V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
karanana

#826 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by karanana »

majke mi frajer ko da je s marsa pao pa ne zna ulogu ovih francuza i britanaca u ratu.
a covjek patriotska liga.

da mladic nesto uradi, ne trebas mu narediti. trebas samo zatvoriti oci i pretvarati se da nista ne radi.
cuj "mitovi o krivnji engleske i francuske, plasirani od znamo koga"

kakva je ovo rasprava?
Biene Maya

#827 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Biene Maya »

Bilo bi mi jako drago da se ta rezolucija ne usvoji! Od samog pocetka ovo je samo sprdnja i ismijavanje zrtava, a nikako sjecanje na zrtve. Britanci sest puta mjenjaju tekst rezolucije da bi je sam dzelat prihvatio, i samim tim su pokazali svoje licimjerstvo, kada je dzelat vazniji od zrtve! Da oni imaju morala prema zrtvama, nebi od samog dzelata trazili da prihvati rezoluciju, nego bi im naredili da je prihvate bez prigovora. Jer sa ovim cirkusom oko same rezolucije, obezvrijedjuju i samu presudu za genocid. Presuda za genocid je vec donesena, samo sto Bosnjaci nisu nista ucinili da se i presuda sprovede, a to je ponistavanje rezultata genocida. Da su to Bosnjaci ucinili, nebi bilo ovog cirkusa oko rezolucije! Jedino sto preostaje, pod hitno pokrenuti obnovu tuzbe protiv Srbije i Crne Gore.
LSD

#828 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

Patriotska_Liga wrote:
LSD wrote:Ne nagovarale, vec naredile :!: ...a to je vrlo bitna razlika
Tri ovjekovječena demona zla protiv Bosne i Bošnjaka - Rusija , Engleska i Francuska su (kao generalni sponzori svjetskog zločina u Bosni 1992-95, u sred evrope, njihove avlije i na kraju 20-tih vijeka) izdale nalog (citaj, naredile) da Srbi napadnu zastičenu zonu UN-a....citaj malo šta piše, majka mu stara.

Oca mi, ti ko da si sa Marsa pao :shock: ...a možda si glumio patriotsku ligu negdje u Manhajmu , Malmeu i slicnim strateškim položajima
:lol:

Da ponovim, GDJE JE DOKAZ ZA TE TVRDNJE? Ne misliš valjda da je tvoj citat sam po sebi dokaz.

Dok ne ponudiš dokaz tvoja tvrdnja da su UK/FR/RU naredile napad na zaštićene zone je obična budalaština. Jadni Karadžić, on nikad ne bi napao da mu zli Britanci, Francuzi i Rusi nisu naredili :lol:

Hajde bježi.
gdje je dokaz :shock: :facepalm: :facepalm:

dokaz su ti mezarja širom države, dokaz su ti koncentracioni logori u Omarskoj ili Manjači, dokaz ti je Srebrenica kojoj je general Morion otvoreno lagao i time pacifizirao narod za masakr koji ce usljediti, dokaz ti je podijeljenja država na dva entiteta, dokaz ti je skoro milion bosanskih izbjeglica širom svijeta....helem, dokaza mali milion na sve strane -a ti se sad (u 2015-toj) pitaš gdje su dokazi :facepalm:

jarane, drži se ti strateških položaja u Manhajmu, a mani se diskusije o kojoj nemaš pojma :wink:
Kikibombona

#829 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kikibombona »

Patriotska_Liga wrote:
Ekonomski da, ali geopolitički ne još. Dok je manjeg entiteta ovdje biće i ruskog uticaja. Rusi su spremni da to razmijene i dižu cijenu. Slažem se da ovdje širenje uticaja nije ni blizu važno kao na ME, ali da je nevažno - nije.

Turska služi Britancima za suzbijanje širenja Njemačkog uticaja jer Britanci ne žele da Njemačka postane previše uticajna, ne treba im nova supresila koja će se u budućnosti okrenuti protiv njih jer to može. Da, svi napadaju Tursku, svi vrše pritisak... svi osim UK. Šta misliš zašto? Osim toga odnosi su lošiji nego inače ali da li toliko loši da Turska pređe na stranu Rusije i tako rizikuje sve? Naravno da ne. Turska je danas puno jača nego ranije i shodno tome traži veći uticaj što naravno ne nailazi na odobravanje ostalih.

