Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
- JBT
#826 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ima taj put koji i nije losh, ali nasha iskljucivost to razvuce na tolike staze da niko ziv to ne moze docekati.
Ima ona druga opcija, a to je medjusobna tolerancija i uvazavanje. Krenes od sebe, pa svog komsiluka, pa grada, drzave..... Umjesto da se ohrabre ljudi koji sa Pala odluce igrati za repku BiH mi im pravimo komplikacije namecuci im svoje znamenje, aonda je to penal za Dodika i njemu slicne da ih prozovu izdajnicima i pozovu na homogenizaciju nacionalistickih redova u odbrani od mrskog neprijatelja i domacih izdajnika. Isto vrijedi i za druge nacionalisticke opcije.
Treba olaksati ljudima, Bosancima i Hercegovcima iz RS-a i tkz. Zapadne Hercegovine da se ogrnu Vartom, a ne Ljiljanima jer samo u prvoj opciji svi dobijamao, dobija BiH. Pomozimo ljudima da se osjete Bosancima i Hercegovcima, da dozive BiH kao zaista svoju domovinu.
Kod nas se tolerancija i uvazavanje drugog i drugacijeg smatra slaboscu i izdajom, dok se u civilizovanom svijetu to smatra velicinom i kulturom. Mozda zbog toga oni dobro zive, a mi se i dalje valjamo u blatu.
Sve sto jaca BiH, sve sto dovodi do povecanja broja Bosanaca i Hercegovaca treba bezuvjetno podrzati. Pa i zbog licnih interesa.
Ima ona druga opcija, a to je medjusobna tolerancija i uvazavanje. Krenes od sebe, pa svog komsiluka, pa grada, drzave..... Umjesto da se ohrabre ljudi koji sa Pala odluce igrati za repku BiH mi im pravimo komplikacije namecuci im svoje znamenje, aonda je to penal za Dodika i njemu slicne da ih prozovu izdajnicima i pozovu na homogenizaciju nacionalistickih redova u odbrani od mrskog neprijatelja i domacih izdajnika. Isto vrijedi i za druge nacionalisticke opcije.
Treba olaksati ljudima, Bosancima i Hercegovcima iz RS-a i tkz. Zapadne Hercegovine da se ogrnu Vartom, a ne Ljiljanima jer samo u prvoj opciji svi dobijamao, dobija BiH. Pomozimo ljudima da se osjete Bosancima i Hercegovcima, da dozive BiH kao zaista svoju domovinu.
Kod nas se tolerancija i uvazavanje drugog i drugacijeg smatra slaboscu i izdajom, dok se u civilizovanom svijetu to smatra velicinom i kulturom. Mozda zbog toga oni dobro zive, a mi se i dalje valjamo u blatu.
Sve sto jaca BiH, sve sto dovodi do povecanja broja Bosanaca i Hercegovaca treba bezuvjetno podrzati. Pa i zbog licnih interesa.
- denimb
#827 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Samo udri druze, imaju ljudi koji ti aplaudiraju i profitiraju od togazenit dozic wrote:A ti si čitač misli, da nisi Torabi možda?denimb wrote:Ko je cetnik za takve navijace, ili lakse ces mi odgovoriti ko nije cetnik za takve navijace...pustite se te price vise molim vas BiH ima svoju zastavu, granice, ustav...hajmo to postovati, hajmo ne glumiti neke hoolse, patriote, zajebane momke.Znači po tebi nedolično i nekulturno pjevati gazi četnike?![]()
Šta su dobili?
Mahati jednom Lazaru, Aljosu, Njegosu pred ocima sa ljiljanima je defakto nekulturno, a ti misli o tome sta hoces.
Prelistaj stranice ako ti nije mrsko pa ces vidjeti sta su dobili.
Pa samo mi i poštujemo zastavu, granice, ustav, za razliku od genocidaša, dokaz je i varta na proslavama koju ne vidim kad u šumskoj ili u kamenjaru slave pobjede susjednih država.
-
Paul F.
#828 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Varta vs Ljiljani zaslužuje posebnu temu.
Također zaslužuje posebnu temu stari vs mladi na forumu.
Također zaslužuje posebnu temu stari vs mladi na forumu.
