Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#826 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by O'zone »

radiša wrote:
O'zone wrote: Jedan ispod mosta
Poslato sa radnog mjesta...
haha dok jedni ganjaju pokemone ti ganjas kerove po gradu :D [emoji106]
Ganjam ja i Pokemone. Pokestop je taman na Mostu Suade i Olge [emoji1]
Nanananana wrote:Image
I opet ih nece biti vise od 30 na protestu. [emoji38]

nadžak

#827 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by nadžak »

Ja nikako ne mogu da shvatim koji je to mozak koji ovako razmišlja, kao ova gore što poziva na proteste i iznosi neke nebuloze o miroljubivim psima!
Ono, hladne glave kažem Bogami mi nije jasno ! :shock:

Što je najžalosnije ima ih tovar. :run:
Nepass

#828 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

KB9 wrote:Hana Hukara
2 min. · Sarajevo
Jutros na Slatinu sintori doveli 4 pas, Grbavica jedan, Logavina jedan i dva Dzemala Bijedica. Ako nekomr fale idite po njih odmah!

mozda ipak na kraju bude nesto od ovog :bih:
Cuj ako kome fali, to ih iz stanova pokrali.
Koliko moras biti poremecen da drzis pascadi pred zgradom. Da ih hranis i da mislis da su tvoji.
Osnov kultutnog ponasanja fali.
Zamisli ja kokosinjac pred zgradu stavim ili dovucem svinje i pustim ih da hodaju i nahranim ih ponekad.
Jedino pozitivno je sto su ove dog truskovke usidjelice pa se nece razmnozavati
kr0 0ss

#829 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

vješalica wrote:
radiša wrote:tacno,nikad ne znas kad ce da poludi,od gladi,zeđi...
divljim zivotinjama je mjesto u divljini a ne na ulicama gradova...
kad je jedna baljezgala kako su psi inteligentni i imaju razum (ovdje na temi) [emoji38]
kad su toliko inteligentni što napadaju na automobile tj. laju na njih kao i na točkove,bicikla koja šljašte njima pred očima pa ih to nervira,ljude na rolama,trkače,penzionere sa štapovima,ljude u kolicima i sl... [emoji38]
I ljudi isto to rade. Ja ne vidim baš neku razliku. :-(
Hoće te i ubiti, udariti, opljačkati, ujesti, u teškim slučajevima i pojesti! silovati, zapaliti..... itd itd itd

Nije problem u životinjama već u ljudima. Ako narušiš ravnotežu u prirodi ona moraš da snosiš posledice koje slede.
Tako je i u ovom gradu Sarajevu!
Psi nisu došli sa neba već su ih njihovi vlasnici ovog grada napustili. A sad se žale da ih ujedaju i sa ne mogu mirno ulicom da šetaju.
OVAJ GRAD NE PRIPADA SAMO LJUDIMA.
Tomahawk11 wrote:Ovo su vanzemaljski psi.
Kao sto ima cudoviste iz Loch Nessa, tako imaju vanzemaljski psi u Sarajevu.
Niko ne zna otkud :?
starii

#830 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by starii »

na koji broj se mogu zovnuti šintori da pokupe kerove ispred medicinskog fakulteta? da je vise ovih akcija bilo bi bolje, macke ne mozes vidjeti vise ni u zoloskom vrtu jer su ih toliko kerovi istrebili...mislim da je ovo samo zbog film festivala da stranci budi sigurni ;-)
KB9

#831 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

ovaj novi trol profil je izgleda vec doso do znaka jednakosti izmedju ljudi i pasa :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#832 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

@kr0 0ss, moj ti, ono rece da si i prije bio na forumu?
Ako si zalazio na ovu temu, onda mi nisi jasan sa tom pricom.
Naravno da su vanzemaljci nabacali pse po Sarajevu, nema tu vlasnickih pasa, nema ni onih koji su se okotili od istih.
To su skotali i ovi iz Rada, pa eto kao bice akcija, ali su svjesni da su nemocni protiv - pazi sad - vanzemaljskih pasa.
Zato i hvataju samo ove u koje su sigurni da nisu sa druge planete.
radiša

#833 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by radiša »

kr0 0ss wrote: I ljudi isto to rade. Ja ne vidim baš neku razliku. :-(
Hoće te i ubiti, udariti, opljačkati, ujesti, u teškim slučajevima i pojesti! silovati, zapaliti..... itd itd itd

