Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
animals

#826 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:Svi znamo kakve su drzave gdje religija vodi tu drzavu..
jad i cemer.
ako ste za takve drzave, sirok vam put
Evropa po drugi put raskrstava sa pokusajima namecanja ..ovaj put islamski pravila..
Ako pogledas moje postove, vidjeces da sam uvijek " s druge strane barikade".
Zucno branim sekularizam, campam se sa vehabijama i simpatizerima istih, branim pravo na pivo i mini suknjicu...
ali kakva je to islamizacija ako neka zena odluci da se odijeva po pravilima svoje vjere?
Ne zagovaram hidzab, ni jedna meni vazna osoba ne nosi hidzab i razvalio bih zvalje svima koji zele natjerati zene da nose isti...
ali cu se do zadjneg daha boriti za pravo zena da po svojoj volji nose hidzab.
Zapitaj se zasto je Islam najvise na udaru u Evropi..
jedino se u ime te religije vrse teroristicki napadi..
jedino su iz te religije svestenici radikalni
te problemi sa vehabijama, nikabima, sada i burkinijima..
druge religije se ne isticu, Islamski radikali su sveli Islamski ugled na niske grane..
Mohamad Sissoko

#827 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Mohamad Sissoko »

MyTao wrote:
Ti imas ozbiljnih problem, ako mislis da bi ja na forumu pricao o svojoj materi, a jos vecih ako mislis da bi je nazvao bolesnom.

Prijavio bi ovaj post, ali neka... lijepo je vidjeti kako se ponasa jedan vjernik;)

A ko je covjek a ko ne nek ova diskusija kaze... bye
Ne druze, ti imas problem.
Ti i slicni vjernike nazivate ludim a ne libis se isto istaci i za vlastitu familiju.Eto dokle ide ta mrznja prem vjeri.
A iza demokratije se mozes skrivat do sutra.

p.s. mrsko mi trazit postove da ti plus i dokazem koliki si lazov.
insomnia78

#828 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

seln wrote:
insomnia78 wrote:
seln wrote: Da, ali zabrana ne moze biti selektivna. Ili je za sve ili nije ni za koga.
Pa i jeste za sve. Za sve koji su neprikladno obuceni na javnoj plazi
...kaze covjek koji brani pravo Erdogana da po svom ceifu hapsi i otpusta sa posla.
Ja, nikad
Ja sam samo branio pravo policije da se prema vojnicima koji su uhapseni prilikom drzavnog udara ponasa onako kako oni zasluzuju
apsidejzi

#829 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by apsidejzi »

Otpor sa motorkinijem :izet: :izet: :izet:

Image
Fudo387

#830 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:Zapitaj se zasto je Islam najvise na udaru u Evropi..jedino se u ime te religije vrse teroristicki napadi..jedino su iz te religije svestenici radikalni problemi sa vehabijama, nikabima, sada i burkinijima..druge religije se ne isticu, Islamski radikali su sveli Islamski ugled na niske grane..
Bogo mili... :lol:
insomnia78

#831 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Fudo Bosna wrote:"FRANCUSKI KOLONIJALIZAM

