PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bakir1

#826 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Bakir1 »

Odsjeci cu brusilicom sa nekih starih tablica zadnji parni broj i samo za KS zamjenu praviti :mrgreen:
Ili staviti naljepnicu pokop valjda me nece dirati...
Odluka :lol:
madner

#827 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by madner »

Dva para tablica su isto bila u opticaju, ako budu zaustavljali nece mene sigurno od ovih neparnih sto sutra moraju na posao :D
strong69

#828 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by strong69 »

Uostalom, neko je vec postavio ranije tu informaciju a iz nje se vidi da SO2 ima 1000 puta vise u uglju nego u gorivu. Kao argument tvrdnji da je ugalj jedan od najvecih problema zagadjenja u Sarajevu navodim i ovu zvanicnu informaciju iz Sarajevogasa:
Prema podacima o isporučenim količinama prirodnog gasa u 2010. godini kupcima na području KS isporučeno je 147 miliona stvarnih metara kubnih, a u 2014. godini 101,2 miliona stvarnih metara kubnih.

Dakle, u 2014. koristilo se 30% manje plina a 2016 je situacija jos drasticnija ali nemam zvanican podatak pa cu se drzati onoga sto imam.

Auta jesu problem ali njih treba rijesavati nakon sto se rijese kljucni problemi koji uzrokuju zagadjenje. Jedan od tih problema je sada nerijesiv a to je posljedica gradnje i sprecavanje protoka vazduha. Drugi problem je valjda moguce rijesiti a to je zabrana koristenja uglja.
GeeTnT

#829 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

noviclan wrote:Prijatelju iz autoskole tita ti koliko dodje kazna za nespsjedovanje dokumenata npr sutra policija zautavi saobracajnu i vozacku joj zaboravio druze
Ban dvije hefte...
Bakir1

#830 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Bakir1 »

U prekrsajnom nalogu umjesto broja clana zoobsa broj Odluke :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#831 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by _BataZiv_0809 »

Naslovnica wrote:Ne smiju Drvosječi doo da zabrane prodaju smeća od ćumura, a mene bi kažnjavali zato što vozim auto što skoro pa nikako ne zagađuje zrak?!
Udružena zločinačka organizacija.
Otkad nisam cuo da neko iz Sa vozari za Ze :D
Edin H.

#832 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Naslovnica wrote:Ne smiju Drvosječi doo da zabrane prodaju smeća od ćumura, a mene bi kažnjavali zato što vozim auto što skoro pa nikako ne zagađuje zrak?!
Je'l ti godra? :D
Naslovnica

#833 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Naslovnica »

_BataZiv_0809 wrote:
Ima jarane.
Tako mi hagra pao, a slabo se može birati ovih dana.
Kada se podvuče crta, bolje vozariti u Ze nego ga bacati iz lijeve u desnu u Sa.
Better Man

#834 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Better Man »

Vidi sad apsurda ja sutra sa svojim autom proizvedenim 2012. godine, koje zadovoljava sve standarde ne mogu ući u Sarajevo, jer mu je zadnji broj neparan i moram uzeti tatino auto proizvedeno 1990. godine i ići na posao. Jeste tatin auto kupljen nov prije rata i održava se po propisu, ali opet on je veći zagađivač.
Last edited by Better Man on 25/12/2016 21:34, edited 1 time in total.
Naslovnica

#835 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Naslovnica »

Apsurdistan.
Innovation

#836 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

Zastupnik Edin Forto: Vlada mora preduzeti vanredne mjere zbog zagađenja!
dec 22, 2016

Zastupnik Edin Forto iz Naše stranke je zatražio od Vlade Kantona Sarajevo da preduzme vanredne mjere zbog zagađenja zraka. Forto tvrdi da je stepen zagađenja prešao granice tolerancije koje su navedene u zvaničnim aktima Vlade, te da mora osigurati vanredne mjere kojim će se drastično poboljšati stanje.

“Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka je jasan, ali niko ne želi primijeniti predviđene mjere. Tražimo trenutni prekid nastave u školama. Ministarstvo obrazovanje već danas može uputiti ovu naredbu. Od KJKP “Rad” tražimo intenziviranje čišćenja saobraćajnica. Konačno, od Vlade tražimo da izda uputstvo kojim se poslodavci upućuju da oslobode obaveza ili skrate radno vrijeme hroničnim i srčanim bolesnicima, trudnicama, licima u radnom odnosu starijim od 60 godina”, dodao je Forto.

