Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
Ali Kemal

#826 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

Pa da, ako ljudi misle da Bake moze da srusi Dodika, ili Dodik Baketa, Dragana itd zna se da je to nemoguce.
Nacionalne elite u ovakvom okruzenju i svemu sto se desilo, mogu da ruse samo gradjanska opcija u njihovoj prciji, medjutim dok je ovakve Federacije i Zeljka Komsica to otpada, a cim ne prolazi u Federaciji, ne ide ni u RS, jer je to sve sistem spojenih posuda.
Dakle Treci je jedina sansa spasa gradjanske BiH :bih:
To je moj stav i sada ako se neko ne slaze, nema veze, neka cvjeta tisucu cvjetova.
GeeTnT

#827 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by GeeTnT »

Ali Kemal wrote:Pa da, ako ljudi misle da Bake moze da srusi Dodika, ili Dodik Baketa, Dragana itd zna se da je to nemoguce.
Nacionalne elite u ovakvom okruzenju i svemu sto se desilo, mogu da ruse samo gradjanska opcija u njihovoj prciji, medjutim dok je ovakve Federacije i Zeljka Komsica to otpada, a cim ne prolazi u Federaciji, ne ide ni u RS, jer je to sve sistem spojenih posuda.
To je moj stav i sada ako se neko ne slaze, nema veze, neka cvjeta tisucu cvjetova.
Sledeci put samo napisi da si za treci...
PM72

#828 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by PM72 »

Čitam jutros pa ostadoh "paf"...Muftija srbijanski - onaj mlađahni Jusufspahić izjavio kako su "Isus i Muhamed bili komunisti"...a čovjek školovan na najprestižnijem islamskom fakultetu.

A ovdje se svako malo nekom spočitava kako je komunjara i jugonostalgičar...
Ali Kemal

#829 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

Muftija beogradski je ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, za mnogo ovdje je salonac :lol:
GeeTnT wrote:
Ali Kemal wrote:Pa da, ako ljudi misle da Bake moze da srusi Dodika, ili Dodik Baketa, Dragana itd zna se da je to nemoguce.
Sledeci put samo napisi da si za treci...
Pa to se zna :oops:
skupljac_zeljeza

#830 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by skupljac_zeljeza »

PM72 wrote:Čitam jutros pa ostadoh "paf"...Muftija srbijanski - onaj mlađahni Jusufspahić izjavio kako su "Isus i Muhamed bili komunisti"...a čovjek školovan na najprestižnijem islamskom fakultetu.

Pa i jesu bili. Drugo je što je Marx to obojio ateizmom. Sociolozi i antropolozi koriste sintagmu kršćanski komunizam pa ima nekakvih definicija na wiki.
PM72

#831 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by PM72 »

Sreća pa tad nije postojala Jugoslavija inače bi bili i jugonostalgičari...
_drunken_santa_

#832 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by _drunken_santa_ »

pemanapemani wrote:
_drunken_santa_ wrote:preduslov za stvaranje građanske drzave u BiH je da se stvori građanska opozicija nacionalnim elitama unutar 3 nacionalna korpusa. ne može građanska opcija biti diktirana samo iz jednog od ova 3, posebno ne samo iz najbrojnijeg jer tu postoji sumnja da se radi o prikrivenoj teznji ka majorizaciji, tj neiskrenom građanstvu.

treba da postoji građanska opozicija 1, 2 i 3

građanske opozicije 1, 2 i 3 onda treba da budu koalicija, ideoloski partneri i alternativa nacionalnim elitama 1,2 i 3 a ne da se "građanska" opcija upinje da dokazuje kako su vece patriote od nacionalne opcije 1.

nazalost, ne postoji iskrena zelja za tim. dosadasnja tzv "građanska" opcija tipa sdp, df, ns i sl. se bavila takmicenjem sa sda, sbb i sbih ko je veci bosanski patriota a ne ko je veci građanin.
A zašto je to tako? Da bi postojala građanska država, prvo mora postojati država.