- piupiu
#829 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Da citiram Chmolju:zenit dozic wrote:Čuj to, znači ja pričam sa mrtvim čovjekomJBT wrote:Odnos "patriote" prema covjeku koji je u ratu zrtvovao svoj zivot da odbrani BiH od propasti. Tuzno.i opet se kurčiš svojim ratnim putem, ko biva niko nije ratovo nego ti,
... pa, onda i sebe:
- HAVANA
#830 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Dobro jutro Bosno i Hercegovino
Sto se mene tice zavrsio sam sa ovim temama bar jedno 15 dana, dok me opet sta ne iznervira.Kaze covjek necu,boli me kurac...pa se opet vrati da sam sebe pati i nervira.44 godine u guzicu zbio, a jos nije do kraja naucio da ne pati svoj mozak budalastinama.
To je to otprilike zasto mi matori kenjci,vakvi,onakvi...kako nas vec nazvase mnogi, reagujemo kako reagujemo...
Na mnogim temama i u zivotu vidim ovakve omladine,koja hrasnom ovo napise...Doduse, u zivotu rijetko jer su obicno jaki kad su u grupama,u vecini...kao i sve pickice.Sredice on,kako ce sredit,odvest ga na sampite?
I gojeni mu pored svega ne komentarise post,nego ga savjetuje da izbrise, jer on nije vrijedan da ovaj dobije ban.Post je ok,sta li? E jebi ga.
Ako za ovo doruckujem voltarene i ako sam za ovo nosio te ljiljane na ramenu...nikad ih ocima vise ne moram vidjeti.Pod tu zastavu sa ovakvim ljudima ne zelim.Oni sa kojima sam bio pod njom, il su mrtvi, il razocarani,il se lijece i boluju,il zive i rade sretni i izbjegavaju sve danasnje zivotne nebuloze u zemlji za koju se nisu borili, ovakvu kakva je.U 90% slucajeva.Ovih 10% se prodalo za neku sicu u materijalnom smislu.
Vi gurajte po svom,mi cemo po svom...pa dokle doguramo.Do tog dzeneta nakog koji prizeljkujete,i ako ga ima, ovako necete sigurno.
Sto se mene tice zavrsio sam sa ovim temama bar jedno 15 dana, dok me opet sta ne iznervira.Kaze covjek necu,boli me kurac...pa se opet vrati da sam sebe pati i nervira.44 godine u guzicu zbio, a jos nije do kraja naucio da ne pati svoj mozak budalastinama.
Sa druge teme.Gojeni H wrote:Prepravi ovaj post, nije ti on vrijedan da dobijes ban.BiH38 wrote:Sta je pedercino neosunecena??? Volio bi vidjeti muderisa na vjesalima jer vas je posteno nasamarao 92-95. Ne budali nikad necemo dati Muderisa. Muderis je za vas betonski zid!! Mozete skupljati sta hocete ali mozete tim dokazima obrisati guzicu. Znam da te boli situacija u Kralj Fahd jer vas je najvise strah muderisove raje hehhee. Predpostavljam da si neki vlahcic koji se veselo kiselog osmjeha pozdravljao sa svim komsijama u ratu i uredno se pojavljivao u redu za humanitarnu pomoc a danas ti se pruzila prilika i da zalajes iz kucare. Vlahadija se bas pohasila, ali sredicemo to. Samo polahko.hrasno38 wrote:
dont worry odavno je on na posmatranju i skupljanju dokaza!!!!
Muderisu on ne moze nauditi.
To je to otprilike zasto mi matori kenjci,vakvi,onakvi...kako nas vec nazvase mnogi, reagujemo kako reagujemo...
Na mnogim temama i u zivotu vidim ovakve omladine,koja hrasnom ovo napise...Doduse, u zivotu rijetko jer su obicno jaki kad su u grupama,u vecini...kao i sve pickice.Sredice on,kako ce sredit,odvest ga na sampite?
I gojeni mu pored svega ne komentarise post,nego ga savjetuje da izbrise, jer on nije vrijedan da ovaj dobije ban.Post je ok,sta li? E jebi ga.
