Premala mi je nekako razlika izmedju 6 i 6T da cekam 2-3 mjeseca da 6T dodje kod nas u prodaju.
Oneplus All about!!
Moderator: Benq
-
exampLe.
#826 Re: Oneplus All about!!
Nemam dijasporu nazalost, tako da moram kupovati preko OLX-a. 
Premala mi je nekako razlika izmedju 6 i 6T da cekam 2-3 mjeseca da 6T dodje kod nas u prodaju.
- diablobih
#827 Re: Oneplus All about!!
Ma neces se razocarati koji god uzeo, mozes uzeti i OP 3T hahah
Sretno uglavnom.
Sretno uglavnom.
-
exampLe.
#828 Re: Oneplus All about!!
Malo me prpa jer niti jedan OnePlus nema garanciju, a ovaj moj S9 je pod BH Telecom garancijom al' yebat ga, jednom se zivi.diablobih wrote:Ma neces se razocarati koji god uzeo, mozes uzeti i OP 3T hahah
Sretno uglavnom.
- diablobih
#829 Re: Oneplus All about!!
Ma nema te sta biti, iako bi bilo bolje da uzmes direktno od njih, onda bi bio osiguranexampLe. wrote:Malo me prpa jer niti jedan OnePlus nema garanciju, a ovaj moj S9 je pod BH Telecom garancijom al' yebat ga, jednom se zivi.diablobih wrote:Ma neces se razocarati koji god uzeo, mozes uzeti i OP 3T hahah
Sretno uglavnom.
-
zecov
#830 Re: Oneplus All about!!
Koja je logika pored s9 uzmati oneplus. kad već imaš ovaj.exampLe. wrote:Malo me prpa jer niti jedan OnePlus nema garanciju, a ovaj moj S9 je pod BH Telecom garancijom al' yebat ga, jednom se zivi.diablobih wrote:Ma neces se razocarati koji god uzeo, mozes uzeti i OP 3T hahah
Sretno uglavnom.
- skafiskafsnjak
#831 Re: Oneplus All about!!
Pa vuce ga da cisto promjeni, nesto novo da probahehezecov wrote:Koja je logika pored s9 uzmati oneplus. kad već imaš ovaj.exampLe. wrote:Malo me prpa jer niti jedan OnePlus nema garanciju, a ovaj moj S9 je pod BH Telecom garancijom al' yebat ga, jednom se zivi.diablobih wrote:Ma neces se razocarati koji god uzeo, mozes uzeti i OP 3T hahah
Sretno uglavnom.
-
exampLe.
#832 Re: Oneplus All about!!
Nisam nikad imao OnePlus uredjaj, a nisanim ih odavno.zecov wrote:Koja je logika pored s9 uzmati oneplus. kad već imaš ovaj.exampLe. wrote:Malo me prpa jer niti jedan OnePlus nema garanciju, a ovaj moj S9 je pod BH Telecom garancijom al' yebat ga, jednom se zivi.diablobih wrote:Ma neces se razocarati koji god uzeo, mozes uzeti i OP 3T hahah
Sretno uglavnom.
Takodjer OnePlus 6 ima veci display, bolji battery life, fluidniji stock Android sa cestim updateima, dash charger...
S9 od stvari koje su meni bitne ima samo bolji display i to je to.
Kamera me ne zanima jer "opalim" selfie jednom u pola godine, wireless punjenje ne koristim, IP rating me isto ne interesuje jer ne nosim mobitel na bazen niti pod tus.
Za Samsung sa vecim displayom mi traze puno doplate (za S9+ oko 250KM, za Note 9 oko 450-500KM), a ovako cu proci dosta jeftinije i dobiti mnogo veci telefon sto mi je bitno jer isti uglavnom koristim za surfanje, chatanje i najvise YouTube i filmove.
- mufa1
#833 Re: Oneplus All about!!
Smijem li pisat direktnu uporedbu s9+ i oneplus 6t

- diablobih
#834 Re: Oneplus All about!!
Ma dzabe kada je software, brzina i baterija (ukljucujuci brzinu punjenja) neuporedivo na strani oneplusamufa1 wrote:Smijem li pisat direktnu uporedbu s9+ i oneplus 6t![]()
- skafiskafsnjak
#835 Re: Oneplus All about!!
O kakvoj vi brzini pricate? Vama je stvarno brzina telefona razlog kupovine tj razlika u brzini izmedju s9+ , note 9 i oneplus 6t?
