Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
haris0032

#826 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by haris0032 »

Dead Man Walking wrote:Harise, po kom osnovu su izvucene crvene linije? Ne provociram, fakat me zanima. Takodje, ovdje je lopta vec otisla, taman toliko vremena da se napravi tog pola koraka.
Klasicna perspektiva koju sam dobio iz 3 faktora.

1. Linija sesnaesterca
2. Linija od sisanja trave koja se moze uociti
3. Aut linija i i njena paralela.

Mogao bih se i dodatno potruditi, ali meni kako navijacu Sarajeva bi to bilo bespotrebno zamaranje.

Logikom pojedinaca koji vuku paralelne linije sa sesnaestercom, znacilo bi da je linijski sudija igracu zelje u prvom planu (najblizi kameri) visok do kuka, a reklame u pozadini mu dodju do koljena. Nepostojanjem perspektive dobijemo predmete u prirodnoj velicini.

ZAKLJUCAK: Perspektiva koju sam ja dobio je tacna. I da sam radio sliku u trenutku upucivanja lopte offside bi bio. Milimetarski sto bi se reklo. Sasvim opravdana odluka sudije, mada i da nije digao zastavicu ne bi se zajebo jer greske se desavaju. A ovo je bilo jako blizu.

Ja sam zavrsio na ovu temu. Pozdrav
Dead Man Walking

#827 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dead Man Walking »

De ti to malo bolje razradi, imas previse pretpostavki da bi izvukao zkaljucak, za razliku od ove slike :

Image
omega369

#828 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

I sta ti mislis da prikazujes tom slikom??

Ofsajd, ne provaljujte se vise. Pobrises te linije kojim si zamazao stvarne linije terena koje ce nam najbolje otkriti o cemu se radi

Image

ne uklapa se u vasu mitomansku koncepciju zivljenja, ali sta da se radi :roll:
Last edited by omega369 on 18/08/2015 21:25, edited 1 time in total.
1946--1987

#829 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

.
Last edited by 1946--1987 on 18/08/2015 21:40, edited 1 time in total.
1946--1987

#830 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

LSD wrote:što se jufkice same naleze u Gredinim izjavama :izet: :-) a nigdje ih covjek nije pomenuo :lol:

volim ovo kad se sami upecaju ko škobalji :pliska: :per:

Leškić, daj nam još malo te arhive....vidim da ti je pravo dosadno u votaži, dok se time baviš :babinsin:
kako nije spomenuo, rekao zadnje prvenstvo je bilo neregularno a skontaj ko je slavio ispred vjecne vatre prije par mjeseci...
LSD

#831 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

a zato se vi napinjete ko žabe da odbranite bandu iz Saveza i stavljate sa na stranu "ubica" :facepalm:

prepoznali se sami u Gredinim saopštenjima, e sve ga ko fol ismijavaju :-) :izet:

a nigdje covjek nije pomenuo pitarluk :-)
1946--1987

#832 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

jarane haj ti zajebaji nekog drugog ba :D
1946--1987

#833 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

ajfel ima i srece sto su navijaci toliko zasljepljeni mrznjom da im je na vrlo lagan nacin prodao suplju i tako sakrio sebe kao glavnog krivca za sve lose sto se desava u timu iz novog sarajeva, a mnogo toga je loseg :D

da Bog da bio predsjednik godinama, da te zdravlje posluzi samo, gredic almir-ajfel :thumbup:
splinter

#834 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by splinter »

Sad će se deset stranica naglabati o utakmici sa širokim i o sudiskoj krađi. Situacija nije vidjela offside i stvarno ne znam šta je u mozgovima ljudi koji povlače koje kakve čize i crtaju, ubijajući se da postave situaciju naopako, zar stvarno do te mjere nemaju svjih života. Gol em je prlijep em je čist ko suza al šta sad poništen je i bože moj, idemo dalje, od kmečanja nema nema ništa. Iskreno se nadam da je ovaj sudija završio svoje za ovu sezonu jer sve ostalo je put ka uništenju nogometa u ovoj napaćenoj zemčlji.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#835 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mali_milojica »

leškarenje wrote:
mali_milojica wrote:Isto kao sto su funkcioneri Sarajeva,navijaci,Dino i ostala klika trubili posljednih 8 godina. A ova zadnja je cista kao zemzem voda.
To sto niste prepoznali sarkazam i zajebanciju,vas problem,ali ste zagrizli ko muha govno.
Cuj sarkazam kad optuzis nekoga da namjesta i jos tome dodaj da si predsjednik kluba 8) to isto da nekom jebes mater i kazes mu sta ti je koji je kurac,sarkazam :oops:
Nisam vidio da ovdje Gredic pise po forumu. Uhvatili ste se mog posta,koji je bio zajebancija i sarkazam,ali dobro hajde.
Cekam novo kolo i novu lakrdiju,95% preko ledja Rodjenih,a volio bih da se varam.
1946--1987

