Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
-
sportman1
#826 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Vi koji tvrdite da bi u slucaju referenduma u rs o raskidu veza sa bih bio rat, na osnovu cega to tvrdite.
Masa forumasa bi se odmah ispalila masa ne bi ratovala......
- SkyLimit
#827 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Pa to ti je kao neka crvena linija, sve provokacije ćemo pretrpjeti časno u sebi ali mirnog razlaza nema, kad to dođe u pitanje onda kreće zapravo. Očito da tako računaju prvi od Bošnjaka.sportman1 wrote:Vi koji tvrdite da bi u slucaju referenduma u rs o raskidu veza sa bih bio rat, na osnovu cega to tvrdite.
Da se razumijemo, to nije moj stav. Što se mene tiče, da je BiH u ovim granicama a da u njoj živi 100% Bošnjaka i da je ona bošnjačka nacionalna država, ja bi opet bio za to da mi (prvi) nekog napadnemo.

-
sportman1
#828 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
SkyLimit wrote:Pa to ti je kao neka crvena linija, sve provokacije ćemo pretrpjeti časno u sebi ali mirnog razlaza nema, kad to dođe u pitanje onda kreće zapravo. Očito da tako računaju prvi od Bošnjaka.sportman1 wrote:Vi koji tvrdite da bi u slucaju referenduma u rs o raskidu veza sa bih bio rat, na osnovu cega to tvrdite.
Da se razumijemo, to nije moj stav. Što se mene tiče, da je BiH u ovim granicama a da u njoj živi 100% Bošnjaka i da je ona bošnjačka nacionalna država, ja bi opet bio za to da mi (prvi) nekog napadnemo.
Npr. koga?????
- SkyLimit
#829 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
SVEsportman1 wrote: Npr. koga?????
-
Mirza007
#830 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Iz aviona se vidi providna igra dvojca Dodik-Covic ciji je krajnji cilj udar na drzavni sud i tuziteljstvo BiH i u konacnici slabljenje i unistavanje same drzave BiH. Boli hercegovce za Hrvate iz Posavine, i sada kao sto ih je bolilo 92. kada su u Grazu Boban i Karadzic postigli sporazum o podjeli BiH. Podsjetite me sta je tada bilo sa Posavinom?
Meni je cudnija reakcija Zagreba i tolika moc bobanovaca do dana danasnjeg (rasprdio se rasprdic, nemres konzervu otvoriti da ne iskoci iz nje a kamo li TV; zasto recimo niko ne trazi neku izjavu Tomislava Jakica itd). Malo im je sto bi bez subvencija iz hrvatskog proracuna propali ko Grcka nego jos politiku zemlje vode. I tu se izgleda nista promijenilo nije.
No Bosnjacima za nauk. Jos uvijek se mainstream politika Srba i Hrvata iz BiH promijenila nije. Bez obzira na svjeziji celofan, upakovana roba ostaje ista. Nervoza je svakako sve veca, politika zadnjih 25 godina nije dala zeljene rezultate, Bosna opstala, Bosnjaci presli 50% a oni cure kao zrnca u pjescanom satu. I sada umjesto da mijenjanu politku nastavljaju sa istom. Ok, njihov izbor.
Meni je cudnija reakcija Zagreba i tolika moc bobanovaca do dana danasnjeg (rasprdio se rasprdic, nemres konzervu otvoriti da ne iskoci iz nje a kamo li TV; zasto recimo niko ne trazi neku izjavu Tomislava Jakica itd). Malo im je sto bi bez subvencija iz hrvatskog proracuna propali ko Grcka nego jos politiku zemlje vode. I tu se izgleda nista promijenilo nije.
No Bosnjacima za nauk. Jos uvijek se mainstream politika Srba i Hrvata iz BiH promijenila nije. Bez obzira na svjeziji celofan, upakovana roba ostaje ista. Nervoza je svakako sve veca, politika zadnjih 25 godina nije dala zeljene rezultate, Bosna opstala, Bosnjaci presli 50% a oni cure kao zrnca u pjescanom satu. I sada umjesto da mijenjanu politku nastavljaju sa istom. Ok, njihov izbor.
- Drvosjeca iz Dejcica
#831 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
SkyLimit wrote:SVEsportman1 wrote: Npr. koga?????
