Sebija All about

Post Reply
The BEN10

#826 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:Bujrum u UKC Tuzla!

Mnogi vec dolaze, jer im se ne da ganjati po KCUSu. Imam slucaj bliske osobe koja je iz Sarajeva morala za Tuzlu, nakon nekoliko sedmica zavlacenja. U Tuzli u roku od 2 dana dobije krevet da odradi pretrage, onda za jos 2 dana magnet, i dva dana kasnije dijagnozu. U Sarajevu bi to, njihovim tempom (koji se racunao mjesecima umjesto danima), trajalo taman dovoljno da se stanje pogorsa do te mjere da... je bolje da ne razmisljam o tome.

Ah da, nece ni ovo vjecno trajati, jer ne postoje ni zakonski ni finansijski uslovi da Sarajevo salje sve slicne pacijente drugdje, ponajmanje u Tuzlu koja ima duplo manje resursa na duplo vise stanovnika. Drugim rijecima, ako se nastavi trend, osiguranje nece pokrivati takve ekskurzije, te ce Sarajlije koje budu morale ici u Tuzlu sve morati placati iz svog dzepa, jer jebiga, drugacije nece ici.
Pa nije baš ni UKC Tuzla sretno rješenje, naročito otkako su ga preuzeli Kuko i Kukići. I tamo već opasno smrdi druškane, marginaliziraju se sposobni kadrovi, naročito mladi ljudi.
Kuko i Sebija će dohakati SDA-u, a mogli bi i državi. :-?
Mogu preuzet kurac moj. Nemaju dovoljno kadra, jer u Banovicima se odavno ne studira medicina, vec politika. :D Dzaba im sve, mogu pokusati dovesti neke nove ljude, pogurati malo svoje koji su vec gore, ali nema ih dovoljno. Tuzlaci su glavni na UKC i tako ce i ostati, formalno ili neformalno. :D SDA jednostavno nema kadar da to poklopi... Osim ako nam ne dovedu Sebiju i njene trabante... :D

Uostalom Kukic i ekipa su vec uvalili svoje trutove u druge prcije - npr. tuzlansku poslovnicu Telecoma, gdje su nedavno doveli hrpu nesposobnih idiota "da nadziru" lokalnu ekipu, a nemaju blage veze o poslu. Ljudi doslovno bjeze po zgradi i skrivaju se od njih da bi rahat mogli pricati na telefon, bez da im SDA uhode vise iza ledja... :D Slicno u elektrani i elektroprivredi, ali tamo je svakako radio Lukavac, a ne Tuzla. :D
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1775 ... brazovanju
Nemoj to dvaput reći! ;-)
mario001 wrote:Tuzla je miljama ispred Sarajeva, taj isti Kuko je ostavio SDP kadar da vodi klinicki centar i tamo situacija uopste nije tako losa..Ni u Sarajevu nije toliko lose, koliko Seka ima los marketing svega toga

Ja imam drugačije informacije.
A u vezi sa Sekom - loš marketing!? Pa samo njeno postavljanje jeste skandal, pa onda Bakirove izjave kako ona nešto može promijeniti jer ima poznanstva u stranci, što je čisto devalviranje institucionalne moći. :-)
Altsa

#827 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

sunceKOtepsija wrote:kaze narod da je bakir zbog sebije ili kcerke nosio onomad naocale
kazu zbog sebije. ima lahku ruku - doktorsku. :D
Dr. Kuca

#828 Re: Sebija All about

Post by Dr. Kuca »

Problem sa informacijama je sto ce svako ima svoju verziju. Doktori koji je odgovaralo da dodju 3 dana na poso od 10 12 i sestrama koje su uzimale pare, lijekove, zavoje i prodavale ova situacija ne pase i pricat ce protiv, ovim koji su svoj posao radili pase ona i tako ti je to.
Altsa

#829 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

Dr. Kuca wrote:Problem sa informacijama je sto ce svako ima svoju verziju. Doktori koji je odgovaralo da dodju 3 dana na poso od 10 12 i sestrama koje su uzimale pare, lijekove, zavoje i prodavale ova situacija ne pase i pricat ce protiv, ovim koji su svoj posao radili pase ona i tako ti je to.
Tako uopste nije. Jeste onome kome je sebija prva dama.
Styling