Srbija i Srbi su bitni za Ruse jer ih mogu unovčiti na drugom mjestu, o čemu sam ranije govorio.
Za sta mogu unovciti Srbiju i RS? :D

Pa to stari moj ne vrijedi ni pisljivu bobu na globalnom nivou!

Nema zapad nista toliko lose sto bi mogao mijenjati za Srbiju i RS.

I zasto bi mijenjali kada imaju potpunu kontrolu? Zapad ima potpunu moc nad BiH i ovdje mogu raditi sto im je volja. Moje je misljenje da bez ikakvih problema mogu unistiti BiH ili entitete na milion nacina. Rusija se ne bi ni pocesala, niti ima kapacitet reagovati. Resurse cuvaju za Ukrajinu, Siriju, Iran i druge milijardu puta vaznije drzave...

Zapad je mnogo jaci od Rusije. Rusi imaju problem da se izbore za 'rusku stvar' na vlastitoj granici, dok tamo negdje na Balkanu, gdje zapad ima apsolutnu ekonomsku kontrolu, nemaju ni gram sanse napraviti bilo sta.

A te odnose na relaciji Britanija i Turska, moram priznati, nisam bas upratio. Zvuci zanimljivo, mada se ne bih kladio da je tacno... Njemacka suvereno vlada Balkanom i tu Englezi i Turci nemaju sta traziti, ako vec imaju neki pakt. Vidis Grcku koja je apsolutna njemacka robinja. E kakav smo tek rob mi. Svabo ovdje moze nametnuti sto pozeli bez da upotrijebi silu.
Patriotska_Liga

#830 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

karanana wrote:majke mi frajer ko da je s marsa pao pa ne zna ulogu ovih francuza i britanaca u ratu.
a covjek patriotska liga.

da mladic nesto uradi, ne trebas mu narediti. trebas samo zatvoriti oci i pretvarati se da nista ne radi.
cuj "mitovi o krivnji engleske i francuske, plasirani od znamo koga"
Ja ih ne amnestiram od indolentnosti ali ovaj tvrdi da su naređivali napade što je jedna sasvim druga dimenzija.

Ali kako objasniti tvoje aplaudiranje Putinu?
LSD wrote: gdje je dokaz :shock: :facepalm: :facepalm:

dokaz su ti mezarja širom države, dokaz su ti koncentracioni logori u Omarskoj ili Manjači, dokaz ti je Srebrenica kojoj je general Morion otvoreno lagao i time pacifizirao narod za masakr koji ce usljediti, dokaz ti je podijeljenja država na dva entiteta, dokaz ti je skoro milion bosanskih izbjeglica širom svijeta....helem, dokaza mali milion na sve strane -a ti se sad (u 2015-toj) pitaš gdje su dokazi :facepalm:

jarane, drži se ti strateških položaja u Manhajmu, a mani se diskusije o kojoj nemaš pojma :wink:
To je dokaz da nisu reagovali, ne da su naredili. Ali to je takođe dokaz da umjesto da pričamo o onima koji su to izvršili mi se bavimo onima koji su hiljadama kilometara daleko nedovoljno odlučno reagovali. Prebacujemo odgovornost s četničkih hordi na druge.
karanana

#831 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by karanana »

po rezoluciji un-a su morali reagovati. nisu. eto koliko su njima bitne rezolucije odnosno zivoti bosanaca i hercegovaca.
i sad trebam da im ljubim dupe sto iz nekih svojih razloga guraju ovu rezoluciju, a desetine drugih koje su mogle spasiti zivote nisu ispostovali?
LSD

#832 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

a zašto se ne pitaš, ko je dozvolio Srbima da orgijaju 4 godine u srcu Evrope, u avliji te iste Francuske, Engleske i Rusije, ko je žmirio na oba oka na zločine nad bošnjacima, ko je uveo embargo na naoružanje, ko je slao nekakve islužene kvazi-lordove da poturaju mape podijeljenje zemlje - srbi jelde :lol:

pa ja ne znam gdje ti živiš, u kojem paralelnom univerzumu
Kaligula I

#833 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:

Pa mi vec jesmo pod sapom zapada! Amerika i Evropa imaju potpunu kontrolu i dominaciju u BiH. Ekonomski smo apsolutno ovisni o zapadu. Prosto je nemoguce da budemo vise americki/zapadnjacki nego vec jesmo.

Sta ti znaci ovo 'turski (citaj britanski)'?