Francusko carstvo označava Francusku s kolonijalnim posjedima, u raznim oblicima, od početka 17. vijeka do '60-ih godina 20. vijeka. U 19. i 20. vijeku, francuska kolonijalna imperija bila je drugi po veličini u svijetu, iza Britanske imperije. Između dva svjetska rata, francusko kolonijalno carstvo prostiralo se na više od 13 miliona km² površine što je, zajedno s evropskom Francuskom, činilo 8.7% svjetske teritorije. Danas se ostaci kolonijalnog carstva nalaze na desetinama hiljada ostrva i arhipelaga u sjevernom Atlantiku, na Karibima, Indijskom okeanu, sjevernom i južnom Tihom okeanu, Antarktičkom okeanu i Južnoj Americi. Ukupna površina tih područja iznosi 123.150 km², što čini samo 1% posjeda koje je Francuska imala prije početka Drugog svjetskog rata. Francuska kolonijalna čizma vladala je u Kanadi, SAD, Karibima, Dominikanskoj Republici, Grenadi, Haitiju, Martiniku, Trinidadu i Tobagu, Francuskoj Gvajani, Novom Zelandu, Alžiru, Maroku, Tunisu, Beninu, Burkini Faso, Kamerunu, Srednjeafričkoj Republici, Obali Slonovače, Čadu, Kongu, Gabonu, Gvineji, Maliju, Mauritaniji, Nigeru, Senegalu, Togu, Džibutiju, Jemenu, Komorima, Madagaskaru, Libanu, Siriji, Kambodži, Kini, Vijetnamu, Novoj Kaledoniji, Francuskoj Polineziji, Tajlandu, Egiptu, Indiji, Sudanu, Etipiji, Palestini, sjevernom Iraku i Siriji. Francuska se očajnički i žestoko, bez obzira na cijenu, borila da zadrži afričke kolonije. U martu 2008. godine, bivši francuski predsjednik Žak Širak izjavio je: “Bez Afrike, Francuska bi dospjela u društvo zemalja Trećeg svijeta”. Njegov prethodnik, Fransoa Miteran, još je 1957. izjavio je: “Bez Afrike, Francuska neće imati budućnosti u 21. vijeku”. Teško je povjerovati kakvih se ugovornih obaveza moraju držati bivše francuske kolonije u Africi, koje su danas formalno nezavisne države. Evo ključnih odredbi:
KOLONIJALNI DUG Sve novonastale “nezavisne” države trebaju otplatiti infrastrukturu koju im je izgradila Francuska u vrijeme kolonizacije;
NACIONALNE REZERVE Sve bivše kolonije moraju deponovati svoje novčane rezerve u francusku Centralnu banku. Francuska godišnje ubire oko 500 milijardi dolara od zemalja koje praktički nemaju pristup svom novcu;
PRIRODNI RESURSI Francuska ima ekskluzivno pravo na novootkrivene prirodne resurse na teritorijama bivših kolonija;
JAVNI KONKURSI Bivše kolonije moraju na konkursima dati prednost francuskim firmama;
VOJSKA I VOJNI SAVEZI Svi, koji žele steći čin u vojskama svojih zemalja, moraju proći obuku u Francuskoj. Države su obavezane na savezništvo s Francuskom u slučaju rata, te imaju zabranu ulaska u vojne saveze s ostalim zemljama;
PODNOŠENJE RAČUNA Države moraju Francuskoj slati godišnje izvještaje o svojim finansijskim stanjima.

Malo je poznata činjenica da neke afričke zemlje i danas, u 21. vijeku, plaćaju kolonijalni porez Francuskoj. Čak 14 afričkih zemalja dužne su, kroz kolonijalni ugovor, davati 85 posto svojih novčanih rezervi Centralnoj banci Francuske. Afrički lideri, koji su odbili platiti porez, ubijeni su ili bili žrtve državnog udara. Također, Francuska je često koristila bivše legionare za rušenje afričkih predsjednika koje su izabrali njihovi vlastiti narodi. Ogromno prostranstvo Francuske Ekvatorijalne Afrike (današnji Čad, Gabon, Srednjoafrička Republika i Kongo) razdijeljeno je 1900. godine između 40 francuskih firmi koje su stekle pravo na 30 godina korištenja, bolje rečeno bezobzirne pljačke. Proizvode su skupljali Afrikanci koji su dovoljnim količinama gume, slonovače i ostale robe mogli skupiti novac za glavarinu koju su morali platiti kako ne bi išli na direktni prisilni rad. Za izgradnju željezničke pruge do atlantske obale, koja se gradila u južnim dijelovima Konga od 1921. do 1932., regrutovano je 127.250 muškaraca, od kojih je 14.000 nestalo. U zapadnoj Africi, Francuzi su u Drugom svjetskom ratu mobilisali 211.000 Afrikanaca, a 169.000 učestvovalo je u bitkama u južnoj Francuskoj. Ubijeno je 24.762, a ništa se ne govori o mnogima čija sudbina nije poznata. Niko se nikada nije potrudio isplatiti odštetu porodicama poginulih. Za vrijeme sedmogodišnjeg rata u Alžiru, francuska vojska pobila je između 350.000 i 400.000 civila. Čak ni arapski, kojim govori većina Alžiraca, nije bio dozvoljen kao službeni jezik u obrazovnim ustanovama niti su ga djeca mogla učiti u školama. Sve je to radila Francuska koja se sada čudi terorizmu u Parizu ili Nici i kaže kako je rat objavljen Francuskoj. Surovom kolonijalnom prošlošću, kao i intervencijama u Libiji i Siriji, računi stižu na naplatu, a Francuska je sama sebi donijela rat na kućni prag."