Ako za ovo doruckujem voltarene i ako sam za ovo nosio te ljiljane na ramenu...nikad ih ocima vise ne moram vidjeti.Pod tu zastavu sa ovakvim ljudima ne zelim.Oni sa kojima sam bio pod njom, il su mrtvi, il razocarani,il se lijece i boluju,il zive i rade sretni i izbjegavaju sve danasnje zivotne nebuloze u zemlji za koju se nisu borili, ovakvu kakva je.U 90% slucajeva.Ovih 10% se prodalo za neku sicu u materijalnom smislu.
Vi gurajte po svom,mi cemo po svom...pa dokle doguramo.Do tog dzeneta nakog koji prizeljkujete,i ako ga ima, ovako necete sigurno.
-
Yug
#831 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Pa na ljiljane su se ljudi i navikli koliko toliko ali mnogima i smeta.Jasno je da ako BiH zeli da bude u buducnosti na pobjednickim postoljima trebaju joj djeca iz Srpske tj. sportisti iz te Republike.Srbi su ,mora se priznati,velika sportska nacija u svijetu.Grean wrote:Na doceku je bilo puno Ljiljana i jedna zastava Armije BiH. Ta jedna je i meni zasmetala jer joj tu nije mjesto.
Sto se Ljiljana tice, hvala Sikirasu i Musi, ucinili su veliku stvar za BiH ali ni jedan uspjeh nije bitniji od prava na zastavu pod kojom je BiH priznata. Dok je BiH bit ce i Ljiljana na njenim utakmicama.
Na kraju krajeva treba se vrsiti pritisak da se napokon napravi zajednicka zastava,a ne da nam stranci prave zastavu.Neka bude opet LJiljan i ostali grbovi na zastavi,i neka se objasni i Srbima i Hrvatima da je taj grb ljiljan dio i njihovog identiteta.
-
burger_pasa
#832 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
. Nisi ti rata okusio. Ti si se nakupio ratnih prica u kafani "Kod Tite" pa nam ovdje brabonjas. Do sudnjeg dana ce te progonit istina, da nije bilo SDA i Alije ne bi bilo ni drzave Bosne i Hercegovine, nit bi bilo kosarkaskog Evropskog zlata, a bogani ni ovog klix-a.hrasno38 wrote:burger_pasa wrote:hrasno38 wrote: E vidis upravo sam ovakav i tekst ocekivao od jednog nadobudnog balavca i nekoga koga su ucili da je "u jedinstvu spas". Ja bih se odmah 92 godine roknuo da se cekao da me organizuje SDA i roknuo bi se sad 2015 kad bi izjavio da su ovu drzavu odbranili SDA i Alija. Aliju za razliku od Bakira po nekim stvarima cijenim a SDA su termiti BH drustva i treba ih tretirati kao zohare mada izuzetaka naravno ima. Za razliko od tvog Alije, Bakira koji su svoje guzove krili 92 u Trezoru Narodne banke Komisc i ja smo izasli pred puske cetnika, Belih Orlova, Vojske RS-a i JNA......za to vruijeme takvi minderasi kao ti su cuvali centralu SDA....da ne pobjegne.......ajd sad razligu
- Gojeni H
#833 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Momak je preletio sto je pokazatelj njegove mladalacke nestrpljivosti.HAVANA wrote: I gojeni mu pored svega ne komentarise post,nego ga savjetuje da izbrise, jer on nije vrijedan da ovaj dobije ban.Post je ok,sta li?
Razlicite stvari imaju okidace u nasem sistemu.
U mom je to borba za nezavisnost, i mada ispad malog nisam opravdavao, mogao sam razumjeti ostru rekaciju. Na kraju, bilo mi je zao da ga banuju.
Chmoljo je ipak bio brzi, jer puca s kuka.
Pobjeda kosarkaske omladine je velika i pozitivna stvar. Vec sam rekao, totalno je nepotrebno bilo ono novinarsko prozivanje nacionalnosti igraca.
Nisam naivan da mislim da bilo kakav sportski uspjeh reprezentacije, u bilo kojem sportu moze promijeniti politicku situaciju u zemlji.
Tema mi inace show.