Da te podsjetim da odnosi zapada i Turske odavno nisu bili gori. Zapad handri Tursku sa Kurdima, Bajden ih direktno optuzi da saradjuju sa ISILom. Sa druge strane Erdogan izjavljuje da zapad mrzi muslimane i da uzivaju gledati mrtvu muslimansku djecu. Dakle, pale su izrazito teske rijeci, izdesavalo se svasta nesto sto dokazuje katastrofalne odnose zapada i Turske. Na kraju krajeva, Erdogan sa Putinom dogovara 'Turski tok' sto je direktan odgovor americkoj politici na BI.

BiH?

Ljudi, shvatite, mi smo jebena vukojebina bez ikakve strateske vaznosti. Sto se zanosite bezveze? Kao djeca ste, pojedini...

Trenutno se lome koplja na BI i istoku Evrope. Mi smo u tim procesima zvaka koja se vraca kao kusur. Ovdje nema love, nema nikakvog strateskog interesa za bilo koga. Kontrolisao BiH ili ne, isto ti dodje. Isto ovo se odnosi i za ostale balkanske banana drzave. Imao ih pod kontrolom ili ne, nista posebno ne dobijas i ne gubis.

Rusija nema nikakv interes u BiH. Sta bi Rusi imali od toga da kontrolisu BiH? Sta bi imali od toga da kontrolisu Srbiju? Pa ta Srbija je apsolutno nebitna za Ruse. Apsolutno, apsolutno nebitna. To sto se Srbi zavaravaju je odraz njihove gluposti i naivnosti. Srbija nema apsolutno nista ponuditi Rusiji, niti se nalazi na podrucju od strateske vaznosti, da bi za Ruse bili zanimljivi. Srbija dodje kao siljalo za ostrenje qrca, da si eto malo dizu rejting na globalnom nivou, da vode medijski rat sa zapadom... Srbija je u svemu tome zrtva...

BiH je pod kontrolom Njemacke i zapada i tako ce ostati. Nista se tu bitno nece promijeniti.
:thumbup:

...odličan komentar, ali slaba fajda, jer dolazi, za njih, sa krive adrese, oni će reći rusofila ili yugofila...naprosto je fascinantno koliko ljudi ne poznaju geopolitičke igre i interese velikih sila?...ne kontaju da svjetske elite ne zanimaju ni vjera ni nacija, nego samo novac, moć i vlast, a vjera i nacija im dođu kao sredstvo vladanja i manipulacije, odnosno kao 'kosti' kojma zavađaju naivne mase, narode i pojedince, kako bi sebi preko toga priustili sto bolji ilagodniji zivot...a mi, što smo mi u toj igri?...sića za njihova međusobna podjebavanja...
Tipicoti

#834 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Tipicoti »

Koja slucajnost da je bas sutra Angela u Beogradu kada se u UN-u bude odlucivalo o rezoluciji.
Bice ultimatum: ili EU ili RS ?
Patriotska_Liga

#835 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Kikibombona wrote: Za sta mogu unovciti Srbiju i RS? :D

I zasto bi mijenjali kada imaju potpunu kontrolu? Zapad ima potpunu moc nad BiH i ovdje mogu raditi sto im je volja. Moje je misljenje da bez ikakvih problema mogu unistiti BiH ili entitete na milion nacina. Rusija se ne bi ni pocesala, niti ima kapacitet reagovati. Resurse cuvaju za Ukrajinu, Siriju, Iran i druge milijardu puta vaznije drzave...

Zapad je mnogo jaci od Rusije. Rusi imaju problem da se izbore za 'rusku stvar' na vlastitoj granici, dok tamo negdje na Balkanu, gdje zapad ima apsolutnu ekonomsku kontrolu, nemaju ni gram sanse napraviti bilo sta.

A te odnose na relaciji Britanija i Turska, moram priznati, nisam bas upratio. Zvuci zanimljivo, mada se ne bih kladio da je tacno... Njemacka suvereno vlada Balkanom i tu Englezi i Turci nemaju sta traziti, ako vec imaju neki pakt. Vidis Grcku koja je apsolutna njemacka robinja. E kakav smo tek rob mi. Svabo ovdje moze nametnuti sto pozeli bez da upotrijebi silu.
Vrijedi li Krima, istočne Ukrajine, Abhazije, Južne Osetije?