https://www.youtube.com/watch?v=5wKENum57Wk
The brutality of the French in Algeria

https://www.youtube.com/watch?v=kBnmtFgDPCE
French Holocaust / War Crimes in Algeria

https://www.youtube.com/watch?v=cyUQhC9j_34
French Army overTripoli (COS-GIGN) Special Force Raid

Šta hoće ti "muslići", da im dopustimo, /muslimankama, kupanje u burkiniju, a naše "blagodati" demokracije, a što smo ih pobili par stotina hiljada , zadnji put 2011, friško sjećanje na Libiju, što im uvodimo "demokratiju" širom islamskoga svijeta, uništavamo ekonomije, popravljamo , "neperspektivnu Libiju" koja je imala standard prije Francuske intervancije daleko bolji od onog u Francuskoj, a muslimani ni hvala !!! :D

P.S.
Prvo gosodo "demokrate" pročitajte tekst, a potom pogledajte klipove, burkini /zabrana je, vjerujte mi na riječ, sitnica, muslimane su ubijali kao životinje, bez ikakve odgovornosti za učinjene teške zločine !!!
Pola ovih stvari (ovo sta kolonije rade ili moraju) je izmisljeno. Vec smo raspravljali o tome. Bila je i tema

A vidis ja kad vidim tvoju pricu i to hinjsko opravdavanje krvoprolica po Francuskoj prvo zahvalim bogu sto nisam vjernik :D a onda pomislim da se ustvari malo i zabranjuje kako bi trebalo
seln

#832 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:
animals wrote:Svi znamo kakve su drzave gdje religija vodi tu drzavu..
jad i cemer.
ako ste za takve drzave, sirok vam put
Evropa po drugi put raskrstava sa pokusajima namecanja ..ovaj put islamski pravila..
Ako pogledas moje postove, vidjeces da sam uvijek " s druge strane barikade".
Zucno branim sekularizam, campam se sa vehabijama i simpatizerima istih, branim pravo na pivo i mini suknjicu...
ali kakva je to islamizacija ako neka zena odluci da se odijeva po pravilima svoje vjere?
Ne zagovaram hidzab, ni jedna meni vazna osoba ne nosi hidzab i razvalio bih zvalje svima koji zele natjerati zene da nose isti...
ali cu se do zadjneg daha boriti za pravo zena da po svojoj volji nose hidzab.
Zapitaj se zasto je Islam najvise na udaru u Evropi..
jedino se u ime te religije vrse teroristicki napadi..
jedino su iz te religije svestenici radikalni
te problemi sa vehabijama, nikabima, sada i burkinijima..
druge religije se ne isticu, Islamski radikali su sveli Islamski ugled na niske grane..
Ako neko u ime "demokratije" pobije milione ljudi (USA, Francuska, Britanija), onda valjda treba prezirati demokratiju?
Ovo o radikalnim svecenicima je glupost... u Hrvatskoj imas svecenika koji su radikalniji od svakog ISIL-ovca, samo im zakon ne dozvoljava da se raspojasaju.
I USA su sveli ugled demokratije na najnize grane, pa? Treba li prezirati demokratiju kao takvu?
Satori

#833 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Satori »

seln wrote: I muslimanke imaju pravo da ih se ne diskriminise po pitanju religije.
Super su mi branioci pravde koji brane neko pravo samo zato jer odgovara njihovom misljenju.
Ponovit cu: zagarantovano pravo covjeka je da ispovijeda vjeru koju zeli i to mu pravo niko ne smije ugroziti. Krsti se, klanjaj, moli se Brahmi, to ti pravo niko ne smije uskratiti. Pravo da u ime vjere povredjujes i ugrozavas drugog - to nemas. Dakle, u zemlji u kojoj imas x ter.napada, neko u burkiniju moze kriti noz/oruzje, dakle - da bi se turisti osjecali sigurno, donesena je ovakva zabrana. Logican potez.
U mom gradu su u toku rata uhapsili poznatog teroristu koji se setao normalno gradom - u nikabu.

Ja nisam nigdje navela kako se ja suncam i kako bih se ja osjecala sigurno. Ali iznijet cu sad svoj stav: meni ne smetaju ni burkinisti ni nudisti. Ko sta voli, nek izvoli. Ali vidi, kao sto S.A. ima pravo da mi zabrani da se kupam bez burkinija, tako i Francuska ima pravo da mi brani da se kupam u burkiniju. Drzava ima monopol za fizicku prinudu, ne znam sta je vise u tom konceptu nejasno. :roll:
MyTao

#834 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:
Ti imas ozbiljnih problem, ako mislis da bi ja na forumu pricao o svojoj materi, a jos vecih ako mislis da bi je nazvao bolesnom.

