NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

LBVIEW

#826 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

akaunt wrote:Svi jadi su i počeli kad smo počeli narod pitat !
Nije Kenjo, nego kad su se pojedini poceli pozivati na srpsku volju.
seln

#827 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

LBVIEW wrote:
GandalfSivi wrote:
seln wrote: Ko je sproveo anketu?
Ili su bacali grah?
Ja sam cuo da je bilo 87%, prica se...
Ali Kemal, zvani suplja teorija, vaskrsno. :D
Vaistinu vaskrsno.
Maraschino

#828 Re: NATO...DA ili NE

Post by Maraschino »

LBVIEW wrote: Ali Kemal, zvani suplja teorija, vaskrsno. :D
Nisi daleko. :D

Formiranje kosovskih oruzanih snaga prijetnja miru i stabilnosti na Balkanu, a ja kazem samo naoruzavanje je garancija mira na Balkanu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#829 Re: NATO...DA ili NE

Post by konektovan »

ettakoto wrote:
Point. wrote:Naravno da treba da tezimo uci u NATO. Mislim da druge alternative nema, s obzirom kakve komsije sa lijeve i desne strane imamo. Ulaskom u NATO bi se automatski desile dvije stvari, ambicije komsija da nam otudje dio teritorije ce splahnuti momentalno i ambicije domacih supaka za secesijom ce nestati. Meni dovoljno.
Uvijek ima alternativa. Alternativa treba da bude razvoj države i neutralnost. Kad je mogla jedna Španija ili Švajcarska, možemo i mi.

Što se tiče te priče o komšijama... Oni će dobiti nešto, isključivo ako to bude dio politike velikih.
Suština jeste da su Srbi protiv centralizacije i da ne prihvataju državu koja je stvorena referendumom protiv kojeg su bili... odnosno izlaskom iz SFRJ.
To je fakt. Nametati im NATO zaštitu je poprilično cinično i neracionalno od strane komšija s kojima žive u državi. Jednako kao što bi bilo bezobrazno sa srpske strane bilo da preko Ruske Federacije pripoje Drvar, Glamoč i Grahovo.
O kakakvoj neutralnosti španije pišeš?????
LBVIEW

#830 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

konektovan wrote:
ettakoto wrote:
Point. wrote:Naravno da treba da tezimo uci u NATO. Mislim da druge alternative nema, s obzirom kakve komsije sa lijeve i desne strane imamo. Ulaskom u NATO bi se automatski desile dvije stvari, ambicije komsija da nam otudje dio teritorije ce splahnuti momentalno i ambicije domacih supaka za secesijom ce nestati. Meni dovoljno.
Uvijek ima alternativa. Alternativa treba da bude razvoj države i neutralnost. Kad je mogla jedna Španija ili Švajcarska, možemo i mi.

Što se tiče te priče o komšijama... Oni će dobiti nešto, isključivo ako to bude dio politike velikih.
Suština jeste da su Srbi protiv centralizacije i da ne prihvataju državu koja je stvorena referendumom protiv kojeg su bili... odnosno izlaskom iz SFRJ.
To je fakt. Nametati im NATO zaštitu je poprilično cinično i neracionalno od strane komšija s kojima žive u državi. Jednako kao što bi bilo bezobrazno sa srpske strane bilo da preko Ruske Federacije pripoje Drvar, Glamoč i Grahovo.
O kakakvoj neutralnosti španije pišeš?????
Ma trola malo mali "Ali Kemal". :D
Kejn

#831 Re: NATO...DA ili NE

Post by Kejn »

NATO samo NATO pa onda se možemo pobiti sa Crnogorcima oko Sutorine ko Grci i Turci oko Kipra pa nek nas Amerikanci rastavljaju :D
Gojeni H

#832 Re: NATO...DA ili NE

Post by Gojeni H »

sekerbay wrote:Paaaa, i dalje se pretvarajte u uši, oči i sl.
Onaj ko nije naučio dosad, neće ni odsad :zoka:

Samo otan, jer otan nejma alternativu.
Pa onda fino ko dobrovoljac na neko ratište i "borbu protiv terorizma", ustvari bombardovanje civila, svadbi i sl. Kratko rečeno, osiguravanje kanala kojima ide roba namijenjena debelim, bogatim i lijepim ojropejcima.
oTo il tušenje migranata po mediteranu.
Cekaj ba pricao si o mocnim prijateljima. Interesuje me koji su to prijatelji, to je sve.
akaunt

#833 Re: NATO...DA ili NE

Post by akaunt »

Mislim da je bolje da udjemo u NATO nego da nam sutra nadju postrojena za proizvodnju bojnih otrova!
Maraschino

#834 Re: NATO...DA ili NE

Post by Maraschino »

akaunt wrote:Mislim da je bolje da udjemo u NATO nego da nam sutra nadju postrojena za proizvodnju bojnih otrova!
ili ne daj boze nastavimo cinit zlocine
Maraschino

#835 Re: NATO...DA ili NE

Post by Maraschino »

IdrizDomagojSpisic wrote:Da pogledamo argumente za ulazak u NATO: Srbija je uvijek htjela komad Bosne i ulazak u NATO znaci da nece vise vrsiti agresiju na Bosnu jer bi je NATO savez napao.

