Zasto ste napustili BiH?
- Bluemore
#826 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ovi koji su osuli paljbu po aerodromu, ne znam sto li je dobio nagradu??
Krajem mjeseca aprila 2005. godine, u Madridu na svečanosti koju je organizirao THE TRADE LEADER'S CLUB, Međunarodnom aerodromu SARAJEVO d.o.o. dodjeljena je prestižna nagrada THE INTERNATIONAL TRANSPORT AWARD za dokazanu kvalitetu aerodromskih usluga.
Krajem mjeseca aprila 2005. godine, u Madridu na svečanosti koju je organizirao THE TRADE LEADER'S CLUB, Međunarodnom aerodromu SARAJEVO d.o.o. dodjeljena je prestižna nagrada THE INTERNATIONAL TRANSPORT AWARD za dokazanu kvalitetu aerodromskih usluga.
- uglavnomja
#827 Re: Zasto ste napustili BiH?
malo je bilo negative na racun samog aerodroma.Bluemore wrote:Ovi koji su osuli paljbu po aerodromu, ne znam sto li je dobio nagradu??
paljba je bila na prevoz od aerodroma do grada.
- stakasa
#828 Re: Zasto ste napustili BiH?
Jedan od rjetkih aerodroma u kojem se smije pusit
- animals
#829 Re: Zasto ste napustili BiH?
Sto se tice ovoga,ljudi su uvijek isli vani i snalazili se..cLo wrote:stakasa wrote:To je nesto drugo, ja konto samo misljenja razmjenjujemo ovdecLo wrote:Sve med i mlijeko, svila i kadifa, a kad operu na ruke sa hvalom, pa se tebi nasmiga kako "to oni u Njemackoj", pa ti kazes: "De i mene povuci, da i meni bude dobro.", cujes ovo:
![]()
Da si mi se jucer javio, ja bih ti pomog'o
znaci, uvijek se moglo i dan danas se moze, zavisi kako si sposoban..
i imas li volju..
- cLo
#830 Re: Zasto ste napustili BiH?
ma zjbvm ih malo da skrenem pricu s aerodroma, ali ne daju seanimals wrote: Sto se tice ovoga,ljudi su uvijek isli vani i snalazili se..
znaci, uvijek se moglo i dan danas se moze, zavisi kako si sposoban..
i imas li volju..
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#831 Re: Zasto ste napustili BiH?
"budale"cLo wrote:Sve med i mlijeko, svila i kadifa, a kad operu na ruke sa hvalom, pa se tebi nasmiga kako "to oni u Njemackoj", pa ti kazes: "De i mene povuci, da i meni bude dobro.", cujes ovo:
![]()
- Gojeni H
#832 Re: Zasto ste napustili BiH?
kox wrote:Mislim da si dobrim dijelom u pravu iako je boldirano poprilična fula. Ali je tako sa obje strane. Ako se pogledaju postovi ljudi koji zive u inostranstvu svi su proputovali pola svijeta, posjetili Himalaje, vrhunski u svom poslu, žive u boljim četvrtima svjetskih metropola i tako. K'o da je dijaspora Japana a ne BiH. Mislim, većina ljudi ima braću, sestre, familiju, prijatelje itd. vani a i ko nema redovno ih vidja prilikom posjeta domovini i to je takodje vrlo daleko od prosjeka.ulinsky wrote:Koliko ovaj forum odudara od našeg prosjeka dobro govori i posljednjih par strana.Živite punim plućima..
![]()
Sumnjam da je više od 10% stanovništva Bosne ikada letjelo avionom. Ma i manje, 5% na cijelu populaciju da su ikad ušli u avion.
Nemojte ovo pogrešno shvatiti, u smislu da ja nekome zavidim i sl, ja prvi volim čitati ovakve teme, samo gledajući ovu temu, ove nickove, i druge diskusije po forumu... dakle Klix forum je po obrazovanosti, mentalnoj širini ljudi koji ga posjećuju, emancipovanosti, povezanosti sa svijetom... daleko od našeg prosjeka u realnosti.
Kontam da se naš prosjek vidi u fejsbuk komentarima na Avazu i ekskluziva.ba, taj nivo.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#833 Re: Zasto ste napustili BiH?