- LBVIEW
#832 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Pa govorili su i za Bugojno da je mali Rim,a ono ostaje "zeleno".Fudo387 wrote:Ima,ima. Prezivjece ona.Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
Pokrepacete u mrznji, al' razjebat' je necete.
Niste kadri, ne znate, sve ste slabiji.
Kad joj niste dohakali '93, onda necete nikad.
-
sportman1
#833 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
SkyLimit wrote:SVEsportman1 wrote: Npr. koga?????
Ko je to????
-
sportman1
#834 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Mirza007 wrote:Iz aviona se vidi providna igra dvojca Dodik-Covic ciji je krajnji cilj udar na drzavni sud i tuziteljstvo BiH i u konacnici slabljenje i unistavanje same drzave BiH. Boli hercegovce za Hrvate iz Posavine, i sada kao sto ih je bolilo 92. kada su u Grazu Boban i Karadzic postigli sporazum o podjeli BiH. Podsjetite me sta je tada bilo sa Posavinom?
Moze bit bosnjaka I 90% kad ih je u rs toliko koliko ima.
- LBVIEW
#835 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ti si Kakanjac k'o biva pacifista,a zagovaras treci.Lincoln-Burrows wrote:A eto imaš opciju find:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko poziva?Lincoln-Burrows wrote: Ma nije problem frka, nije ni problem da zločinci budu kažnjeni, možeš misliti
da se sada uhapsi 10 Žepljana i kaže da su ratni zločinci a Žepa očišćena.
Ja bih sve to prihvatio, sve je to ok, ja sam Bosanac ali ovdje ljudi pozivaju na linč,
pogledaj komentare (crknite, krepajte i.t.d.). Bolesno, a hoće državu...
srećom još uvijek postoje umjereni ljudi i ima ih tu
samo što do izražaja dođu uglavnom ovi hukači.
za bosnjackim teritorijama znaci novi rat,a znas kako ste prosli put prosli u Kaknju,pa probajte ponovo.
-
Mirza007
#836 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Pa kojom ce silom podijeliti BiH kad ih je svakim danom sve manje i sve su stariji? Nisu mogli 92 uz onakvu JNA i HV i precutnu podrsku EU. Sada bi to sve mnogo teze islo. Neka probaju, ako im se da.sportman1 wrote:Mirza007 wrote:Iz aviona se vidi providna igra dvojca Dodik-Covic ciji je krajnji cilj udar na drzavni sud i tuziteljstvo BiH i u konacnici slabljenje i unistavanje same drzave BiH. Boli hercegovce za Hrvate iz Posavine, i sada kao sto ih je bolilo 92. kada su u Grazu Boban i Karadzic postigli sporazum o podjeli BiH. Podsjetite me sta je tada bilo sa Posavinom?
Moze bit bosnjaka I 90% kad ih je u rs toliko koliko ima.
-
sportman1
#837 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Bih je fakticki vec podjeljena I kad dodjete u manji entitet vi ste dosli prvo u rs pa onda u bih.
Cak imaju,pored svih prerogativa drzave, i famozno entitet skoro drzavljanstvo.
Da covjek ne povjeruje.
Da bosnjaci imaju natalitet kao Arapi I ja bi vjerovatno u neko demografsko poklapanje za par decenija ali ovako.....
Cak imaju,pored svih prerogativa drzave, i famozno entitet skoro drzavljanstvo.
Da bosnjaci imaju natalitet kao Arapi I ja bi vjerovatno u neko demografsko poklapanje za par decenija ali ovako.....
- Drvosjeca iz Dejcica
#838 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Faktički ali ipak nije. Isto kao kada ti pica da da je pofataš, složiš i prstenjak, ali ne da glavić da pristavišsportman1 wrote:Bih je fakticki vec podjeljena I kad dodjete u manji entitet vi ste dosli prvo u rs pa onda u bih.
Cak imaju,pored svih prerogativa drzave, i famozno entitet skoro drzavljanstvo.Da covjek ne povjeruje.
P.S Kantoni u F.BiH imaju gotovo pa identične te da prostiš prerogative države (osim vojske i valute) ali nisu države a nisu ni entiteti.
