Ma ništa ja to ne sporim, svako ima pravo na izbor.Banksy wrote:Sinoć si bio vruć, pa mi je bilo smiješnoThe BEN10 wrote:Pa dobro, sad se već da pričati. Jutro je pametnije od večeri, jelda.
Još samo da napomenem - ah koliko sam se zabrinuo što ću kaznu platiti a kao opciju imam priliku provokatora naučiti pameti. Na kraju krajeva, par modrica za muškarčinu (bio provokator ili onaj koji se brani) nije nikakav problem - hajde Boga ti, jesmo li muškarčine ili ne. Ne treba od toga praviti neku posebnu dramu.![]()
To šta ćeš ti uraditi kad te neko lično, na ulici uvrijedi, to je tvoja stvar, odrastao si i sam donosiš odluke i snosiš posljedice svojih djela.
Ali sloboda govora, Lejlina i bilo čija sloboda, baš kao i slobodna burkinija s druge teme, su demokratske slobode i ljudska prava i u demokratskim, sekularnim društvima ih MORAŠ poštovati, nema druge. To je poenta.
Na kraju krajeva i barabe u kafani polemišu "šakama" - što ne bi bili barabe: ti faca izvrijeđaš me, ja faca uzvratim!? Win-win situacija za sve: provokator bude naučen pameti, zakonodavcima poslata poruka da treba ugraditi amandman u zakon, a budžet obogaćen za neznatnu kaznicu. Tripple win - svi na dobitku!