Nemoj pretjerivati, bicu skromna pa cu reci moralna velicina...ali nisam ja tema, necemo da zadajemo muke moderacijianimals wrote:Rece, moralna gromada,na ovome forumuzeina wrote:Apsurdno je da ti i tebi slicni poistovjecujete vrijedjanje i kritiku i apsurdno je da tvrdite kako je za religiozne ljude svaka kritika uvreda sto je apsolutna laz, o religiji se raspravlja od pamtivjeka ali argumentovano a ne ulicarskim uvredama, jadni su vam ti pokusaji opravdavanja vrijedjanja samo zato sto vas se ne dotice ili vam prijaGuz Pojet wrote:Apsurdno je da se religija ne smije vriđati. Religija je sistem vjerovanja podlozan kritici kao i vjerovanje u horoskop ili letece spagete ili bilo sta drugo za sta ne postoji dokaz.
Sama cinjenica da se ljudi masovno sablaznjavaju kad nego "vrijeđa" religiju (na stranu sto zapravu i cak ne vrijeđa i sto se osjetljivim vjerskim fanaticima sve cini kao uvreda, sve tumace kao uvredu - to bi trebala biti jedna sasvim druga tema) govori nam o tome da je mracno doba neslobode duboko zavladalo i da vjerski teror ima ambicije da od implicitnog, nepisanog pravila - postane i zvanican zakon.
Lejla Colak uzvraca udarac!
- zeina
#826 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
- animals
#827 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Zenska napisala clanak,obicni i sta sada..
diskutuje se o tome vec danima..
ko uvrijedila necije osjecaje..
sta treba,upasti sa oruzjem i izresetati je..
kao oni u Feancuskoj one karikaturiste..
kako je lako uvrijediti bezgresne..
- ¤ jelena ¤
#828 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ma đe članak... ono je bio status na fb, ako sam dobro upratila...animals wrote:Zenska napisala clanak,obicni i sta sada..
znači...čak ni članak na klixu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#829 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ne raspravlja se o tome nego o doniranju dolara i snimanju parodija od klipova.
-
almir90
#830 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ma krivo joj što su joj svi k'o nešto prijetili, a nije je niko ni štapom dodio.

-
mario001
#831 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ima da salje lovu iz SkotskeEdin H. wrote:Dakako, postala poznata jaliti celebritymario001 wrote:Njeni roditelji su sigurno ponosni na njujasko_ba wrote:
Puca po svim savovima, jebeno je kad postanes profesionalni ateista.![]()
A bice i casha.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#832 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ti izgleda ne znaš šta je kritika...
Kritika se upakuje i učvrsti argumentima koje je jako teško pobiti i onda te boli briga šta ko kaže. Kada uperiš prst u nanu koja nosi šamiju od 1950. godine i kažeš da je ona opasnost po društvo, onda si obični debil, a ne kritičar
Kritika se upakuje i učvrsti argumentima koje je jako teško pobiti i onda te boli briga šta ko kaže. Kada uperiš prst u nanu koja nosi šamiju od 1950. godine i kažeš da je ona opasnost po društvo, onda si obični debil, a ne kritičar
-
prog321
#833 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Velika je razlika izmedju kritike i uvrede.
A uvreda je sve ono u verbalnoj i pisanoj formi poslije koje odredjeni ljudi osjecaju gnjev i mrznju.
Lejla je na internetu uvrijedila neke ljude. Oni su joj na internetu uzvratili. I to je sve.
ici na Go fund me je jedan visi nivo psihickog poremecaja.
A uvreda je sve ono u verbalnoj i pisanoj formi poslije koje odredjeni ljudi osjecaju gnjev i mrznju.
Lejla je na internetu uvrijedila neke ljude. Oni su joj na internetu uzvratili. I to je sve.
ici na Go fund me je jedan visi nivo psihickog poremecaja.
-
Margita81
#834 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Edin H. wrote:To je taj process analize, treba vremena da se dodje do pravilnog zakljucka.benjen wrote:A vala na sta spucasmo 35 stranica
-
kolegione
#835 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Nije te stid, nimalo nista?almir90 wrote:Ma krivo joj što su joj svi k'o nešto prijetili, a nije je niko ni štapom dodio.![]()
-
Coromandel
#836 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
svaka častspreca wrote:jao_situacije wrote:
nije.
mučenici nazor
vuk bačanović je istjeran jer je četnik
lejla je smislila kako da isprovocira idiote i sad koristi to za ličnu dobit
treba li pisati o karajliću i kusturici ?
plus što je isprovocirala i istomišljenike koji su iskoristili priliku da izađu iz mišijih rupa...
lejla čolak je tipični primjer hodajućeg besmisla, koja je mjesecima smišljala način da dođe u žižu javnosti. najlakše je izaći na internetsku livadu i oprati noge, još ako jako smrde kao što smrde lejline, eto reakcija i belaja.