Nema drugog razloga.

Veci troskovi za ionako siromasnu zemlju - šteta. Obaveza da se šalju vojnici u treće zemlje i da ucestvuju u operacijama sumnjive svrhe i sa cestim stradanjima civila - nemoralno. Izlaganje zemlje opasnosti od terorizma jer se otvoreno svrstavas u agresora na zemlje po Bliskom Istoku, Aziji, Africi - opasno. Izlaganje zemlje opasnosti jer dobrovoljno ulazis u alijansu koja je neprijtelj Rusiji pa ce ovi okrenut rakete u tvom pravcu i pritisnut dugme kad dodje vrijeme - opasno. Obavezivanje da radis ko zna sta jos za iskljucivo intetese drugih zemalja - besmisleno.

Da vidimo jel argument za ulazak ima smisla? Ukucajmo u google search: Serbian aggression on Bosnia. Koliko ima rezultata? Ukucajmo u google: civil war in Bosnia. Koliko ima rezultata?

NATO se ne petlja u građanske ratove koji se odvijaju i npr u NATO clanici Turskoj. Za cijeli svijet i za medije u tom svijetu, od CNN-a, preko BBC-ja, do New York Times-a i Washington Posta i u 90-im i danas, rat u Bosni je bio građanski rat, kao sto bi to bio i sljedeci rat u koji se NATO ne bi upetljao niti bi Srbija objavila rat Bosni kao sto nije ni u 90im. Rekli bi samo da se to njih ne tice i doviđenja.
Eto razloga da probate. :wink:
insomnia78

#836 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

Nemoj tako vidis da se cojk zove idriz
GeeTnT

#837 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Nemoj tako vidis da se cojk zove idriz
Code Amidza
Maraschino

#838 Re: NATO...DA ili NE

Post by Maraschino »

insomnia78 wrote:Nemoj tako vidis da se cojk zove idriz
:lol:
frngla

#839 Re: NATO...DA ili NE

Post by frngla »

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici trebalo bi razmatrati Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018 – 2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH.
Na predloženom dnevnom redu su i informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, te provedbi Akcionog plana hitnih mjera koje se trebaju poduzeti s fokusom na nezakonite migrante i propusnost granice prije svega sa istočnim susjedima BiH koja sadrži pokazatelje o broju maloljetnika bez pratnje.

Vijeće ministara BiH treba razmatrati informaciju o procesu prevođenja dokumenata potrebnih za pristupanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, kao i informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar - oktobar 2018. godine.

Predviđeno je i da se Vijeće ministara izjasni o prijedlogu odluke o preraspodjeli sredstava iz budžeta Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH i Ureda za veterinarstvo BiH u budžet Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Dan D.
high_volume

#840 Re: NATO...DA ili NE

Post by high_volume »

Black swan wrote:neki dan sam slučajno krajičkom uha čuo na TV kako neka banjolučka omladina protetsvuje protiv NATO propagande... kao znaju oni što je NATO štete nanio srpskom narodu od 92 do 99 a posebno 95.
što je i činejnica, nećemo sada ulaziti u razloge

sličnu propagandu slušam na radiju sarajevo dok sam u tramvaju... stvarno su debilne reklame nebitno ali su jasne... stabilnost, garant nečega...ako ništa ide se na bolje... ovakvi kakvi smo samo nas stranci mogu dovesti u red, na kraju krajeva može se i istupiti kao austrija ako se ne varam
stoga me zanima vaše mišljenje...

Znamo da je RS protiv
Što je s Federacijom?

kako će se to odraziti na eventualni "referendum" :D ne znam...vjerojatno će se provući kroz parlament nabrzaka ili će morati biti dobar odziv hrvata i bošnjaka u federaciji :D da nadglasamo

ja sam za za jer nema alternative... najradije bih bio neutralan ali znamo što su nam nesvrstani donijeli :D ništa dobra :skoljka:
Ovo je važno pitanje za BiH. Ja san za referendumsko odlučivanje.

