Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
joint union

#826 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

E dozer, ne znam jesi li citao o ovom ciki:

Wilhelm Reich

Mislim da bi te zanimalo :wink:
Dozer

#827 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Znam za njega i sta je radio i zagovarao, kao i pokusavao dokazati (psiga, energija, seksualne slobode, bla, bla)... ali, kakve to veze ima s ovim...?
joint union

#828 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Dozer wrote:Znam za njega i sta je radio i zagovarao, kao i pokusavao dokazati (psiga, energija, seksualne slobode, bla, bla)... ali, kakve to veze ima s ovim...?
Nekako mi pade na pamet njegova orgonska energija citajuce ove prepiske sa neutrinima.
Ako pitas kakve veze ima sa temom, po meni, sve zivo oko covjeka ima veze sa njom.
Isto tako, imao je i on nekakvih iskustava sa NLO-ima, pa i to moze biti veza.
Dozer

#830 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

joint union wrote:
Dozer wrote:Znam za njega i sta je radio i zagovarao, kao i pokusavao dokazati (psiga, energija, seksualne slobode, bla, bla)... ali, kakve to veze ima s ovim...?
Nekako mi pade na pamet njegova orgonska energija citajuce ove prepiske sa neutrinima.
Ako pitas kakve veze ima sa temom, po meni, sve zivo oko covjeka ima veze sa njom.
Tako da...
Mada, on je bio pomalo "razbacan". Skakao je na sve i svasta, a nista nije uspio dotjerati do kraja, pa mi je nekako, malo...khm...
joint union

#831 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Dozer wrote:
joint union wrote:
Tako da...
Mada, on je bio pomalo "razbacan". Skakao je na sve i svasta, a nista nije uspio dotjerati do kraja, pa mi je nekako, malo...khm...
Stoji to, no koji to naucnik nije "razbacan", realno :-D ?
Meni je interesantan nacin na koji je zavrsio zivot, dosta kontraverzno.
Dozer

#832 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Kao i masa drugih koji pocnu pricati o stvarima za koje "zvanicna" nauka ima drugaciji stav ;)
sizifinho

#833 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:Kao i masa drugih koji pocnu pricati o stvarima za koje "zvanicna" nauka ima drugaciji stav ;)
dozeru, čime se baviš u svoje vrijeme? Koja ti je profesija?
Dozer

#834 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Ne kontam kakve veze to ima s bilo cim?
Nisam ufolog, ni astrofizicar, ni fizicar, ako je to poenta...? Ali, recimo da imam fax i po zavrsen, ako ti sta znaci.
sizifinho

#835 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:Ne kontam kakve veze to ima s bilo cim?
Nisam ufolog, ni astrofizicar, ni fizicar, ako je to poenta...? Ali, recimo da imam fax i po zavrsen, ako ti sta znaci.
ma pitam te onako, ko čovjeka.
Nije bitno imaš li fakultet ili nemaš, to mi ništa ne znači.
Onako te pitam.
Dozer

#836 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Profesija po papirima mi je ekonomija i IT. Ako ti sta znaci...
Ramzess Veliki

#837 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

joint union wrote:
sumirprimus wrote:pa dobro valjda je dokazano da su vikinzi plovili do obala sjeverne amerike...
dakle davno prije krisa i kompanije..pa i pirije...
Ima onaj Erik Crveni, cini mi se, samo ne znam je li bas dokazano.
No ovdje imas kartu Juzne Amerike, jedino ako su sve obisli, vratili se i kartirali...
Vala i one patke što sam ih spominjao znaju da je Kolumbo neđe drpio kartu prije nego se otisnuo na pučinu.
Ostalo je laž, kakav istraživač kakve fore.
Ramzess Veliki

#838 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

Dozer wrote:Profesija po papirima mi je ekonomija i IT. Ako ti sta znaci...
Znači ovako izgledaš ... :oops:
Image
TheMule

#839 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

U Engleskoj su otkrili jos onog kamenja :D 4500 godina stari i duzi nego do sad. Meni izgledaju ko aerodrom za letece tanjire

Image

http://www.bbc.com/news/uk-england-wiltshire-34156673
Dozer

#840 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Aaaaa.....dje mi nadje sliku Ramzese :lol: :lol: :lol:
piupiu

#841 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by piupiu »