- Herb
#834 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ma ja, unisti i zadnji trag otpora da se komsije ne naljute. Jos cemo se prestati izjasnjavati kao Bosnjaci da bi komsijama ugodili. To ste vi, oni koji nisu zasluzili da zive u ovoj drzavi. Oni koji se brinu sta ce ko rec sa strane. Oni koji bi majku prodali da zive u nekom bratstvu i jedinstvu, ideologija koja je ubila preko 100.000 Bosnjaka. I zasto bi mene bilo briga kako zive i za koga glasaju "komsije".20 godina im isti pobjedjuju, meni dovoljno da shvatim da ono jos zele podijeliti Bosnu. A vas "domace"(jedine preostale)komuniste bi zamolio da se prestanete sramotiti sa ovim glupostima o torovima, jedinstvu i sl. jer od toga nema nista i nece biti nista zadugo. Pokusali ste nakon poplava,SP,pa sad i ovog..... oni ce ostati isti sta god pokusali, zato trebamo se mi Bosnjaci prestati dijeliti u torove(Sandzaklije,Gacani,Focaci,Nevesinjci,Podvelezci pa i Balije, Komunisti, Ateisti)kako bi nam bilo bolje. Za pocetak bar da nam ne treba iskaznica neke stranke pri zaposljavanju, tj. da se gleda strucnost. A ne, nasi su najveci problemi ljiljani, dijaspora ma sve bi popljuvali samo da se to komsiji svidi.Umjesto da svi imamo i svi cemo imati aBd budemo li se za pocetak ovog drzali, a komsije nek gledaju i pjene.
-
Bodkin
#835 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Prvo, napuni bateriju sefeinsomnia78 wrote:
Drugo, ja kad sam na pocetku pisao da niko ne jebe malce i sta oni hoce i kako se osjecaju nego ih priscajaju razni lesinari, niko nije jebao ni 2%
- mO k3
#836 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
JBT wrote:Ima taj put koji i nije losh, ali nasha iskljucivost to razvuce na tolike staze da niko ziv to ne moze docekati.
Bolji post nisam odavno procitao
- GeeTnT
#837 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
BH novinarstvo je na dnu, a Avaz je najcrnja stranica u istoriji bh-novinarstva. Zao bi mi bilo da Avaz pocne kopat po Njegosevoj familiji i pocnu iznosit informacije koje ce baciti sjenu na njegov uspjeh...
Avaz je...Sejla, Zika, Keljmendi....
Avaz nije Njegos, Musa...pa makar o njima pisali sve naj naj..
Avaz je...Sejla, Zika, Keljmendi....
Avaz nije Njegos, Musa...pa makar o njima pisali sve naj naj..
- Mister Yes
#838 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Možda ti ne bi ali mnogi bi. Odmah bi bilo "Evo ga ljudi četnik. Smetaju mu ljiljani. Udri"Patriotska_Liga wrote: Ovdje postoje ljudi koji iznose stav kako je nošenje zastave RBiH na predmetnoj proslavi provokacija i vrijeđanje Sikiraša i ostalih nebošnjaka. Ne smatram da bi njima bilo ko šta uradio kad bi iznijeli taj stav i javno (ja ne bih sigurno)
Samog čovjeka? Ako je na ulici odmah će se početi derati "ljudi, ovaj mi kaže da ne smijem nositi ljiljane gradom. Pomagajte. Udri"Patriotska_Liga wrote: I konačno ne radi se tu o grupi, nek nađu samog čovjeka i nek mu to kažu, ne boje se valjda pojedinca?
Pojedincima u njihovim domovima ili u mom domu sam već govorio ovo što ovdje govorim.
- JThomas
#839 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
a da zamijenimo neosunećen sa osunećen i vlahčad sa balije, bi li ti onda bilo žao da ga banuju?Gojeni H wrote:Momak je preletio sto je pokazatelj njegove mladalacke nestrpljivosti.HAVANA wrote: I gojeni mu pored svega ne komentarise post,nego ga savjetuje da izbrise, jer on nije vrijedan da ovaj dobije ban.Post je ok,sta li?
Razlicite stvari imaju okidace u nasem sistemu.
U mom je to borba za nezavisnost, i mada ispad malog nisam opravdavao, mogao sam razumjeti ostru rekaciju. Na kraju, bilo mi je zao da ga banuju.
