Tables have turned. Ko je sada vehabija i dogmata, i ko koga proganja i vredja?Diwan wrote:Pa ti si bolan do juče mene proganjao po temama koje sam otvarao, napadajući me i vrijeđajući, pokušavajući ismijavat nemajući nekih argumenata u vezi onoga što pišem i što sam pisao, i sada taj isti lik, isti vehabija, optužuje me da kao vršim, možeš misliti ad hominem, samo što sam mu odgovorio da je ono što je iznio obično lupetanje.Towelie wrote:Kod mene je prelaz iz 1-2, na takvima je najveca kvota.![]()
No, to i dalje ne znaci da u Kur'anu ne pise ono sto pise i da ce tvoj ad hominem to opravdati nekako.
Koji lik – podsječaš me na četnike kada su masovno prelazili u partizane. Izgleda da si osjetio kako tvoja omero-muavijska vjera nema više prolaza pa da promjeniš dres dok je još vrijeme, ali si u suštini ista osoba. I to ne mjenjaš u bilo kakav dres, nego postaješ protivnik svega onoga što si do juče tako revnosno branio.
I sad taj isti jado, iznosi neka kao 'otkrovenja' u formi lupetanja i neznanja protiv kojih se do juče tako srčano i predano borio. Unbilivibl
AUTENTIČNOST vs DOGMA, (islam, Hriščanstvo, Judaizam itd.)
- Towelie
#826 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
- basicm
#827 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Naravno, bez uvrede, jer si ti najmanje kompetentan da to kazedadinjo33 wrote:Bez uvrede, mislim da si samo pokazao da je tvoje poznavanje arapskog za uzrast vrtica.basicm wrote:Hehe, ne zelim ja nista, s vremena na vrijeme udjem pa gledam ova vasa raskrinavanja vjere, nemam obicaj reagovati ali ovaj primjer je bio ono tipa za uzrast vrtica, pa rekoh da napisem koju. Samo vi dalje to otkrivajte, ide vam dobro [emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
dadinjo33
#828 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
http://corpus.quran.com/wordmorphology. ... =(39:10:2)basicm wrote:
Naravno, bez uvrede, jer si ti najmanje kompetentan da to kaze
Elizija, drug, ima je u Kur'anu koliko hoćešThe second word of verse (39:10) is divided into 3 morphological segments. A vocative particle, noun and possessive pronoun. The noun is masculine plural and is in the accusative case (منصوب). The noun's triliteral root is ʿayn bā dāl (ع ب د). The yā of the first person singular possessive pronoun has been omitted due to elision (الياء محذوفة), and is indicated by the kasrah.
Chapter (39) sūrat l-zumar (The Groups)
(39:10:2)
yāʿibādi
"O My slaves
VOC – prefixed vocative particle ya
N – accusative masculine plural noun
PRON – 1st person singular possessive pronoun
- Diwan
- Diwan
#830 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Pored toga što uče kanibalizam uzimaju na sebe ulogu Boga da kažnjavaju one koji napuste njihovo učenje:Diwan wrote:
Čovjek sam priznaje da Bog ostavlja tu stvar za Njega samoga i drugi svijet, ali zato imamo naravno 'hadise' da isprave Boga, kako se s njima treba postupati.
- Smrcak15
#831 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

https://s30.postimg.org/s1v4g17kf/pozar.jpg
http://www.avaz.ba/clanak/271392/zivini ... o-netaknut
napomena, ta porodicna biblioteka islamskih knjiga, je mene naucila mnogo islamu a vidi vatra ih zaobisla kao i Kur'an u kuci koja je do temelja sagorjela
-
r_faruk
#832 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
imas jos bruku zapaljivih materijau toj kuci koje nisu izgorile.... bolje bi bilo da im je bog kucu sacuvao umjesto knjiga... knjige ce kupiti opet, jeftinije su..... gdje tu logika.... bog spasio knjige
mislim, ok, ali bolje da im je kucu spasio....