#830 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Dr. Kuca wrote:Problem sa informacijama je sto ce svako ima svoju verziju. Doktori koji je odgovaralo da dodju 3 dana na poso od 10 12 i sestrama koje su uzimale pare, lijekove, zavoje i prodavale ova situacija ne pase i pricat ce protiv, ovim koji su svoj posao radili pase ona i tako ti je to.
Ne bih se ja slozila sa ovakvim opisom ljekara i njihovom odnosu prema poslu. Cinjenica je da nisu cvjecke i da su daleko od idealnog ali isto tako nisu bas ni neodgovorni koliko se prica. Ima medju njima ljudi koji zele da rade svoj posao.
Juni

#831 Re: Sebija All about

Post by Juni »

pase li ovakvo stanje pacijentima? jbt neki dan vadila krv i dadose mi komad vate da pritisnem, a nemaju onaj flaster da zalijepe preko! i sad, idem hodnikom drzim taj komad vate i kako sam krenula da uhvatim dzemper da mi ne ispadne, a koji sam bila skinula i pregrnula dok sam vadila krv, ispade mi iz ruke taj komad vate,siknu krv po podu po mojoj ruci, po dzemperu, srecom neka mi pacijentica priletila dala dzepnu maramicu(koliko je to higijenski nisam sigurna), pa sam se malo dovela u red. ma strasno, ni u ratu to nisam dozivjela :run:
ultima_palabra

#832 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Pacijenti moraju donositi svoje čaše, tanjire i escajg inače neće dobiti hranu i piće.
Dr. Kuca

#833 Re: Sebija All about

Post by Dr. Kuca »

Naravno da ima ljekara koji casno rade svoj posao ali su oni u manjini i nesto ne vidim da se ti bune, uglavnom galame ovi sa privatnim klinakama.
Juni wrote:
pase li ovakvo stanje pacijentima? jbt neki dan vadila krv i dadose mi komad vate da pritisnem, a nemaju onaj flaster da zalijepe preko! i sad, idem hodnikom drzim taj komad vate i kako sam krenula da uhvatim dzemper da mi ne ispadne, a koji sam bila skinula i pregrnula dok sam vadila krv, ispade mi iz ruke taj komad vate,siknu krv po podu po mojoj ruci, po dzemperu, srecom neka mi pacijentica priletila dala dzepnu maramicu(koliko je to higijenski nisam sigurna), pa sam se malo dovela u red. ma strasno, ni u ratu to nisam dozivjela :run:
Normalno da trpe. Ali pacijentima nije ni valjalo ovo od ranije kad su ganjali doktore mjesecima.
Dozer

#834 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#835 Re: Sebija All about

Post by pici »

samo im nosajte banane, grejfute, kruške itd... kad vide bombonjeru i wuiski to koda im je bog ušHo na vrata... zdravlje nejma cijenu al našH mentalitet de da počastim dotura i sestru bolje će me pripaziti... fHukara ima bare, vlakovo itd a i dženaza košta, najbolje rasjeckat i nahranit pse lutalice
VjecitiStudent

#836 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

Nego, zašto nema Baketa na ovim komemoracijama zna li ko?
Draže snahi gledati jesenje lišće u Prateru ili nešto je drugo u pitanju?
Trebam te

#837 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

Njega sljeduju dva tjelohranitelja i vozac a nju sljeduje cuna u po somuna....do granice tre imati pratnju dva policijska vozila (naprijed i nazad) a od granice tu pratnju preuzima drzava u koju je usao. Mora se posebno najaviti u svaku drzavu u koju ulazi. Dakle ni u mislima ne idu toliki ljudi i oni se naravno placaju iz budzeta.

Povela je i Sebija tjelohranitelje, Ernu i Muvedetu.
[/quote]

Iskreno poslije ove TV Face emisije, mislim da se ljekari u bolnicama samo bave sami sobom!!!