“Tražimo restrikcije kretanja putničkih vozila. Moguće je raditi po principu par-nepar ili zabranu saobraćanja vozila koja ne zadovoljavaju ekološke standarde. Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ovlaštenje da ovo uradi, te povećanjem kontrole i upozorenjem građanima, ova mjera se može proglasiti do 30. januara. Također, tražimo osiguranje bržeg protoka saobraćaja na potezu Baščaršija-Otoka, preko rada Centra za upravljanje i nadzor semaforiziranih raskrsnica. Konačno, od Ministarstva saobraćaja tražimo da naloži GRAS-u stavljanje na raspolaganje, u maksimalnom kapacitetu, raspoloživih trolejbusa i tramvaja”, kazao je Forto.

“Moguće je da Vlada KS izbjegava proglašenje vanrednog stanja jer smatra da će to možda ugroziti turističku posjetu Sarajevu za Novu godinu, ali prioritet moraju biti građani, a posebno naša djeca koja su najosjetljivija na otrov koji udišu”, zaključio je Forto.
bumerangss

#837 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bumerangss »

autoskolee wrote:
muha_sa wrote:
Kinaski wrote:E ovo je slika naseg drustva, tesko nam ici na posao svaki drugi dan sa javnim prevozom. prenemaganje i kukanje u svakom postu, pretpostavljam da pola vas ni do granapa nikad ne proseta. Kladim se da i vecina vas ima problema sa kilogramima, upravo zbog takvog nacina zivota. Niko kilometra presao pjesice nije, sve gospoda a stomak u pantalone utrpavate
:thumbup:
Svako bi trebao da ima slobodu kretanja kako hoce gdje hoce. Taman da hoce avionom na posao nek ide. Sto bi neko isao na posao po ovom jadu od vremena + guzve ujutro + guzve poslije posla + radi po 8-10 sati? Ti sto drkas kurac kuci tebi nije tesko otic 2x u sedmici iz kuce javnim prevozom razumijem.

Vas sto podrzavate ovo koje nema nikakvog smisla nit ko moze da nadje argumente za ovaj njihov potez treba ..... Znaci nema mi nista u zivotu mrze od kontrasa sto kontriraju samo da bi kontrirali.
I ja podržavam ove mjere da ovi sto u granap idu sa autom vide kako se vozati tramvajem svaki dan :D

Kako ce se ujutru promjeniti slika putnika u GRAS-u od penzionera i djaka na menagere sa aktovkama i laptopima :lol:
bumerangss

#838 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bumerangss »

Margita81 wrote:Ne kontam logiku da svako mora vozit auto pa i ta sirotinja. Ne mozes drndat auto staro 30god i zdravo.
Imas bus, javni prevoz i sl..jbt sve sirotinja a svi voze i svi puse. Mrs.

Drugo..smijesna je ova mjera uopste. Jedino rjesenje je u kriznim mjesecima zabraniti lozenje uglja domacinstvima i tek tada bi se osjetilo poboljsanje.
:thumbup:

treba sbvencionirati elektricnu energiju, kao sto je prije bila zimska i ljetna tarifa ali sad zimska treba biti 50% jeftinija i svi ce preci sa drva i uglja na struju
Kinaski

#839 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Kinaski »

Kakvi manageri, pretilni ljudi sa erektilnom disfunkcijom kojima komšije obavljaju njihove bracne dužnosti. Tako da su im ove vozilice jedino sto imaju. Njihovo prenemaganje je sasvim opravdano. Cast izuzecima koji nemaju druge mogućnosti da dodju do posla osim privatnim automobilom, takvih je jako malo

Via Tpk
nookey

#840 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by nookey »

Ja maloprije obisao krug Otoka -Stup namjerno do Gazproma natocio dizela do vrha i nazad sa parnim.
Vidim presretac cini mi se sestica crna zaustavio lika sa parnim i nesto ga gnjave...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#841 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by _BataZiv_0809 »

Naslovnica wrote: Ima jarane.
Tako mi hagra pao, a slabo se može birati ovih dana.
Kada se podvuče crta, bolje vozariti u Ze nego ga bacati iz lijeve u desnu u Sa.
Pa dobro pretpostavljam da je kakva institucija ili JP pa ima smisla i racunice.
starii