Poslije rata nikad nisam letio sa JAT, a prije rata su bili primjer za svaku kompaniju, svaki 5-i let besplatan, dobra hrana (uopste hrana na kracim letovima, SA-Bec i sl.), direktni letovi iz SA gdje hoces (gdje je trebalo).jefferson wrote:Ma prije nego sto su postali Air Serbia. Mozda desetak godina. Ono poslije rata kada se krenulo putovati jos kabine bile OK i slicno. Medjutim, kasnije su samo ulagali u osnovno odrzavanje, ono sve odron postalo.topcam wrote:Koje godine, i na sta mislis, prije gasenja?jefferson wrote: Ali nista nece prevazici JAT par godine prije gasenja.
Aerodrom nije los, do kompanije je, i ko putuju od domacih ima familiju ili lokalnog taksistu. Da treba direktna "bus" linija, treba, ne teglje
turiste 5 kofera sa poklonima, dodju sa jednim i ocekuju ono sto se podrazumjeva kod njih kod kuce, jeftin transport, ili ako zele komfor,
opcija taxi, tako da se za svakoga nadje ono sto mu odgovara.
- animals
#834 Re: Zasto ste napustili BiH?
e, ebo vas aerodrom, da vas ebo..
ko mutavi plota..
idite na temu o ae
rodromima, pa slijecite koliko hocete 
ko mutavi plota..
idite na temu o ae
-
prog321
#835 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pa poredimo ciji je veci.
Aerodrom to jest.
DZe problem ?
Aerodrom to jest.
DZe problem ?
- cLo
#836 Re: Zasto ste napustili BiH?
Viktor Navorski likes this! 
-
jefferson
#837 Re: Zasto ste napustili BiH?
Naravno da je monopol. Sto se tice usluga javnog prevoza fino se otvori trziste pa ko je bolji a ne nekakve pijandure iz GRAS-ovog sindikata da odlucuju kako i sta. Otvoris aerodrom za javni prevoz, pa vidimo ko ce privuci musterije, GRAS, Centrotrans ili neki privatnik sa "satlom."Eborg wrote:Što da ne, to ne isključuje autobus. Ipak, moj post se odnosio na kukanje o Sarajevo Taxi bagri i njihovom monopolu kao da je isti nezaobilazan.jefferson wrote:A sto ne bi imao opciju da busom idem do centra?Eborg wrote:Naručiš Crveni Taxi na aerodromu i za 10-15 KM si u centru grada u čistom automobilu bez komentara: "Imal' šta na glavu momak?"
Međutim, razmisli malo i o praktičnosti autobusa u gradu poput Sarajeva sa katastrofalnim javnim prevozom kada dijaspora dolazi svake godine "obić' fameliju". Kome se to isplati čekati bus i handriti se sa koferima zarad uštede od 5 EUR osim ako ti krajnja destinacija nije tik uz glavnu džadu?
Treba bus, slažem se. Ali većina putnika ga opet ne bi koristila osim ako nisu hardcore na ograničenom budžetu, vožnja od 8 EUR do centra nije nešto za budžet većine posjetilaca.
Nemoj ti razmisljati o prakticnosti i jel to "komotno" za dijasporu. Ne putuje samo dijaspora sa "famelijom" na SJJ. Ima studente, turiste itd i oni su ti koji ce odluciti kakva je usluga.
A sto se tice taxista, dno dna!
-
jefferson
#838 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ako citas izmedju redova sta se pise o aerodromu naci ces sve te probleme o kojima se pise zasto su ljudi napustili BiH.animals wrote:e, ebo vas aerodrom, da vas ebo..![]()
ko mutavi plota..
idite na temu o aerodromima, pa slijecite koliko hocete
Evo ja hocu blizu aerodrom otvoriti parkin sa besplatnim "satlom" do aerodroma. Mogul to uraditi?
-
Fudo387
#839 Re: Zasto ste napustili BiH?
Mozemo se mi prenemagati do besvijesti, traziti razloge za odlazak u aerodromu, cesti, robnoj kuci, filharmonijama...al' 99% dijaspore nikadjefferson wrote:Ako citas izmedju redova sta se pise o aerodromu naci ces sve te probleme o kojima se pise zasto su ljudi napustili BiH.animals wrote:e, ebo vas aerodrom, da vas ebo..![]()
ko mutavi plota..