Nije problem u životinjama već u ljudima. Ako narušiš ravnotežu u prirodi ona moraš da snosiš posledice koje slede.
Tako je i u ovom gradu Sarajevu!
Psi nisu došli sa neba već su ih njihovi vlasnici ovog grada napustili. A sad se žale da ih ujedaju i sa ne mogu mirno ulicom da šetaju.
Ljudi su ljudi a zivotinje zivotinje to ne mozes porediti nikako ako si pri cistoj pameti.Divljim zivotinjama je mjesto u divljini a ne na ulici.Pitome zivotinje se drze po kucama,stanovima...
Dovoljno drzimo ravnotezu prema ljudskim rasama i to nam je previse,druge nam ne trebaju.Ti kad tako volis zivotinje niko te ne sprijecava da pokupis ove sve ulicare i dovedes ih sebi kuci,ne samo ti nego svi ovi koji se za njih zalazu.Hranite ih,vezite na povodac kad izlazite sa njima i svi sretni i zadovoljni.U protivnom nemas sta pricat jer nemas osnova...
kr0 0ss

#834 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Vlasnici su ih pustali jer nisu mogli da ih hrane. Ostalo se nakotilo jer nisu kastrirati.

Kako se ovdje niko ne sjeća da prije više godina skoro svaka kuća je imala kera u avliji! O tome se ovdje ne komentariše :-( da ih čuva od provalnika i pljačkaša! !!
A gdje su sad ti psi? više nisu od koristi jer sad postoje kamere i drugi sigurnosni uredjaji a vlasnici su ih penzionisali i izbacili na ulice ...
Ja sam surovo iskren :-)
kr0 0ss

#835 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Seyfo wrote:Izgleda da u svaku odluku ili promjenu zakona u smjeru sklanjanja pasa treba obavezno uvrstiti i sankciju za ljude-bolesnike, koji tobože vole pse, a osim toga i način kako se izboriti sa VauMau i Dog Money organizacijama.
Da li će se problemi riješiti kada se poubijaju svi psi ovog grada?
Šta će onda drugo biti na redu?
Mačke, vrane, komarci ....

Traba li ovaj grad sterilisati i ne dozvoliti nikakvom živom biću da ovdje živi osim ljudi?

Ponavljam: za narušavanje ravnoteže su ljudi krivi a ne životinje.
KB9

#836 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

ljudi trebaju zato da vrate tu ravnotezu i izbrisu copore opasnih pasa na ulicama

ljudi su razumni, psi nisu

doduse nisu ni ljudi svi ocito, ti si eto npr izjednacio pse i ljude :-?
kr0 0ss

#837 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

radiša wrote:Kad je u pitanju grad Sarajevo treba prvo po chergama ici,znaci gdje stanuju cigani odatle krenut cistku kerova,oni su uvjek bili glavni distributer lutalica,ove po cesti je lako nafatat poslje...
Konačno neko ko razmišlja realno [THUMBS UP SIGN] bravo , svaka čast :-)
nadžak

#838 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by nadžak »

kr0 0ss wrote:
Vlasnici su ih pustali jer nisu mogli da ih hrane. Ostalo se nakotilo jer nisu kastrirati.

Kako se ovdje niko ne sjeća da prije više godina skoro svaka kuća je imala kera u avliji! O tome se ovdje ne komentariše :-( da ih čuva od provalnika i pljačkaša! !!
A gdje su sad ti psi? više nisu od koristi jer sad postoje kamere i drugi sigurnosni uredjaji a vlasnici su ih penzionisali i izbacili na ulice ...
Ja sam surovo iskren :-)
Ma ti si druže surovo blesav! :-)

Čuj grad treba da dijele ljudi i životinje! Znači tebi je normalno da psi žive sa nama po ulicama?
kr0 0ss

#839 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Innovation wrote:
kr0 0ss wrote: Ne diraj lava dok spava i mirno prodji ;-)
Image

:mrgreen:
Vidiš kako su mirni i ne diraju nikog. :-)
Ovdje se od mrava pravi slon.
kr0 0ss

