Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nosara

#826 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Hrvatska priznala da ucjenjuje BiH: Vratite nam pogodnosti pa ćemo odblokirata uvoz mlijeka

"Tradicionalne kvote", odnosno tradicionalni izvoz na koji se poziva Milanović i Hrvatska bile bi katastrofalne za BiH.

Hrvatska je u 2012. u BiH izvezla 34.000 tona mlijeka i mliječnih proizvoda, dok je već 2014. taj izvoz pao na 12.000 tona.

"Treba insistirati na reciprocitetu, prosjeku hrvatskog izvoza u 2011., 2012. i 2013. iz RH u BiH i da to postane kvota EU", kazao je za hrvatske medije direktor Croatiastočara Branko Bobetić.

Treba susjede samo

Drvosjeca iz Dejcica

#827 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hrvatska priznala da ucjenjuje BiH: Vratite nam pogodnosti pa ćemo odblokirata uvoz mlijeka

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatska ... /150829007

I tako Hrvatska otkriva svoje pravo lice, jedne male i vrlo sujetne države. Mislim da su ovim dali doznanja onim koji se možda kolebaju u bojkotu da trebaju bojkotovati HR proizvde uvijek kada su u prilici.
saiks

#828 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Onda bojkot svega osim Karlovacke :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#829 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

saiks wrote:Onda bojkot svega osim Karlovacke :mrgreen:
Nikad nisam razumio ljude koji se prodaju za gajbu loše pive. :mrgreen:
nosara

#830 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
saiks wrote:Onda bojkot svega osim Karlovacke :mrgreen:
Nikad nisam razumio ljude koji se prodaju za gajbu loše pive. :mrgreen:
Moze proc karlovacka tamna, ali ako cu se prodat, prodat cu se za paket Tomislava... :oops:

Ocekujem blokadu granice vec iduceg tedna... :bih:
nosara

#831 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Macho man wrote:A ja milioniti put ukazujem na najbitniju stvar na samosvjest Bosanca/Bošnje o kupovini bosanskih proizvoda
Pa može navuć hr milione jana, dukata, kuraca palaca, ali pored mene neće prodat nijedan jedini, nego ce stavit ključ u bravu i ko cuko podvijenog repa se povuć sa bh tržišta
Ali ajd ti nagovori ostale mazgovine da ignoniraju strane proizvode
Moglo bi pendrekom... Uh, zaboravih, demokracija, ljudska prava, sve u kurcu... Do mene... :-?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#832 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Chmoljo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatska ... /150829007

I tako Hrvatska otkriva svoje pravo lice, jedne male i vrlo sujetne države. Mislim da su ovim dali doznanja onim koji se možda kolebaju u bojkotu da trebaju bojkotovati HR proizvde uvijek kada su u prilici.
pa kraljevi su... saće opet naši dragi Cro forumaši truniti o slobodnom tržištu, jednakosti i tako to... :D
Amazonka27

#833 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Amazonka27 »

radiostar wrote:
penny je domaca firma
moja greska...znam da ima penny i u njemackoj. Sorry zbog krivog navoda :thumbup:
Banksy

#834 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Banksy »

Korisničkoime wrote:
Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Birokracija je cudo a mi smo je izmislili za Evropljane ako ne mozes s njima ljudski hadri ih gdje god mozes ali sve po zakonu

:lol: :thumbup: :thumbup:

Zapravo je to jedini put ...
I nek nam bude škola - Pokaži zube, da bi ostvario svoje ciljeve, da bi te više poštovali, ali i da bi poštovao sam sebe.
Ako nam ičega fali, fali samopoštovanja.
insomnia78

#835 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:
Korisničkoime wrote:
Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Birokracija je cudo a mi smo je izmislili za Evropljane ako ne mozes s njima ljudski hadri ih gdje god mozes ali sve po zakonu

:lol: :thumbup: :thumbup:

Zapravo je to jedini put ...
I nek nam bude škola - Pokaži zube, da bi ostvario svoje ciljeve, da bi te više poštovali, ali i da bi poštovao sam sebe.
Ako nam ičega fali, fali samopoštovanja.
To bi i moglo funkcionisati al' kad bi mi imali drzavu
Sta ces ti bolan, pa evo ti ovdje na forumu likova koji su rodjeni i odrasli u Sarajevu a sutra bi potpisali da hljeba nemaju u korist Zagreba
Co0l

#836 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

nikimostar wrote:
saiks wrote:
Korisničkoime wrote:Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Ok,a sta bi oni nama radili,zamisli da oces preci granicu,a oni te detaljno pregledaju,zamisli ko ti je pomagao u poplavama,pozarima? Jesi li zamislio?
ma oni ce ici na more u Tursku :oops:
Kad je ljetovanje u pitanju odavno izbjegavam Hrvatsku u sirokom luku i nisam se ni jednom pokajao zbog toga.
Banksy

#837 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Banksy »

insomnia78 wrote: To bi i moglo funkcionisati al' kad bi mi imali drzavu
Sta ces ti bolan, pa evo ti ovdje na forumu likova koji su rodjeni i odrasli u Sarajevu a sutra bi potpisali da hljeba nemaju u korist Zagreba
Imamo mi državu, ali nemamo vlast, s mozgom i kičmom.
Ne mislim da je tako. Kad mu udari na kašiku, na kruh i djecu, i najzadrtiji Hrvat/Srbin će se dozvati. Pitaj mljekare iz Livna.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/cavara-i ... /150828121
HAVANA

#838 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HAVANA »

Ja obozavam hrvatsku,more,obalu,i sa ljudima tamo nisam imao nikad problema...al kupujem sto god mogu vise domace. :bih:
insomnia78

#839 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:
insomnia78 wrote: To bi i moglo funkcionisati al' kad bi mi imali drzavu
Ne mislim da je tako. Kad mu udari na kašiku, na kruh i djecu, i najzadrtiji Hrvat/Srbin će se dozvati. Pitaj mljekare iz Livna.

