BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

Sanjarko

#826 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:Nejasno je sto se raspitujes za bhtelekom a koristiš mtel il vjerovatno si pod ugovorom
To hoces dvije data sim da imas, sta li
Pa Tel svi u kuci koristimo.
Fiksni,Mobove a net mi je mtelov.
Pokusao sam prikljucit tada net telekomov ali puno kostalo
i treba ugovor na 1-2 godine dok mtelov ugovor
mogu raskinuti kada zelim.
Sanjarko

#827 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:Inače zove se mnetmflat1

Ima 2 GB bez ugovora, 3 GB ugovor na godinu i 4 GB na dvije godine
Sve za 11,7 KM
Ako potpise ugovor na 2 godine dobije USB stick dzaba, inače traze 55 KM
Ja ga dobio dzaba jer sam potpisao na 2 godine, ne koristim ga i ako hoce neko da kupi nek se javi na pp
Meni to tako na posti nije bilo objasnjeno.
dileja

#828 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Pa što si išo u poštu :lol:
U BH telekom treba :lol:
Sanjarko

#829 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:Pa što si išo u poštu :lol:
Pa u posti im sjediste :?
Nisam Sarajlija.
kloniran

#830 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote:
Nisam Sarajlija.
Druze sjediste im je sad preko puta nove americke ambasade, a mozes otici na bilo koji njihov centar, imas na carsiji, u scc-u, starom merkatoru i jos nekoliko mjesta u gradu, gdje ti je najblize. tamo ces dobiti sve informacije
dileja

#831 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Vizionar 1985 wrote:
Nisam Sarajlija.
Ma malo zeze
nekad su bili ista firma pa zato imaju zajedničke zgrade
Nego sta su ti to objasnili drugacije
Inace su to strucnjaci sami
Sanjarko

#832 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Nisam Sarajlija.
Druze sjediste im je sad preko puta nove americke ambasade, a mozes otici na bilo koji njihov centar, imas na carsiji, u scc-u, starom merkatoru i jos nekoliko mjesta u gradu, gdje ti je najblize. tamo ces dobiti sve informacije
Hvala na infu.
Kad opet dzodzem u Sheher Saraj mozda navratim.
dileja

#833 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Data sim za mnetmflat ces dobit u svakoj filijali bolan
Ne moras dolazi u Sarajevo :mrgreen:
Sanjarko

#834 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Nisam Sarajlija.
Ma malo zeze
nekad su bili ista firma pa zato imaju zajedničke zgrade
Nego sta su ti to objasnili drugacije
Inace su to strucnjaci sami
Pa nisu mi ovako objasnili
dileja wrote:
Inače zove se mnetmflat1

Ima 2 GB bez ugovora, 3 GB ugovor na godinu i 4 GB na dvije godine
Sve za 11,7 KM
Ako potpise ugovor na 2 godine dobije USB stick dzaba, inače traze 55 KM
Nego ovako
prikljucak 79km
Plus da treba Cips dokument i da je ugovor na 1 ili 2 godine.
Ne sjecam se prosla 1 i po godina od tada.

Mtel samo na licnu kartu ugovor potpisao.
Sanjarko

#835 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:Data sim za mnetmflat ces dobit u svakoj filijali bolan
Ne moras dolazi u Sarajevo :mrgreen:
Ma znam vidi gore prve moje komentare.
Nije coek vidio da nisam Sarajlija.
Sjediste/Filijala im u Posti u mom gradu.
dileja

#836 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Ih jebote...... prije godinu i po, pa nisi ni ti to reko

Možda je tad bilo tako, možda si ti ili oni mislili na nesto drugo ko ce znati, elem sad je tako kako je pa bujrum
dileja

#837 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Apropo prozivke
http://forum.klix.ba/bhtelecom-all-abou ... #p11844161

Kad bht bude imo takvu ponudu kao IZI nek se javi
Platis 40 KM mobitel i narednih 12 mjeseci ti oni uplacuju po 5 km mjesecno, znači vrate ti 60
Dobio si dzaba mobitel i 20 km pride
http://www.izimobil.ba/ponuda/start-paketi-sa-telefonom
belami1111

