Teroristicki napad u Berlinu

Post Reply
Connaisseur Karlin

#826 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:I kaze desnica pobjedjuje. Pa vidis ti ovih debilnih zakona. Ljude hapse, pritvaraju, osudjuju, prate i oni jos uvijek borave u zemlji, traze i dobijaju azile, boravke. I u Fr si isto vako debilni zakoni
jeste cudno,i nema deportovanja !?
Zgoljo

#827 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:Image
A sta ti sad sa ovim pokusavas,pa ti zagovaras upravo ovo.

Inace,pitao sam odmah jel pronadjen kakav pasos,rekli su mi da se ne zajebajem,kad ne lezi vraze,evo pasosa treci dan,bilesi ispod sjedista bio.Dobro hajd,nije pasos ali svejedno..

Dobro je da sve vise ljudi uvidja manipulaciju,cak i oni koji se zalazu za "protjerivanje muslimana iz Evrope" ma sta to znacilo.Citam danas malo to inostrano svemrezje i dominira ismijavanje "istrage" i "pronalazak pasosa".Kazu ljudi,uvijek isti modus,koga bre oni vise zajebaju.
Marx25

#828 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Marx25 »

spreca wrote:
Marx25 wrote: Kako samo lazes.Pa ti i slicni tebi trebali bi bit manji od makova zrna zbog svih svojih komentara i podrzavanja non stop bolesnih islamskih umova koji unose nered u ovom 21 stoljecu konstantno.Nije te stid pisati da 99 posto vas to ne podrzava,pa jel ti stvarno mislis da je neko glup i corav..
Potrefilo te aa........a koje pravio genocid i zlocine krajem 20 stoljeca?ili to treba zaboraviti?.......i nije lijepo sto pises sa rezervnog profila.
SS
S kakvog rezervnog ne kontam sta pises.Pa normalno da me potrefilo toliko lazi i propagande s kojima se sluzite to je vise tolko mucno da mi dodje da se postenski ispovracam.Pa sinonim za nekarakter,laz,pravljenje zrtve od sebe i svaljivanja krivice na druge pa to su takvi slicni tebi.Ti meni pises sad ovdje ko je pravio genocid isto da je citav jedan narod jadan sjedio kuci i cekao da komsija dodje da ga zakolje,dotle ide ta propaganda da je to sramotno vise.Pa koliko god ubijanja ste vi dozivjeli zato sto vas je najvise toliko ubijanja su dozivjeli i Hrvati,pa i Srbi od ostala dva naroda samo sto je razlika u tome sto vasi mediji skrivaju uspjesno sve svoje mracne tajne rata pa vi zivite u bajci kako nikad nije ubijen civil od vase ruke,tj.vojske i kako ste se vi samo branili.To je toliko lazi vise da mi se povraca pitam se samo hocete li ikad istini pogledat u oci majku joj jebem a ne samo gledat na svoje zrtve patnje i non stop krivljenje komsije i serviranje lazi drugima,a ako se taj neko slucajno ne slozi s vama odma je neprijatelj bosne broj jedan,toliko o tome..
ST11

#829 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by ST11 »

Opcenito u vezi ovog i prijasnjih slicnih dogadjaja me zanima, zasto se sada njemacka policija muci s ovim novim osumnjicenim za krvoprolice, kada su u rukama imali prvovrsni material, zapravo nekoga, koji se u proslosti vec ponasao deviantno, sve subjektivne karakteristke covjeka su prave za "teroristu" ali na kraju su ga pustili na slobodu? Zbog cega se sada trude i raspisuju nagradu, kada im je u rukama vec bio idealan covjek da ga optuze, ako je sve ovo zaista neka vrsta manipulacije?
muha_sa

#830 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by muha_sa »

sve cemo ubrzo saznat--samo da forumaši ustanu, kompUter upale i loguju se na forum
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#831 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Pandakonda