#836 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

mali_milojica wrote:
leškarenje wrote:
mali_milojica wrote:Isto kao sto su funkcioneri Sarajeva,navijaci,Dino i ostala klika trubili posljednih 8 godina. A ova zadnja je cista kao zemzem voda.
To sto niste prepoznali sarkazam i zajebanciju,vas problem,ali ste zagrizli ko muha govno.
Cuj sarkazam kad optuzis nekoga da namjesta i jos tome dodaj da si predsjednik kluba 8) to isto da nekom jebes mater i kazes mu sta ti je koji je kurac,sarkazam :oops:
Nisam vidio da ovdje Gredic pise po forumu. Uhvatili ste se mog posta,koji je bio zajebancija i sarkazam,ali dobro hajde.
Cekam novo kolo i novu lakrdiju,95% preko ledja Rodjenih,a volio bih da se varam.
Nadam se da ce gredic opet skociti na savez, prolica, pilava, FK Sarajevo kad(ako) vam se desi neka pomoc protiv Veleza, jal ofsajd jal penal nepostojeci.To bi bilo moralno sa njegove strane.
Vidjecemo
jeza u ledja

#837 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Mi ovdje pricamo o ofsajdu Zeljeznicara koji je "milimetarski" i da je odlucio suprotno opet bi bilo diskutabilno, a ovdje se govori o nekoj nepravdi. Mislim wtf?

Istovremeno, nama se u dvije utakmice koje smo na srecu pobjedili desilo mnogo vise ocitih sudijskih greski.

Protiv Drine, dva ofsajda, ovaj drugi vise nego jasno pogresan.

Image

Image

I bitnije, a ocitije su bile greske protiv SB kad smo ganjali rezultat.
Prvo, u prvom poluvremenu vise nego ocit penal, pred sudijom koji je bio 10 metara udaljen i gledao direktno i neometano u Velkoskog.

Image

I onda u drugom, vise nego jasno da nije bio ofsajd, mnogo jasnije nego u ovom snimku protiv Zeljeznicara, i nama ponisten gol:

Image

Sva sreca da smo u obje utakmice odnjeli bodove.

A mi ovdje pricamo o nekom "nepravednom ofsajdu" Zeljeznicara za koji niko objektivan sa sigurnoscu ne moze tvrditi je u najmanju ruku u liniji. Ali ne, to je namjerno dosudjen ofsajd jer zaboga njima debeli Salem , "pitar", namjesta poraze.
SpecialOffer

#838 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by SpecialOffer »

Fino se vidi da je ofsajd i ne znam sto se vise koprcaju da
dokazu da nije bilo ofsajda.

Na slikama se fino vidi da je ofsajd, komitet potvrdio da se radi o ofsajdu a oni guslaju po svom.

Da vas nema trebalo bi vas izmisliti :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#839 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

A zasto je bitniji penal za Sarajevo u prvom poluvremenu kod rezultata 0:1, nego ofsajd u 92. za pobjedu? Mislim koji su to kriterij sta je bitnije, sta je manje, a sta vise vazno?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#840 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mali_milojica »

Vaznije je sta ce biti narednih kola,a ne ono sto je vec gotovo i zavrsena prica.
Cekamo novu lakrdiju u reziji nasih sudaca.
alberto_tomba

#841 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alberto_tomba »

Pa-pa-paranoja
ganjeta

#842 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ganjeta »

Jebo više oPsajd, odma sam reko poslije tekme da od kukanja nema ništa. Meni više smeta što prave budalom sve ljude, kakve su ono linije grob te jebo? Ovo je udar na inteligenciju :-) . Koji klošari mater im jebem.

Nego, zanimljivo da ovi koji prozivaju Gredića da je švaler su junferi koji ga vozaju a usput vole da vire iza džamijskih mindera :lol:
splinter

#843 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by splinter »

leškarenje wrote:
BHF_Manijak wrote:A zasto je bitniji penal za Sarajevo u prvom poluvremenu kod rezultata 0:1, nego ofsajd u 92. za pobjedu? Mislim koji su to kriterij sta je bitnije, sta je manje, a sta vise vazno?
Ali ono nije ofsajd bio,a penal jeste :D
Pogledaj onu sliku majke ti gore crno bijelu i reci jel ofsajd ?
Naravno da nije bio offside, vide se fakat jasno ko suza i plus što ovo nije trenutak upućivanja lopte, lopta je ovdje skoro metar od igrača koji asistira, svatko iole normalan to vidi, nije mi jasno čemu ovolika rasprava, gol je čist, ali ja isto tako ne podržavam sad priču o nekoj zavjeri protiv nas i tako to.
Naše su sudije lijene i spore i masu situacija ne vide kako treba
BHF_Manijak

#844 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

leškarenje wrote: Ali ono nije ofsajd bio,a penal jeste :D
Pogledaj onu sliku majke ti gore crno bijelu i reci jel ofsajd ?
Ona prva slika, koja je kruzila netom odmah poslije utakmice najbolje pokazuje je li ofsajd ili ne. Usporeni snimak BHT-a odmah poslije te situacije takodjer. Po tim snimcima, ofsajd nije postojao.