- zeina
#837 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Vrijedjanje homoseksualaca zove se homofobija i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje Jevreja je antisemitizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje crnaca, kineza i sl. je rasizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje muslimana je SLOBODA GOVORA i ne podoijeze nikakvim sankcijama....licemjerstvo na svome vrhuncu, sram vas bilo sve koji vrijedjanje nastojite predstaviti kao kritiku i legalizovati pljuvanje po casnim muslimankama, nasim sestrama, majkama i nanama, majkama sehida koji su branili ovu drzavu da bi ovakvi kao Lejla danas mogli pljuvati i imati slobodu da pisu bezobrazluke...kad se obraza nema i guzici ne boji dobije se Lejla Colak-Dildo i njeni istomisljenici
- supercali
#838 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Zeina po matrici
Nase majke sestre...
Oni sto su ginuli u ratu....
Koji si broj na sda listi?
Nase majke sestre...
- zeina
#839 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
To sad moras biti SDA da bi odao postovanje majkama ljudi koji su poginuli braneci ovu drzavu? Blago nama dokle smo dogurali....nego sta je sa licemjerjem, na to nemas komentar?supercali wrote:Zeina po matrici
Nase majke sestre...
- supercali
#840 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Koje licemjerje?
Dok ae ismijava charlie hedbo ismijava se irinej papa crkva ona crkva ona hindusi i sl al cim se takne islam onda je to islamofobija
Jel to licemjerstvo koje pominjes?
Ps nisu samo muslimani branili drzavu imalo je tu i jevreja i pravoslavaca i katolika i ateista
Jel to znaci da se odati pocast moze samo bismilom a ovi su manje vrijedni jer nisu muslimani?
Dok ae ismijava charlie hedbo ismijava se irinej papa crkva ona crkva ona hindusi i sl al cim se takne islam onda je to islamofobija
Ps nisu samo muslimani branili drzavu imalo je tu i jevreja i pravoslavaca i katolika i ateista
Jel to znaci da se odati pocast moze samo bismilom a ovi su manje vrijedni jer nisu muslimani?
- spreca
#841 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
imal cjenovnik....interesujeme kolko je pusenjemario001 wrote:
Ima da salje lovu iz Skotske
-
Korisničkoime
#842 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Pretpostavke, predrasude, opravdavanje, srozavanje sistema vrijednosti, licemjerstvo, dvoličnost.
Otprilike sadržina većine postova koji idu ka "odbrani" prava na mišljenje a za koje se smatra da podrazumijeva pravo na vrijeđanje koje u nekom novom sistemu vrijednosti postaje vrlina ili kako ti Bata izjavi civilizacijska tekovina.
U većini slučajeva ljudi vi uopšte ne znate šta pričate, ne znate značenje pojmova koje upotrebljavate, dajete svoje definicije tih pojmova ili kako ih vi tumačite i slično pa se na osnovu toga onda iste branite.
Smatrate FB ili FB profil nekom vrstom svetinje u smislu privatno izrečene misli koja nije podložna nikakvim pravilima, zakonima ili ograničenjima - argument u smislu pa žena je to na svom FB profilu postavila može ona to, to se smije - najdebilniji argument na ovoj raspravi. FB profil to nije i ne, ne može svako pisati na njemu šta hoće i kako hoće a da ne bude posljednica - testirajte na svom FB profilu veličajte nacizam, Adolfa Hitlera, objavite sadržaj pedofilskog karaktera ja ću onda da vas prijavim policiji pogotovo ako ste negdje na Zapadu negdje u EU. Tada će te da se iz prve ruke uopznati šta znači pravo na slobodu mišljenja i sa njegovim ograničenjima i to ne u BiH nego npr.u Njemačkoj.