2 hefte zbog onog bizarnog gifa, sve sa smajlijima. al opet ću krenuti od pretpostavke da nije bilo neke zluradosti.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» ze kalanga

trajno

ti dnevnicu zarađuj na nekom drugom mjestu.

držite se teme.
spreca

#832 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

ST11 wrote:Opcenito u vezi ovog i prijasnjih slicnih dogadjaja me zanima, zasto se sada njemacka policija muci s ovim novim osumnjicenim za krvoprolice, kada su u rukama imali prvovrsni material, zapravo nekoga, koji se u proslosti vec ponasao deviantno, sve subjektivne karakteristke covjeka su prave za "teroristu" ali na kraju su ga pustili na slobodu? Zbog cega se sada trude i raspisuju nagradu, kada im je u rukama vec bio idealan covjek da ga optuze, ako je sve ovo zaista neka vrsta manipulacije?
Ponekad nije lako ni dokazati optuzbu..........zato nebih se zacudio da ce prilikom hapsenja biti ubijen , a pravi ubica ce im se mozda i dalje motati ispred nosa i nece ga smjeti optuziti za ovaj zlocin jer su vec prilikom hapsenja ubili onog ko je to uradio .........sta osta od one njemacke policije.......nesposobniji od nasih
spreca

#833 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

Marx25 wrote:
spreca wrote:
Marx25 wrote: Kako samo lazes.Pa ti i slicni tebi trebali bi bit manji od makova zrna zbog svih svojih komentara i podrzavanja non stop bolesnih islamskih umova koji unose nered u ovom 21 stoljecu konstantno.Nije te stid pisati da 99 posto vas to ne podrzava,pa jel ti stvarno mislis da je neko glup i corav..
Potrefilo te aa........a koje pravio genocid i zlocine krajem 20 stoljeca?ili to treba zaboraviti?.......i nije lijepo sto pises sa rezervnog profila.
SS
S kakvog rezervnog ne kontam sta pises.Pa normalno da me potrefilo toliko lazi i propagande s kojima se sluzite to je vise tolko mucno da mi dodje da se postenski ispovracam.Pa sinonim za nekarakter,laz,pravljenje zrtve od sebe i svaljivanja krivice na druge pa to su takvi slicni tebi.Ti meni pises sad ovdje ko je pravio genocid isto da je citav jedan narod jadan sjedio kuci i cekao da komsija dodje da ga zakolje,dotle ide ta propaganda da je to sramotno vise.Pa koliko god ubijanja ste vi dozivjeli zato sto vas je najvise toliko ubijanja su dozivjeli i Hrvati,pa i Srbi od ostala dva naroda samo sto je razlika u tome sto vasi mediji skrivaju uspjesno sve svoje mracne tajne rata pa vi zivite u bajci kako nikad nije ubijen civil od vase ruke,tj.vojske i kako ste se vi samo branili.To je toliko lazi vise da mi se povraca pitam se samo hocete li ikad istini pogledat u oci majku joj jebem a ne samo gledat na svoje zrtve patnje i non stop krivljenje komsije i serviranje lazi drugima,a ako se taj neko slucajno ne slozi s vama odma je neprijatelj bosne broj jedan,toliko o tome..
Nas kojih je mnogo vise nego vas , ipak ste nas uspjeli pobiti vise i to obicnih civila i sad je to za tebe normalno..........sta to mediji imaju skriveno(svjetska glupost)pa skrivaju.............mediji nisu Stabovi armije..........to su vasi skrivali dokumenta i prepravljali i vodje i generali se skrivali po misjim rupama....sta ima da se skrivas ako si u pravu.....nas se nije niti jedan visoko pozicioniran nije skrivao.