#840 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

O'zone wrote:Ubiše se ovi iz Rada od poslaImage

ispred BBI trenutno

Ja kada su tu juče bio nije bilo ni jednog psa. Ali se vidi da su psi mirni i niko se ne bavi njima. Svako svojim poslom i brigom :-)
kr0 0ss

#841 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

O'zone wrote:Image

Čopor koji ovo iz kafilerije nisu mogli naći nakon napada na onu strankinju

Za nekoliko godina će ove prizor biti rijedak. Nova generacija mladih će samo pse moći vidjeti na televiziji :-(
KB9

#842 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

taj prizor i ne treba da postoji

fino se kupi porodicni pas djeci i nek odrastaju zajedno uz nove generacije :bih:
Seyfo

#843 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Seyfo »

ABD
nadžak

#844 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by nadžak »

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

boring.
foton

#845 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by foton »

Nije problem u životinjama već u ljudima.
WTF?? :D :D :D :shock: :shock: :shock:

OK, mozemo se sloziti da kad neko napusta psa, treba imati obavezu da ga uspava u veterinarskoj stanici. Kao sto se to radi u zemljama sa razvijenijom svijesti o drustvu i obavezama. Kako god, a-bu-ba...
P308

#846 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by P308 »

starii wrote:na koji broj se mogu zovnuti šintori da pokupe kerove ispred medicinskog fakulteta? da je vise ovih akcija bilo bi bolje, macke ne mozes vidjeti vise ni u zoloskom vrtu jer su ih toliko kerovi istrebili...mislim da je ovo samo zbog film festivala da stranci budi sigurni ;-)
:thumbup:

Neki dan pisao o tome. Sve ih je vise na tom podrucju oko medicinskog fakulteta. Ako znas broj, proslijedi.
O'zone
Globalni moderator

#847 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by O'zone »

P308 wrote:
starii wrote:na koji broj se mogu zovnuti šintori da pokupe kerove ispred medicinskog fakulteta? da je vise ovih akcija bilo bi bolje, macke ne mozes vidjeti vise ni u zoloskom vrtu jer su ih toliko kerovi istrebili...mislim da je ovo samo zbog film festivala da stranci budi sigurni ;-)
:thumbup:

Neki dan pisao o tome. Sve ih je vise na tom podrucju oko medicinskog fakulteta. Ako znas broj, proslijedi.
Higijenski servis 450 269
Nanananana

#848 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Oglasio se i nas "heroj"
Image

Image
E moji glupi stranci :-)
kr0 0ss wrote: Da li će se problemi riješiti kada se poubijaju svi psi ovog grada?
Šta će onda drugo biti na redu?
Mačke, vrane, komarci ....

Traba li ovaj grad sterilisati i ne dozvoliti nikakvom živom biću da ovdje živi osim ljudi?

Ponavljam: za narušavanje ravnoteže su ljudi krivi a ne životinje.
Macke o kojima ti pricas su poubijane od strane tih istih dzukela koje branis, i nije ni cudo odakle ovoliki misevi i pacovi.
kr0 0ss

#849 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

foton wrote:

Nije problem u životinjama već u ljudima.
WTF?? :D :D :D :shock: :shock: :shock:

OK, mozemo se sloziti da kad neko napusta psa, treba imati obavezu da ga uspava u veterinarskoj stanici. Kao sto se to radi u zemljama sa razvijenijom svijesti o drustvu i obavezama. Kako god, a-bu-ba...
Ja se sa tobom ne bih složio.
Imati psa je obaveza! A mnogi nisu tome dorasli! Većina vas misli da je pas samo igračka za zabavu ili zaštitu. Pas se mora odgajati isto kao i djete. Svaki dan sa njim izlaziti vani, njegovati ga itd itd... kada neki vide da je to previše onda ga puste ili se odreknu takve obaveze.

Kakav odgoj takav pas :-)
Ako gospodar želi da pas ujeda to će biti tako
Ako gospodar želi da pas bude miran to će biti tako ....

Pogledaj na yutube kako to Ceser Millan radi :-) od agresivne životinje u nekoliko obrtaja napravi mirnog i poslušnog kera.

Ubijanje nije rešenje ovog problema.

Sorry, napisao sam previše ali sam surovo iskren ;-)
Nanananana

#850 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Dobro, znaci treba zvati Cesara da od ovih pascadi napravi mirne i poslusne pse. :lol:
Post Reply