Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
palermo

#826 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

pasha078 wrote:
Da, vidim da ide nizbrdo, bar vecini, a po tvom komentaru vidim da si i ti dio elite oko SDA. Tebi naravno ne ide. naprotiv. Sve je bolje i bolje.
Ja sam ti najveći SDA-ovac na ovom forumu :izet: ....ja i Bake, nema trećeg :-D

kako tebi ide u americi ??
ins

#827 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ins »

L u c i f e r wrote:
ko kaže da nismo uradili čudo
nije vidio sarajevskog rova 93
lahko je naprdivati i filozofirati 2016
Kojeg ba rova, preskočio si stajanje sa tandzarom skriven iza komsijine Lade u ljeto 1992, tek je to bilo čudo!

@palermo

Priča o uzimanju Banja Luke je možda pretjerivanje, ali je i Prijedor i Bosanski Novi bio gotova stvar!
Bosanski Novi je bio skroz napušten, ali ga je Dudakovic ostavio nakon Prijedora da ne razdvaja pravce, jer je upravo bila slomljena četnička protivofanziva na Sanski Most (ona za koju su čak i Arkana doveli iz Beograda ne bi li malo digli svoje), i išao je na Prijedor odakle je već krenulo izvlačenje i bjezanija...
dale cooper

#828 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

Meni nije toliko problem dešavanja u samom ratu. Činjenica je da smo bili u nezavidnoj poziciji
i da je najvažnije bilo preživjeti i odbraniti se.

Ali je neoprostivo ovo što se uradilo nakon rata, gdje se zarad stranačkih interesa i materijalnih
interesa pojedinaca iz tih stranaka zaboravila i država i narod. Stvorio se ovaj bolesni sistem
gdje su korupcija i nepotizam maltene institualizirani i zbog čega ni jedna poluga u sistemu ne
funkcioniše kako treba.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#829 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

dale cooper wrote:Meni nije toliko problem dešavanja u samom ratu. Činjenica je da smo bili u nezavidnoj poziciji

Ali je neoprostivo ovo što se uradilo nakon rata, gdje se zarad stranačkih interesa i materijalnih
interesa pojedinaca iz tih stranaka zaboravila i država i narod. Stvorio se ovaj bolesni sistem
gdje su korupcija i nepotizam maltene institualizirani i zbog čega ni jedna poluga u sistemu ne
funkcioniše kako treba.
to je to..
daddy-kool

#830 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

pasha078 wrote:
Pa u principu oni nista drugo ni ne mogu reci. Sta da kazu? Da je vodjstvo njihove stranke 1990-tih vuklo katastrofalne poteze? Naravno da to ne mogu priznati. U nekim drzavama se odgovara za ovakve propuste. Stoga oni i grade svojevrsni tabu oko ove teme.

Kao sto sam rekao jednom, ovo je dio naseg mentaliteta: ako ne mogu ja nesto napraviti, sigurno to ne moze niko.
BTW, ovdje se ne kritiziraju borci koji su prolijevali krv po rovovima, vec politicko rukovodstvo koje je dovelo do toga da tolika krv bude prolivena, i vojna i civilna.
Svakako da treba konstruktivno kritikovati, ljekovito je u svakom slučaju.
Još je bolje nešto i uraditi, znači ovdje u BiH, ko misli da može bolje.

Talk is cheap.

Boriti se, kandidovati, osvojiti, napraviti, narod će pogurati ako vidi da neko pokazuje stvarne rezultate.
Glume smo se nagledali.
Budjav_lebac

#831 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

Treba biti realan. Njemacka je Njemacka pa joj je trebalo skoro 30 godina da se ekonomski oporavi od rata, a 45 da se ujedini. Mi imamo jos 9 godina fore. Ja iskreno vjerujem da ce biti bolje. Postoji jako iseljavanje, to stoji, ali je primjetan i ekonomski rast. Gradjevinska industrija je najveci dokaz tome jer kad nema love nema ni gradnje, a BiH je gradiliste ma sta god pesimisti govorili. Primjetim to i na svom drustvu. Ljudi koji godinama nisu radili sada su pronasli posao sa solidnim primanjima i iz faze teskog pesimizma polako postaju optimisti. Da stvar bude jos smijesnija dobijali su cak i pozive sa biroa. :mrgreen:
Last edited by Budjav_lebac on 28/09/2016 22:49, edited 2 times in total.
daddy-kool

#832 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:Meni nije toliko problem dešavanja u samom ratu. Činjenica je da smo bili u nezavidnoj poziciji

funkcioniše kako treba.
to je to..
Zaglavljeni između istoka i zapada, komunizma i kapitalizma, mira i rata, ni tam ni vam..
Paul F.