I za kraj samo se ti izpovracaj , manje ces srati
ST11

#834 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by ST11 »

Slazem se s time, ali zasto nisu upucali onog Pakistanca, koji je bio prvi osumnjicen i stvar gotova, ako ima neka tamna agenda u pozadini svega? Zasto kompliciraju sada, trose novac i ljudske resurse da traze onog iz Tunizije, ako bi "krivac" vec mogao biti uhapsen ili smaknut?
spreca

#835 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

ST11 wrote:Slazem se s time, ali zasto nisu upucali onog Pakistanca, koji je bio prvi osumnjicen i stvar gotova, ako ima neka tamna agenda u pozadini svega? Zasto kompliciraju sada, trose novac i ljudske resurse da traze onog iz Tunizije, ako bi "krivac" vec mogao biti uhapsen ili smaknut?
Ko zna sta su zamislili.....i opet je ovaj zaboravio dokumenta.........zamisli da ti kad sjedes u svoje auto izvadis dokumenta is tavis pod sjediste....ja to ni pijan nebih uradio :lol: :lol: ...........ovo sa dokumentima je vec postalo nekako providno.......policija mora raportirati da je slucaj zavrsen inace su najebali i zato svako sredstvo je "dozvoljeno" za raporta
slavemaster

#836 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by slavemaster »

spreca wrote:
ST11 wrote:Slazem se s time, ali zasto nisu upucali onog Pakistanca, koji je bio prvi osumnjicen i stvar gotova, ako ima neka tamna agenda u pozadini svega? Zasto kompliciraju sada, trose novac i ljudske resurse da traze onog iz Tunizije, ako bi "krivac" vec mogao biti uhapsen ili smaknut?
Ko zna sta su zamislili.....i opet je ovaj zaboravio dokumenta.........zamisli da ti kad sjedes u svoje auto izvadis dokumenta is tavis pod sjediste....ja to ni pijan nebih uradio :lol: :lol: ...........ovo sa dokumentima je vec postalo nekako providno.......policija mora raportirati da je slucaj zavrsen inace su najebali i zato svako sredstvo je "dozvoljeno" za raporta
pa strah vjerovatno...svabe, bar ova druga strana, pokusava na sve nacine smirit situaciju... cak je sinoc na hertinoj utakmici bio poluprazan stadion
spreca

#837 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

slavemaster wrote:
pa strah vjerovatno...svabe, bar ova druga strana, pokusava na sve nacine smirit situaciju... cak je sinoc na hertinoj utakmici bio poluprazan stadion
meni ovo malo lici na anti Merkelinu jos jednu kandidaturu.........ovakve stvari ako se jos budu dogadjale i onaj poziv izbjeglicama da dodju u dojcland bi je noglo kostati karijere pa cak bi pod sumnju pao i njen prosli rad
slavemaster

#838 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by slavemaster »

spreca wrote: meni ovo malo lici na anti Merkelinu jos jednu kandidaturu.........ovakve stvari ako se jos budu dogadjale i onaj poziv izbjeglicama da dodju u dojcland bi je noglo kostati karijere pa cak bi pod sumnju pao i njen prosli rad
pa kostalo je vec, afd na zadnjim izborima dobi fine glasove i sve su glasniji..al eto citao sam komentare kod njemaca..dosta njih je skoz sumnjicavo oko ovoga u berlinu i nacin na koji se vodi istraga...vidjecemo u narednom periodu sta ce se desiti
spreca

#839 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

slavemaster wrote:
spreca wrote: meni ovo malo lici na anti Merkelinu jos jednu kandidaturu.........ovakve stvari ako se jos budu dogadjale i onaj poziv izbjeglicama da dodju u dojcland bi je noglo kostati karijere pa cak bi pod sumnju pao i njen prosli rad
pa kostalo je vec, afd na zadnjim izborima dobi fine glasove i sve su glasniji..al eto citao sam komentare kod njemaca..dosta njih je skoz sumnjicavo oko ovoga u berlinu i nacin na koji se vodi istraga...vidjecemo u narednom periodu sta ce se desiti
ma i laiku je vidno da ovdje nesto ne stima.........kao sto vec rekoh , policija njihova ni nalik na ono sto je nekad bila i njihove obavjestajne sluzbe.......davno nekad sam radio u Essenu i kad se sjetim te njihove policije...ma nisi mogao prdnuti a da oni neznaju a sad ih ovi cobani iz azije vrte oko prsta
GeeTnT