Postoji li mogućnost da prije referenduma bude objavljen ugovor kojim bi BiH pristupila NATO savezu, da pročitamo uslove i opbaveze koje mora ispuniti, finansijske naročito, i tehničke?
славянин

#841 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Sta ti je Bosanac - kao on bi odlucivao oce li u nato , jos malo pa u rangu Srba tamo sa svojim izvalama.Pitanje je mozemo li namoliti da nas puste u nato a ne ocemo li.
Point.

#842 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

славянин wrote:Sta ti je Bosanac - kao on bi odlucivao oce li u nato , jos malo pa u rangu Srba tamo sa svojim izvalama.Pitanje je mozemo li namoliti da nas puste u nato a ne ocemo li.
Nije NATO dobrotvorno društvo ili Savez Izviđača pa će te primiti ako budeš dovoljno uporan u svom moljenju. Očigledno im je stalo uz svojih razloga da budemo dio tog saveza čim su spremni otvoriti razgovore. Članstvo u NATO nema alternativu.
славянин

#843 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Point. wrote:
славянин wrote:Sta ti je Bosanac - kao on bi odlucivao oce li u nato , jos malo pa u rangu Srba tamo sa svojim izvalama.Pitanje je mozemo li namoliti da nas puste u nato a ne ocemo li.
Nije NATO dobrotvorno društvo ili Savez Izviđača pa će te primiti ako budeš dovoljno uporan u svom moljenju. Očigledno im je stalo uz svojih razloga da budemo dio tog saveza čim su spremni otvoriti razgovore. Članstvo u NATO nema alternativu.
Da mi cemo da ipak ojacamo NATO nasim ulaskom :D , sto nam gledaju kroz prste to je da stabilizuju regiju i osiguraju da opet ne krenemo sa kretenlukom ko 90ih pa da nebi opet morali da se bave sa nama.
Nadzornik

#844 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Bolje grob nego rob,bolje rat nego pakt... :D
славянин

#845 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Nadzornik wrote:Bolje grob nego rob,bolje rat nego pakt... :D
Zivot damo ali Trst nedamo :D
horkesh

#846 Re: NATO...DA ili NE

Post by horkesh »

Nadzornik wrote:Bolje grob nego rob,bolje rat nego pakt... :D
Bolje rob nego grob i, naravno, daleko bolje pakt nego rat :D

Inače, jedna od parola koja se uzvikivala tokom puča bila je i "Nema rata bez Srba".
У изазивању пуча, Британци су рачунали и са представом коју је у својој историји о Србима, првој на енглеском језику, оставио Херолд Темпрели. По тој представи, Срби су у стању да свом владару опросте многе недостатке, али не и недостатак патриотизма. Владар кога Срби оптуже за непатриотизам, пре или касније, бива натеран на абдикацију или убијен.
Sve su Britanci znali :lol:

Puč su podržavali, između ostalih, SPC i četnički pokret, a bio je dijelom motivisan i protivljenjem uspostavi hrvatske banovine. Jedan od ministara u vladi izabranoj poslije puča bio je i Džafer Kulenović, kasniji potpredsjednik vlade NDH-a :roll:
Last edited by horkesh on 27/12/2018 13:41, edited 1 time in total.
Novi_Nick

#847 Re: NATO...DA ili NE

Post by Novi_Nick »

NATO Da,

Ali to vojno osiguranje kosta jako, jako mnogo, i treba imati mnogo, mnogo novaca da se placa/finansira tako elitno vojno osiguranje. Tako da ne znam, kako male i siromasne drzave mogu to kontinuirano placati i finansirati?
Nadzornik

#848 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

santo gral wrote:Ne mogu da vjerujem da se diskutuje o ovoj temi.
:lol:

Cuj ovog delegata.

Bez diskusije molim.... :-)
Point.

#849 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

славянин wrote:
Point. wrote:
Da mi cemo da ipak ojacamo NATO nasim ulaskom :D , sto nam gledaju kroz prste to je da stabilizuju regiju i osiguraju da opet ne krenemo sa kretenlukom ko 90ih pa da nebi opet morali da se bave sa nama.
Nećemo ništa ojačati nije u tome uopšte poenta, nego vjerujem da ni NATO ni EU ne žele prazno područje i potencionalno rusko uplitanje 300 km od Beča, koje graniči sa dvije NATO države. Naravno da taj ulazak u savez košta, ali cijena koju rado treba platiti s obzirom da tim dobivaš da ni istočnim komšijama ni zapadnim susjedima neće više pasti na pamet da pokušaju uzeti komad BiH.
bunk

#850 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

Onu njivu sto mi stari ostavi i stan prepisujem 1/1 na Nato samo da nas prime.
Sve drugo osim NATO- a za nas koji volimo BiH je jednako katastrofi koja je dinosauruse istrijebila.
Locked