#838 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Makina ta što izi daje ili je davao. Čudi me da ti nisi uzeo takvu mašinu !!!!
http://www.izimobil.ba/Cms_Data/Content ... %20100.pdf
Ni za ribe nije : nema kameru, nema gprs, nema wlan, nema usb, nema edge, nema bluetuth,
Jebo te u Alan Fordu ovakve Broj 1 daje članovima grupe TNT....
Ima i ovo nešto dole jel ovo još aktuelno
"Svi korisnici koji aktiviraju SIM karticu do 31.12.2013. godine mogu koristiti tarifu izi svi me časte najmanje do 31.12.2014. godine."
To stoji ispod ponude !!!
belami1111

#839 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

dileja wrote:Apropo prozivke

Platis 40 KM mobitel i narednih 12 mjeseci ti oni uplacuju po 5 km mjesecno, znači vrate ti 60
Dobije rinuka što si preskočio ono da ti račun mora biti aktivan dakle da ti moraš uplaćivati da bi održao račun aktivan.
Niko moj dileja neda ništa džaba a najmanje Janezi.....bilo je nešto i na ultri tako ono 60 matraka pa godinu dana po 5 km....nije to novost a ako slučajno zaboraviš dopuniti i istekne ti račun pa pa....
Android Knego

#840 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Android Knego »

zna li neko hoce li od iduceg mjeseca za ekvivalent sadasnjem paketu Mini 15 (bhtelekom) ostati mogucnost da se mjesecno doplacuje fiksni iznos za internetski saobracaj kojem se smanjuje brzina nakon sto se potrosi mjesecna kvota (trenutno je, ako se ne varam, 2.50 km + pdv, za 200 mega).
belami1111

#841 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Android Knego wrote:zna li neko hoce li od iduceg mjeseca za ekvivalent sadasnjem paketu Mini 15 (bhtelekom) ostati mogucnost da se mjesecno doplacuje fiksni iznos za internetski saobracaj kojem se smanjuje brzina nakon sto se potrosi mjesecna kvota (trenutno je, ako se ne varam, 2.50 km + pdv, za 200 mega).
Nikad to nije bilo 2,5 km je 50 mb odnosno 100 ako si na akciji 200 % i taj se gasi ostaje 500 najjeftinij koji košta 6 km+pdv kao sadšnji 250 e sad hoćeli i dalje iz pretplate nezna se mada bi bilo dobro !!!
dileja

#842 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

belami1111 wrote:
dileja wrote:Apropo prozivke

Dobije rinuka što si preskočio ono da ti račun mora biti aktivan dakle da ti moraš uplaćivati da bi održao račun aktivan.
Niko moj dileja neda ništa džaba a najmanje Janezi.....bilo je nešto i na ultri tako ono 60 matraka pa godinu dana po 5 km....nije to novost a ako slučajno zaboraviš dopuniti i istekne ti račun pa pa....
:lol: :lol:
Jo pametnjakovica
Pa naravno da treba biti aktivan sa mjesecnim uplatama po 5 km i tako ima kredita 10 km mjesecno koji se prenose
Pa hoces gledat u mobitel
Sta hoces da ti neko daje totalno dzaba
Ovo je svemirska ponuda u odnosu na bht koju NE DAJE NIŠTA

Ps
Jesam kupio materi prije 2 mjeseca još ima po trafikama
Bolji joj ne treba za pozvati/javiti se
Last edited by dileja on 13/10/2015 13:58, edited 1 time in total.
Android Knego