#840 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by GeeTnT »

spreca wrote:
slavemaster wrote:
meni ovo malo lici na anti Merkelinu jos jednu kandidaturu.........ovakve stvari ako se jos budu dogadjale i onaj poziv izbjeglicama da dodju u dojcland bi je noglo kostati karijere pa cak bi pod sumnju pao i njen prosli rad
..skupa je to kampanja ako se zrtvama placa...nadam se da nije to, jer ako jeste onda Merkel gubi poziciju kancelara, a Njemacka gubi sigurnost...
spreca

#841 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

GeeTnT wrote:
spreca wrote:
slavemaster wrote:
..skupa je to kampanja ako se zrtvama placa...nadam se da nije to, jer ako jeste onda Merkel gubi poziciju kancelara, a Njemacka gubi sigurnost...
ali je naj ubjedljivija.....mi smo samo pioni na tabli saha
zforumas

#842 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by zforumas »

GeeTnT wrote:
spreca wrote:
slavemaster wrote:
Ljudi s kojima ja komuniciram su ogorceni zbog pokusaja AFD-a da zaradi politicke poene izjavama nepunih sat vremena nakon samog napada. Tako da ako je bila kakva kampanja mozda ne ode u zeljenom smjeru.
Matzan

#843 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Matzan »

Čudna ova tišina poslije samo dva dana od napada!?
Ne pratim njemačke medije, moguće da oni još uvijek dosta pišu.
Ovi naši juče samo par dezinformacija i potpuno se ušutili.
Ne vjerujem da je Europa toliko oguglala na terorizam, možda jednostavno ne žele da šire paniku.
Ima li iko kakvih novih informacija?
GeeTnT

#844 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by GeeTnT »

Matzan wrote:Čudna ova tišina poslije samo dva dana od napada!?
Ne vjerujem da je Europa toliko oguglala na terorizam, možda jednostavno ne žele da šire paniku.
Ima....

Za napad "kamionom smrti" u Berlinu koji je odnio 12 života, njemačka policija tereti Anisa Amrija iz Tunisa, čiji je DNK pronađen u vozilu. Detaljnom provjerom osumnjičenog otkriveno je da je povezan sa Srbinom iz Njemačke po imenu Boban S., koji je u novembru uhapšen zbog regrutovanja vojnika za Islamsku državu.

No, samozvani “stručnjak za borbu protiv terorizma”, Dodikov plaćenik, Dževad Galijašević, izjavio je da su ime "Boban", na falsificiranim pasošima koristili “mnogi poznati teroristi iz Sandžaka”.

“Sve Boban do Bobana, a Srbina ni za lijeka” – rekao je Galijašević navodeći niz imena mladića iz Sandžaka koji su navodno koristili lažno ime Boban kako bi prikrili svoj muslimanski identitet.

Galijaševićevu tvrdnju prenijeli su bezmalo svi mediji u Srbiji i Republici Srpskoj, uključujući i beogradski Blic, čiji su novinari, samo nekoliko sati kasnije, dokazali da je u cijeloj priči jedini stvarni falsifikator – samozvani striučnjak za borbu protiv terorizma, Dževad Galijašević.

Naime, novinari Blica zaputili su se u Bor, u tamošnje selo Šarbanovci, gdje su pronašli i razgovarali sa Slavoljubom Simeonovićem, ocem osumnjičenog Bobana Simeonovića, za koge je “stručnjak” Galijašević ustvrdio da ne postoji.

- Rečeno mi je da ne razgovaram sa vama. Ja i onako ništa ne znam, tako da nemam šta ni da pričam, ali nije sve kao što se piše – rekao je novinarima kratko Slavoljub, a onda i ušao u kuću i zatvorio vrata.
Kako komšije pričaju za "Blic", Bobana pamte kao "finog i pametnog mladića".