- Diwan
#833 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Čista FB propaganda, manipulacija bošnjacima-muslimanima. Koliko je samo Kur'ana izgorilo u prošlom ratu ili inače za koje se ne zna i što mediji ne objavljuju, i mnogih drugih vrijednih knjiga.r_faruk wrote:imas jos bruku zapaljivih materijau toj kuci koje nisu izgorile.... bolje bi bilo da im je bog kucu sacuvao umjesto knjiga... knjige ce kupiti opet, jeftinije su..... gdje tu logika.... bog spasio knjigemislim, ok, ali bolje da im je kucu spasio....
Muslimani nalaze vjerovanje u ovim tzv. 'čudima'. Interesatno da je i 'spašena' porodična biblioteka koju se bošnjaci skupo platili iako je dzabno djeljena.
Patetika tipa Velića i njemu sličnih.
-
Horcrux
#834 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Spasava Knjigu, ali ne i djecu Sirije.
- Smrcak15
#835 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
a sta mislis da mozda ih testira sad, ili mozda kaznjava sa unistavanjem imovine, zavisi sta je u pitanju a ostavio islamski material da bude dokaz drugima, da bude znak.r_faruk wrote:imas jos bruku zapaljivih materijau toj kuci koje nisu izgorile.... bolje bi bilo da im je bog kucu sacuvao umjesto knjiga... knjige ce kupiti opet, jeftinije su..... gdje tu logika.... bog spasio knjigemislim, ok, ali bolje da im je kucu spasio....
- Smrcak15
#836 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Diwan wrote:Čista FB propaganda, manipulacija bošnjacima-muslimanima. Koliko je samo Kur'ana izgorilo u prošlom ratu ili inače za koje se ne zna i što mediji ne objavljuju, i mnogih drugih vrijednih knjiga.r_faruk wrote:imas jos bruku zapaljivih materijau toj kuci koje nisu izgorile.... bolje bi bilo da im je bog kucu sacuvao umjesto knjiga... knjige ce kupiti opet, jeftinije su..... gdje tu logika.... bog spasio knjigemislim, ok, ali bolje da im je kucu spasio....
Muslimani nalaze vjerovanje u ovim tzv. 'čudima'. Interesatno da je i 'spašena' porodična biblioteka koju se bošnjaci skupo platili iako je dzabno djeljena.
Patetika tipa Velića i njemu sličnih.
kakava ba facebook, to je iz avaza danasČista FB propaganda, manipulacija bošnjacima-muslimanima. Koliko je samo Kur'ana izgorilo u prošlom ratu ili inače za koje se ne zna i što mediji ne objavljuju, i mnogih drugih vrijednih knjiga.
ne nalazimo, mi vjerumo i bez ovoga, ali ovo je samo znak onome koji vidi,Muslimani nalaze vjerovanje u ovim tzv. 'čudima'.
- Smrcak15
#837 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
spasvanje knjiga je znak, da bude pouka drugima a sto se tice spasavanje djeca, neznamo mi to koliko je djece postedio a koliko pustio da budu ubijeni od dzelata, jer to dijete ode u Raj, dzennet a dzelat ode u dzehennem.Horcrux wrote:Spasava Knjigu, ali ne i djecu Sirije.
Pravilo nije kod Boga da da svaki Kur'an spasi i da svako dijete da spasi.
- zforumas
#838 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
ma dobri smo mi, odlicni 
- Diwan
#839 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Kakav bolan znak - znak kao što nalaze da u paradajzu piše Allah kad se presijeće napola i tome slične vjerske poruke, ili onaj neki u Sandzaku što je vidio da na palačinku piše Allah - kao da Bog nema drugog posla da nam šalje ovakve 'poruke'. A FB sam spomenuo jer je to tip informacija koje su svojstvene FB, a avaz je daleko od novina da ih se uzima za ozbiljno. Više neki komičnikSmrcak15 wrote:Diwan wrote:Čista FB propaganda, manipulacija bošnjacima-muslimanima. Koliko je samo Kur'ana izgorilo u prošlom ratu ili inače za koje se ne zna i što mediji ne objavljuju, i mnogih drugih vrijednih knjiga.r_faruk wrote:imas jos bruku zapaljivih materijau toj kuci koje nisu izgorile.... bolje bi bilo da im je bog kucu sacuvao umjesto knjiga... knjige ce kupiti opet, jeftinije su..... gdje tu logika.... bog spasio knjigemislim, ok, ali bolje da im je kucu spasio....