Ne bi bilo prvi put da idemo protiv sebe a u korist komsija ili susjeda
piupiu

#840 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by piupiu »

Banksy wrote: Ako nam ičega fali, fali samopoštovanja.
:thumbup:

... i pragmatičnosti.
Banksy

#841 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Banksy »

insomnia78 wrote:
Banksy wrote:

Ne bi bilo prvi put da idemo protiv sebe a u korist komsija ili susjeda
Kako je gola egzistencija u pitanju, biće toga sve manje. Ova situacija je odličan primjer.
nocnaptica986

#842 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nocnaptica986 »

pa stavri su jednostavne:.bih je lupila carine na hrvatske proizvode nakon izlaska iz cefte i odbija da iste ukine (dok je recimo sloveniji ukinute) i sad je hrvatska stavila zabranu kao protuodgovor..
svaka drzava brani svoj interes bez obzira dali se tom nekom svidja ili ne
Banksy

#843 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Banksy »

piupiu wrote:

... i pragmatičnosti.
Kad čujem riječ pragmatičnost, odmah se hvatam za pištolj ... :mrgreen:

Pragmatičnost, kod nas, obično podrazumijeva hinjaluk, prefriganost, potkupljivost, spremnost na moralno upitne akcije koje donose ličnu korist.
Možda je puki, čisti interes bolja riječ.
piupiu

#844 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by piupiu »

Banksy wrote:
piupiu wrote:

... i pragmatičnosti.
Kad čujem riječ pragmatičnost, odmah se hvatam za pištolj ... :mrgreen:

Pragmatičnost, kod nas, obično podrazumijeva hinjaluk, prefriganost, potkupljivost, spremnost na moralno upitne akcije koje donose ličnu korist.
Možda je puki, čisti interes bolja riječ.
:lol:

Mislim na konkretnu akciju, umjesto na svakidašnju jadikovku ... :) Ne valja mi riječ. :mrgreen:
Co0l

#845 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

nocnaptica986 wrote:pa stavri su jednostavne:.bih je lupila carine na hrvatske proizvode nakon izlaska iz cefte i odbija da iste ukine (dok je recimo sloveniji ukinute) i sad je hrvatska stavila zabranu kao protuodgovor..
S tom malom razlikom sto je BiH imala osnove za to sto je uradila a Hrvatska nema.
Banksy

#846 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Banksy »

piupiu wrote:
:lol:

Mislim na konkretnu akciju, umjesto na svakidašnju jadikovku ... :) Ne valja mi riječ. :mrgreen:
Korisničkoime

#847 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Korisničkoime »

saiks wrote:
Korisničkoime wrote:Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Ok,a sta bi oni nama radili,zamisli da oces preci granicu,a oni te detaljno pregledaju,zamisli ko ti je pomagao u poplavama,pozarima? Jesi li zamislio?
Jao koja pomoc molim te, pomoc kod poplava je bila simbolicna i ok je ja nisam ni ocekivao nista a i sta su mogli uciniti da nam pomognu u biti nista.
Neka pregledaju detaljno u cemu je problem kad smo mogli istrpiti Slovence i njihove granicare mozemo i njih. Uostalom neka se svako pridrzaje propisa ako ljudi kazu ne smije niko unositi meso i mesne preradevine u HR koji nas Bosnje tjera da pokusavamo prosvercat kilo sudzuke na more.
U biti se ide na to da njih pritisnu njihovi privrednici prije svih Todoric koji drzi prehrambenu inds.HR. Uostalom mozemo i spustiti ruke niz sebe i pustiti da nas karaju
nosara

#848 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

nocnaptica986 wrote:pa stavri su jednostavne:.bih je lupila carine na hrvatske proizvode nakon izlaska iz cefte i odbija da iste ukine (dok je recimo sloveniji ukinute) i sad je hrvatska stavila zabranu kao protuodgovor..
Otkud to da su slovencugama ukinute carine...? To je laz...

Nema problema za interes, ionako nam fali reciprociteta u trgovini s hrvatskom...

KONTRAMJERE...!!!!!

Image

:bih:
nocnaptica986

#849 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nocnaptica986 »

Co0l wrote:
S tom malom razlikom sto je BiH imala osnove za to sto je uradila a Hrvatska nema.
koje osnove?osnova nije bilo osim da se zastiti domaca proizvodnjna..sto upravo sad radi i hrvatska..sto bi rekli sve po zakonu
i ek je upozoravala bih mnogo puta da ukinu carine
nosara

#850 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

nocnaptica986 wrote:
Co0l wrote:
koje osnove?osnova nije bilo osim da se zastiti domaca proizvodnjna..sto upravo sad radi i hrvatska..sto bi rekli sve po zakonu
i ek je upozoravala bih mnogo puta da ukinu carine
Prestani lagat i srat... hrvatska je eu i ne moze imat cefta kvote... Bilo pa proslo, sad ste visi nivo... sranja... Tacka...
Post Reply