Sebe smatram ljevičarem, volim popiti pivu, s vremena na vrijeme zapaliti joint, baviti se stolarstvom i poljoprivredom.
Da bi ostvario navedeno, prvo moram imati šta jesti. Ako sam gladan i žedan, sve ostalo pada u drugi plan.

Drugo - svaki narod treba imati svoju građansku stranku- je meni lično blasfemija, koju s vremena na vrijeme u eter ubace Nino Raspudić, Veselin Gatalo i slični polufašisti i šovinisti.

Građanska ideja je stepenica više. Najbolje bi bilo da je i multietnička, ali to uopće nije ključno za ostvarenje te iste ideje.
građanska država mora biti izvorna, tj građansko društvo tvori građansku državu a ne obratno.

drugi paragraf ne vidim kakve veze ima s ovim.

raspudic i gatalo su idioti. ne radi se o tome da svaki narod treba imati građansku stranku, vec da imamo 3 odvojena drustva i da ih trebamo građanizirati postepeno.
Walther

#833 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Walther »

PM72 wrote:Čitam jutros pa ostadoh "paf"...Muftija srbijanski - onaj mlađahni Jusufspahić izjavio kako su "Isus i Muhamed bili komunisti"...a čovjek školovan na najprestižnijem islamskom fakultetu.

BEOGRAD - Po vjeri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, po ubijeđenju Srbijanac, počinje intervju beogradskog muftije Muhameda Jusufspahića" za beogradski Nedeljnik.

On u intervjuu tvrdi da jedan od optuženih, Miloš Radisavljević - poznatiji kao jedan od vođa navijača grobara Kimi, nije palio džamiju u Beogradu. Već naprotiv, da je branio džamiju od paljenja.

inace je lik ... :roll:
Hadzi Lojo

#834 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Hadzi Lojo »

Sprcim mu hanumu i sestru ako ima!
Svakakva skudra dobije da studira vjerske fakultete!
PM72

#835 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by PM72 »

Izvinućeš ali on je za mene autoritet po pitanju Islama.Zna mnogo,mnogo više i od tebe i od mene.
Fudo387

#836 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Izvinućeš ali on je za mene autoritet po pitanju Islama.Zna mnogo,mnogo više i od tebe i od mene.
A Zukorlic?
:D
Man of steel

#837 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Man of steel »

Isus i Muhamed i jesu bili komunjare veće i od samog Marxa.

Problem je što vjernici od jednog drveta ne vide čitavu šumu.
Nero Histrion

#838 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Nero Histrion »

Je l' ko procit'o ovu knjigu?
Tabhana

#839 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tabhana »

Slušao sam ga jedanput, bolje da nisam.
skupljac_zeljeza

#840 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Tabhana wrote:Slušao sam ga jedanput, bolje da nisam.
Djeluje malo isprepadano.
Tabhana

#841 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tabhana »

Gledam njega, vidim:

Image

Ne znam što :stidljiv:
Walther

#842 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Walther »

Muhamed ef. Jusufspahić-Ulica,u lice :-)

Muhamed ef. Jusufspahić-finansijski expert
Tabhana

#843 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tabhana »

Mislim da su u emisiji gostovali on i Zukorlić.
skupljac_zeljeza

#844 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

skupljac_zeljeza wrote:
Djeluje malo isprepadano.
Mislio sam da misliš na Čengića. Jusufspahić zna šta radi.

Tabhana

#845 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tabhana »

pemanapemani

#846 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by pemanapemani »

_drunken_santa_ wrote:
pemanapemani wrote:
_drunken_santa_ wrote:preduslov za stvaranje građanske drzave u BiH je da se stvori građanska opozicija nacionalnim elitama unutar 3 nacionalna korpusa. ne može građanska opcija biti diktirana samo iz jednog od ova 3, posebno ne samo iz najbrojnijeg jer tu postoji sumnja da se radi o prikrivenoj teznji ka majorizaciji, tj neiskrenom građanstvu.

treba da postoji građanska opozicija 1, 2 i 3

građanske opozicije 1, 2 i 3 onda treba da budu koalicija, ideoloski partneri i alternativa nacionalnim elitama 1,2 i 3 a ne da se "građanska" opcija upinje da dokazuje kako su vece patriote od nacionalne opcije 1.

nazalost, ne postoji iskrena zelja za tim. dosadasnja tzv "građanska" opcija tipa sdp, df, ns i sl. se bavila takmicenjem sa sda, sbb i sbih ko je veci bosanski patriota a ne ko je veci građanin.
A zašto je to tako? Da bi postojala građanska država, prvo mora postojati država.