Evo ja hocu blizu aerodrom otvoriti parkin sa besplatnim "satlom" do aerodroma. Mogul to uraditi?
ne bi otislo iz BiH da je tu plata par hiljada eura i da ima posla. Onaj jedan posto, mada sam i tu malo pretjerao, su zanesenjaci, kosmopolite,
i cudna sorta koja uziva u bijelosvjetskim cudima i pederlucima.
Mene iskreo boli kita za taxi, duty free shop, nasmijanu salterusu, pokretnu traku...ionako jedva cekam da govno sleti, i da dusom dahnem.
- jeza u ledja
#840 Re: Zasto ste napustili BiH?
Fudo387 wrote:Onaj jedan posto, mada sam i tu malo pretjerao, su zanesenjaci, kosmopolite,
Mene iskreo boli kita za taxi, duty free shop, nasmijanu salterusu, pokretnu traku...ionako jedva cekam da govno sleti, i da dusom dahnem.
-
Fudo387
#841 Re: Zasto ste napustili BiH?
Sta se smijes?jeza u ledja wrote:Fudo387 wrote:Onaj jedan posto, mada sam i tu malo pretjerao, su zanesenjaci, kosmopolite,
Mene iskreo boli kita za taxi, duty free shop, nasmijanu salterusu, pokretnu traku...ionako jedva cekam da govno sleti, i da dusom dahnem.![]()
Picis 800 na sat u limenoj konzervi na 10000 metara, dje je to normalno?
Jedan saraf da popusti gdje ne smije popustiti, i good bye Fudo.
-
jefferson
#842 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pa moja poenta o otvaranju parkinga je upravo to. Ljudi u BiH koji i imaju znanje i ideje mogu samo uspjeti kroz clanstvo u stranci, ili kroz 24/7 rintanje, pri kojem moraju titrati svakom mogucem ublehasu koji je kroz stranku dosao na mjesto inspektora i slicno.Fudo387 wrote:Mozemo se mi prenemagati do besvijesti, traziti razloge za odlazak u aerodromu, cesti, robnoj kuci, filharmonijama...al' 99% dijaspore nikadjefferson wrote:Ako citas izmedju redova sta se pise o aerodromu naci ces sve te probleme o kojima se pise zasto su ljudi napustili BiH.animals wrote:e, ebo vas aerodrom, da vas ebo..![]()
ko mutavi plota..
ne bi otislo iz BiH da je tu plata par hiljada eura i da ima posla. Onaj jedan posto, mada sam i tu malo pretjerao, su zanesenjaci, kosmopolite,
Ljudi u BiH nemaju platu od par hiljada km jer je administracija mjerilo uspjeha, a administracija radi na tome da sacuva svoje mjesto koje misle da je njihova privilegija, i pri tom jos uzmu mito, ne zatos to misle iskoristiti situaciju, nego sto fakat misle da im ta pozicija garantuje privilegiju da uzmu mito.
Taxisti na SJJ su ociti primejr kako se ekonomija gusi. Kod nas su ljudi se odlucili rijesiti komunizma prije 26-27 godina,a pojma nemaju zbog cega. Danas imaju ko fol kapitalziam, ali bi da i dalje rade kao u dogovornoj ekonomiji.
- Sanjarko
#843 Re: Zasto ste napustili BiH?
Nisam.
Greshku zivota napravio shto se nisam ispalio.
Zaglibio ovdje i josh obolio josh vishe.
Barem sam prije 8,5 godina bio mladzi i kud i kamo zdraviji.
Josh Mi Ideja i Ideja za Inovacije propadoshe jer nemam uslova za rad ovdje
a ni nekog sa kim bi se povezao da realizujem Ideje u Nacrte, itd.
Josh me handre za Ideje, podcjenjuju, cak su me i ismijavali.
Rodzo u Njemackoj 3,5 sata dnevno vechinom radi, a od drugog rodze zena 3 sata.
Plate ekstra, stanovi i kuche preko 50 kvadrata.
A Ti se glupane pati u Garsonjeri i bez primanja ikakvih.