Prijavio bi ovaj post, ali neka... lijepo je vidjeti kako se ponasa jedan vjernik;)

A ko je covjek a ko ne nek ova diskusija kaze... bye
Ne druze, ti imas problem.
Ti i slicni vjernike nazivate ludim a ne libis se isto istaci i za vlastitu familiju.Eto dokle ide ta mrznja prem vjeri.
A iza demokratije se mozes skrivat do sutra.

p.s. mrsko mi trazit postove da ti plus i dokazem koliki si lazov.
Prvo nisam ja tvoj drug.

Religija je ideologija, kao liberalizam, kao komunizam itd... znaci samo ideja koja je otvorena kritikama. Ja svoje kritike upucujem islamu. Ti si u diskusiju o idejama i ideologijama uveo moju mater... kad bolje razmislim mislim da cu prijaviti taj post jer stvarno zasluzuje ban.

Ja nemam sta s tobom pricati vise... rekao si svoje, ja svoje. svaka cast...
Fudo Bosna

#835 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

insomnia78 wrote:
Fudo Bosna wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=5wKENum57Wk
The brutality of the French in Algeria

https://www.youtube.com/watch?v=kBnmtFgDPCE
French Holocaust / War Crimes in Algeria

https://www.youtube.com/watch?v=cyUQhC9j_34
French Army overTripoli (COS-GIGN) Special Force Raid

Šta hoće ti "muslići", da im dopustimo, /muslimankama, kupanje u burkiniju, a naše "blagodati" demokracije, a što smo ih pobili par stotina hiljada , zadnji put 2011, friško sjećanje na Libiju, što im uvodimo "demokratiju" širom islamskoga svijeta, uništavamo ekonomije, popravljamo , "neperspektivnu Libiju" koja je imala standard prije Francuske intervancije daleko bolji od onog u Francuskoj, a muslimani ni hvala !!! :D

P.S.
Prvo gosodo "demokrate" pročitajte tekst, a potom pogledajte klipove, burkini /zabrana je, vjerujte mi na riječ, sitnica, muslimane su ubijali kao životinje, bez ikakve odgovornosti za učinjene teške zločine !!!

Pola ovih stvari (ovo sta kolonije rade ili moraju) je izmisljeno. Vec smo raspravljali o tome. Bila je i tema

A vidis ja kad vidim tvoju pricu i to hinjsko opravdavanje krvoprolica po Francuskoj prvo zahvalim bogu sto nisam vjernik :D a onda pomislim da se ustvari malo i zabranjuje kako bi trebalo

Ko opravdava ijedan zločin u Francuskoj, pročitaj moje postove, najveći sam protivnik kozojeba/zločinaca u "ime islama", ... na forumu,(barem među Bošnjacima/muslimanima), ali isto tako , ja ne opravdavam, brutalno gaženje PRAVA MUSLIMANA U FRANCUSKOJ , a ako je neki od nameta i poreza dokinut nije laž čak se i ne zna za sve zvanične zločine države Francuske samo u Alžiru i npr u zadnjem ratu u Libiji, ja sam naglasniji u osudi radikalnog "islama",(terorizma u ime "islama"), ali iza kozojeba , ne stoji, zvanično ni jedna islamska država, parlament, predsjednik, a iza oviz ratnih zločina i zadnjeg uništavanja Libije stoji zvanična Francuska država !!!

Pogledaj samo dio klipova o Francuskim ratnim zločinima, i šta su uradili od Libije prije 5 godina...

Je li to, ako zločinci u ime "islama" pobiju , 50 ili 100 ljudi, (što je stravičan zločin i takve treba uništiti), opravdanje da država Francuska i druge kršćanske zemlje vode zločinačku politiku i uništi cijelu državu, Libiju, najfriškiji slučaj i bombarduje ili ranije , ubija ljude po Alžirskim selima, kao stoku, zašto se ne pobiju radikalisti u ime "islama" a ne pljačkaju islamske države i gaze prava muslimana ???
Last edited by Fudo Bosna on 25/08/2016 18:44, edited 4 times in total.
tututuuuu

#836 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

Satori wrote:
seln wrote: I muslimanke imaju pravo da ih se ne diskriminise po pitanju religije.
Super su mi branioci pravde koji brane neko pravo samo zato jer odgovara njihovom misljenju.
Ponovit cu: zagarantovano pravo covjeka je da ispovijeda vjeru koju zeli i to mu pravo niko ne smije ugroziti. Krsti se, klanjaj, moli se Brahmi, to ti pravo niko ne smije uskratiti. Pravo da u ime vjere povredjujes i ugrozavas drugog - to nemas. Dakle, u zemlji u kojoj imas x ter.napada, neko u burkiniju moze kriti noz/oruzje, dakle - da bi se turisti osjecali sigurno, donesena je ovakva zabrana. Logican potez.
U mom gradu su u toku rata uhapsili poznatog teroristu koji se setao normalno gradom - u nikabu.