Ne znate razlikovati između osnovane sumnje postojanja ugroženosti života i tjelesnog integriteta i prazne prijetnja. Praznih prijetnji u BiH dnevno ima na desetine hiljada, ubit ću te, spalit ću te, glavu ću ti razbiti. To su prijetnje koje se često upućuju licem u lice a ne preko FB ili socijalnih mreža, kada bi svaka od navedenih prijetnji rezultirala i sprovođenjem iste mislim da bi nas u BiH bilo oko 100-150 duša. Svaka prijetnja se prijavi policiji, na osnovu prijave policija procjenjuje stvarnu opsanost ili da li postoji sumnja da je ugrožena sigurnost neke osobe te u skladu sa navedenim djeluje. Prijetnje koliko je meni poznato Lejla Čolak nikada nije prijavila policiji a i da jeste svi znamo da iste ne predstavljaju konkretnu opasnost po istu, one spadaju u kategoriju tzv.praznih prijetnju kojih ima na desetine hiljada širom BiH.
Ne uzimate u obzir da je Lejla Čolak lagala, otvoreno, naime istoj koliko je meni poznato nije prijetio ni jedan zvaničnik IZ ili vjerski vođa ili bilo neko sličan iako je to ista izjavila. Navedeno barem iz prepiske na FB nije vidljivo.
Vrijeđanje je dozvoljeno, ne znam u kojem sistemu vrijednosti je vrijeđanje poželjno ili pozitivna karakterna crta. U biti sloboda mišljenja ili govora se želi iskoristiti ili zloupotrijebiti kako bi se mogle vrijeđati stvari koje nekome lično ne odgovaraju, smetaju mu iz nekih ličnih razloga. Ako neko vrijeđa homoseksualce taj je zatučan, homofob, seljačina - eto slažem se, ako neko vrijeđa Jevreje taj je antisemit, kozojeb itd. - eto slažem se i sa tim, ako neko vrijeđa crnce, Rome - taj je rasista - eto slažem se i ja, ako neko vrijeđa muslimana - eh on nije islamofob on iznosi svoje mišljenje na koje ima pravo to što to nekoga vrijeđa to je njegov problem. Ovo je licemjerno, za sve moraju da važe ista pravila. Ako želite da vrijeđate muslimane, kršćane, jevreje, budiste i da to bude tolerisano kao civilizacijska tekovina pustite onda i dozvolite da drugi vrijeđaju homoseksualce, crnce, Rome, Jevreje pa da i to bude civilizacijska tekovina. Sad će mnogi reći to nije isto jer se religija može vrijeđati ne vrijeđa se s time sam musliman ili kršćan, pa ni ovi ne vrijeđaju homoseksualce nego samo seksualnu orijentaciju ne osobu direktno.
Od BiH se želi napraviti Afganistan, Boko Haram maršira Sarajevom, svi su potlačeni osim selefija itd.čovjek par stranica prije lijepo naveo zakonske odredbe jedne Njemačke, članice EU, države koja podržava ljudksa prava u svakom smislu, koja kažnjava zatvorskim kaznama svetogrđe.
Sarajevo grad u kojem je na SFF među glavnim zvijezdama bio Božo Vrećo, u kojem petkom i subotom svijeva više minića i sisa i guzica nego u Beču ne zaslužuje da na osnovu priglupe priče bude na takav način prizivan.
Po pisanju nekih ovdje u Sarajevu i BiH ne postoji sloboda govora, niko ne smije kritikovati Islam, hodžu, a potajni cilj Bošnjaka muslimana je uvođenje šerijata i sječa glava nevjernicima na Baščaršiji - treba li zaista na ovakvo nešto reagovati. Ko vjeruje u ovakvo nešto, a nije bio ne znam 10-15-20 godina u sarajevu ili BiH jasno je iz kojih razloga to radi, sigurno ne kako bi odbranio pravo Lejle Čolak na slobodu govora.