Mada, kad vam se da, trunite jos 10 dana o tome, nemam snage, niti mogu sta promjenit. Samo nastavite...
omega369

#845 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

LSD wrote:a zato se vi napinjete ko žabe da odbranite bandu iz Saveza i stavljate sa na stranu "ubica" :facepalm:

prepoznali se sami u Gredinim saopštenjima, e sve ga ko fol ismijavaju :-) :izet:

a nigdje covjek nije pomenuo pitarluk :-)

Edit- Polako sa tim da olako nazivas da je neko Gebels. To je vec uvreda. Upozorenje.
jeza u ledja

#846 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Mene nervira sto toliko cesto treneri kad izgube svaljuju krivicu na sudije i na savez, ili na negostoprimstvo domacina. To je tako uvrijezeno kod nas da je sasvim normalno to slusati svake sedmice. Znaci a priori sve sto sudije rade ne valja, liga je namjestena kao i utakmice i na taj nacin se rezonuje. Jedini nacin da nesto napravis je da pobjedis uprkos sudijama. I posto je to tako opsteprihvaceno, uzima se za normalno da se zali na sudjenje, i kad treba i kad ne treba, tj zloupotrebljava se pogodno tlo, tj. javnost koja jedva ceka da im se tako objasne neuspjesi voljenog kluba. (To je mentalitet generalno u drustvu, ne samo u fudbalu).

Sudjenje se od komiteta popravilo, i to je fakat. U stvari, nije se toliko popravilo sudjenje koliko se smanjio uticaj potkupljenih sudija i namjestenih prvenstava. Ovo sto se sad desava, je u 99% slucajeva jednostavno plod neznanja i nestrucnosti, a ne nekih namjernih greski. Desavaju se doduse neke druge stvari, kao neizbalansirano kaznjavanje klubova kaznama. Umjesto da se konstantno zale, klubovi bi trebali poraditi na tome da osnuju udruzenje premijerligasa. Naravno, ovi "majorizirani" klubovi osjecaju da preko NFSBiH imaju vecu protekciju nego sto bi imali u tom nekom udruzenju, ali onda se ne trebaju zaliti na savez.
Da postoji to udruzenje, koje ce kontrolisati kako se rasporedjuju, licenciraju i edukuju sudije, koje ce kontrolirati sponzorske ugovore i tv prava i koji ce kontrolisati kotizacije, termine, kalendar takmicenja , itd, mnoge od ovih stvari se ne bi desavale. Al kurac, svi bi da sjede na dvije stolice.

Nije to problem, problem je sto navijaci i javnost padaju na tu pricu o kozmickoj nepravdi. Uvijek i svaki put. Ovo ukljucuje i nas btw, ali smo toliko toga culi da smo dosli tobe donekle.
jeza u ledja

#847 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:A zasto je bitniji penal za Sarajevo u prvom poluvremenu kod rezultata 0:1, nego ofsajd u 92. za pobjedu? Mislim koji su to kriterij sta je bitnije, sta je manje, a sta vise vazno?
Mislim bitnije nego u nasoj tekmi protiv Drine.
todd_smith

#848 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Jer mi smo Sarajevo, izvolite se braniti :mrgreen:
rajv0sa

#849 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by rajv0sa »

Joj idete mi na kurac sa ovim branjenjem saveza ,samo da je u kontru komsijama, jebo vas ofsajd sta mi imamo od toga. Jebo vas savez, da vas jebo. Kakvi idoli nije mrsko crtat linije zaustavljat snimke, a mi 6 bodova duplo manje od prvog. Mislim da da sami sebe diskreditujemo ovim pronalazenjem u pricama o namjestanju. Mali grad pun kompleksa, ne samo u ovom smislu nego i u svemu drugome.
jeza u ledja

#850 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Pa dobro ljudi i iz ove gore crno-bijele slike mozda je lik milimetar u ofsajdu. I to vec moze biti do opticke varke ili cega vec. Recimo da nije, recimo da je gol cista. Al pobogu ne mozes poreci da je tesko skontati. I onda jos na to dodas da je odluka bila lajv, kako onda zakljucivati da je nesto uradjeno namjerno, a to se u saopstenjima Zeljeznicara htjelo reci?

Inace sam primjetio jos jednu stvar - da se treneri obicno zale na neke odluke suca nakon sto je protiv njih dosudjen penal ili crveni, ali koji je jasno bio takav. Znaci ono napravio si penal, ili zaradio crveni, znas da je tako i ne mozes se zalit. Ali nesto onda dalje nadjes u utakmici sto je mozda diskutabilno i na to se fiksiras kao da je "ocigledno" uradjeno na stetu kluba.
Locked