Ja nisam nigdje navela kako se ja suncam i kako bih se ja osjecala sigurno. Ali iznijet cu sad svoj stav: meni ne smetaju ni burkinisti ni nudisti. Ko sta voli, nek izvoli. Ali vidi, kao sto S.A. ima pravo da mi zabrani da se kupam bez burkinija, tako i Francuska ima pravo da mi brani da se kupam u burkiniju. Drzava ima monopol za fizicku prinudu, ne znam sta je vise u tom konceptu nejasno. :roll:
Drzava ima pravo i ograniciti ljudska prava. Ako za to postoje valjani razlozi. A u Francuskoj itekako postoje, od pitanja sigurnosti pa do sve slabijeg turizma jer zemlju polako pretvaraju od mediteranske u zemlju B. Istoka.
hAZNADAR

#837 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

seln wrote:
hAZNADAR wrote:
daddy-kool wrote:
U čemu se sastoji provokacija burkinija - samoidentifikacija muslimanke iz NA - ME?
Obicna pokrivena zena nije provokacija i to je uobicajena slika i uobicajeno islamsko pravilo.
Burkini jeste provokacija, totalno debilna pojava, i osobe koje to oblace na javnoj plazi su nenormalne.
To sto je nesto debilno nije osnov za zabranu. Debilni su i piercings i gothic i emo i Lady kaKa i jos hejbet stvari.
Osnovno pitanje je: ugrozava li sigurnost i smeta li OBJEKTIVNO nekome?
Drustvo samo odlucuje sta je debilno a sta ne.
Burkini je provokacija i egzibicionizam. Moze samo pokazati da je osoba koja to nosi radikalna.
Zato i spominjem 99% nas ostalih koji burkini nebi ni u snu obukli a i ako bi - nebi ni u snu se trpali na javnu plazu pored toliko golotinje okolo.

Nece ovdje proci prica o tehnickim pravilima. Kodeks oblacenja na plazi ne postoji. Jednodjelni kostim ili bikini, sorc ili gace, sombrero,... sve je stvar izbora u drustvo koje to ne dozivljava kao provokaciju i nesto nenormalno. Ne postoji kodeks koji bi odredio duzinu sorca, dubinu gaca, u centimetrima i sl.

Ali tehnicki gledano po pravnom cjepidlacenju koje spominjes mozes doci na plazu u prozirnom sorcu od najlona. Odjeven si zar ne?

Cinjenica je da zivimo u vremenu terorizma i pojave radikalnog islama u samoj Evropi. Drustvo je radikalni islam naznacila kao nesto negativno a ljudi se ne osjecaju lagodno tamo gdje se radikali pojavljuju, njihovo prisustvo unosi nemir i to je nesto sasvim prirodno. Ljudi nisu masine. U svjetlu svega toga jeste bilo incidenata i sikaniranja pokrivenih cura, ali i dalje velika vecina zivi sasvim normalno i ima slobodu i perspektivu puno bolju nego u zemljama odakle dolaze ili vode porijeklo.

Burkini je defakto proizvod radikalizma i fanatizma, i burkini cure su defakto indoktrinirane radikalnim islamom. Takve ne samo da bih otjerao sa javne plaze vec bi i obavjestajne sluzbe, policija trebale takve drzati na oku.