Zapadnajcko pravilo uvesti da ljekari ne menadzuju zdravstvene institucije...Dr Suljic je 20 puta ponovila kako ona/oni nekog placa? Pa pitamo se a ko placa nju? Ona blage veze nema sta je menadzament i kako se stvari zakonski definisu.

Jadni smo mi snjima! Cista sprdacina :D
Trebam te

#838 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

VjecitiStudent wrote:Nego, zašto nema Baketa na ovim komemoracijama zna li ko?

Ma kupuju ljudi stan :izet:
pici

#839 Re: Sebija All about

Post by pici »

VjecitiStudent wrote:

al čitavo vrijeme suljeviČka to su moje pare, dje su moje pare... gladna uš
Dozer

#840 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

To "cascenje" je jedan ogromni problem... Nazalost, ljudi uopte ne kontaju da to "cascenje", pa ma kakvo ono da je i u cemu da je, apsolutno ne znaci da ce doktori odraditi posao kako treba.
Vecina ce ih hladno uzeti "poklon", pri cemu vecina preferira da je to u kakvoj koverti, a neki se cak nece ni pomaci da odrade posao za koji su vec placeni ukoliko prije toga ne vide kovertu, ali sve to i dalje ne znaci da ce pacijent ozdraviti/prezivjeti/biti tretiran kako treba.

Ovdje su ljudi zadovoljni kada taj doktor pacijenta obilazi svaka 2h, jer je dobiro kovertu, i svi kazu - "pravo su mi ga/je pripazili cim je "legla" koverta", medjutim krajnji rezultat lijecenja uopste ne zavisi od koverte, jer ni jedan doktor nikome nece dati nesto cega nema (lijek).
Nasi doktori su, uz casne izuzetke, vec toliko oguglali na koverte, tj. toliko su im postale "prirodne" da se na njih vise uopste i ne obaziru. To je sada vec u toj fazi da se koverta podrazumijeva. Naravno, ukoliko se ne radi o nekome njegovom, ili nekome koga mu je poslao drugi doktor, pa se to onda "prebija" preko usluga.

Nazalost, ali ovdje je sistem, mentalni pogotovo, totalno izopacen i okrenut naglavacke...
Ljudi godisnje odvajaju hiljade KM na ime obaveznog zdravstvenog osiguranja, i mnogima (meni licno, npr.) se desava da godinama ne odu doktoru jer nemaju potrebe. A onda, nakon 5-7-10+ godina desi se da se mora otici doktoru, i tu se onda dodje u totalnu nebulozu - i pored svih tih ranije uplacenih hiljada KM, a cesto se tu radi o desetinama hiljada, opet se mora platiti nekakva participacija, pa se moraju otici kupiti lijekovi (jer ih bolnica, jel'te, nema...), uslovi u bolnici su vise nego katastrofalni (od prljave i poderane posteljine na krevetima iz '77, do totalno rasturenih i neuslovnih kupatila/WC-a).
O pogresnim dijagnozama i cekanjima na neke nalaze suvisno je i pricati... Da ne spominjemo nemogucnost vadjenja nekih nalaza, ili primjene tretmana koji su vec u susjednim drzavama normala godinama...

Ali, ovo bi trebalo da su stvari kojima se bavi nekakav "generalni menadzer" ili ti direktor UKC-a, a ne da se brine o tome da li je osoblje ispusilo 3 ili 4 cigare, gdje idu clanarine ljekarske komore, kako sto prije smijeniti sve sefove klinika i odjela koji nisu SDA/SBB, itd.
VjecitiStudent

#841 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

pici wrote:
VjecitiStudent wrote:

al čitavo vrijeme suljeviČka to su moje pare, dje su moje pare... gladna uš
A još i naoružana - strašnim ultrasoničnim oružjem.
sunceKOtepsija

#842 Re: Sebija All about

Post by sunceKOtepsija »

VjecitiStudent wrote:Nego, zašto nema Baketa na ovim komemoracijama zna li ko?
navodno Sebija ga nesto ne begenise-tako kaze Latic
A šta je to prouzročilo da Alija bude istjeran iz stana i da Halida živi sama?

Kako tvrde sarajevske hanume, dojučerašnje Halidine vjerne druge, nemir u familiju Izetbegović je unijela snaha Sebija, zvana Seka, Građević.