Patetika tipa Velića i njemu sličnih.kakava ba facebook, to je iz avaza danasČista FB propaganda, manipulacija bošnjacima-muslimanima. Koliko je samo Kur'ana izgorilo u prošlom ratu ili inače za koje se ne zna i što mediji ne objavljuju, i mnogih drugih vrijednih knjiga.
ne nalazimo, mi vjerumo i bez ovoga, ali ovo je samo znak onome koji vidi,Muslimani nalaze vjerovanje u ovim tzv. 'čudima'.
Pogledajte samo ovu komediju od vjere:
- mousstapha
#840 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
A jel izgorila biologija u ovoj kući? Čini se da nisu imali drugog materijala.
- Smrcak15
#841 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Diwan wrote:---Kakav bolan znak - znak kao što nalaze da u paradajzu piše Allah kad se presijeće napola i tome slične vjerske poruke, ili onaj neki u Sandzaku što je vidio da na palačinku piše Allah - kao da Bog nema drugog posla da nam šalje ovakve 'poruke'. A FB sam spomenuo jer je to tip informacija koje su svojstvene FB, a avaz je daleko od novina da ih se uzima za ozbiljno. Više neki komičnik
kakava ba facebook, to je iz avaza danasČista FB propaganda, manipulacija bošnjacima-muslimanima. Koliko je samo Kur'ana izgorilo u prošlom ratu ili inače za koje se ne zna i što mediji ne objavljuju, i mnogih drugih vrijednih knjiga.
Pogledajte samo ovu komediju od vjere:
i sta je cudno tebi tu,jeli to nemoguce da Allah daje znakove ljudima na ovaj ili onaj nacin?Kakav bolan znak - znak kao što nalaze da u paradajzu piše Allah kad se presijeće napola i tome slične vjerske poruke,
pa sam htio da vidim sta je na videu, i jasno mogu da vidim alif , dva lama i jedan h, bas onako kako se Allah pise na arapskomili onaj neki u Sandzaku što je vidio da na palačinku piše Allah
znakovi su ili ohrabrenja ili upozorenjakao da Bog nema drugog posla da nam šalje ovakve 'poruke'.
a sta ako ti amerikanac pokaze njegovu izgorjelu kucu gdje se sve topilo od silne temperature a papirni Kuran ostao neizgoren
drugi slucaj u Bosni
KUR`AN KOJI NIJE IZGORIO

1992 godine na Planama kod Doboja zapaljena je dzamija i srusena munara od Srpskih vojnika. Jedan Srpski vojnik sa podrucja Teslica koji zeli ostati anoniman je zatekao jedan nevjerovatan prizor. Primjetio je da se u silnoj vatri nalazi neka knjiga koja nije gorila i izgorila kao ostatak gradjevine.
Kada se vatra stišala on je tada uzeo knjigu tj Kur`an i sakrio ispod uniforme da ga drugi vojnici ne vide i sa nadom da ce ga to sacuvati da ostane ziv, svojoj majci ili baki je ispricao u tajnosti sta se desilo i rekao joj ako mu se desi da on pogine u ratu da ona nakon rata vrati Kur`an tamo gdje ga je nasao.
Ovaj vojnik je prezivio rat, a nakon kada je Džamija ponovo izgradjena vratio je Kur`an na njegovo mjesto i ispricao svoju pricu sta se desilo.
Ovaj Kur`an se sada nalazi u staklu na ulazu u unutrasnjem dijelu Džamije kao uspomena i opomena…
Molim Allaha da uputi ovoga vojnika i njegovu familiju na pravi put.
http://putem-islama.com/kuran-koji-nije-izgorio/
treci slucaj
Kuća izgorjela do temelja, samo Kur’an ostao netaknut
Nakon požara u zeničkom selu Radinovići… 26.02.2009. 11:14.. U zeničkom selu Radinovići, dvadesetak kilometara od grada, požar je prošle sedmice u potpunosti uništio kuću Šabana Karalića. Šestočlana porodica, ionako slabijeg materijalnog stanja, ostala je bez igdje ičega….
