http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1775 ... brazovanjuAlfons Kauders wrote:Mogu preuzet kurac moj. Nemaju dovoljno kadra, jer u Banovicima se odavno ne studira medicina, vec politika.The BEN10 wrote:Pa nije baš ni UKC Tuzla sretno rješenje, naročito otkako su ga preuzeli Kuko i Kukići. I tamo već opasno smrdi druškane, marginaliziraju se sposobni kadrovi, naročito mladi ljudi.Alfons Kauders wrote:Bujrum u UKC Tuzla!
Mnogi vec dolaze, jer im se ne da ganjati po KCUSu. Imam slucaj bliske osobe koja je iz Sarajeva morala za Tuzlu, nakon nekoliko sedmica zavlacenja. U Tuzli u roku od 2 dana dobije krevet da odradi pretrage, onda za jos 2 dana magnet, i dva dana kasnije dijagnozu. U Sarajevu bi to, njihovim tempom (koji se racunao mjesecima umjesto danima), trajalo taman dovoljno da se stanje pogorsa do te mjere da... je bolje da ne razmisljam o tome.
Ah da, nece ni ovo vjecno trajati, jer ne postoje ni zakonski ni finansijski uslovi da Sarajevo salje sve slicne pacijente drugdje, ponajmanje u Tuzlu koja ima duplo manje resursa na duplo vise stanovnika. Drugim rijecima, ako se nastavi trend, osiguranje nece pokrivati takve ekskurzije, te ce Sarajlije koje budu morale ici u Tuzlu sve morati placati iz svog dzepa, jer jebiga, drugacije nece ici.
Kuko i Sebija će dohakati SDA-u, a mogli bi i državi.Dzaba im sve, mogu pokusati dovesti neke nove ljude, pogurati malo svoje koji su vec gore, ali nema ih dovoljno. Tuzlaci su glavni na UKC i tako ce i ostati, formalno ili neformalno.
SDA jednostavno nema kadar da to poklopi... Osim ako nam ne dovedu Sebiju i njene trabante...
Uostalom Kukic i ekipa su vec uvalili svoje trutove u druge prcije - npr. tuzlansku poslovnicu Telecoma, gdje su nedavno doveli hrpu nesposobnih idiota "da nadziru" lokalnu ekipu, a nemaju blage veze o poslu. Ljudi doslovno bjeze po zgradi i skrivaju se od njih da bi rahat mogli pricati na telefon, bez da im SDA uhode vise iza ledja...Slicno u elektrani i elektroprivredi, ali tamo je svakako radio Lukavac, a ne Tuzla.
Nemoj to dvaput reći!
mario001 wrote:Tuzla je miljama ispred Sarajeva, taj isti Kuko je ostavio SDP kadar da vodi klinicki centar i tamo situacija uopste nije tako losa..Ni u Sarajevu nije toliko lose, koliko Seka ima los marketing svega toga
Ja imam drugačije informacije.
A u vezi sa Sekom - loš marketing!? Pa samo njeno postavljanje jeste skandal, pa onda Bakirove izjave kako ona nešto može promijeniti jer ima poznanstva u stranci, što je čisto devalviranje institucionalne moći.