#843 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Android Knego »

belami1111 wrote:
Android Knego wrote:zna li neko hoce li od iduceg mjeseca za ekvivalent sadasnjem paketu Mini 15 (bhtelekom) ostati mogucnost da se mjesecno doplacuje fiksni iznos za internetski saobracaj kojem se smanjuje brzina nakon sto se potrosi mjesecna kvota (trenutno je, ako se ne varam, 2.50 km + pdv, za 200 mega).
Nikad to nije bilo 2,5 km je 50 mb odnosno 100 ako si na akciji 200 % i taj se gasi ostaje 500 najjeftinij koji košta 6 km+pdv kao sadšnji 250 e sad hoćeli i dalje iz pretplate nezna se mada bi bilo dobro !!!
moguce da sam ja pogrijesio, da nije 250 nego 50 mega. no, ono sto je meni bitno jeste da na taj nacin imam flat sa smanjenom brzinom, a ne da me deru kad prekoracim. kako da se jos ne zna hoce li ta varijanta ostati?
dileja

#844 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

a jesil ti probo surfat sa tim flatom od 64 kbps :-)
Android Knego

#845 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Android Knego »

jasno je meni da drasticno uspori, ali nisam zahtjevan korisnik sto se tice mobilnog interneta, tako da ne trosim puno mega na mobitelu. bitno mi je da me ne deru dodatno ako hocu da provjerim mejl ili FB...
imao ljetos lose iskustvo sa nasim Telekomom na Jadranu pa pokusavam preventivno djelovati... :D
mirza_15

#846 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Android Knego wrote:jasno je meni da drasticno uspori, ali nisam zahtjevan korisnik sto se tice mobilnog interneta, tako da ne trosim puno mega na mobitelu. bitno mi je da me ne deru dodatno ako hocu da provjerim mejl ili FB...
imao ljetos lose iskustvo sa nasim Telekomom na Jadranu pa pokusavam preventivno djelovati... :D
Imaces 100 MB u paketu. Nece biti vise 50 MB za 2,5 KM. Bice najjeftiniji 6 KM 500 MB. Brzina po utrosenih 500 MB ce se smanjiti na 32 kbps. Dakle, ako uplatis jos tih 6 KM u paketu mini 15 ces imati ukupno 600 MB po punoj brzini, a onda 32 kbps (bez dodatne naplate). Jedino sto jos nije jasno je da li ce ovih 6 KM moci da se pokrije iz pretplate kao do sada ili ce se dodatno naplatiti na cijenu paketa.
mirza_15

#847 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ovo ako si na mini 15. Ovi na midi 30 vec imaju flat u paketu (1 GB, a po utrosenom iznosu 32 kbps).
dileja

#848 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Android Knego wrote:jasno je meni da drasticno uspori, ali nisam zahtjevan korisnik sto se tice mobilnog interneta, tako da ne trosim puno mega na mobitelu. bitno mi je da me ne deru dodatno ako hocu da provjerim mejl ili FB...
da otvoriš mail i fb pri 64 kbps trebat će ti jedno.....po dana :lol: :lol:
ako e mail uopšte i otvoriš, prije da će ti dati opciju da prikaže htlm verziju, jer se meni to desi čak na E brzinama (koju koristim uglavnom zbog uštede baterije) te rijetko prebacim na 3G/H/H+ ako baš otvaram nešto što zahjeva velike brzine ili downloadujem
Android Knego

#849 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Android Knego »

mirza_15 wrote:
Imaces 100 MB u paketu. Nece biti vise 50 MB za 2,5 KM. Bice najjeftiniji 6 KM 500 MB. Brzina po utrosenih 500 MB ce se smanjiti na 32 kbps. Dakle, ako uplatis jos tih 6 KM u paketu mini 15 ces imati ukupno 600 MB po punoj brzini, a onda 32 kbps (bez dodatne naplate). Jedino sto jos nije jasno je da li ce ovih 6 KM moci da se pokrije iz pretplate kao do sada ili ce se dodatno naplatiti na cijenu paketa.
sta ti znaci "da se pokrije iz pretplate kao do sada"? je li se dosad dodatno (mjesecno) placalo ili nije?
mirza_15

#850 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Nije se placalo dodatno na iznos pretplate. Odbijalo se od pretplate. Znaci te 2,5 KM ti se odbiju od onih 15 pa imas 12,5 da trosis na pozive i sms. Nije bilo 15+2,5.
Post Reply