Za ove dane živim.
Preko 250 dunuma zemlje ćemo vratiti i uknjižiti na Općinu Ilidža. Može! Moramo se boriti!
Još kao vijećnik Općinskog vijeća Ilidža, ukazao sam na problem evidentno lošeg i netransparetnog procesa privatizacije u kojem je državna imovina prešla u vlasništvo drugih lica te pokrenuo inicijativu za rješavanja istog.
Na kraju je moja inicijativa nakon 7 godina rezultirala vraćanje imovine Općini Ilidža, što je jedan od rijetkih primjera u Bosni i Hercegovini.
Danas, ali sad kao načelnik ove Općine sam sa premijerom KS Edinom Fortom potpisao ugovor o prijenosu vlasništva.
Navedena imovina obuhvata društvenu infrastrukturu u Hrasnici i zemljište površine više od 250 dunuma - javne površine, Dom kulture sa pripadajućim trgom, parkovske površine, Centar fizičke kulture, stadion u Hrasnici i dr.
Ovim putem se zahvaljujemo na podršci premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti, ministru privrede Adnanu Deliću, Vladi Kantona Sarajevo, Skupštini Kantona Sarajevo, ali i Pravobranilaštvu Kantona Sarajevo koje je pokrenulo postupak povrata državne imovine.
Zahvaljujemo se i kompaniji Alternativa d.o.o. koja je u okviru svojih mogućnosti pružila podršku okončanju ovog procesa.
Ovih više od 250 dunuma zemljišta i vraćanje društvene infrastrukture Općini Ilidža i njenim građanima, jedan je od pokazatelja kako se borimo i kako ćemo se boriti za sve ono što je naše.
Idemo dalje !