Chmoljo je ipak bio brzi, jer puca s kuka.![]()
Pobjeda kosarkaske omladine je velika i pozitivna stvar. Vec sam rekao, totalno je nepotrebno bilo ono novinarsko prozivanje nacionalnosti igraca.
Nisam naivan da mislim da bilo kakav sportski uspjeh reprezentacije, u bilo kojem sportu moze promijeniti politicku situaciju u zemlji.
Tema mi inace show.
-
sumirprimus
#840 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
kultura dijaloga i sistem vrijednosti su svakako nulirani,tako da mijenjaj kako hos i doklen hos,katastrofa od price.
-
emmir1
#841 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ljiljanima nije mjesto na utakmicama reprezentacije.
Nije to stvar sporta i reprezentacije, nego stvar Bosne i Hercegovine.
Mi se kunemo u BIH a postali smo najveći radikali i guramo druge narode iz BIH, ovo sve naravno odgovara Dodiku i dušmanima.Mi ćemo svojom glupošću da razbijemo BiH.Ljiljani zauziimaju svoje mjesto u prošlosti i našim srcima i tu treba da ostanu.
Ja volim ljiljane, kompletna familija mi je bila u armiji BIH, bilo je ranjenih, poginulih, dva generala imam u familiji.
Ali ljiljane ostavim kući i ponesem zastavu BiH.
Ako ćemo ljiljane onda samo da bošnjaci igraju za reprezentaciju i da pravimo država od Tuzle do Sarajeva
Nije to stvar sporta i reprezentacije, nego stvar Bosne i Hercegovine.
Mi se kunemo u BIH a postali smo najveći radikali i guramo druge narode iz BIH, ovo sve naravno odgovara Dodiku i dušmanima.Mi ćemo svojom glupošću da razbijemo BiH.Ljiljani zauziimaju svoje mjesto u prošlosti i našim srcima i tu treba da ostanu.
Ja volim ljiljane, kompletna familija mi je bila u armiji BIH, bilo je ranjenih, poginulih, dva generala imam u familiji.
Ali ljiljane ostavim kući i ponesem zastavu BiH.
Ako ćemo ljiljane onda samo da bošnjaci igraju za reprezentaciju i da pravimo država od Tuzle do Sarajeva
- Point.
#842 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Niko od gore navedenih se nije javio da su mu zasmetale zastave sa ljiljanima. Pod tom zastavom su mnogi dali svoje zivote da bi danas imali bilo kakvu drzavu i da bi se ti danas kurcio kako smo osvojili zlato. Ako ikog treba da bude sramota onda si to ti, dustaban i ostale prelivode kojima ljiljani danas ne znace nista, a sve da se komsija ne uvrijedi. Odleprsajte vise sa tom pricom, ljiljama ce biti dok god bude bilo Bosne i ti a ni tvojo istomisljenici ne mozete tu nista. Sram da vas bude da se tako lako odricete sopstvene istorije i ljudi koji su dali zivote da vi sad prdite po ljiljanima.denimb wrote:Ko je cetnik za takve navijace, ili lakse ces mi odgovoriti ko nije cetnik za takve navijace...pustite se te price vise molim vas BiH ima svoju zastavu, granice, ustav...hajmo to postovati, hajmo ne glumiti neke hoolse, patriote, zajebane momke.Znači po tebi nedolično i nekulturno pjevati gazi četnike?![]()
Šta su dobili?
Mahati jednom Lazaru, Aljosu, Njegosu pred ocima sa ljiljanima je defakto nekulturno, a ti misli o tome sta hoces.
- GeeTnT
#843 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Pretjerujes...Mister Yes wrote:Možda ti ne bi ali mnogi bi. Odmah bi bilo "Evo ga ljudi četnik. Smetaju mu ljiljani. Udri"Patriotska_Liga wrote: Ovdje postoje ljudi koji iznose stav kako je nošenje zastave RBiH na predmetnoj proslavi provokacija i vrijeđanje Sikiraša i ostalih nebošnjaka. Ne smatram da bi njima bilo ko šta uradio kad bi iznijeli taj stav i javno (ja ne bih sigurno)
Samog čovjeka? Ako je na ulici odmah će se početi derati "ljudi, ovaj mi kaže da ne smijem nositi ljiljane gradom. Pomagajte. Udri"Patriotska_Liga wrote: I konačno ne radi se tu o grupi, nek nađu samog čovjeka i nek mu to kažu, ne boje se valjda pojedinca?
