U Sloveniji je uvijek samo postojala Slovenija, Juga je bila nužno zlo. Ali unutarnji izvoz iz SLO u ostale republike je štimao pa nisu kukali. A sve su imali drugačije nego ostatak, počevši od svoje aviokompanije. Za njih je osamostaljenje bilo stvar formalnosti u odnosu na to šta smo mi prošli.Walther wrote:Ne, SFRJ je nestala za Slovenijom. Nema to nikakve veze sa postrojavanjem ili poziranjem. BIH nije mogla slepati ovo ili ono jer je pola drzave bila peta kolona.cekek wrote:SFRJ je nestala malo prije, vec 1990 se ZNG postrojavao po Sljemenu a Varteks sponzorisao crne Levis jakne i farmerke kao uniforme.....oruzje se uveliko uvozilo, opet u crnom rezimu. Vukovar proglasen bescarinskom i bezporeznom zonom, valjda da se uzme love pred kijamet, iz Zagreba ljudi isli u Vukovar po kartone Badela za kafane, jeftinije nego u tvornici par ulica dalje....Domovnice se izdavale na Velesajmu, kao da je HR vec samostalna drzava i ima legitimitet za tako nesto, samo donesi krsni list....
Slovenija? Vec su kamionima prevukli devizne rezerve iz Narodne Banke YU u Ljubljanu, opremili TO za evtl sukob, razradili situaciju i cekali trenutak....
A BiH ? Glava u pijesak i naprđuj o multi-kulti, nezavisna za raju a papke ko *ebe...
Bas me zanima kako bi ti u BIH mimo Srba uvezao nekoliko kamiona raketa iz Austrije i postrojio na Grmecu. Kao sto su to uradili Slovenci recimo.
A to da rakete nisu mogle doći je recimo istina, ali baš zato ne provociraš otvoreni sukob kada znaš da nemaš vanjsku granicu pa da si obezbjediš ilegalan uvoz oružja. Ili stisneš muda ko ostali pa se naoružavaš, pa ako padneš vadi se, opet ko ostali.
Ali mi smo opet htjeli biti pošteni, moralne veličine kakve planeta nije vidjela.
Licemjerstvo