- Boban potiče iz dobre porodice. Videli smo ga prošle godine kada je dolazio sa svojom suprugom Nemicom, koja je takođe prešla u islam. Bila je pokrivena, nosila je feredžu, što je mnogima u selu bilo čudno. I Boban je imao bradu i izgledao kao musliman. To je Bobanu drugi brak, pošto se prethodno ženio Ukrajinkom - priča komšinica Anka Krinić.

Ona dodaje da je Boban rođen u Njemačkoj, gdje je završio školu i fakultet.

- Ne možemo da verujemo da je Boban umešan u takve stvari, njih svi znaju kao dobru porodicu. Bobana smo znali kao dobrog dečka, odrastao je u Dortmundu, roditelji imaju samo njega - kaže ova komšinica porodice Simeonović.

Kako je "Blic" saznao, Boban Simeonović je u Dortmundu završio Tehnički fakultet i nosi zvanje biohemijskog inženjera.

Njemačka policija ga je sredinom novembra uhapsila sa još četvoricom osumnjičenih za regrutovanje džihadista kada je Boban navodno i priznao da je pripadnik Islamske države.

Berlinska policija jučer je izvijestila da je osumnjičeni za napad u Berlinu, Tunižanin Anis Amri, neko vrijeme živio u stanu Bobana Simeonovića u Dortmundu.
Čitalac

#845 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Čitalac »

Armin Laschet, zamenik predsednika CDU, kaže da je šokiran sigurnosnim propustima nemačkih službi i naglašava da će svakako biti posledica.
Spiegel izveštava da se osumnjičeni Amri na ekstremističkim sajtovima "nudio da postane bombaš samoubica", ali da je policija procenila da njegove reči "nisu dovoljan razlog za hapšenje".
Edin H.

#846 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Edin H. »

Čitalac wrote:Armin Laschet, zamenik predsednika CDU, kaže da je šokiran sigurnosnim propustima nemačkih službi i naglašava da će svakako biti posledica.
Spiegel izveštava da se osumnjičeni Amri na ekstremističkim sajtovima "nudio da postane bombaš samoubica", ali da je policija procenila da njegove reči "nisu dovoljan razlog za hapšenje".
Kodirano pasha moj solidni, pa se ne bi moglo dokazati. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#847 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Truba »

mir mir mir niko nije kriv

to ti je to
a i malo ima veze s terorijom zurnalizma da je vijest bajata nakon tri dana osim ako nema vijesti u nizu...npr da se teroru raznijela sutradan zena.??da su mu otkrili logu gdje se neko zabarikadirao

mislim da je ovo sve skupa omlet nijemcima u lice
i dokaz da ni oni nisu svemoguci

ne. vjerujem u urotu...
ljudi su sami po sebi dovoljno misteriozni da je ovo sve skupa samo rezultat razlicitih varijabli
animals

#848 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by animals »

Policija, prije svega nije vise efikasna kao prije..
zasto..
pa zato sto jedan policajac se bavi prije svega svacim
drugim, nego svojim poslom..
Primjer. izgubim jednu tablicu i odem u policiju to prijaviti..prvo je jedan pisao izvjestaj, pa mu u pomoc priskocila jos dvojica..da bi poslije pola sata uspijeli napisati..odem kuci, kad nakon pola sata zvoni tel.
zovu iz policije..kazu pogrijesili..moraju doci kod mene i donijeti novi izvjestaj..
policajac mora biti i sekretarica i svasta nesto, a najmanje policajac..
Dr. Kuca

#849 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Dr. Kuca »

Pa nevjera HAHAHAHAHAHAHA cuj bombasi imaju svoje sajtove gdje JAVNO i dobrovljno prijavlju :lol: :lol: :lol: :lol: ma jebite mater hahahahahahaha.
spreca

#850 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by spreca »

GeeTnT wrote:
Ima....