– U potpuno izgorjeloj kući vatre je bio pošteđen samo Kur’an, star više od pedeset godina. Kada se sve smirilo, prišli smo zgarištu i vidjeli da iz hrpe obrušenog i u međuvremenu napadalog snijega, viri Kur’an časni. Nijedan harf nije izgorio, vatra je dotakla samo korice – kaže nam Karalić.
Porodica se skrasila kod Šabanovog brata Ramiza, a prvi im je u pomoć priskočio, nakon što je vijest o požaru objavljena na lokalnim medijima, poslanik Parlamenta FBiH iz Zenice Jasmin Duvnjak.
http://www.n-um.com/kuca-izgorjela-do-t ... -netaknut/
Na dan protesta u zgradi vlade KS izgorio Kuran, ostala samo ova stranica

Sarajlija Enes Hašimbegović je za Saff potvrdio da je njegova majka fotografisala jedinu stranicu Kurana koja nije izgorjela. Naime, na dan nasilnih protesta, kada je zapaljena zgrada Vlade Kantona Sarajevo, u tom požaru izgorio je i Kuran. Kuran je bio u jednoj od kancelarija Ministarstva za boračka pitanja. Od cijelog Kurana ostala je samo ova stranica iz sure Az –zumar.
http://zeportal.net/na-dan-protesta-u-z ... -stranica/
-
r_faruk
#842 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
alahova palacinka 
- Smrcak15
#843 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
evo jos primjera
evo i na Srbijanskim vijestima o tome
STAN KOJI NIJE MOGAO IZGORITI
PROČITAJTE O STANU KOJI JE OSTAO NETAKNUT U VELIKOM POŽARU
Ovih dana se u Egiptu dogodila stravična nesreća, u ulici Muhammed Nedžib, u zgradi br. 13 izbio je požar koji je skoro u potpunosti uništio čitavu zgradu. Prizor je bio stravičan. Vatra je pred sobom gutala zgradu od šest spratova, gdje je na svakom spratu bilo pet stanova. Zapravo vatra je gutala skoro sve pred sobom. Ostao je samo jedan stan kojeg vatra nije zahvatila. Bio je to stan na drugom spratu zgrade, koji je ostao netaknut.
Novinari portala Ahbar el-jewm su obišli ovaj stan i tamo su zatekli vlasnika stana, pedesetpetogodišnjeg Muhammeda Abdulaziza, koji u ovom stanu živi dugi niz godina sa svojim bratom Munirom, njegovom suprugom i njihovih šestero djece.
Oni spominju da je vatra buknula u ponoć, te su svi iz stana pobjegli. Toliko je bila snažna da nisu imali vremena sa sobom ponijeti ni lična dokumenta. Muhammed kaže: “Ostavili smo sve, djeca su u svojoj sobi ostavila otvoren Kur’an koji su u tom trenutku učili i obnavljali naučeno. I radio je bio uključen na frekvenciju Radio Kur’ana i tako je ostalo.” Oni su svi zajedno prešli u kuću punca njegovog brata.
Nakon što je požar ugašen, oni su se vratili i zatekli svoj stan neoštećenim. Muhammed je učinio sedždu zahvalnosti, a komentarišući ono što se dogodilo, on kaže: “Allahova blagodat prema nama je velika, Njegova milost još veća. Ja se osjećam nemoćnim da to pojasnim, ne znam šta bi moglo biti razlog da je naš stan, iako su četiri druga na istom spratu, potpuno uništena, sačuvan, izuzev to što je u njemu danonoćno učen Kur’an.” On ističe da Kur’an nije samo ukras, i u drugim stanovima ga je bilo, ali je u njihovom stanu danonoćno učen. On i njegov brat Munir su svakodnevno učili određen broj kur’anskih stranica, dok je Munir svakoga dana svojoj djeci držao časove Kur’ana i podučavao ih Kur’anu napamet.

