BRUKA U DUBLINU
- BHCluster
#826 Re: BRUKA U DUBLINU
Kad je mlada reprezentacija BiH igrala u Mostaru protiv Ukraine, Hrvati su imali sansu da pokazu svoju podrsku za reprezentaciju a to je izgledalo ovako:

- animals
#827 Re: BRUKA U DUBLINU
Koje drzaveprog321 wrote:Naravno da opravdava.
Ljiljani prestavljaju zacetak ove drzave. I sa pravom je ponosno uzdizu.
- supercali
#828 Re: BRUKA U DUBLINU
ne opravdavaprog321 wrote:Naravno da opravdava.
Ljiljani prestavljaju zacetak ove drzave. I sa pravom je ponosno uzdizu.
za ovu drzavu se pitaju i oni iz banja luke i iz sarajeva i iz sirokog
znaci nije zacetak ove drzave
zacetak ove drzave je dejton entiteti fazoni
a tu je odlucena varta svidjelo se to meni tebi ili ne tako je
da je armija bih pobijedila ovo sve ne bi bilo upitno ni sekunde jer bi vjerovatno i drzavna zastava bila ljiljani ovako to sve pada u vodu
i onda se pitate i pricate kako srbi iz bl i oni iz sirokog ne vole bih i njene reprezentacije i kako svaki mrzi bih i radi protiv nje
- BHCluster
#829 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa kako mozemo onda Srbima nametati ovu sadasnju zastavu kada su oni protiv svih zakona koje je nametnu OHR (visoki predstavnik)?_BataZiv_0809 wrote:Mislim da je pitanje temeljne kulture postovati zvanicne simbole drzave za koju kazes da je volis. Ako zelimo biti ozbiljna drzava, da nas se respektuje i uvazava, onda ne trebamo od sebe praviti cirkus na manifestacijama ciji je cilj upravo promocija. Pa sta znaci reprezentacija etimoloski? Nesto sto predstavlja, reprezentuje.
Nije to pitanje nikakvog podanickog mentaliteta, niti ulizivanje, nego prihvatanje realnosti. Ako smo pristali na Dejton, pristali na redefiniciju i modifikaciju RBiH, onda to valja postovati.
Ko da ja ne bih volio da nije bilo rata? Ko god ga je dozivio i izgubio nekog bliskog misli tako. Pa ako ga je vec moralo biti, ko da ja ne bih volio da je rat zavrsen pobjedom? Ali nije, desilo se sta se desilo i u tom kontekstu mahanje tom zastavom je pokazivanje frustracije realnoscu.
Meni ne pada na pamet bilo koga moliti da navija. U ljubavi nema prisile, to je valjda jasno. I svaki igrac koji smatra da BiH nije njegova drzava, nije ni potreban u reprezentaciji. Sutra kad se izgradi normalna reprezentacija u smislu infrastrukture, skautinga mladih, ozbiljnosti i profesionalnosti trenera, ulaganja u sport, doci ce i rezultati.
A cim dodju rezultati, odmah si privlacniji. To je jedini nacin.