U dva intervjua koje su kao „predsjednički bračni par“ Bakir i Sebija dali medijima, osvrnuli su se i na svoju mladost, odnosno poznanstvo. Sebija je bila suzdržana i nije su uopće očitovala kako i gdje je upoznala Bakira, dok je Bakir ispričao vrlo simpatičnu, nonšalantnu, pravu mladalačku priču. Navodno je Bakir sreo Sebiju u šetnji na korzu, valjda negdje od Titove ulice do današnje Ferhadije, i upitao da li bi napustila svoju drugaricu i prošetala s njim. Sebija je pristala i od tada se više nisu razdvajali u životu.

Svemu tome Bakir je dodao sekvencu kako je Alija isprosio snahu. To je, navodno, bilo tako dirljivo i emotivno da su se žene rasplakale.

Ali, Bakirovi drugovi poznaju Bakira dok je pio u „Olomanki“ ili „Liscu“. Navodno se bio zaljubio u jednu djevojku koja ga je prevarila sa sinom čuvenog komunističkog direktora.

Tad je bio razočaran i depresivan.
Saznalo se da je Bakir upoznao Sebiju dok je bio na vojnom odsustvu i da je u to vrijeme bio sklon opijanju.

Bakir danas rijetko spominje majku. U prvi plan je izbila njegova supruga Sebija, poznata kao Seka, danas direktorica Vojne bolnice u Sarajevu, zbog njenih karijerističkih ambicija. Sve češće i sve glasnije je kuloari spominju kao najmoćniju Bošnjakinju, jer ima toliki utjecaj na svog muža da naprosto dirigira kadrovskom politikom u SDA-u.

Po biografiji, moći i poziciji trebala bi biti bošnjačka Evita Peron, a po tračevima u sarajevskim mahalama, koje nisu zaboravile Halida-hanumu, sličnija je drugoj - sultaniji Sulejmana Veličanstvenog, Roksandi, naturaliziranoj Ukrajinki, koja je predjenula ime u Hurem. Ona je, prema vrlo provjerenim mahalskim informacijama, unijela nemir u harmonični dom Izetbegovića, da bi kao snaha izazvala konflikte i cijepanje familije, a danas maestralno spletkarila u samom političkom vrhu nacije.
pici

#843 Re: Sebija All about

Post by pici »

sultanum seka :bih:
Styling

#844 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Kako ocekivati da covjek koji ne moze pod kontrolu staviti svoju zenu moze da kontrolise stranku u kojoj su svakodnevna previranja.
Zato se SDA i raspada. Vaznije je sta Seka misli i kaze nego kompletno rukovdstvo stranke.
jao_situacije

#845 Re: Sebija All about

Post by jao_situacije »

Styling wrote:Kako ocekivati da covjek koji ne moze pod kontrolu staviti svoju zenu moze da kontrolise stranku u kojoj su svakodnevna previranja.
Zato se SDA i raspada. Vaznije je sta Seka misli i kaze nego kompletno rukovdstvo stranke.
eto lafo ti muža/momka ne kontroliraš :roll:
Heller

#846 Re: Sebija All about

Post by Heller »

Juni wrote:

Auuu, ne cveta cvetje ni u Morodoru, jbt pa ima skoro duplo para na raspolaganju odnosu na UKCTZ (doduse i tamo moras dosta stvari donosit) al jebena gaza :lol:
upsy_daisy

#847 Re: Sebija All about

Post by upsy_daisy »

Pa pođite samo od imena: SEBIJA, a da ne govorim o prostom nadimku SEKA.... i vidiš da tu nešto ne štima :D
Dozer

#848 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa, sto jes' - jes'

Sebija = Sebi-ja = Se-bi-ja (ja bi se ili bi se ja), ali prvi je najindikativniji :D
Trebam te

#849 Re: Sebija All about

Post by Trebam te »

Dozer wrote:Pa, sto jes' - jes'

Sebija = Sebi-ja = Se-bi-ja (ja bi se ili bi se ja), ali prvi je najindikativniji :D

ode ti daleko :)))
Dozer

#850 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Stooo?
Post Reply