evo i na Srbijanskim vijestima o tome
STAN KOJI NIJE MOGAO IZGORITI
PROČITAJTE O STANU KOJI JE OSTAO NETAKNUT U VELIKOM POŽARU
Ovih dana se u Egiptu dogodila stravična nesreća, u ulici Muhammed Nedžib, u zgradi br. 13 izbio je požar koji je skoro u potpunosti uništio čitavu zgradu. Prizor je bio stravičan. Vatra je pred sobom gutala zgradu od šest spratova, gdje je na svakom spratu bilo pet stanova. Zapravo vatra je gutala skoro sve pred sobom. Ostao je samo jedan stan kojeg vatra nije zahvatila. Bio je to stan na drugom spratu zgrade, koji je ostao netaknut.
Novinari portala Ahbar el-jewm su obišli ovaj stan i tamo su zatekli vlasnika stana, pedesetpetogodišnjeg Muhammeda Abdulaziza, koji u ovom stanu živi dugi niz godina sa svojim bratom Munirom, njegovom suprugom i njihovih šestero djece.
Oni spominju da je vatra buknula u ponoć, te su svi iz stana pobjegli. Toliko je bila snažna da nisu imali vremena sa sobom ponijeti ni lična dokumenta. Muhammed kaže: “Ostavili smo sve, djeca su u svojoj sobi ostavila otvoren Kur’an koji su u tom trenutku učili i obnavljali naučeno. I radio je bio uključen na frekvenciju Radio Kur’ana i tako je ostalo.” Oni su svi zajedno prešli u kuću punca njegovog brata.
Nakon što je požar ugašen, oni su se vratili i zatekli svoj stan neoštećenim. Muhammed je učinio sedždu zahvalnosti, a komentarišući ono što se dogodilo, on kaže: “Allahova blagodat prema nama je velika, Njegova milost još veća. Ja se osjećam nemoćnim da to pojasnim, ne znam šta bi moglo biti razlog da je naš stan, iako su četiri druga na istom spratu, potpuno uništena, sačuvan, izuzev to što je u njemu danonoćno učen Kur’an.” On ističe da Kur’an nije samo ukras, i u drugim stanovima ga je bilo, ali je u njihovom stanu danonoćno učen. On i njegov brat Munir su svakodnevno učili određen broj kur’anskih stranica, dok je Munir svakoga dana svojoj djeci držao časove Kur’ana i podučavao ih Kur’anu napamet.

Last edited by Smrcak15 on 10/01/2017 14:49, edited 1 time in total.
- mousstapha
#844 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
A dobro je ispala palačinka. Šteta što je nisu premazali nutelom.
- zagortenej
- Smrcak15
#846 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
to ne lici na alif + 2 x Lam i slovo hazagortenej wrote:U Srbiji rođeno jagnje na kojem piše "Allah"
http://novi.ba/clanak/24531/u-srbiji-ro ... pise-allah
kad lici onda se treba priznati da lici ,ali kad nije onda moramo biti realni, u ovom slucaju ne lici na slova ALLH
- Towelie
#847 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Ko je slep na dunjaluku za Allahove znake, bice slep i na ahiretu.Smrcak15 wrote:to ne lici na alif + 2 x Lam i slovo hazagortenej wrote:U Srbiji rođeno jagnje na kojem piše "Allah"
http://novi.ba/clanak/24531/u-srbiji-ro ... pise-allah
kad lici onda se treba priznati da lici ,ali kad nije onda moramo biti realni, u ovom slucaju ne lici na slova ALLH
- Towelie
- aurora313
#849 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Jadno i infantilno Smrčak. Vjest je da je kao Kuran ostao neoštećen, a istovremeno 400.000 ljudi stradalih u Siriji i Iraku u zadnje vrijeme, nije? Ne bi bilo poštenije i vjerski moralnije da počneš da radiš na tome, umjesto što prenosiš petparački vrijedne informacije?Smrcak15 wrote:evo jos primjera....Ja se osjećam nemoćnim da to pojasnim, ne znam šta bi moglo biti razlog da je naš stan, iako su četiri druga na istom spratu, potpuno uništena, sačuvan, izuzev to što je u njemu danonoćno učen Kur’an.” ...
- Zaitsev
#850 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
100 Kur'ana mi dajte da ih zapalim ili da se preda mnom zapale. Ako jedan ne izgori, odbacujem sve do sad što sam mislio, činim tewbu i vraćam se u Islam.