nije ona prva koja je spomenula neprakticnost uzgajanja svinja u kolijevci abrahamskih religija i samim tim manju zastupljenost...al' vam je najsladje nju meziti izgleda.TheMule wrote:Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".Connaisseur Karlin wrote:sto nije jasnoTheMule wrote:FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki![]()
Jedete li svinjetinu?
- pustopoljina
#826 Re: Jedete li svinjetinu?
- Connaisseur Karlin
#827 Re: Jedete li svinjetinu?
pa sustina price je da je lako slijeiditi zabranu u drzavi u kojoj nema ni svinjaTheMule wrote:Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".Connaisseur Karlin wrote:sto nije jasnoTheMule wrote:FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki![]()
- Connaisseur Karlin
#828 Re: Jedete li svinjetinu?
pustopoljinapustopoljina wrote:nije ona prva koja je spomenula neprakticnost uzgajanja svinja u kolijevci abrahamskih religija i samim tim manju zastupljenost...al' vam je najsladje nju meziti izgleda.TheMule wrote:Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".Connaisseur Karlin wrote: sto nije jasno![]()
- pustopoljina
#829 Re: Jedete li svinjetinu?
al' ja ne kontam kako ti se daConnaisseur Karlin wrote:pustopoljinapustopoljina wrote:nije ona prva koja je spomenula neprakticnost uzgajanja svinja u kolijevci abrahamskih religija i samim tim manju zastupljenost...al' vam je najsladje nju meziti izgleda.TheMule wrote:
Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".![]()
- Connaisseur Karlin
#830 Re: Jedete li svinjetinu?
joj to si dobro reklapustopoljina wrote:al' ja ne kontam kako ti se daConnaisseur Karlin wrote:pustopoljinapustopoljina wrote:
nije ona prva koja je spomenula neprakticnost uzgajanja svinja u kolijevci abrahamskih religija i samim tim manju zastupljenost...al' vam je najsladje nju meziti izgleda.![]()
al' et' pokuala sam
-
TheMule
#831 Re: Jedete li svinjetinu?
Ama nije stvar u prakticnosti. Stavio je neko onaj tekst ranije (mozda si to bio ti) u vezi svinja i kokosi. Bio ti vjernik ili nevjernik, stvar je vrlo jasna. Kad se pogleda kako zive svinje, a kako kokosi, vidi se zasto je jedna zabranjena koja je mnogo gora. Nema tu neke velike mudrosti. Isti razlog zasto je zabranjena zmija, puz itd, ljudima se gadi ljigavost i prljavost, i to je to.pustopoljina wrote: nije ona prva koja je spomenula neprakticnost uzgajanja svinja u kolijevci abrahamskih religija i samim tim manju zastupljenost...al' vam je najsladje nju meziti izgleda.
- piupiu
#832 Re: Jedete li svinjetinu?
Žaba mljac. I pužići. Joooooj, gdje će mi duša. Volim živa bića, al' ne mogu da ih prestanem jesti.HAVANA wrote:Jeni ni zàba losa.Ko piletina.
-
TheMule
#833 Re: Jedete li svinjetinu?
U redu ako je tako, ali zasto bi to bilo nesto lose ili vrijedno diskusije uopste? Pa zar nije cilj svake normalne drzave da olaksa zivot svojim gradjanima?Connaisseur Karlin wrote:pa sustina price je da je lako slijeiditi zabranu u drzavi u kojoj nema ni svinjaTheMule wrote:Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".Connaisseur Karlin wrote:
sto nije jasno![]()
zar je to tako tesko skuziti
Da nema zabrane, nasla bi se svinjetina tu i tamo na nekoj pijaci, i mozda bi bila jeftinija ili nesto slicno, pa bi se onda neki ljudi nasli u iskusenju. A ovako, nema, i onda je lahko.