Međutim treba istaći jednu stvar da je pravo slobode mišljenja ili govora ograničeno ne vrijeđanjem nego pravima drugih. Sa svojim pravom na slobodu mišljanja ili govora ja ne smijem da uskraćujem, ugrožavam ili ograničavam neko tuđe pravo, npr.pravo da budem ateista, odnosno ne smijem pozivati na takvu vrstu uskraćivanja, ugrožavanja ili ograničevanja. Da budemo jasni Lejla Čolak sa svojim postom to nije uradila. Ona jeste uvrijedila, svjesno, ciljano i planski ali to je čini samo lošom i priglupom osobom, uvrijedila je kako bi pruzrokovala upravu onakvu reakciju kakvu je i dobila. Takvu reakciju je htjela kako bi mogla da dobije smještaj van granica BiH. Sada se BiH, Bošnjaci muslimani, Sarajevo mora prikazati u najgorem mogućem svijetlu, zatucani, islamisti, vehabije, selefije itd. samo iz jednog razloga kako bi Lejla Čolak obezbjedila sebi budućnost u nekoj od zemalja EU i to ne radom, ne zalaganjem, ne trudom, ne nekim svojim znanjem i umijećem nego preko leđa ili bolje rečeno obraza i Bošnjaka mulimana i Sarajeva i BiH. Kome nije jasno zašto to nije popularno on i nema obraza pa ne zna kako je kad mu ga blate.
Da budemo jasni BiH ima svojih problema, masu, hrpu može se i sloboda govora kao jedan od tih problema navesti ali ni u kojem slučaju Sarajevo i BiH nisu na pragu da postanu Kalifat da se uvede šerijat niti to većina ili veliki dio Bošnjaka mulimana zagovara.
Na kraju ja jesam musliman vjernik ali sam npr.protiv vjeronauke u školama, također nemam ništa protiv da se legaliziraju istospolni brakovi, ja sam za sekularnu državu, za smanjivanja uticaja vjerskih zajednica na politiku, također podržavam i uvođenje poreza na vjerske zajednice. Vjera je privatna stvar, moja privatna stvar, želim slobodu da je upražnjavam i da je ispoljavam i ne želim da je nikome namećem niti da je neko u moje ime nekome drugom nameće. međutim također ne želim da mi je neko uskraćuje, ne želim da se bilo kome uskrati ispoljavanje i upražnjavanje njegove vjere jer je to - sloboda vjeroispovjesti jedna od civilizacijskih tekovina.
Otprilike sadržina većine postova koji idu ka "odbrani" prava na mišljenje a za koje se smatra da podrazumijeva pravo na vrijeđanje koje u nekom novom sistemu vrijednosti postaje vrlina ili kako ti Bata izjavi civilizacijska tekovina.
U većini slučajeva ljudi vi uopšte ne znate šta pričate, ne znate značenje pojmova koje upotrebljavate, dajete svoje definicije tih pojmova ili kako ih vi tumačite i slično pa se na osnovu toga onda iste branite.
Smatrate FB ili FB profil nekom vrstom svetinje u smislu privatno izrečene misli koja nije podložna nikakvim pravilima, zakonima ili ograničenjima - argument u smislu pa žena je to na svom FB profilu postavila može ona to, to se smije - najdebilniji argument na ovoj raspravi. FB profil to nije i ne, ne može svako pisati na njemu šta hoće i kako hoće a da ne bude posljednica - testirajte na svom FB profilu veličajte nacizam, Adolfa Hitlera, objavite sadržaj pedofilskog karaktera ja ću onda da vas prijavim policiji pogotovo ako ste negdje na Zapadu negdje u EU. Tada će te da se iz prve ruke uopznati šta znači pravo na slobodu mišljenja i sa njegovim ograničenjima i to ne u BiH nego npr.u Njemačkoj.
Ne znate razlikovati između osnovane sumnje postojanja ugroženosti života i tjelesnog integriteta i prazne prijetnja. Praznih prijetnji u BiH dnevno ima na desetine hiljada, ubit ću te, spalit ću te, glavu ću ti razbiti. To su prijetnje koje se često upućuju licem u lice a ne preko FB ili socijalnih mreža, kada bi svaka od navedenih prijetnji rezultirala i sprovođenjem iste mislim da bi nas u BiH bilo oko 100-150 duša. Svaka prijetnja se prijavi policiji, na osnovu prijave policija procjenjuje stvarnu opsanost ili da li postoji sumnja da je ugrožena sigurnost neke osobe te u skladu sa navedenim djeluje. Prijetnje koliko je meni poznato Lejla Čolak nikada nije prijavila policiji a i da jeste svi znamo da iste ne predstavljaju konkretnu opasnost po istu, one spadaju u kategoriju tzv.praznih prijetnju kojih ima na desetine hiljada širom BiH.
Ne uzimate u obzir da je Lejla Čolak lagala, otvoreno, naime istoj koliko je meni poznato nije prijetio ni jedan zvaničnik IZ ili vjerski vođa ili bilo neko sličan iako je to ista izjavila. Navedeno barem iz prepiske na FB nije vidljivo.