- supercali
#830 Re: BRUKA U DUBLINU
nikakva razlika kad u sarajevu tuzli zenici ili sl igra bih i veze se zastava turske za ljiljane i slBHCluster wrote:Kad je mlada reprezentacija BiH igrala u Mostaru protiv Ukraine, Hrvati su imali sansu da pokazu svoju podrsku za reprezentaciju a to je izgledalo ovako:
- BHCluster
#831 Re: BRUKA U DUBLINU
Znaci usporedjujes zastavu sa ljiljanima sa fasistickim simbolima?supercali wrote:nikakva razlika kad u sarajevu tuzli zenici ili sl igra bih i veze se zastava turske za ljiljane i slBHCluster wrote:Kad je mlada reprezentacija BiH igrala u Mostaru protiv Ukraine, Hrvati su imali sansu da pokazu svoju podrsku za reprezentaciju a to je izgledalo ovako:
- animals
#832 Re: BRUKA U DUBLINU
Zastava Bosanski Hrvata je fasisticka..BHCluster wrote:Znaci usporedjujes zastavu sa ljiljanima sa fasistickim simbolima?supercali wrote:nikakva razlika kad u sarajevu tuzli zenici ili sl igra bih i veze se zastava turske za ljiljane i slBHCluster wrote:Kad je mlada reprezentacija BiH igrala u Mostaru protiv Ukraine, Hrvati su imali sansu da pokazu svoju podrsku za reprezentaciju a to je izgledalo ovako:
i ti si za BIH
- BHCluster
#833 Re: BRUKA U DUBLINU
Ovo sto je na slici postavljeno jeste a malo bolje pogledaj i onaj simbol u sredini i ovo podizanje ruke to isto ok ako je su ovi za BiH onda ja ne da nisam nigada necu biti. A zas sta si ti dovoljno pokazuje ovo sto si napisao.animals wrote:
Zastava Bosanski Hrvata je fasisticka..
i ti si za BIH
- animals
#834 Re: BRUKA U DUBLINU
Ovo sto si ti postavio je isto kao i oni sto gaze po zastavi Izraela..BHCluster wrote:Ovo sto je na slici postavljeno jeste a malo bolje pogledaj i onaj simbol u sredini i ovo podizanje ruke to isto ok ako je su ovi za BiH onda ja ne da nisam nigada necu biti. A zas sta si ti dovoljno pokazuje ovo sto si napisao.animals wrote:
i ti si za BIH
i ako ti je to argument, onda si stvarno zaglibio..
- BHCluster
#835 Re: BRUKA U DUBLINU
Međunarodni „Turnir prijateljstva“ koji se od juče igra u Bijeljini i okolini ovog grada u Bosni i Hercegovini briljantna je ideja Save Miloševića, nekada proslavljenog fudbalera, danas potpredsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
Drugo izdanje turnira čiji je direktor, rođeni Bijeljinac Milošević, okupilo je igrače do 16 godina iz 16 ekipa iz Srbije (Partizan, Crvena zvezda, Napredak Kruševac, Vojvodina, OFK Beograd), Hrvatske (Dinamo, Zagreb, Osijek, Rijeka), Crne Gore (Budućnost Podgorica, Sutjeska Nikšić), Makedonije (Vardar) i domaćina Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Željezničar, Velež, Sloboda Tuzla). Imali smo ovo:

Na četiri visoka jarbola uz teren u Etno selu „Stanišić“ istaknute su zastave bh. entiteta Republike Srpske, Grada Bijeljine, Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i lokalnog Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS).
Zastava Drzave NISTA zastava saveza NISTA itd...
Sta dalje osim ako ce mo biti licemjerni.
Drugo izdanje turnira čiji je direktor, rođeni Bijeljinac Milošević, okupilo je igrače do 16 godina iz 16 ekipa iz Srbije (Partizan, Crvena zvezda, Napredak Kruševac, Vojvodina, OFK Beograd), Hrvatske (Dinamo, Zagreb, Osijek, Rijeka), Crne Gore (Budućnost Podgorica, Sutjeska Nikšić), Makedonije (Vardar) i domaćina Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Željezničar, Velež, Sloboda Tuzla). Imali smo ovo:

Na četiri visoka jarbola uz teren u Etno selu „Stanišić“ istaknute su zastave bh. entiteta Republike Srpske, Grada Bijeljine, Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i lokalnog Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS).
Last edited by BHCluster on 22/11/2015 20:00, edited 2 times in total.
- BHCluster
#836 Re: BRUKA U DUBLINU
animals wrote:
Ovo sto si ti postavio je isto kao i oni sto gaze po zastavi Izraela..

Objasni mi kako je ovo zastava i pozdrav Hrvata i kakva je to BiH?