Pojedincima u njihovim domovima ili u mom domu sam već govorio ovo što ovdje govorim.
Osim toga, sustina je u "izvoru problema", a to je ono: "Ne prihvatamo nista sto dolazi od Bosnjaka"... O ljiljanima je toliko receno i niko nije dao pravi odgovor zasto ih ne zeli, ne podnosi...mrzi...
Sta mislis da je neko provozao dron zastavom Islamske drzave?
IONAKO Bosnjacima ne daju da kazu svoje misljenje, nego ih odmah trpaju u isti kos sa teroristima....
-
Bodkin
#844 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ljudi dodju da ovdje istresu sve frustracije koje ne smiju u stvarnom zivotu. Jos je tu neki virtuelni srbin ili hrvat kojeg oni u 5 godina u stvarnom zivotu vide jednom pa ni za to nemaju prilikusumirprimus wrote:kultura dijaloga i sistem vrijednosti su svakako nulirani,tako da mijenjaj kako hos i doklen hos,katastrofa od price.
-
Bodkin
#845 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ne treba nam onda drzavna zastava. Daj da vratimo tri zastave i zdravo. Kad krenemo od toga, daj da vratimo i tri valute i tri tablicePoint. wrote:Niko od gore navedenih se nije javio da su mu zasmetale zastave sa ljiljanima. Pod tom zastavom su mnogi dali svoje zivote da bi danas imali bilo kakvu drzavu i da bi se ti danas kurcio kako smo osvojili zlato. Ako ikog treba da bude sramota onda si to ti, dustaban i ostale prelivode kojima ljiljani danas ne znace nista, a sve da se komsija ne uvrijedi. Odleprsajte vise sa tom pricom, ljiljama ce biti dok god bude bilo Bosne i ti a ni tvojo istomisljenici ne mozete tu nista. Sram da vas bude da se tako lako odricete sopstvene istorije i ljudi koji su dali zivote da vi sad prdite po ljiljanima.denimb wrote:Ko je cetnik za takve navijace, ili lakse ces mi odgovoriti ko nije cetnik za takve navijace...pustite se te price vise molim vas BiH ima svoju zastavu, granice, ustav...hajmo to postovati, hajmo ne glumiti neke hoolse, patriote, zajebane momke.Znači po tebi nedolično i nekulturno pjevati gazi četnike?![]()
Šta su dobili?
- duh_sa_sjekirom
#846 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Nikad nisam bio pristalica nametanja bilo čega bilo kome, ali može li neko objasniti zašto konkretno pojedincima smetaju ljiljani (kao simbol srednjovjekovne bosanske države) i (bivša) državna zastava sa ljiljanima i na koji način ih vrijeđaju?
- GeeTnT
#847 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Entitet nema para ni da promijeni table na opcinama a kamoli da mijenja valutu, tablice...o pasosima da ne govorimo..
- Dozer
#848 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ja sam tih argumenata na ovom forumu do sad napisao more. To sto ti nisi u stanju prvo pregledati neciji opus ovdje, nego odmah skaces i napadas, i pri tome zelis ispasti ober pametan, ipak prvenstveno pokazuje tvoj mentalni sklop, ne mojburger_pasa wrote:Ako covjek ima argumenata, onda ih i koristi u svom pisanju. Neargumentovano pisanje je obicno blebetarenje. A to o Fahri i ko ga je postavio, to je posve drugi par carapa. Bosni i Hercegovini su tada bile potrebne nove novine koje ce je izvusti iz kandzi velike srbije... a sto je doticni Scepo zaboravio da je bos i gol dosao u Sarajevo i da mu je tadasnji pokret SDA dao uredjivacku ulogu, govori o karakteru tog krimosa.Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Imam ja argumenata kamaru, samo sto ti nemas godina da bi ih razumio
Jer, da imas godina, znao bi sta je i ko je Fahro, kao i ko ga je i kako doveo i postavio gdje jeste
I, naravno, nikad ne bi izvalio ovo sto si ti izvalio o njima dvojici
Zato argumente na stol, uprotivnom usi do poda...