Vrijeđanje je dozvoljeno, ne znam u kojem sistemu vrijednosti je vrijeđanje poželjno ili pozitivna karakterna crta. U biti sloboda mišljenja ili govora se želi iskoristiti ili zloupotrijebiti kako bi se mogle vrijeđati stvari koje nekome lično ne odgovaraju, smetaju mu iz nekih ličnih razloga. Ako neko vrijeđa homoseksualce taj je zatučan, homofob, seljačina - eto slažem se, ako neko vrijeđa Jevreje taj je antisemit, kozojeb itd. - eto slažem se i sa tim, ako neko vrijeđa crnce, Rome - taj je rasista - eto slažem se i ja, ako neko vrijeđa muslimana - eh on nije islamofob on iznosi svoje mišljenje na koje ima pravo to što to nekoga vrijeđa to je njegov problem. Ovo je licemjerno, za sve moraju da važe ista pravila. Ako želite da vrijeđate muslimane, kršćane, jevreje, budiste i da to bude tolerisano kao civilizacijska tekovina pustite onda i dozvolite da drugi vrijeđaju homoseksualce, crnce, Rome, Jevreje pa da i to bude civilizacijska tekovina. Sad će mnogi reći to nije isto jer se religija može vrijeđati ne vrijeđa se s time sam musliman ili kršćan, pa ni ovi ne vrijeđaju homoseksualce nego samo seksualnu orijentaciju ne osobu direktno.
Od BiH se želi napraviti Afganistan, Boko Haram maršira Sarajevom, svi su potlačeni osim selefija itd.čovjek par stranica prije lijepo naveo zakonske odredbe jedne Njemačke, članice EU, države koja podržava ljudksa prava u svakom smislu, koja kažnjava zatvorskim kaznama svetogrđe.
Sarajevo grad u kojem je na SFF među glavnim zvijezdama bio Božo Vrećo, u kojem petkom i subotom svijeva više minića i sisa i guzica nego u Beču ne zaslužuje da na osnovu priglupe priče bude na takav način prizivan.
Po pisanju nekih ovdje u Sarajevu i BiH ne postoji sloboda govora, niko ne smije kritikovati Islam, hodžu, a potajni cilj Bošnjaka muslimana je uvođenje šerijata i sječa glava nevjernicima na Baščaršiji - treba li zaista na ovakvo nešto reagovati. Ko vjeruje u ovakvo nešto, a nije bio ne znam 10-15-20 godina u sarajevu ili BiH jasno je iz kojih razloga to radi, sigurno ne kako bi odbranio pravo Lejle Čolak na slobodu govora.
Međutim treba istaći jednu stvar da je pravo slobode mišljenja ili govora ograničeno ne vrijeđanjem nego pravima drugih. Sa svojim pravom na slobodu mišljanja ili govora ja ne smijem da uskraćujem, ugrožavam ili ograničavam neko tuđe pravo, npr.pravo da budem ateista, odnosno ne smijem pozivati na takvu vrstu uskraćivanja, ugrožavanja ili ograničevanja. Da budemo jasni Lejla Čolak sa svojim postom to nije uradila. Ona jeste uvrijedila, svjesno, ciljano i planski ali to je čini samo lošom i priglupom osobom, uvrijedila je kako bi pruzrokovala upravu onakvu reakciju kakvu je i dobila. Takvu reakciju je htjela kako bi mogla da dobije smještaj van granica BiH. Sada se BiH, Bošnjaci muslimani, Sarajevo mora prikazati u najgorem mogućem svijetlu, zatucani, islamisti, vehabije, selefije itd. samo iz jednog razloga kako bi Lejla Čolak obezbjedila sebi budućnost u nekoj od zemalja EU i to ne radom, ne zalaganjem, ne trudom, ne nekim svojim znanjem i umijećem nego preko leđa ili bolje rečeno obraza i Bošnjaka mulimana i Sarajeva i BiH. Kome nije jasno zašto to nije popularno on i nema obraza pa ne zna kako je kad mu ga blate.
Da budemo jasni BiH ima svojih problema, masu, hrpu može se i sloboda govora kao jedan od tih problema navesti ali ni u kojem slučaju Sarajevo i BiH nisu na pragu da postanu Kalifat da se uvede šerijat niti to većina ili veliki dio Bošnjaka mulimana zagovara.