-
sportman1
#839 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Faktički ali ipak nije. Isto kao kada ti pica da da je pofataš, složiš i prstenjak, ali ne da glavić da pristavišsportman1 wrote:Bih je fakticki vec podjeljena I kad dodjete u manji entitet vi ste dosli prvo u rs pa onda u bih.
Cak imaju,pored svih prerogativa drzave, i famozno entitet skoro drzavljanstvo.Da covjek ne povjeruje.
Da bosnjaci imaju natalitet kao Arapi I ja bi vjerovatno u neko demografsko poklapanje za par decenija ali ovako.....Faktički je jebana ali ipak nije, eto to ti je ta razlika, derastična.
P.S Kantoni u F.BiH imaju gotovo pa identične te da prostiš prerogative države (osim vojske i valute) ali nisu države a nisu ni entiteti.
Kantone porediti sa rs je smijesno. Usput ih treba ukinuti jer se ne moze placati tolika administracija. Besmisleni su
Koji cirkus od drzave mp3.
-
stari grad Visegrad
#840 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Mirza007 wrote:Iz aviona se vidi providna igra dvojca Dodik-Covic ciji je krajnji cilj udar na drzavni sud i tuziteljstvo BiH i u konacnici slabljenje i unistavanje same drzave BiH. Boli hercegovce za Hrvate iz Posavine, i sada kao sto ih je bolilo 92. kada su u Grazu Boban i Karadzic postigli sporazum o podjeli BiH. Podsjetite me sta je tada bilo sa Posavinom?
Slazem se s tobom a to potvrdjuje i nedavni sastanak Dodik-Covic.
Dodik i Čović predlažu novi zakon o Ustavnom sudu BiH.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/do ... m-sudu-bih
- bingov buraz
#841 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Dusa draga,sikira se onoRNG_25 wrote:Ništa se ti ne brini, sve ide po dogovoru. A nekada dogovor uključuje i rat.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
1) Ratom (SFRJ, Srbija, Ukrajina...)
2) Dogovorom (Čehoslovačka, SCG)
BiH također može doći u situaciju da neko ratom nametne podjelu zemlje no dogovor o podjeli je u slučaju BiH nemoguć. Može recimo i NATO da nas okupira pa podjeli zemlju ali to bih svrstao isto pod silu i rat tako da ni u jednoj varijanti niti jedan Bošnjak neće pristati na mirnu podjelu. Bošnjaci možda nemju moćnu armiju da se zaštite od takvih planova ali ako dođe do toga svaki od nas će sa sobom povući barem par osoba koje bi takvu nakanu htjele sprovesti u djelo. Ako je neko spreman platiti toliko cijenu bujrum. Ovim ne prizivam rat i ko ga želio da Bog da mu u kući i porodici bio.
P.S. Bošnjaci su ko muhe bez glava, vođstvo im je na granici izdajstva sa monumentalnom nesposobnošću, a vi bi da kao ratujete u slučaju početka disolucije.
- Point.
#842 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ovog Covica treba glogovim kolcem nabiti u anus i ostaviti mjesec dana da se susi na kamnejaru ko kakav guster. Ljigavijeg politicara na Balkanu nema. A sta drugo i ocekivati od prelivoda kao sto su hercegovacki hrvati.
-
Ci-Nick
#843 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Do prije dva dana sam bio siguran da ja ne bi ratovao ni za kakvu državu, vlast, političare, religiju, naciju,... ali poslije izjave gospođe Kitarović o mogućem dogovaranju sa Beogradom o "uređenju BiH",..sportman1 wrote:Vi koji tvrdite da bi u slucaju referenduma u rs o raskidu veza sa bih bio rat, na osnovu cega to tvrdite.
-
Hamolj
#844 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
To su mu posljednji trzaji. Kad mu biračka baza iseli promijenit će i on priču. Ovako ce moci još par godina ovce ložiti dok ih ima.Point. wrote:Ovog Covica treba glogovim kolcem nabiti u anus i ostaviti mjesec dana da se susi na kamnejaru ko kakav guster. Ljigavijeg politicara na Balkanu nema. A sta drugo i ocekivati od prelivoda kao sto su hercegovacki hrvati.