Procitate statistike i vau...najbrzi tel....
Jbt jel bitno hoce li otvoriti 0,003 sekunde brze ili sporije ?
Ajde..brzina punjenja i kapacitet te trajanje baterije su bitni...ali brzina... ma hajte molim vas
Jbt jel bitno hoce li otvoriti 0,003 sekunde brze ili sporije ?
Ajde..brzina punjenja i kapacitet te trajanje baterije su bitni...ali brzina... ma hajte molim vas
- diablobih
#836 Re: Oneplus All about!!
Pa eto, fino je kada je fluidan mobitel maksimalno.skafiskafsnjak wrote:O kakvoj vi brzini pricate? Vama je stvarno brzina telefona razlog kupovine tj razlika u brzini izmedju s9+ , note 9 i oneplus 6t?
Jbt jel bitno hoce li otvoriti 0,003 sekunde brze ili sporije ?![]()
- mufa1
#837 Re: Oneplus All about!!
Izvini drug, ali ako nisi koristio oba, onda stvarno nemas pojma o čemu pričaš... Nakon godina koristenja oneplus telefona, uzeh prije 2 mjeseca s9+ kao top telefon (note nije bio izasao), i evo nakon dva mjeseca patnje, moradoh ga prodati i ponovo uzet one plus. Znas sta je s9+ naspram 6t? Bukvalno smeće, karina, kerov kurqc...
Po pitanju brzine, pouzdanosti (da da, malo malo pa zaledi aplikacija, pa se srusi na s9, na 3t to nisam dozivio apsolutno nijednom u 2 godine). Brzo punjenje smiješno na s9 naspram dash charge. Prepoznavanje lica cista patnja na s9, a onaj iris skener sam nakon 2 dana morao isključiti, s njim haman nemoguće bilo otkljucat telefon.. Ima tu jos bruku stvari, ali ovo su neke koje su najupečatljivije...
Po pitanju brzine, pouzdanosti (da da, malo malo pa zaledi aplikacija, pa se srusi na s9, na 3t to nisam dozivio apsolutno nijednom u 2 godine). Brzo punjenje smiješno na s9 naspram dash charge. Prepoznavanje lica cista patnja na s9, a onaj iris skener sam nakon 2 dana morao isključiti, s njim haman nemoguće bilo otkljucat telefon.. Ima tu jos bruku stvari, ali ovo su neke koje su najupečatljivije...
- skafiskafsnjak
#838 Re: Oneplus All about!!
Ti kao da si koristio kopiju s9+ ...mufa1 wrote:Izvini drug, ali ako nisi koristio oba, onda stvarno nemas pojma o čemu pričaš... Nakon godina koristenja oneplus telefona, uzeh prije 2 mjeseca s9+ kao top telefon (note nije bio izasao), i evo nakon dva mjeseca patnje, moradoh ga prodati i ponovo uzet one plus. Znas sta je s9+ naspram 6t? Bukvalno smeće, karina, kerov kurqc...
Meni NIJEDNOM NIJEDNA aplikacija nije zaledila.
Ne pretjeruj zivota ti..2 mjeseca patnje.
Jedino je istina brzina punjenja koja je ocajna...ali posto ga punim preko noci vecinom, svejedno mi. Od svega sto si naveo to je jeedino realno, ali subjektivno meni ne smeta
Edit: sto se brzine tice... to je preseravanje, milisekunde u pitanju. Hoce li fb otvoriti za 0,003 ili 0,004.... vrlo bitno
- diablobih
#839 Re: Oneplus All about!!
@skafiskafnjak, mozda si navikao na tu brzinu, pa ti nije jasno sta je OP 
- skafiskafsnjak
#840 Re: Oneplus All about!!
Nisam rekao da je s9+ brzi... nego cisto da je to preseravanje nebitno za koristenje mobitela.diablobih wrote:@skafiskafnjak, mozda si navikao na tu brzinu, pa ti nije jasno sta je OP
Uostalom, brzina i fluidnost nisu isto
- mufa1
#841 Re: Oneplus All about!!
Vjeruj druze, patnja i to kakva, majke mi.. Bolji sam imao user experience ova 2-3 dana dok sam cekao 6t i koristio 3t u međuvremenu..
- skafiskafsnjak
#842 Re: Oneplus All about!!