U Tuzli na tkzv Panonskom jezeru je bilo ispocetka zena koje su se kupale u dimijama. I ljudi se bunili i to je zabranjeno. A Tuzla nije u RS ili Francuskoj pa da dizemo dreku o islamofobiji. U Francuskoj burkini asocira na radikalizam i zato ljudi ne zele takve u blizini. U Tuzli su dimije u jezeru asocirale na primitivizam i ljudi ne zele takve u svojoj blizini. Kao sto rekoh - drustvo samo postavlja norme, cjepidlacio neko sa zakonom ili ne.
seln

#838 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

insomnia78 wrote:
seln wrote:
insomnia78 wrote:
Pa i jeste za sve. Za sve koji su neprikladno obuceni na javnoj plazi
...kaze covjek koji brani pravo Erdogana da po svom ceifu hapsi i otpusta sa posla.
Ja, nikad
Ja sam samo branio pravo policije da se prema vojnicima koji su uhapseni prilikom drzavnog udara ponasa onako kako oni zasluzuju
Ma pravi si... liberte ti viri iz ociju.
Idi sad napolje i prebij nekog beur... sta se smrdljivi doseljenici sire po Francuskoj
seln

#839 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Satori wrote:
A noz ili oruzje se ne moze kriti u, recimo, sakou? Hocemo li zabraniti i njih?
I opet, uporno opravdavas diskriminaciju u "demokratiji" postojanjem diktature. I u nacistickoj Njemackoj je drzava imala monopol na fizicu prinudu, sta tu ima nejasno?
seln

#840 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

tututuuuu wrote:
Satori wrote:

Drzava ima pravo i ograniciti ljudska prava. Ako za to postoje valjani razlozi. A u Francuskoj itekako postoje, od pitanja sigurnosti pa do sve slabijeg turizma jer zemlju polako pretvaraju od mediteranske u zemlju B. Istoka.
Valjani razlozi se lako nadju, pogledaj pod "Treci Reich".
Connaisseur Karlin

#841 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote: U Tuzli na tkzv Panonskom jezeru je bilo ispocetka zena koje su se kupale u dimijama. I ljudi se bunili i to je zabranjeno. A Tuzla nije u RS ili Francuskoj pa da dizemo dreku o islamofobiji. U Francuskoj burkini asocira na radikalizam i zato ljudi ne zele takve u blizini. U Tuzli su dimije u jezeru asocirale na primitivizam i ljudi ne zele takve u svojoj blizini. Kao sto rekoh - drustvo samo postavlja norme, cjepidlacio neko sa zakonom ili ne.
u dimijama u vodu :shock: :-)
seln

#842 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

hAZNADAR wrote:
seln wrote:
hAZNADAR wrote: Obicna pokrivena zena nije provokacija i to je uobicajena slika i uobicajeno islamsko pravilo.
Burkini jeste provokacija, totalno debilna pojava, i osobe koje to oblace na javnoj plazi su nenormalne.
To sto je nesto debilno nije osnov za zabranu. Debilni su i piercings i gothic i emo i Lady kaKa i jos hejbet stvari.
Osnovno pitanje je: ugrozava li sigurnost i smeta li OBJEKTIVNO nekome?
Drustvo samo odlucuje sta je debilno a sta ne.
Burkini je provokacija i egzibicionizam. Moze samo pokazati da je osoba koja to nosi radikalna.
Zato i spominjem 99% nas ostalih koji burkini nebi ni u snu obukli a i ako bi - nebi ni u snu se trpali na javnu plazu pored toliko golotinje okolo.

Nece ovdje proci prica o tehnickim pravilima. Kodeks oblacenja na plazi ne postoji. Jednodjelni kostim ili bikini, sorc ili gace, sombrero,... sve je stvar izbora u drustvo koje to ne dozivljava kao provokaciju i nesto nenormalno. Ne postoji kodeks koji bi odredio duzinu sorca, dubinu gaca, u centimetrima i sl.

Ali tehnicki gledano po pravnom cjepidlacenju koje spominjes mozes doci na plazu u prozirnom sorcu od najlona. Odjeven si zar ne?

Cinjenica je da zivimo u vremenu terorizma i pojave radikalnog islama u samoj Evropi. Drustvo je radikalni islam naznacila kao nesto negativno a ljudi se ne osjecaju lagodno tamo gdje se radikali pojavljuju, njihovo prisustvo unosi nemir i to je nesto sasvim prirodno. Ljudi nisu masine. U svjetlu svega toga jeste bilo incidenata i sikaniranja pokrivenih cura, ali i dalje velika vecina zivi sasvim normalno i ima slobodu i perspektivu puno bolju nego u zemljama odakle dolaze ili vode porijeklo.

Burkini je defakto proizvod radikalizma i fanatizma, i burkini cure su defakto indoktrinirane radikalnim islamom. Takve ne samo da bih otjerao sa javne plaze vec bi i obavjestajne sluzbe, policija trebale takve drzati na oku.

