogodavac ali ja da sam u Tužilaštvu ovo bi bilo dovoljno da Budnjo nije lično ubica. Zašto sve ovo nije ranije prezentirano od strane Budnje to je opet pitanje za istražitelje ali to samo po sebi nije dovoljno da bi se reklo on je nalogodavac. Jbg, ovo nije nikakva utjeha porodici nastradalog ali tako je kako je.Hakiz wrote:OK, sve pet.DaysleepeR wrote:
pa i ne piše da ima naše već hrvatske policije u brodu i slovenačke u bregani.
-
Hakiz
#848 Re: Slučaj Dženan Memić
Bravo.Thorgerson wrote:S
Mislim da je u pitanju sujeta. U stilu, počeo si javno o nama, šta ti misliš ko si, sad ćeš vidjeti svog boga.
-
triforcebih
#849 Re: Slučaj Dženan Memić
kakve to veze ima curo draga, dozvolu za pistolj moze izganjati svako (ko je psihicki stabilan)... a i dozvolju za nosenje pistolja, samo to teze...djevojka bez imena wrote:DaffyDuck wrote: Gledaj, koliko se sjecam po clancima iz tog perioda, Dzenan je vozio kamion, radio kao prevoznik za tatinu firmu? Ako je tako, i ja bi nosila pistolj sa sobom na svako putovanje. Moja logika, mozda sam na krivom putu.
Ne znam, ali to ne ide uz sliku o njemu, bio je izuzetno fin, odgojen, uvijek nasmijan, od onih insana koje svako simpatise, znas vec na sta mislim.
-
wowausername
#850 Re: Slučaj Dženan Memić
Navodno je bio tamo radi sudskog postupka koji se vodi protiv njega, tako da nema ni razloga sumnjati u cinjenicu da jeste bio van zemlje (nema razloga advokatica iz Njemacke lagati o sudskom postupku, sto se, uostalom, moze jako jednostavno provjeriti), kad se desilo, sta se desilo.Hakiz wrote:To je bilo ironično, kakva nam je država, nije vjerovati našim podacima o prelasku granice
Koliko se sjecam citanja sa raznoraznih portala, A.F. je tvrdio da je svjedok vidio M.B. kobne noci, sto trenutno i nema smisla.
P.S. Nije ni malo cudno da mozete traziti drugu/dodatnu kopiju racuna od prodavnice ukoliko imate broj transakcije, i ukoliko prodavnica cuva kopiju svih transakcija.