- Connaisseur Karlin
#834 Re: Jedete li svinjetinu?
a sto je sa hriscanima u doticnim drzavama? da li oni imaju pristup svinjetini?TheMule wrote:U redu ako je tako, ali zasto bi to bilo nesto lose ili vrijedno diskusije uopste? Pa zar nije cilj svake normalne drzave da olaksa zivot svojim gradjanima?Connaisseur Karlin wrote:pa sustina price je da je lako slijeiditi zabranu u drzavi u kojoj nema ni svinjaTheMule wrote:
Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".![]()
zar je to tako tesko skuziti
Da nema zabrane, nasla bi se svinjetina tu i tamo na nekoj pijaci, i mozda bi bila jeftinija ili nesto slicno, pa bi se onda neki ljudi nasli u iskusenju. A ovako, nema, i onda je lahko.
-
TheMule
#835 Re: Jedete li svinjetinu?
Connaisseur Karlin wrote:
a sto je sa hriscanima u doticnim drzavama? da li oni imaju pristup svinjetini?
O kojoj zemlji govoris? Saudijska Arabija jeste preostra sa tim stvarima, ali nije dobar primjer jer je striktno muslimanska zbog Meke i Medine. Ali u drugim, kao sto su recimo Iran ili Oman mozes kupiti ako nisi musliman.
-
John Cleese
#837 Re: Jedete li svinjetinu?
ho oponopono wrote:...

- Njanjavi
#838 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma arapi su najjaci sto se tice dvostrukih standarda.
Sto veca dzamahirija, to su vece i rasirenije sexualne i drustvene devijacije.
Imamo lika jednog u mahali, ibro rasta, frajer obiso sve te dole zemlje, ode lik na turneju cim jesen pokuca na vrata i nema ga do proljeća, ko nomad alaham.
Vice frajer, tuarezi u sred saudije cim vide da si stranac, za rukav sve vuku i pita, you wanna fuck friend, child, girl, boy, whatever you want.
Nigdje vise pedofilizma nego u tim zemljama.
Al hajde, bitno je svinjetinu zabranit i tako dokazat vjeru
Imamo lika jednog u mahali, ibro rasta, frajer obiso sve te dole zemlje, ode lik na turneju cim jesen pokuca na vrata i nema ga do proljeća, ko nomad alaham.
Vice frajer, tuarezi u sred saudije cim vide da si stranac, za rukav sve vuku i pita, you wanna fuck friend, child, girl, boy, whatever you want.
Last edited by Njanjavi on 09/06/2017 21:48, edited 1 time in total.
-
John Cleese
#839 Re: Jedete li svinjetinu?
"Sta zna 'tica... uFati i pojede..." (Lao Tse)piupiu wrote:Žaba mljac. I pužići. Joooooj, gdje će mi duša. Volim živa bića, al' ne mogu da ih prestanem jesti.![]()
-
John Cleese
#840 Re: Jedete li svinjetinu?
Naravno.Connaisseur Karlin wrote:a sto je sa hriscanima u doticnim drzavama? da li oni imaju pristup svinjetini?
Postoji mocna i dobro uhodana organizacija svercera i ulicnih dilera koji kriju spek i krmenadle ispod mantila, a mast, fasirano i kobaje po dzepovima.
Samo je skupo... Zara (ne firma, kopriva).
- arzuhal
#841 Re: Jedete li svinjetinu?
Kad umreš vratit ćeš se u tijelo nekog spuža pa će te Luiđi popapatpiupiu wrote:
Žaba mljac. I pužići. Joooooj, gdje će mi duša.
- HAVANA
#842 Re: Jedete li svinjetinu?
Halo bing kako brat?Sta ima,sta radis?Nista,nako malo dilam krmetinu.Cijena sitnica.John Cleese wrote:Naravno.Connaisseur Karlin wrote:a sto je sa hriscanima u doticnim drzavama? da li oni imaju pristup svinjetini?
