Ja sam ti najveći SDA-ovac na ovom forumupasha078 wrote:
Da, vidim da ide nizbrdo, bar vecini, a po tvom komentaru vidim da si i ti dio elite oko SDA. Tebi naravno ne ide. naprotiv. Sve je bolje i bolje.
kako tebi ide u americi ??
Ja sam ti najveći SDA-ovac na ovom forumupasha078 wrote:
Da, vidim da ide nizbrdo, bar vecini, a po tvom komentaru vidim da si i ti dio elite oko SDA. Tebi naravno ne ide. naprotiv. Sve je bolje i bolje.
Kojeg ba rova, preskočio si stajanje sa tandzarom skriven iza komsijine Lade u ljeto 1992, tek je to bilo čudo!L u c i f e r wrote:
ko kaže da nismo uradili čudo
nije vidio sarajevskog rova 93
lahko je naprdivati i filozofirati 2016
to je to..dale cooper wrote:Meni nije toliko problem dešavanja u samom ratu. Činjenica je da smo bili u nezavidnoj poziciji
i da je najvažnije bilo preživjeti i odbraniti se.
Ali je neoprostivo ovo što se uradilo nakon rata, gdje se zarad stranačkih interesa i materijalnih
interesa pojedinaca iz tih stranaka zaboravila i država i narod. Stvorio se ovaj bolesni sistem
gdje su korupcija i nepotizam maltene institualizirani i zbog čega ni jedna poluga u sistemu ne
funkcioniše kako treba.
Svakako da treba konstruktivno kritikovati, ljekovito je u svakom slučaju.pasha078 wrote:
Pa u principu oni nista drugo ni ne mogu reci. Sta da kazu? Da je vodjstvo njihove stranke 1990-tih vuklo katastrofalne poteze? Naravno da to ne mogu priznati. U nekim drzavama se odgovara za ovakve propuste. Stoga oni i grade svojevrsni tabu oko ove teme.
Kao sto sam rekao jednom, ovo je dio naseg mentaliteta: ako ne mogu ja nesto napraviti, sigurno to ne moze niko.
BTW, ovdje se ne kritiziraju borci koji su prolijevali krv po rovovima, vec politicko rukovodstvo koje je dovelo do toga da tolika krv bude prolivena, i vojna i civilna.
Zaglavljeni između istoka i zapada, komunizma i kapitalizma, mira i rata, ni tam ni vam..KatarinaKosaca wrote:to je to..dale cooper wrote:Meni nije toliko problem dešavanja u samom ratu. Činjenica je da smo bili u nezavidnoj poziciji
i da je najvažnije bilo preživjeti i odbraniti se.
Ali je neoprostivo ovo što se uradilo nakon rata, gdje se zarad stranačkih interesa i materijalnih
interesa pojedinaca iz tih stranaka zaboravila i država i narod. Stvorio se ovaj bolesni sistem
gdje su korupcija i nepotizam maltene institualizirani i zbog čega ni jedna poluga u sistemu ne
funkcioniše kako treba.
Picko, odgovori na pitanje. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu.
De ti smiri se , kontrolisi rijecnikPoint. wrote:Picko, odgovori na pitanje. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu.
Ne glumi Gandija. Bojim se da tebe nisam ama bas nista pitao.mO k3 wrote:De ti smiri se , kontrolisi rijecnikPoint. wrote:Picko, odgovori na pitanje. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu.
Ima nešto što se zove konstruktivna kritika, a ima nešto što se zove kukanje i zvocanje.pasha078 wrote:
Talk is cheap, al ovo je forum i to mu je svrha: kritika.
Slazem se ali treba dati sansu tuzilastvu sada, Kao sto rekoh mislim da je desetak dana dovoljno da se vidi kuda ovo vodi.
Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu.
Za euro nisam siguran, za atlantske možda ako se misli da se zaobiđe konstitutivni narod.tandmand wrote:Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu.
Referendumom je NSRS osporila državu BiH i DMS.ze kalanga wrote:
Milorad nijednog momenta, koliko pratim, nije osporio težnju ka EU.
to za banja luku je rekao milošević u svom zadnjem intervjuuins wrote:Kojeg ba rova, preskočio si stajanje sa tandzarom skriven iza komsijine Lade u ljeto 1992, tek je to bilo čudo!L u c i f e r wrote:
ko kaže da nismo uradili čudo
nije vidio sarajevskog rova 93
lahko je naprdivati i filozofirati 2016
@palermo
Priča o uzimanju Banja Luke je možda pretjerivanje, ali je i Prijedor i Bosanski Novi bio gotova stvar!
Bosanski Novi je bio skroz napušten, ali ga je Dudakovic ostavio nakon Prijedora da ne razdvaja pravce, jer je upravo bila slomljena četnička protivofanziva na Sanski Most (ona za koju su čak i Arkana doveli iz Beograda ne bi li malo digli svoje), i išao je na Prijedor odakle je već krenulo izvlačenje i bjezanija...
Pobunjenici se neće pitati, samo država BiH. Kada mislite napustiti institucije BiH?ze kalanga wrote:Za euro nisam siguran, za atlantske možda ako se misli da se zaobiđe konstitutivni narod.tandmand wrote: Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.
Da se ponovim, dzaba bjezis od pitanja. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin?ze kalanga wrote:Za euro nisam siguran, za atlantske možda ako se misli da se zaobiđe konstitutivni narod.tandmand wrote:Miloradova neracionalnost je apsolutno sjajno došla BiH, za njen put ka euroatlanskim integracijama.ze kalanga wrote:Ja sam prvi rekao da je Bakirova neracionalnost apsolutno sjajno došla Miloradu.
Milorad nijednog momenta, koliko pratim, nije osporio težnju ka EU.