#842 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by starii »

na mejtasu nema tolika auta niti je saobracaj toliki a zadnjih noci navece smrdi kao neka kiselina...sve posljedica loženja loseg plina, cumura, i loženja guma itd...jebiga treba biti realan da ima svijeta koji nema para pa mu jeftinije uzeti auto gumu i ložiti...
Tomahawk11
Globalni moderator

#843 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Kinaski wrote:Kakvi manageri, pretilni ljudi sa erektilnom disfunkcijom kojima komšije obavljaju njihove bracne dužnosti. Tako da su im ove vozilice jedino sto imaju. Njihovo prenemaganje je sasvim opravdano. Cast izuzecima koji nemaju druge mogućnosti da dodju do posla osim privatnim automobilom, takvih je jako malo

Via Tpk
Zajebajes ili nemas pojma 8-)
bumerangss

#844 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bumerangss »

Naslovnica wrote:Ja ovu zabranu neću poštovati.
Radim u Zenici, nema šanse da idem drugačije nego automobilom.
Ne pada mi na pamet da zbog debila idem busom ili vozom, naprosto, to nije opcija.
Zasto ne vlakom? Imas iz Sa u 4:30 a povratak iz Ze je u 19:30 i u Sa dodjes oko 21:30 :D

Podsjetis se na studentske dane :)
afroshoxx

#845 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by afroshoxx »

Nego kažu na PTPC, zabrana važi i za građane PC-a koji ulaze u kanton [emoji4]

Kad braća okasne na posao u Šeher.

Neke mjere zaista treba iz drugog ugla gledati.
Moglo bi bit priče o ovome u Predstavnickom domu. Vidim Dušanku Majkic već kako napušta zasjedanje. Nije magla njihov problem, zašto se Srbe kažnjava tj. uskraćuje pravo dolaska na posao, itd.
bumerangss

#846 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bumerangss »

sadie_forever wrote:
undefined007 wrote:stari danas i na pos'o i sa posla sa parnim :mrgreen:
danas zbog bozica nisu kaznjavali ,hajd probaj sutra
Na dnevniku TVSA u 18:30 su rekli da nece ni sutra kaznjavati, pa ko vjeruje nek proba :D
noviclan

#847 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

afroshoxx wrote:Nego kažu na PTPC, zabrana važi i za građane PC-a koji ulaze u kanton [emoji4]

Kad braća okasne na posao u Šeher.

Neke mjere zaista treba iz drugog ugla gledati.
Moglo bi bit priče o ovome u Predstavnickom domu. Vidim Dušanku Majkic već kako napušta zasjedanje. Nije magla njihov problem, zašto se Srbe kažnjava tj. uskraćuje pravo dolaska na posao, itd.

Neka dolaze sada takijem malo da zamijene minibuse a moze se platiti
afroshoxx

#848 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by afroshoxx »

starii wrote:na mejtasu nema tolika auta niti je saobracaj toliki a zadnjih noci navece smrdi kao neka kiselina...sve posljedica loženja loseg plina, cumura, i loženja guma itd...jebiga treba biti realan da ima svijeta koji nema para pa mu jeftinije uzeti auto gumu i ložiti...
Sad kad se auta olade, još će više doći do izražaja sva plastika, i razni repromaterijali koji se lože u svemetropolitskom nam gradu.
mali_balon

#849 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_balon »

Dakle, provjerena info, policija ne moze kaznit nit zaustavit zbog par nepar odluke.....ali moze zaustaviti vozilo i "predati ga na daljni postupak" saobracajnoj nspekciji koja moze "napisati" kaznu.
Znam da nema vise od.10 kantonalnih inspektora saobracaja......e sad gdje ce biti rasporedjeni to samo price znaju.....
noviclan

#850 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

bumerangss wrote:
sadie_forever wrote:
undefined007 wrote:stari danas i na pos'o i sa posla sa parnim :mrgreen:
danas zbog bozica nisu kaznjavali ,hajd probaj sutra
Na dnevniku TVSA u 18:30 su rekli da nece ni sutra kaznjavati, pa ko vjeruje nek proba :D

Jel stvarno ipak je sda=tvsa
Post Reply