- supercali
#837 Re: BRUKA U DUBLINU
ja uporedjujem zastave a ne pored zastava simboleBHCluster wrote:Ovo sto je na slici postavljeno jeste a malo bolje pogledaj i onaj simbol u sredini i ovo podizanje ruke to isto ok ako je su ovi za BiH onda ja ne da nisam nigada necu biti. A zas sta si ti dovoljno pokazuje ovo sto si napisao.animals wrote:
i ti si za BIH
znaci zastava bosanskih hrvata nije fasisticka iako je zabranjena u hrvatskoj recimo
naravno misli se na sportske dogadjaje i sl
sutra bi i bosnjak neki podigo fasisticki simbol ne brini
evo ti ovog pointa on bi prvi digao trans duce i sl a i ovaj pozdrav
nemoj se zanositi da fasista nema i medju bhfovcima
- animals
#838 Re: BRUKA U DUBLINU
Prvo, ovo su idioti na slici..isti kao i oni sto imaju natpise, noz; zica::BHCluster wrote:animals wrote:
Ovo sto si ti postavio je isto kao i oni sto gaze po zastavi Izraela..
Objasni mi kako je ovo zastava i pozdrav Hrvata i kakva je to BiH?
ili, oni sto gaze zastave Izraela..
i nema to veze sa ovom temom..
jos jednom, ljiljani nisu i ne mogu biti zastava na tekmama BIH..
jer nije BIH samo Bosnjacka..ona je malo veca..
- BHCluster
#839 Re: BRUKA U DUBLINU
Ovo na fotki nije zastava BiH Hrvata.supercali wrote:ja uporedjujem zastave a ne pored zastava simboleBHCluster wrote:Ovo sto je na slici postavljeno jeste a malo bolje pogledaj i onaj simbol u sredini i ovo podizanje ruke to isto ok ako je su ovi za BiH onda ja ne da nisam nigada necu biti. A zas sta si ti dovoljno pokazuje ovo sto si napisao.animals wrote:
i ti si za BIH
znaci zastava bosanskih hrvata nije fasisticka iako je zabranjena u hrvatskoj recimo
naravno misli se na sportske dogadjaje i sl
sutra bi i bosnjak neki podigo fasisticki simbol ne brini
evo ti ovog pointa on bi prvi digao trans duce i sl a i ovaj pozdrav
nemoj se zanositi da fasista nema i medju bhfovcima
- supercali
#840 Re: BRUKA U DUBLINU
pa to je obraz ovih organizatora a ne tebeBHCluster wrote:Međunarodni „Turnir prijateljstva“ koji se od juče igra u Bijeljini i okolini ovog grada u Bosni i Hercegovini briljantna je ideja Save Miloševića, nekada proslavljenog fudbalera, danas potpredsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
tvoj obraz je ako uzvratis istom mjerom i sl
ne gradi se povjerenje ni bilo sta drugo pozitivno na nacin da ti uradis isto samo suprotno nego naprotiv da se izdignes iznad toga i ignorises provokacije i slicne stvari koje neko radi
pravi ljudi ce to prepoznati kao sto se gudelj iz viteza smatra pozitivnom licnoscu od strane bosnjaka jer je ignorisao takve stvari
zaposljavao je bosnjake iako su ga hrvati vjerovatno nagovarali da ne radi to a na drugoj strani bosnjacki privatnici nisu zaposljavali hrvate i sl
ovo nam mogu bolje pojasniti forumasi iz tog podrucja
i zbog toga ispred fisa vijori bih zastava a i boje fis viteza su plavo zuta
- BHCluster
#841 Re: BRUKA U DUBLINU
Ne nego nisi mi objasnio kako ovo je zastava Hrvata u BiH. I moze zastava sa ljiljanima biti na utakmicama BiH i biti ce sve dok je neko ne zabrani?animals wrote:
Prvo, ovo su idioti na slici..isti kao i oni sto imaju natpise, noz; zica::

- supercali
#842 Re: BRUKA U DUBLINU
jesteBHCluster wrote:
Ovo na fotki nije zastava BiH Hrvata.