Pa, stvaaaaaarno, Dozeru, umjesto da smo se do sada organizovali na nekoj poljani da prizivamo vanzemaljce, ovdje se samo palamudi. RazoĆaraTa sam.

http://www.theatlantic.com/technology/a ... ns/279662/

Image

Jooooj, al' moram vam ove male podzemaljce staviti za dobro jutro ... vrlo su slatki. :P

sumirprimus

#842 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

ako ima vanzemoljaca,AKO,onda je religija u belajima...
andjeli i demoni onda nisu niko drugi do e.t .a bog niko drugi do mali zeleni,ili neki reptiloliki velki sivi...
overlord.
u tom slucjau dobro dodje i sajns,u sluzbi negacije,a do skora i na lomacu se islo zarad sajnsa, i preispitivanja dotadasnjih uvrijezenih misljenja,stavova,zakljucaka,teorija...
Drvosjeca iz Dejcica

#843 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Koliko "puno" znamo o svemiru govori podatak da su naučnici bili iznenađeni podacima sa NewHorizon, sonde koja je prošla pored Plutona i njegovih satelita prije dva mjeseca. Prvo su mislili da je znatno manji planet, pa su smatrali da je sivkasto plave boje, međutim ispostavilo se da više crvenakste nalik Marsu, pa su otrktili da ima planine od leda visoke preko 3000 metara, pa su skontali da ima dosta gustu atmosferu od onoga što su mislili ranije...itd. Toliko o znanju.

Image
sumirprimus

#844 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

krhko je znanje...
znanje je moc...
moc je krhka...
i u krug...
r_faruk

#845 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by r_faruk »

kad smo fulili ovoliko sa plutonom, koliko smo fulili sa svim onim sto je udaljeno svjetlosnim godinama od nas...
Dozer

#846 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

piupiu wrote:Pa, stvaaaaaarno, Dozeru, umjesto da smo se do sada organizovali na nekoj poljani da prizivamo vanzemaljce, ovdje se samo palamudi. RazoĆaraTa sam.
Ma, nemoj se ti meni mLogo razocarIvat, organizovace cika Doza vec neko prizivanje :per:

A, moram i @Sizifu dobaciti jos jednu sitnicu, koju i ja tek sad vidjeh - http://www.oslobodjenje.ba/kun/stephen- ... ugi-svemir
sizifinho

#847 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

brale stara vijest
pogresan naslov
tipicno za nase medije
Dozer

#848 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Daj originalni.
joint union

#849 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Sta je sa ovim Homo Naledi iz Juzne Afrike? Karika ili rodjaci :)?
sizifinho

#850 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

joint union wrote:Sta je sa ovim Homo Naledi iz Juzne Afrike? Karika ili rodjaci :)?
karika ili rodjaci, ne kontam?
Ardipithecus ramidus (4.4 million years ago) : Fossils were discovered in Ethiopia in the 1990s. Pelvis shows adaptations to both tree climbing and upright walking.
Australopithecus afarensis (3.9 - 2.9 million years ago) : The famous "Lucy" skeleton belongs to this species of human relative. So far, fossils of this species have only been found in East Africa. Several traits in the skeleton suggest afarensis walked upright, but they may have spent some time in the trees.
Homo habilis (2.8 - 1.5 million years ago) : This human relative had a slightly larger braincase and smaller teeth than the australopithecines or older species, but retains many more primitive features such as long arms.
Homo naledi (Of unknown age, but researchers say it could be as old as three million years) : The new discovery has small, modern-looking teeth, human-like feet but more primitive fingers and a small braincase.
Homo erectus (1.9 million years - unknown) : Homo erectus had a modern body plan that was almost indistinguishable from ours. But it had a smaller brain than a modern person's combined with a more primitive face.
Homo neanderthalensis (200,000 years - 40,000 years) The Neanderthals were a side-group to modern humans, inhabiting western Eurasia before our species left Africa. They were shorter and more muscular than modern people but had slightly larger brains.
Homo sapiens (200,000 years - present) Modern humans evolved in Africa from a predecessor species known as Homo heidelbergensis. A small group of Homo sapiens left Africa 60,000 years ago and settled the rest of the world, replacing the other human species they encountered (with a small amount of interbreeding).

eto hronologija
Post Reply