Na kraju ja jesam musliman vjernik ali sam npr.protiv vjeronauke u školama, također nemam ništa protiv da se legaliziraju istospolni brakovi, ja sam za sekularnu državu, za smanjivanja uticaja vjerskih zajednica na politiku, također podržavam i uvođenje poreza na vjerske zajednice. Vjera je privatna stvar, moja privatna stvar, želim slobodu da je upražnjavam i da je ispoljavam i ne želim da je nikome namećem niti da je neko u moje ime nekome drugom nameće. međutim također ne želim da mi je neko uskraćuje, ne želim da se bilo kome uskrati ispoljavanje i upražnjavanje njegove vjere jer je to - sloboda vjeroispovjesti jedna od civilizacijskih tekovina.
- Edin H.
#843 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Nije li bolje reci patetika?zeina wrote:To sad moras biti SDA da bi odao postovanje majkama ljudi koji su poginuli braneci ovu drzavu? Blago nama dokle smo dogurali....nego sta je sa licemjerjem, na to nemas komentar?supercali wrote:Zeina po matrici
Nase majke sestre...
-
Heller
#844 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Nauči razliku između vrijeđanja i kritike. Manje patetike. I nadji mi kad je neko u BiH kažnjen za antisemitizam itd...zeina wrote:Vrijedjanje homoseksualaca zove se homofobija i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje Jevreja je antisemitizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje crnaca, kineza i sl. je rasizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje muslimana je SLOBODA GOVORA i ne podoijeze nikakvim sankcijama....licemjerstvo na svome vrhuncu, sram vas bilo sve koji vrijedjanje nastojite predstaviti kao kritiku i legalizovati pljuvanje po casnim muslimankama, nasim sestrama, majkama i nanama, majkama sehida koji su branili ovu drzavu da bi ovakvi kao Lejla danas mogli pljuvati i imati slobodu da pisu bezobrazluke...kad se obraza nema i guzici ne boji dobije se Lejla Colak-Dildo i njeni istomisljenici
- supercali
#845 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Govorimo o lejlinom prvom tekstu
Ona ima pravo to reci
Za razliku od nacizma kojeg pominjes ona ne poziva da se one koje nose burke istrijebe pobiju i sl
Za razliku od pedofilije ona ne poziva da se te zene sexualno ili bilo kako iskoristavaju
Ona je samo rekla da je njoj to isto kao nosenje dilda na glavi
Kao sto bi ja rekao meni je ono na haubi sto stavljaju isto sisobran ruzno do bola i ne bi nikad nosio itd itd
Ti moras razlikovati neke stvari pa tek onda pricati i davati lekcije okolo sta treba i sta ne treba
Ona ima pravo to reci
Za razliku od nacizma kojeg pominjes ona ne poziva da se one koje nose burke istrijebe pobiju i sl
Za razliku od pedofilije ona ne poziva da se te zene sexualno ili bilo kako iskoristavaju
Ona je samo rekla da je njoj to isto kao nosenje dilda na glavi
Kao sto bi ja rekao meni je ono na haubi sto stavljaju isto sisobran ruzno do bola i ne bi nikad nosio itd itd
Ti moras razlikovati neke stvari pa tek onda pricati i davati lekcije okolo sta treba i sta ne treba
- zeina
#846 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Za vrijedjanje Jevreja Charlie Hebdo tuzen i kaznjen, najavljene su tuzbe i za vrijedjanje stradalih u zemljotresu u Italiji, dakle sloboda govora i kritika nije isto sto i vrijedjanje i za vrijedjanje postoji zaonska sankcija u svakom normalnom drustvu, to sto krscanima ne smeta da im se ismijava sa vjerom to je njihov problemsupercali wrote:Koje licemjerje?