Sebe smatram ljevičarem, volim popiti pivu, s vremena na vrijeme zapaliti joint, baviti se stolarstvom i poljoprivredom.
Da bi ostvario navedeno, prvo moram imati šta jesti. Ako sam gladan i žedan, sve ostalo pada u drugi plan.

Drugo - svaki narod treba imati svoju građansku stranku- je meni lično blasfemija, koju s vremena na vrijeme u eter ubace Nino Raspudić, Veselin Gatalo i slični polufašisti i šovinisti.

Građanska ideja je stepenica više. Najbolje bi bilo da je i multietnička, ali to uopće nije ključno za ostvarenje te iste ideje.
građanska država mora biti izvorna, tj građansko društvo tvori građansku državu a ne obratno.

drugi paragraf ne vidim kakve veze ima s ovim.

raspudic i gatalo su idioti. ne radi se o tome da svaki narod treba imati građansku stranku, vec da imamo 3 odvojena drustva i da ih trebamo građanizirati postepeno.
Nezavisna BiH je nastala na gradjanskim principima i kao takva priznata od MZ i primljena u UN. BiH iz 1992. je izvoriste danasnje BiH.
Dakle, jedno gradjansko drustvo.

Danasnja BiH isto tako moze imati jedno gradjansko "drzavno" drustvo, koje u sebi moze sadrzavati vise drugih poddrustava (etnicko, vjersko, regionalno...).

Tu bih zavrsio, jer tema nije o uredjenju BiH.
Edin H.

#847 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Edin H. »

Eki BiH gradjanska drzava :lol: :lol: :lol:

Prije ce Engleska i Njemacka prihvatiti diktaturu proletirijata :D
HM 2011

#848 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by HM 2011 »

_drunken_santa_ wrote:
Ali Kemal wrote:
_drunken_santa_ wrote:kako sprijeciti nacionalne stranke?
Pa jedan od prvih stidjivih koraka je upravo pojava ovakvih knjiga i edukacija naroda.
Ne postoji tu carobni stapic, nego ce trebati jedan mukotrpan rad slijedecih dvadesetak godina.
Mislim da je najbrzi put ka gradjanskoj drzavi stvaranje tzv Treceg, sto je osnovni preduslov za nestanak HDZ-a sa scene, a i ubrzalo bi propast SDA.
da, to je ono sto ja govorim. stvoriti okvir da se nacionalisticke elite ruse vlastitom građanskom opozicijom.

ovo su antologijske i mene podsjecaju na....

da bi izgradili drzavu prvo je moramo unistiti - pa kad je unistimo i izgubimo onda cemo je voljeti i graditi.....

----------------------------------------------

Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
nosara

#849 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by nosara »

HM 2011 wrote: Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
Porazi su pobjede, a manje je vece... :D

sda matematika...
Istražujemo: FDS ima akumuliranu dobit od 52 miliona KM, a Vlada FBiH prodaje firmu za 50 miliona?!
:lol:
oridjidji

#850 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by oridjidji »

nosara wrote:
HM 2011 wrote: Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
Porazi su pobjede, a manje je vece... :D

sda matematika...
Istražujemo: FDS ima akumuliranu dobit od 52 miliona KM, a Vlada FBiH prodaje firmu za 50 miliona?!
:lol:
O tome treba pricati. Prati iznova i iznova. Dok ne dodije se narodu. To je jedini put da se urusi SDA na celu sa Kirbasem, Novalicem, Zvizdicem i ostalim budalama. Jedino prema ovim iz Tešnja imam respekta, ovo u Sarajevu i Gradačcu što čući su samo zlo...
Post Reply