Turci nemaju šta tražiti a Erdogan i Izetbegović tepih jarani. Ali nama ovo i nije toliko bitno, u obje zone smo super prošli.
Patriotska_Liga

#836 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

LSD wrote:a zašto se ne pitaš, ko je dozvolio Srbima da orgijaju 4 godine u srcu Evrope, u avliji te iste Francuske, Engleske i Rusije, ko je žmirio na oba oka na zločine nad bošnjacima, ko je uveo embargo na naoružanje, ko je slao nekakve islužene kvazi-lordove da poturaju mape podijeljenje zemlje - srbi jelde :lol:

Prvo mi jer smo bili toliko nesposobni da ni jednu svjetsku silu nismo imali na svojoj strani da reaguje.

A danas nam se posrećilo što imamo. I kad smo konačno došli tu mi opet morališemo i tjeramo da nam opet okrenu leđa, tj. navijamo za vlastiti nestanak. Eto to je naša logika.
Nero Histrion

#837 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Nero Histrion »

Tipicoti wrote:Koja slucajnost da je bas sutra Angela u Beogradu kada se u UN-u bude odlucivalo o rezoluciji.
Bice ultimatum: ili EU ili RS ?
Sumnjam da ce dobiti takav ultimatum, ni javno, ni iza zatvorenih vrata. Zivi bili, pa vidjeli.

Sjetimo se samo koliko je rezolucija propalo ranije, a koje se nisu odnosile na BiH. Tu se uvijek prebijaju bjelosvjetski interesi, neko ulozi veto i mozes se pusti.
Last edited by Nero Histrion on 08/07/2015 01:53, edited 1 time in total.
LSD

#838 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

Patriotska_Liga wrote:
LSD wrote:a zašto se ne pitaš, ko je dozvolio Srbima da orgijaju 4 godine u srcu Evrope, u avliji te iste Francuske, Engleske i Rusije, ko je žmirio na oba oka na zločine nad bošnjacima, ko je uveo embargo na naoružanje, ko je slao nekakve islužene kvazi-lordove da poturaju mape podijeljenje zemlje - srbi jelde :lol:

Prvo mi jer smo bili toliko nesposobni da ni jednu svjetsku silu nismo imali na svojoj strani da reaguje.

A danas nam se posrećilo što imamo. I kad smo konačno došli tu mi opet morališemo i tjeramo da nam opet okrenu leđa, tj. navijamo za vlastiti nestanak. Eto to je naša logika.
:lol: :lol: :lol: hahaha

ma bježi ba :run:
Paul F.

#839 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

Meš čini da je General Blagoje Grahovac rekao da je Rusija unosila nemir ovde. Ima video na YT. Jedan od posljednjih, ne da mi se sad tražiti koji i na kojoj minuti...
It_is_a_Leclerc

#840 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by It_is_a_Leclerc »

Britanci i Francuzi su u ratu u BiH imali pasivnu, praktički nezainteresiranu ulogu. Njihov doprinos usvajanju embarga za BiH je sraman i jadan. Jednako tako, ponižavajući prijedlozi mirovnih pregovora koji su dolazili od njih su doprinijeli krvoproliću. No, promjenama vlada u objema zemljama došlo je do zaokreta prema odnosu sa BIH i agresorom.

Sa druge strane, Rusija je imala vrlo aktivnu ulogu u BiH. Slali su, opremali, financijski i na svaku drugi način zbrinjavali hiljade vodkom opijenih pravoslavnih terorista koji su klali, ubijali i pucali po bh. gradovima i civilima u njima. Rusi su spriječavali bilo kakvu međunarodnu intervenciju sve do samog kraja kada je, ne biste vjerovali, prekipjelo upravo Britancima i Amerikancima koji su ih krenuli rokati i, hvala Bogu i preciznim strijelcima, ubijati ko miševe.

Ako moram birati između pasivnih Britanaca i Francuza koji amnestiju za svoju ulogu u generalnoj nezainteresiranosti međunarodne zajednice za stradanja mog naroda, traže borbom za promicanje istine i glasa žrtve, i aktivnih Rusa koji, iako su pucali, ubijali, mučili građane BIH, i danas rade na tome da operu zločince i umiju njihove projekte, onda je moj, ali i izbor svakog građanina ove zemlje koji nije inficiran rusofilstom i komunjarstvom, vrlo jasan.
Kikibombona

#841 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kikibombona »

Patriotska_Liga wrote: Vrijedi li Krima, istočne Ukrajine, Abhazije, Južne Osetije?