O kakvoj pocasti i bismili pricas, ko uopste prica o odavanju picasti...pricamo o vrijedjanju, a uvreda bilo koga na bilo kojoj osnovi je neprihvatljiva, svakako pogotovo za one koji su branili ovu zemlju
-
PeppermintSA
#847 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
zeina wrote:Vrijedjanje homoseksualaca zove se homofobija i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje Jevreja je antisemitizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje crnaca, kineza i sl. je rasizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje muslimana je SLOBODA GOVORA i ne podoijeze nikakvim sankcijama....licemjerstvo na svome vrhuncu, sram vas bilo sve koji vrijedjanje nastojite predstaviti kao kritiku i legalizovati pljuvanje po casnim muslimankama, nasim sestrama, majkama i nanama, majkama sehida koji su branili ovu drzavu da bi ovakvi kao Lejla danas mogli pljuvati i imati slobodu da pisu bezobrazluke...kad se obraza nema i guzici ne boji dobije se Lejla Colak-Dildo i njeni istomisljenici
1) Kada vrijeđaš homoseksualca ti vrijeđaš nečiji urođeni seksualni impuls. Ti vrijeđaš tu osobu kao biće u svojem totalitetu jer vrijeđaš ono na što on nije imao utjecaja.
2) Kada vrijeđaš Jevreja ti ga vrijeđaš na osnovu njegove nacionalne i genetske pripadnosti. Vrijeđaš ga zbog onoga što je urođeno. Nije on birao da bude Jevrej. Time ga u potpunosti dehumanizuješ.
3) Kada vrijeđaš Crnca ili Kineza ti tu osobu vrijeđaš zbog rase koju nije birao.
To se apsolutno ne može porediti s vrijeđanjem neke IDEJE.
Zar je toliko teško to shvatiti?
Last edited by PeppermintSA on 24/09/2016 14:37, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#848 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Da li je prikladno da ja kao musliman prvi poletim i kritikujem karikaturu Isusa Krista ili šrdanje sa papom. Ja ću se uvijek pridružiti kritikama katolika ali kao musliman mislim ili barem ja lično za sebe smatram da ne bi bilo uredu da ja letim pred rudu i umjesto katolika prvi se bunim.supercali wrote:Koje licemjerje?
Ja kao vjernik poštujem i tuđe i druge vjerske osjećaje, ne znam u čemu je problem.
Je li tebi problem što se mi muslimani ne bunimo kada neko karikira Isuisa Krista ili ti je problem što se budnimo kada neko karikira Muhameda ?
-
Korisničkoime
#849 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
PeppermintSA wrote:zeina wrote:Vrijedjanje homoseksualaca zove se homofobija i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje Jevreja je antisemitizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje crnaca, kineza i sl. je rasizam i podlijeze zakonskim sankcijama, vrijedjanje muslimana je SLOBODA GOVORA i ne podoijeze nikakvim sankcijama....licemjerstvo na svome vrhuncu, sram vas bilo sve koji vrijedjanje nastojite predstaviti kao kritiku i legalizovati pljuvanje po casnim muslimankama, nasim sestrama, majkama i nanama, majkama sehida koji su branili ovu drzavu da bi ovakvi kao Lejla danas mogli pljuvati i imati slobodu da pisu bezobrazluke...kad se obraza nema i guzici ne boji dobije se Lejla Colak-Dildo i njeni istomisljenici![]()
![]()
![]()
1) Kada vrijeđaš homoseksualca ti vrijeđaš nečiji urođeni seksualni impuls. Ti vrijeđaš tu osobu kao biće u svojem totalitetu jer vrijeđaš ono na što on nije imao utjecaja.
2) Kada vrijeđaš Jevreja ti ga vrijeđaš na osnovu njegove nacionalne i genetske pripadnosti. Vrijeđaš ga zbog onoga što je urođeno. Nije on birao da bude Jevrej. Time ga u potpunosti dehumanizuješ.
3) Kada vrijeđaš Crnca ili Kineza ti tu osobu vrijeđaš zbog rase koju nije birao.
To se apsolutno ne može porediti s vrijeđanjem neke IDEJE.
Zar je toliko teško to shvatiti?
- insomnia78
#850 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Eto, super. Samo muslimani uzeli kalase. Do koga li je onda?zeina wrote:Za vrijedjanje Jevreja Charlie Hebdo tuzen i kaznjen, najavljene su tuzbe i za vrijedjanje stradalih u zemljotresu u Italiji, dakle sloboda govora i kritika nije isto sto i vrijedjanje i za vrijedjanje postoji zaonska sankcija u svakom normalnom drustvu, to sto krscanima ne smeta da im se ismijava sa vjerom to je njihov problemsupercali wrote:Koje licemjerje?
O kakvoj pocasti i bismili pricas, ko uopste prica o odavanju picasti...pricamo o vrijedjanju, a uvreda bilo koga na bilo kojoj osnovi je neprihvatljiva, svakako pogotovo za one koji su branili ovu zemlju