s tim da je uporedo to bila i zastava herceg bosne
da ne idem u detaljnije objasnjavanje zastava jer nije tema
- supercali
#843 Re: BRUKA U DUBLINU
utakmica je iz godine?BHCluster wrote:Ne nego nisi mi objasnio kako ovo je zastava Hrvata u BiH. I moze zastava sa ljiljanima biti na utakmicama BiH i biti ce sve dok je neko ne zabrani?animals wrote:
- animals
#844 Re: BRUKA U DUBLINU
Cija je zastava, objasni mi ti..i koja je to zastava Hrvata Bosanski..BHCluster wrote:Ne nego nisi mi objasnio kako ovo je zastava Hrvata u BiH. I moze zastava sa ljiljanima biti na utakmicama BiH i biti ce sve dok je neko ne zabrani?animals wrote:
- BHCluster
#845 Re: BRUKA U DUBLINU
OK necemo u detaljno opisivanje onda Hrvati su imali priliku da pokazu kako navijaju za reprezentaciju BiH i postavili su fasiticke simbole a tako i pozdravili reprezentaciju.supercali wrote:jesteBHCluster wrote:
- BHCluster
#846 Re: BRUKA U DUBLINU
Ovaj grb je HR H-Banimals wrote: Cija je zastava, objasni mi ti..i koja je to zastava Hrvata Bosanski..
Ovaj grb je bio i na oznci HVO-a
Ima li razlike sa ovom?

I ti sebe zoves Hrvatom?
- supercali
#847 Re: BRUKA U DUBLINU
ok imali prilikuBHCluster wrote:OK necemo u detaljno opisivanje onda Hrvati su imali priliku da pokazu kako navijaju za reprezentaciju BiH i postavili su fasiticke simbole a tako i pozdravili reprezentaciju.supercali wrote:jesteBHCluster wrote:
a ovo fasisticko izdanje je pokazalo koliko navijaca?
pa mozes i na prste prebrojati koliko je tih navijaca koji istinski mrze sve vezano za bih
da nije ovakvih kromanjonaca siguran sam da bi bilo bar 100-200 ljudi koji bi navijali za bih tj podrska i sl
ovako sa ovakvim kromanjoncima ti isti ljudi ne zele doci da ne bi imali problema
ovo isto preslikaj na nastupe u vecinski bosnjackim mjestima sto se tice srba i hrvata i dobit ces odgovor
- animals
#848 Re: BRUKA U DUBLINU
Da..i kao vecinu normalni Hrvata, zaboli me kako izgledaju zastave..BHCluster wrote:Ovaj grb je HR H-Banimals wrote: Cija je zastava, objasni mi ti..i koja je to zastava Hrvata Bosanski..
Ovaj grb je bio i na oznci HVO-a
Ima li razlike sa ovom?
I ti sebe zoves Hrvatom?
ja ne masem ni jednom, niti me interesuje ..
ja sam samo normalni covjek..koji su vecina..
i ima..ova dva prva pocinju sa crvenom kockom,a ovaj zadnji sa bijelom..
tako da nemas pojma o cemu pricas..
- BHCluster
#850 Re: BRUKA U DUBLINU
Sto su izabrali bas ova obiljezja sto nisu donjeli zastavu HB-a, mogli su pa navijaj. Ali problem su zastave sa ljiljanima i oni sto ih nose ha ja.supercali wrote: ok imali priliku
a ovo fasisticko izdanje je pokazalo koliko navijaca?
pa mozes i na prste prebrojati koliko je tih navijaca koji istinski mrze sve vezano za bih
da nije ovakvih kromanjonaca siguran sam da bi bilo bar 100-200 ljudi koji bi navijali za bih tj podrska i sl
ovako sa ovakvim kromanjoncima ti isti ljudi ne zele doci da ne bi imali problema
ovo isto preslikaj na nastupe u vecinski bosnjackim mjestima sto se tice srba i hrvata i dobit ces odgovor