Turci nemaju šta tražiti a Erdogan i Izetbegović tepih jarani. Ali nama ovo i nije toliko bitno, u obje zone smo super prošli.
Pa to bi bio odlican posao za Ruse. Izgube nesto sto nemaju i sto je bezvrijedno (Srbija i RS), a dobiju priznanje zapada za Krim, Donbas, Abhaziju ili Osetiju. :D

Dakle, Rusi bi dobili nesto, dobili bi priznanje da je agresija bila opravdana...

Sta bi dobio zapad? Srbiju i RS? :lol: Sta ce sa te dvije propasti koje ionako vec potpuno kontrolisu... :D

Pa vidis li kako zapad drka Srbiju, rade im sta hoce, a ovi opet moraju ponavljati da Evropa nema alternativu. :D Totalno robovanje. Nijemci da zavrnu pipu, RS bi propala munjevitom brzinom.

A to jaranstvo Erdogana i Baketa je kafanske prirode, isto kao fantomsko jaranstvo Dodika i Putina. :lol:

Uticaj Turske i Rusije u BiH je nikakav. Kada budu kreditirali, kada budu drzali znacajan udio ekonomije, kada budu mogli doci u BiH kao Ketrin Eston i zavrnuti ruku nekom politicaru, kada budu imali mehanizme da BiH ekonomski bace na koljena... tada mozemo pricati da imaju neki uticaj... Ovako, sve je to supljak i zabava za naivno stanovnistvo.

BiH kontrolisu Njemacka, Austrija... druge zemlje zapada... pa Francuska, Engleska, Amerika... Rusija i Turska imaju dugacak jezik i nista vise. Krezavi tigrovi u slucaju BiH.
deer_hunter

#842 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by deer_hunter »

Patriotska_Liga wrote:
Kikibombona wrote: Za sta mogu unovciti Srbiju i RS? :D

Vrijedi li Krima, istočne Ukrajine, Abhazije, Južne Osetije?

ne vrijedi, kratko jasno.zasto mislis da je ova nasa vukoyebina od 3,5 mil stanovnika zapadu bitnija od Ukrajine,Krima?? jel ti stvarno mislis da ce zapad pustiti trecinu Ukrajine Rusiji da bi dobili teritoriju koju ionako kontroliraju ekonomski, vojno, kako god gledas Zapad je taj koji se ovdje pita.kakva crna, hiljadama kilometara, udaljena Rusija. svaki put kad budes imao sumnje o tome ko kontrolira ove prostore samo pogledaj ovo

http://www.nato.int/nato-on-duty/
Tipicoti

#843 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Tipicoti »

Image

Ma hebem ja to sve........
8.000 civila je ubijeno, sram ih bilo sve od UN-a do SAD, Rusije i Kine.
UN je organizacija koja sluzi samo sebi, a ti bijedo - jebi se.
Kikibombona

#844 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kikibombona »

deer_hunter wrote: ne vrijedi, kratko jasno.zasto mislis da je ova nasa vukoyebina od 3,5 mil stanovnika zapadu bitnija od Ukrajine,Krima?? jel ti stvarno mislis da ce zapad pustiti trecinu Ukrajine Rusiji da bi dobili teritoriju koju ionako kontroliraju ekonomski, vojno, kako god gledas Zapad je taj koji se ovdje pita.kakva crna, hiljadama kilometara, udaljena Rusija. svaki put kad budes imao sumnje o tome ko kontrolira ove prostore samo pogledaj ovo

Strasne se gluposti ovdje pisu.... A sve zahvaljujuci kompleksu vise vrijednosti koji pociva na krajnje trulim temeljima. Al takav smo narod, euforican... Svako malo dan odluke, sve neke velike svjetske utakmice i bitke cijelog svijeta za prevlast u BiH! :D :lol:

Da bi Rusi imali koristi od RS i Srbije, prije toga bi morali ovladati Bugarskom, Rumunijom i Grckom sto je sasvim neizvodivo... Rusi nemaju kapacitet tako daleko siriti uticaj. Sve i da im se Bugari i Rumuni bace pred noge, sta bi jedni drugima mogli ponuditi osim bijede i beznadja? Nula, nista! Rusija ne racuna na Balkan, osim za ove medijske igrice nadjebavanje sa zapadom. Rusija pretendira na istok Evrope, na Siriju, Iran, Irak, Kazahstan, Azerbejdzan itd... I sve to zajedno sa Kinom. Nemaju resurse, niti bi bilo pametno da iste trose na beznacajnu BiH, na Kubu ili recimo Venecuelu.