Za napad "kamionom smrti" u Berlinu koji je odnio 12 života, njemačka policija tereti Anisa Amrija iz Tunisa, čiji je DNK pronađen u vozilu. Detaljnom provjerom osumnjičenog otkriveno je da je povezan sa Srbinom iz Njemačke po imenu Boban S., koji je u novembru uhapšen zbog regrutovanja vojnika za Islamsku državu.

No, samozvani “stručnjak za borbu protiv terorizma”, Dodikov plaćenik, Dževad Galijašević, izjavio je da su ime "Boban", na falsificiranim pasošima koristili “mnogi poznati teroristi iz Sandžaka”.

“Sve Boban do Bobana, a Srbina ni za lijeka” – rekao je Galijašević navodeći niz imena mladića iz Sandžaka koji su navodno koristili lažno ime Boban kako bi prikrili svoj muslimanski identitet.

Galijaševićevu tvrdnju prenijeli su bezmalo svi mediji u Srbiji i Republici Srpskoj, uključujući i beogradski Blic, čiji su novinari, samo nekoliko sati kasnije, dokazali da je u cijeloj priči jedini stvarni falsifikator – samozvani striučnjak za borbu protiv terorizma, Dževad Galijašević.

Naime, novinari Blica zaputili su se u Bor, u tamošnje selo Šarbanovci, gdje su pronašli i razgovarali sa Slavoljubom Simeonovićem, ocem osumnjičenog Bobana Simeonovića, za koge je “stručnjak” Galijašević ustvrdio da ne postoji.

- Rečeno mi je da ne razgovaram sa vama. Ja i onako ništa ne znam, tako da nemam šta ni da pričam, ali nije sve kao što se piše – rekao je novinarima kratko Slavoljub, a onda i ušao u kuću i zatvorio vrata.
Kako komšije pričaju za "Blic", Bobana pamte kao "finog i pametnog mladića".

- Boban potiče iz dobre porodice. Videli smo ga prošle godine kada je dolazio sa svojom suprugom Nemicom, koja je takođe prešla u islam. Bila je pokrivena, nosila je feredžu, što je mnogima u selu bilo čudno. I Boban je imao bradu i izgledao kao musliman. To je Bobanu drugi brak, pošto se prethodno ženio Ukrajinkom - priča komšinica Anka Krinić.

Ona dodaje da je Boban rođen u Njemačkoj, gdje je završio školu i fakultet.

- Ne možemo da verujemo da je Boban umešan u takve stvari, njih svi znaju kao dobru porodicu. Bobana smo znali kao dobrog dečka, odrastao je u Dortmundu, roditelji imaju samo njega - kaže ova komšinica porodice Simeonović.

Kako je "Blic" saznao, Boban Simeonović je u Dortmundu završio Tehnički fakultet i nosi zvanje biohemijskog inženjera.

Njemačka policija ga je sredinom novembra uhapsila sa još četvoricom osumnjičenih za regrutovanje džihadista kada je Boban navodno i priznao da je pripadnik Islamske države.

Berlinska policija jučer je izvijestila da je osumnjičeni za napad u Berlinu, Tunižanin Anis Amri, neko vrijeme živio u stanu Bobana Simeonovića u Dortmundu.
Neko vece na pink3 gledam Govnasevica i Lazhanskog.......Govnasevic opleo neku pricu pa cak kaze da i srbiji prijeti opasnost od onih shupaka koji se vracaju iz Sirije....i poceo da lupa tolkiko da je cak i Lazanski u jednom trenutku mu rekao da malo "smanji ribu" :lol: :lol: :lol:....sevap mu je izbiti oko ionako nosi naocale :lol: :lol: ....jedino sto sam cuo dobar vic od Lazanjskog

u Americi pitaju srbina
-Odakle si

-Iz srbije

-aaa iz sirije

-ma ne bre iz SRBIJE

-aaa da da Mladic Karadzic

-ne ne iz Siruje iz sirije
:lol: :lol:
Post Reply