U Tuzli na tkzv Panonskom jezeru je bilo ispocetka zena koje su se kupale u dimijama. I ljudi se bunili i to je zabranjeno. A Tuzla nije u RS ili Francuskoj pa da dizemo dreku o islamofobiji. U Francuskoj burkini asocira na radikalizam i zato ljudi ne zele takve u blizini. U Tuzli su dimije u jezeru asocirale na primitivizam i ljudi ne zele takve u svojoj blizini. Kao sto rekoh - drustvo samo postavlja norme, cjepidlacio neko sa zakonom ili ne.
Ovoliko gluposti ni voz ne moze povuci... dakle, samo zato sto vecina smatra nesto debilnim, ima pravo diskriminirati manjinu?
Odnosili se to i na homoseksualce?
I ovo da je burkini proizvod radikalizma, to je Mount Everest gluposti. Smijem se zakleti da su ISIL-ovci protv burkinija i da bi ubili svaku zenu koja ga obuce, dakle, tu ste na istom fonu, samo iz razlicitih pobuda.

Kupanje u dimijama bih i ja zabranio - jer nije higijenski.
seln

#843 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
hAZNADAR wrote: U Tuzli na tkzv Panonskom jezeru je bilo ispocetka zena koje su se kupale u dimijama. I ljudi se bunili i to je zabranjeno. A Tuzla nije u RS ili Francuskoj pa da dizemo dreku o islamofobiji. U Francuskoj burkini asocira na radikalizam i zato ljudi ne zele takve u blizini. U Tuzli su dimije u jezeru asocirale na primitivizam i ljudi ne zele takve u svojoj blizini. Kao sto rekoh - drustvo samo postavlja norme, cjepidlacio neko sa zakonom ili ne.
u dimijama u vodu :shock: :-)
hAZNADAR, dobio si jos jednu prijateljicu, dao si joj dokaz zaostalosti "balija".
tututuuuu

#844 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

seln wrote: Valjani razlozi se lako nadju, pogledaj pod "Treci Reich".
A cuj, najlakse je bacati supljake o vjerskim pravima i inim pravima i prozivate sve i svakog za fasizam. Ovo se sve i dogadja jer svi ti sto probleme po Francusoj rade znaju da su zasticeni pod tom izlikom vjerskih prava, pa se na to uvijek vade, iako ih u biti zaboli briga za bilo kakva prava drugih, zapravo voljeli bi da ih uopce nemaju. Sta ti mislis, hipotetski, da ovakvi u Fra. postanu vecina? Za koliko bi zabranili kupanje u kupacim? Mislis da ne bi? I to bi bio tek djelic tog sto bi oni zabranili.
upravo je u tome stvar, da se pod vjerkim pravima u ovom slucaju krije najobicniji radikalizam. Francuska je ozbiljna zemlja, niti je kad bila fasisticka, naprotiv, i malo mi je smijesno da je neko iz BiH proziva za fasizam osobito u trenutcima kad je u samo par mjeseci bilo vise teroristickih napada i stotine mrtvih ni krivih ni duznih ljudi, a sve pod plastom vjere.

Da se krese prava, da, ali nekad je to jednostavno nuznost za bolje dobro i sigurnost sireg drustva.
seln

#845 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

tututuuuu wrote:
A cuj, najlakse je bacati supljake o vjerskim pravima i inim pravima i prozivate sve i svakog za fasizam. Ovo se sve i dogadja jer svi ti sto probleme po Francusoj rade znaju da su zasticeni pod tom izlikom vjerskih prava, pa se na to uvijek vade, iako ih u biti zaboli briga za bilo kakva prava drugih, zapravo voljeli bi da ih uopce nemaju. Sta ti mislis, hipotetski, da ovakvi u Fra. postanu vecina? Za koliko bi zabranili kupanje u kupacim? Mislis da ne bi? I to bi bio tek djelic tog sto bi oni zabranili.
upravo je u tome stvar, da se pod vjerkim pravima u ovom slucaju krije najobicniji radikalizam. Francuska je ozbiljna zemlja, niti je kad bila fasisticka, naprotiv, i malo mi je smijesno da je neko iz BiH proziva za fasizam osobito u trenutcima kad je u samo par mjeseci bilo vise teroristickih napada i stotine mrtvih ni krivih ni duznih ljudi, a sve pod plastom vjere.