-
Zgoljo
#845 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ne mogu nikako razumijeti ovu pricu da kao ljudi ne bi ratovali zato sto vlast krade i sto je kralasvi u napad wrote:Ovo je zaista smijesno. Pa ovo hapsenje je uradjeno zajednickim snagama susjeda i komsija. Cilj je jasan i svi putevi vode tom cilju. Bake je zauzet problemima u stranci i brojanjem para, te onim najvaznijim kako se prosiriti cijelim Sarajevom (jebe ga njegov ucenik Hadzibajric).
Postavljac teme je romanticar i ovo je postavio u najboljoj namjeri kao posten covjek koji voli istinu i svoju domovinu, no oni koji odlucuju se ne brinu za to. Karte su podjeljene i sad se ispipava puls koliko jos ima raje da voli domovinu i koja bi je branila. To im je najveci problem. Ni Bake to ne zna i zato mudro cuti. Ako bude pucnjave i pojavi se puno raje u odbrani javit ce se on odmah i otici u trezor da rukovodi odbranom. Ako ne bude dovoljno mesa za rat opet dobro za njega i pajdase jer su sebe obezbijedili sto se love tice a i Sarajevo je njihovo. Ubjedice ljude da ce im biti bolje neg u Svici jer ce braca Arapi doci sa ogromnim investicijama (nema veze sto do sad nista ili gotovo nista nije uradjeno).
E to je to. Da li postoji jos 2-300000 ljudi (prije svega Bosnjaka) koji bi je branili. Da li je raja umorna od rata i da li je raja ogorcena na lopove politicare (na ovu kartu ce se posebno igrati) iz SDA i SDP-a pa bi isla onom logikom prosli put sam ratovao pa sta sam dobio, nek sami ratuju. Referendum je pao u zaborav. Niko ne proziva Milu i raju. Idemo dalje u rastakanju BiH. Situacija u svijetu im ide u prilog i to treba iskoristiti. Zelim samo kratko reci da treba se duboko zamisliti o buducnosti jedne i jedine. Zelim nam svima svako dobro i molim se da se pojavi neko ko moze organizovati postenu raju a da to ne bude stari reis Ceric.
Kad je u pitanju opstanak Bosne i Hercegovine sve drugo postaje potpuno nevazno.Bosnjaci odlicno znaju da je cjelovita,medjunarodno priznata BiH njihov najveci vitalni nacionalni interes i da njenim nestajanjem nestaju i oni kao narod.
To vise nije pitanje ekonomije,uredjene drzave,plata i penzija,to postaje pitanje fizickog opstanka.
Neka se niko ne zavarava,kad god bude ugrozen opstanak BiH kao drzave Bosnjaci ce je braniti i oruzjem ako to ostane jedina opcija,i to do zadnjeg covjeka.Neka niko ne sumnja u to.
-
sportman1
#846 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ci-Nick wrote:Do prije dva dana sam bio siguran da ja ne bi ratovao ni za kakvu državu, vlast, političare, religiju, naciju,... ali poslije izjave gospođe Kitarović o mogućem dogovaranju sa Beogradom o "uređenju BiH",..sportman1 wrote:Vi koji tvrdite da bi u slucaju referenduma u rs o raskidu veza sa bih bio rat, na osnovu cega to tvrdite.
Masa forumasa bi se odmah ispalila masa ne bi ratovala......u trenutku postadoh siguran da bi ratovao jer nemam namjere ići iz BiH.
-
RNG_25
#847 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Bolje bi bilo da se ti ne zavaravaš, jer kao što i u prošlom ratu BiH nije branjena "do zadnjeg čovjeka", već se masa ljudi prvom prilikom ispalila "van", isto tako će biti i u budućnosti.Zgoljo wrote:Neka se niko ne zavarava,kad god bude ugrozen opstanak BiH kao drzave Bosnjaci ce je braniti i oruzjem ako to ostane jedina opcija,i to do zadnjeg covjeka.Neka niko ne sumnja u to.
Precjenjuješ vlastiti narod...
-
seldzuk
-
seldzuk
#849 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- Alfons Kauders
#850 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Oke, dakle i Ostojic je manje-vise rekao da Hrvatska nema neovisno pravosudje, vec da namjerava koristiti fejk optuznice za ostvarenje politickih ciljeva HDZ-a.seldzuk wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/os ... sante-leda
Ostojić Ranko - Priroda i društvo - ocjena 1
Metamorfoza pereca u bananu, tj banana republiku.