#833 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Paul F. »

Još nigdje ne čuh sa velikosrpske strane da im je Izetbegovićeva nesposobnost olakšala posao. Naprotiv.
ze kalanga

#834 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu. :izet:
Point.

#835 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Point. »

ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu. :izet:
Picko, odgovori na pitanje. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?
Paul F.

#836 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Paul F. »

Mislio sam na Aliju al se isto odnosi i na Bakira. Mislim na izjave zvaničnika a ne anonimnih forumaša.
mO k3

#837 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by mO k3 »

Point. wrote:
ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu. :izet:
Picko, odgovori na pitanje. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?
De ti smiri se , kontrolisi rijecnik
Point.

#838 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Point. »

mO k3 wrote:
Point. wrote:
De ti smiri se , kontrolisi rijecnik
Ne glumi Gandija. Bojim se da tebe nisam ama bas nista pitao.
Paul F.

#839 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Paul F. »

Naravno da je referendum o nezavisnosti BIH nevažeći. Jebeš referendum ako prethodno ne potamaniš neistomišljenike.
daddy-kool

#840 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

pasha078 wrote:
Talk is cheap, al ovo je forum i to mu je svrha: kritika.
Slazem se ali treba dati sansu tuzilastvu sada, Kao sto rekoh mislim da je desetak dana dovoljno da se vidi kuda ovo vodi.
Ima nešto što se zove konstruktivna kritika, a ima nešto što se zove kukanje i zvocanje.

Razlike između ovih je da prva ukaže na propuste i predloži rješenja koja se mogu primjeniti ovdje i sada, a druga je sama sebi svrha i svjevrsni je mazohizam. Možemo do sutra žaliti kako su neke stvari se mogle uraditi drugačije, ali najbolje što možemo iz toga uzeti je neka pouka za budućnost.

Slažem se da bi se u neposrednoj budućnosti morali desiti neki potezi kojim će se kršenje odredbi US BiH kazniti, ili nema više DMS, tj imamo neki pravni limbo i prekid vatre.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#841 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Velkoski »

apropo' naslova

tandmand

#842 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by tandmand »

Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.
ze kalanga

#843 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

tandmand wrote:
Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.
Za euro nisam siguran, za atlantske možda ako se misli da se zaobiđe konstitutivni narod.

Milorad nijednog momenta, koliko pratim, nije osporio težnju ka EU.
daddy-kool

#844 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

ze kalanga wrote:

Referendumom je NSRS osporila državu BiH i DMS.
and

#845 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by and »

ins wrote:
L u c i f e r wrote:
ko kaže da nismo uradili čudo
nije vidio sarajevskog rova 93
lahko je naprdivati i filozofirati 2016
Kojeg ba rova, preskočio si stajanje sa tandzarom skriven iza komsijine Lade u ljeto 1992, tek je to bilo čudo!

@palermo

Priča o uzimanju Banja Luke je možda pretjerivanje, ali je i Prijedor i Bosanski Novi bio gotova stvar!
Bosanski Novi je bio skroz napušten, ali ga je Dudakovic ostavio nakon Prijedora da ne razdvaja pravce, jer je upravo bila slomljena četnička protivofanziva na Sanski Most (ona za koju su čak i Arkana doveli iz Beograda ne bi li malo digli svoje), i išao je na Prijedor odakle je već krenulo izvlačenje i bjezanija...
to za banja luku je rekao milošević u svom zadnjem intervjuu
tandmand

#846 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by tandmand »

ze kalanga wrote:
tandmand wrote: Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.
Za euro nisam siguran, za atlantske možda ako se misli da se zaobiđe konstitutivni narod.
Pobunjenici se neće pitati, samo država BiH. Kada mislite napustiti institucije BiH?
Point.

#847 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Point. »

ze kalanga wrote:
tandmand wrote:

Da se ponovim, dzaba bjezis od pitanja. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?
Budjav_lebac

#848 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

Dzaba se nerviras Point i dzaba ponavljas. Lik je dokazani cetnik, mozes ga naci na svim forumima u regiji i procitati njegovo stvarno misljenje. Ovdje se suzdrzava jer se boji administracije i bana, ali hinjski provocira. Najbitnije je zaobici ga kao fekalije.
Paul F.

#849 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Paul F. »

Šešelj kaže da je plan zapada da se RS utopi u BiH a da Dodik ne smije više nigdje da putuje osim u Srbiju i Rusiju. Od 12 do 13 minute.
Paul F.

#850 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Paul F. »

Od 28 do 29 minute. Borisav Jović kaže da je Srbija izgubila ko nikad.
Post Reply