Greshku zivota napravio shto se nisam ispalio.
Zaglibio ovdje i josh obolio josh vishe.
Barem sam prije 8,5 godina bio mladzi i kud i kamo zdraviji.
Josh Mi Ideja i Ideja za Inovacije propadoshe jer nemam uslova za rad ovdje
a ni nekog sa kim bi se povezao da realizujem Ideje u Nacrte, itd.
Josh me handre za Ideje, podcjenjuju, cak su me i ismijavali.
Rodzo u Njemackoj 3,5 sata dnevno vechinom radi, a od drugog rodze zena 3 sata.
Plate ekstra, stanovi i kuche preko 50 kvadrata.
A Ti se glupane pati u Garsonjeri i bez primanja ikakvih.
-
Fudo387
#844 Re: Zasto ste napustili BiH?
Joj jarane jesi navalio sa tim parkingom i free shutle servisom. Pa nije to O'Hare gdje svake minute slete dva aviona i koji je okruzen sajefferson wrote:Pa moja poenta o otvaranju parkinga je upravo to. Ljudi u BiH koji i imaju znanje i ideje mogu samo uspjeti kroz clanstvo u stranci, ili kroz 24/7 rintanje, pri kojem moraju titrati svakom mogucem ublehasu koji je kroz stranku dosao na mjesto inspektora i slicno. Ljudi u BiH nemaju platu od par hiljada km jer je administracija mjerilo uspjeha, a administracija radi na tome da sacuva svoje mjesto koje misle da je njihova privilegija, i pri tom jos uzmu mito, ne zatos to misle iskoristiti situaciju, nego sto fakat misle da im ta pozicija garantuje privilegiju da uzmu mito.Taxisti na SJJ su ociti primejr kako se ekonomija gusi. Kod nas su ljudi se odlucili rijesiti komunizma prije 26-27 godina,a pojma nemaju zbog cega. Danas imaju ko fol kapitalziam, ali bi da i dalje rade kao u dogovornoj ekonomiji.
mali milion hotela, qraca palaca. Bolan, mali aerodromcic, imas dva tri avioncica dnevno tamovamo i cao.
Ako te bas nuzda natjera da moras uzeti taxi, a ne znam zasto bi to radio jer ce te svakako docekati jaran, brat, tetka...nebitno, uzmes taj
jebeni taxi, platis mu sta ja znam, 20 30 maraka i tandarace te citav dan po Sarajevu.
- uglavnomja
#845 Re: Zasto ste napustili BiH?
dofu u gofnetuFudo387 wrote:ada sam i tu malo pretjerao, su zanesenjaci, kosmopolite,

- Connaisseur Karlin
#846 Re: Zasto ste napustili BiH?
ovo prvi put cujemstakasa wrote:Jedan od rjetkih aerodroma u kojem se smije pusit
- jeza u ledja
#847 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ja ne znam gdje se to jos u svijetu uopste smije pusit na zatvorenim javnim mjestima? Mozda u Paragvaju?Connaisseur Karlin wrote:ovo prvi put cujemstakasa wrote:Jedan od rjetkih aerodroma u kojem se smije pusit
Mnogi aerodromi imaju prostorije za pusenje (
- Connaisseur Karlin
#848 Re: Zasto ste napustili BiH?
yupjeza u ledja wrote:Ja ne znam gdje se to jos u svijetu uopste smije pusit na zatvorenim javnim mjestima? Mozda u Paragvaju?Connaisseur Karlin wrote:ovo prvi put cujemstakasa wrote:Jedan od rjetkih aerodroma u kojem se smije pusit![]()
Mnogi aerodromi imaju prostorije za pusenje (), ali to je to.
-
Niemand
#849 Re: Zasto ste napustili BiH?
Kad ameriKano pocne pricu o starom kontinentu i aVtima i parkinGima i aviJonima.

- insomnia78
#850 Re: Zasto ste napustili BiH?
Samo i mene sve manje vuce dolazak dole
Evo sesta vec godina kako sam vani. Prosle sam bio, ove necu al' mi nekako svejedno. Jedino mi zbog staraca
Evo sesta vec godina kako sam vani. Prosle sam bio, ove necu al' mi nekako svejedno. Jedino mi zbog staraca