A da su njih dvojica u i te kako dobrim odnosima, i to vec vise od dvije decenije, dovoljno bi ti trebalo biti samo da skontas ko je sredio dozvole za Fahrin toranj (sjedeci nasamo kod Kibeta dok ih cuvaju tjelohranitelji), ko je sredjivao zaobilazenje inspekcija Avaza (tek su se malo drznule kad je Scepo posustao u "otplati dozivotnog duga" SDA), itd., itd., itd.
Ocito je da si Bakirov/SDA jurisnik, ali to je sve dzaba jer ne znaci nista, a pogotovo ne mijenja bilo koje ranije cinjenice. Naravno, na ovo da je Scepo dosao u BiH s novim idejama, sve sto mogu reci je -
- dustaban
#849 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Sad je stvarno dosta!Point. wrote: Niko od gore navedenih se nije javio da su mu zasmetale zastave sa ljiljanima. Pod tom zastavom su mnogi dali svoje zivote da bi danas imali bilo kakvu drzavu i da bi se ti danas kurcio kako smo osvojili zlato. Ako ikog treba da bude sramota onda si to ti, dustaban i ostale prelivode kojima ljiljani danas ne znace nista, a sve da se komsija ne uvrijedi. Odleprsajte vise sa tom pricom, ljiljama ce biti dok god bude bilo Bosne i ti a ni tvojo istomisljenici ne mozete tu nista. Sram da vas bude da se tako lako odricete sopstvene istorije i ljudi koji su dali zivote da vi sad prdite po ljiljanima.
Odleprsaj ti sa tom svojom pricom da je ovo drzava Bosnjaka... Ti to upravo govoris kad pred reprezentacijom BiH, koja je zaista odraz DANASNJE BiH, mases tim svojim ljiljanima. I pitam te - ZASTO to radis? Zasto bi covjek pred reprezentacijom drzave mahao icim drugim osim drzavnom zastavom, kakva god da je.
Naravno, odgovor se zna - drugacijom zastavom masu oni koji ne navijaju za drzavu!
Ne svidja se ni meni ovo njesra od drzave, ali svoju frustraciju ne iznosim na ulicu kako vi to cinite kad vitlate ljiljanima pred momcima koji imaju sve razloge da odbiju igrati pod tom zastavom. Oni su pristali igrati pod Vartom, donijeli nam pobjedu, obradovali nas kao malo ko, dali do znanja da je zajednistvo moguce... a vi im se zahvaljujete tako sto to sve hocete da razvalite.
I jos pravite malo ludi, kao - sta fali, imam pravo da masem cime hocu, pod ovom zastavom smo ginuli, bla bla bla.
Zabarovljate da je pod svakom zastavom ovdje, osim pod Vartom, neko ginuo u proteklom ratu, ali i OD svake te zastave neko je ginuo! I sad kad su pronasli nekakvo rjesenje da se ponovo ujedinimo, ali naravno pod jednom novom zastavom, vi tvrdoglavo i bezobrazno ponavljate istu pricu i vracate nas u rovove.
A sve je tako prosto - svako ima pravo da ispraznjava svoje emocije na nacin da to ne remeti drugoga. Samo na taj nacin ova drzava moze funkcionisati. Muslimanska zastava na dzamiji i vatikanska na katedrali su OK, zamjenis li im mjesta - eto belaja!
Belaj je i kad Vartu zamjenis Ljiljanima i tacka!
- Point.
#850 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ti stvarno mislis da, kad bi Bosnjaci prestali sa ljiljanima, da bi druga dva naroda magicno zavoljeli ovu zemlju? Ne budi naivan. Uostalom, zasto Bosnjaci moraju bit ti da popustaju? Evo, kad srbi i hrvati zavole ovu zemlju i prestanu mahati sa trobojkama i sahovnicama na svakom koraku, onda ce i Bosnjaci prestati sa ljiljanima, nije problem.Bodkin wrote: Ne treba nam onda drzavna zastava. Daj da vratimo tri zastave i zdravo. Kad krenemo od toga, daj da vratimo i tri valute i tri tablice