Ja ti kazem.... pokvaren ili kopija .mufa1 wrote:Vjeruj druze, patnja i to kakva, majke mi.. Bolji sam imao user experience ova 2-3 dana dok sam cekao 6t i koristio 3t u međuvremenu..
- diablobih
#843 Re: Oneplus All about!!
Ma nije, brat mi bas uzeo S9+ i nije to to.skafiskafsnjak wrote:Ja ti kazem.... pokvaren ili kopija .mufa1 wrote:Vjeruj druze, patnja i to kakva, majke mi.. Bolji sam imao user experience ova 2-3 dana dok sam cekao 6t i koristio 3t u međuvremenu..
- skafiskafsnjak
#844 Re: Oneplus All about!!
Ja vjerujem da oneplus 6t brze radi ...zato sto su bolje odradili OS . Ne sporim ja to ... Ali reci da je s9+ smece i da stopa , da aplikacije lede.... u najmanju ruku ,to je smijesno .
- diablobih
#845 Re: Oneplus All about!!
Ja to nisam rekao, sasvim dobar telefon je S9+ samo meni nedovoljno kada ima boljih iako ove cijene u americi ga stavljaju na onu cijenu kolika mu treba biti otpocetka, a to je 500 dolara.skafiskafsnjak wrote:Ja vjerujem da oneplus 6t brze radi ...zato sto su bolje odradili OS . Ne sporim ja to ... Ali reci da je s9+ smece i da stopa , da aplikacije lede.... u najmanju ruku ,to je smijesno .
-
exampLe.
#846 Re: Oneplus All about!!
Brzina i fluidnost nije isto.
Siguran sam da je S9+ brz skoro kao i OnePlus 6 ili 6T i da su tu razlike u milisekundama.
Fazon je sto je, po mnogim iskustvima koje sam procitao OnePlus prekucao Samsung sto se tice fluidnosti.
Na mom S9 ne crashaju aplikacije niti mi ista ledi, ali je cinjenica da ne mogu reci da mi je telefon fluidan jer nije i sve vrijeme imam osjecaj da bi trebao raditi fluidnije za pare koje sam dao za njega (Youtuberi za tu famoznu Iphone i stock Android fluidnost kazu "buttery smooth").
S9 je perverzija od telefona da se razumijemo, ali posto vidim da svi govore kako je OnePlus kao Iphone sto se tice brzine i fluidnosti odlucio sam da probam pa sta bude, ako mi se ne svidi lako ga je prodati i vratiti se na Samsung.
Uglavnom, sutra mijenjam S9 za OP6 pa cemo vidjeti na cemu smo.
Siguran sam da je S9+ brz skoro kao i OnePlus 6 ili 6T i da su tu razlike u milisekundama.
Fazon je sto je, po mnogim iskustvima koje sam procitao OnePlus prekucao Samsung sto se tice fluidnosti.
Na mom S9 ne crashaju aplikacije niti mi ista ledi, ali je cinjenica da ne mogu reci da mi je telefon fluidan jer nije i sve vrijeme imam osjecaj da bi trebao raditi fluidnije za pare koje sam dao za njega (Youtuberi za tu famoznu Iphone i stock Android fluidnost kazu "buttery smooth").
S9 je perverzija od telefona da se razumijemo, ali posto vidim da svi govore kako je OnePlus kao Iphone sto se tice brzine i fluidnosti odlucio sam da probam pa sta bude, ako mi se ne svidi lako ga je prodati i vratiti se na Samsung.
Uglavnom, sutra mijenjam S9 za OP6 pa cemo vidjeti na cemu smo.
Last edited by exampLe. on 30/11/2018 17:42, edited 1 time in total.
- diablobih
#847 Re: Oneplus All about!!
Samo se nemoj sjebati koliko brzo puni i koliko brzo radi otkljucavanje lica 
- skafiskafsnjak
#848 Re: Oneplus All about!!
Izmedju s9 i s9+ je razlika u 2gb rama tako da mislim da ima razlike.
-
exampLe.
#849 Re: Oneplus All about!!
Ja sam rezervisao OnePlus 6 sa 8GB RAM-a i 128GB interne, tako da ako nista tu sam u prednosti jer je S9 4/64GB. 
- skafiskafsnjak
#850 Re: Oneplus All about!!
Ma najveca prednost oneplus je taj OS njihov.exampLe. wrote:Ja sam rezervisao OnePlus 6 sa 8GB RAM-a i 128GB interne, tako da ako nista tu sam u prednosti jer je S9 4/64GB.