Postoji mocna i dobro uhodana organizacija svercera i ulicnih dilera koji kriju spek i krmenadle ispod mantila, a mast, fasirano i kobaje po dzepovima.
Samo je skupo... Zara (ne firma, kopriva).
- HAVANA
#843 Re: Jedete li svinjetinu?
Mali puz.piupiu wrote:Žaba mljac. I pužići. Joooooj, gdje će mi duša. Volim živa bića, al' ne mogu da ih prestanem jesti.HAVANA wrote:Jeni ni zàba losa.Ko piletina.
- Connaisseur Karlin
#844 Re: Jedete li svinjetinu?
naravno da SA nije dobar primjer, to i jeste bila moja poantaTheMule wrote:Connaisseur Karlin wrote:
a sto je sa hriscanima u doticnim drzavama? da li oni imaju pristup svinjetini?
O kojoj zemlji govoris? Saudijska Arabija jeste preostra sa tim stvarima, ali nije dobar primjer jer je striktno muslimanska zbog Meke i Medine. Ali u drugim, kao sto su recimo Iran ili Oman mozes kupiti ako nisi musliman.
-
John Cleese
#845 Re: Jedete li svinjetinu?
HAVANA wrote:Halo bing kako brat?Sta ima,sta radis?Nista,nako malo dilam krmetinu. Cijena sitnica.![]()
- MikroBelaj
#846 Re: Jedete li svinjetinu?
Bljovotine izvaljujes...Njanjavi wrote:Ma arapi su najjaci sto se tice dvostrukih standarda.
-
John Cleese
#847 Re: Jedete li svinjetinu?
Proizvode od svinjskog mesa (i kojekakvu drugu prehrambenu egzotiku) obicno drze u posebnoj, jasno oznacenoj prostoriji (bez vrata, naravno) - kome treba: udje, izabere, stavi u korpu i ponese da plati na kasi, a ko nece, taj i ne ulazi.TheMule wrote:O kojoj zemlji govoris? Saudijska Arabija jeste preostra sa tim stvarima, ali nije dobar primjer jer je striktno muslimanska zbog Meke i Medine. Ali u drugim, kao sto su recimo Iran ili Oman mozes kupiti ako nisi musliman.
-
John Cleese
#848 Re: Jedete li svinjetinu?
A sta ti imas protiv Sarajeva?Connaisseur Karlin wrote:naravno da SA nije dobar primjer, to i jeste bila moja poanta![]()
-
TheMule
#849 Re: Jedete li svinjetinu?
^To mozda jeste smijesno sa svercerima, ali donekle i istinito.
Evo ovdje se vidi kad su uhvatili dilere sa 20 kg krmetine

Evo ovdje se vidi kad su uhvatili dilere sa 20 kg krmetine

- arzuhal
#850 Re: Jedete li svinjetinu?
Bošnjo da naiđe na takvu prodavnicu počeo bi vikati s vrata:John Cleese wrote:Proizvode od svinjskog mesa (i kojekakvu drugu prehrambenu egzotiku) obicno drze u posebnoj, jasno oznacenoj prostoriji (bez vrata, naravno) - kome treba: udje, izabere, stavi u korpu i ponese da plati na kasi, a ko nece, taj i ne ulazi.TheMule wrote:O kojoj zemlji govoris? Saudijska Arabija jeste preostra sa tim stvarima, ali nije dobar primjer jer je striktno muslimanska zbog Meke i Medine. Ali u drugim, kao sto su recimo Iran ili Oman mozes kupiti ako nisi musliman.
- Gdje ona prostorija SA SVINJETINOM!? Interesuje me to jer JA JEDEM SVINJETINU. Naime, ja JEDEM SVINJETINU i baš me briga ko će šta reći...I nikako ne razumijem ljude koje zanima ko šta jede i koji drugima zaviruju u tanjir, jbt koji debili...Šta njih briga što JA JEDEM SVINJETINU