Upravo tako druze, kao sto je nemoguce da nas gruntovno poklope,tako je nemoguce i da nas vehabiziraju,bezveze se dize panika umjesto da se kulturno uzimaju novci lopatom,ljudi dolaze sto im se ovdje svidja,ocigledno da im godi i nas liberalni islam cim toliko dolaze, vole dakako gledati utegnute zene, a mnogima nije mrsko i popiti i zameziti, ovdje su nasli neku mjeru koja im godi,dosta liberalnije nego kod njih, a opet kod muslimana gostuju pa se osjecaju sigurnije i postovanije nego na zapadu recimo gdje ima dosta islamofobije,kad tome dodas jos prirodne ljepote,vodu,zelenillo i cist zrak,sve sto oni nemaju, i onda jos i jeftinocu,eto razloga zasto dolaze, ne vjerujem da im je na kraj pameti vehabizirati lokalno stanovnistvo, dolaze samo da uzivaju i to je to, a kakvi smo vjerski fanatici ne bi nas mogao utjerati u suru niko ni sa ovim nasim nacinom vjerovanja,koji striktno ne postuje ni 5 posto bosnjaka,a kamoli neke jos zesce pravceinsomnia78 wrote:![]()
![]()
Ti shvatas da za sirenje selefizma uopste nisu potrebni arapski turisti, cak uopste nije potrebno ni fizicko prisustvo arapa?
Ja sam siguran da 90% ovih idiota koji su iz BiH razgulili u Siriju prije svog dolaska tamo nije u zivotu vidilo arapa
Imamo mi svakako i jedan mali procenat povodljivih ljudi koji su vec vehabizirani, uvijek se toga nadje,al to nema veze sa ovom navalom arapa koji dolaze sa sasvim drugim nijetom i ne zele ni sami sebe vehabizirati a kamoli nas. Ovo sto je vehabizirano nasih ljudi odradjeno je na skroz druge nacine i dosta prije ove navale,to je skroz drugi par opanaka i problem kojem treba posvetiti zasebnu paznju