Da se krese prava, da, ali nekad je to jednostavno nuznost za bolje dobro i sigurnost sireg drustva.
Ne znam jesi li ti ( a i ostali "branioci sekularizma") primjetio da se ljudi u demokratskim zemljama vec deceniju i po bez otpora odricu mnogih gradjanskih prava, stecenih u vjekovnoj mukotrpnoj borbi. I sve to zbog neke imaginarne "opasnosti" koja se nadvila nad njih.
Drazava im smije zabraniti sve i svasta, samo ako ce im u zamjenu dati lazni osjecaj sigurnost.
Jos jedna vazna tekovina humanizma se polako gubi - solidarnost.
Otpustaju druge; pa sta, sigurno su lijeni. Progone druge; pa sta, sigurno su teroristi.
Ko tolerise radikalne propvjednike? Zasto ih ne napucaju nogom u dupe, da u sirokom luku odlete u pustinju?
I kako njihov radikalizam opravdava zabranu burkinija i kakva je to nuznost?
Zar ne bi bilo lakse protjerati radikalne propovjednike?
Neee, pocecemo graditi kucu od krova, ljepse izgleda.
LolaLola

#846 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by LolaLola »

Koji licemjer.
Ne smiju raditi i mjesati se sa muskarcima, a smiju na plazu i gledanje muskih i zenskih nagih tijela.

Na kraju krajeva, zna se u cemu se ide na plazu.
seln

#847 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

LolaLola wrote:
Na kraju krajeva, zna se u cemu se ide na plazu.
ZnO se....

Image
tututuuuu

#848 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

seln wrote:
tututuuuu wrote:

Ne znam jesi li ti ( a i ostali "branioci sekularizma") primjetio da se ljudi u demokratskim zemljama vec deceniju i po bez otpora odricu mnogih gradjanskih prava, stecenih u vjekovnoj mukotrpnoj borbi. I sve to zbog neke imaginarne "opasnosti" koja se nadvila nad njih.
Drazava im smije zabraniti sve i svasta, samo ako ce im u zamjenu dati lazni osjecaj sigurnost.
Jos jedna vazna tekovina humanizma se polako gubi - solidarnost.
Otpustaju druge; pa sta, sigurno su lijeni. Progone druge; pa sta, sigurno su teroristi.
Ko tolerise radikalne propvjednike? Zasto ih ne napucaju nogom u dupe, da u sirokom luku odlete u pustinju?
I kako njihov radikalizam opravdava zabranu burkinija i kakva je to nuznost?
Zar ne bi bilo lakse protjerati radikalne propovjednike?
Neee, pocecemo graditi kucu od krova, ljepse izgleda.
pa nisu samo burkiniji. zabranili su marame u skolama, burke opcenito... Ja kako stvar vidim na taj nacin bi se razbio taj mentalni geto u kojem ti ljudi zive. oni zive u Francuskoj ali jos su uvijek negdje na B. istoku mentalno.

ne znam za te propovjednike. vjerovatno i oni imaju neko foru krsenja ljudskih prava. mozda imaju drzavljanstvo.

eto, ne znam ni sam sta bih mislio... ali od nekud se mora krenuti. i ova zena sto je na plazi skinula taj burkini, govori ipak da njoj i nije toliko do burkinija, kad je izabrala radje da ostane na plazi nego da ode kuci u burkiniju. mozda ju je neko prisili da ga uopce nosi.
ABH017

#849 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

detroit-mercy wrote:
ABH017 wrote:
detroit-mercy wrote: Pitaj one sto ih za sitinicu kamenuju ili im saspu kiselinu u lice ili ih buraza pritusti jer se ne oblace po dinu i imanu je li imaju kakav problem. Mislim ako ti mogu ili smiju reci :mrgreen: .
:D
Mislim... Znaš li pročitati šta je napisano?
Je li ih kamenuje vjera ili neko ko je uzeo vlast u svoje ruke?
Kad spomeneš probleme u drugačije uređenom sistemu, onda je kriv onaj što je na vlasti. A ovamo je sistem. Ma hajde.. :-)
Ti sto su uzeli vlast u svoje ruke tvrde da pravila i zakone crpe iz ............. (popuniti prazninu) :mrgreen: .
Također i ovi iz sekularnih društava, tvrde da pravila i zakone crpe iz ........... (imaš iskustva u popunjavanju praznina). :D
daddy-kool

#850 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by daddy-kool »

seln wrote:
Ne, ovo je cista supremacija, gest krkana koji hoce da pokaze ko je gazda u kuci, nista drugo.
Otprilike.

Sitno i jadno.
Post Reply