Srbija se igra sa vatrom pokusavajuci levatiti gospodara Balkana. Zapad je htio da rat okonca ovakvim podjelama i granicama iz nekih svojih razloga... ali ako Srbija bude nastavila manipulirati zapadom, mogu odluciti da ih kazne i totalno ponize, kako bi se poslije na koljenima i moleci vratili u evropsku orbitu. Mogu ih ekonomski utuci, pa ako zatreba i vojno unistiti RS. Mogu sta hoce, imaju potpuno odrijesene ruke. Za sada nece, jer im ovako odgovara iz nekog razloga. Rat su zaustavili jer nisu htjeli da rat dobije bilo koja strana u BiH. Zasto su tako odlucili, stvarno ne bih da nagadjam...

Uglavnom, gadna pozicija za Srbiju. Ponos im neda da odjebu Rusiju, od koje nemaju nikakvu opipljivu pomoc. Naklonost Rusiji pomalo iritira zapad koji zeli potpunog, a ne polovicnog roba. Za Srbiju bi bilo najbolje da odjebe Rusiju i baci se Svbama pod noge. :D Tada ne bi bilo rezolucija, RS bi bila neupitna itd. Dakle, najveca prijetnja za srpske nacionalisticke teznje su upravo ponosni srpski nacionalisti. :D
LeonardoAC

#845 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LeonardoAC »

Ne treba podcijeniti ovu srpsku diplomatiju... Oni su imali diplomatsku mrežu razvijenu kad Bošnjaci nisu znali sta je država. Prosto mi zvuči nevjerovatno da ce rusija kockati sa odnosima v Britanije i Sad-a radi jedne beznačajne Srbije... Ako ovo ne prođe treba zakuhat maksimalno. Priznanje genocida je bosnjacka crvena linija
LSD

#846 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

LeonardoAC wrote:Ne treba podcijeniti ovu srpsku diplomatiju... Oni su imali diplomatsku mrežu razvijenu kad Bošnjaci nisu znali sta je država. Prosto mi zvuči nevjerovatno da ce rusija kockati sa odnosima v Britanije i Sad-a radi jedne beznačajne Srbije... Ako ovo ne prođe treba zakuhat maksimalno. Priznanje genocida je bosnjacka crvena linija
:lol: :lol: ko ce ba zakuhati :-) Bakir i Fahro, jelde :pisnuo:

bošnjaci mogu samo čorbu zakuhati i to je maximum

davno se ta linija prešla na mnoge nacine, ali bošnjaci "spavaju dubokim snom", gledaju a ne vide
Paul F.

#847 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

Kikibombona wrote: Strasne se gluposti ovdje pisu.... A sve zahvaljujuci kompleksu vise vrijednosti koji pociva na krajnje trulim temeljima. Al takav smo narod, euforican... Svako malo dan odluke, sve neke velike svjetske utakmice i bitke cijelog svijeta za prevlast u BiH! :D :lol:

Da bi Rusi imali koristi od RS i Srbije, prije toga bi morali ovladati Bugarskom, Rumunijom i Grckom sto je sasvim neizvodivo... Rusi nemaju kapacitet tako daleko siriti uticaj.
Što jest jest, strašne se gluposti ovdje pišu. :oops:
Po tebi, neophodan je teritorijalni kontakt. Pa Francuska ima Martinik https://bs.wikipedia.org/wiki/Martinique, Reunion https://bs.wikipedia.org/wiki/Reunion itd koji su daleko od "matice" ali su državljani Francuske raznih boja. Dakle čisti državljani a da ne govorim o raznim ostalim zonama uticaja...
Patriotska_Liga

#848 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Kikibombona wrote: Pa to bi bio odlican posao za Ruse. Izgube nesto sto nemaju i sto je bezvrijedno (Srbija i RS), a dobiju priznanje zapada za Krim, Donbas, Abhaziju ili Osetiju. :D

Dakle, Rusi bi dobili nesto, dobili bi priznanje da je agresija bila opravdana...

Sta bi dobio zapad? Srbiju i RS? :lol: Sta ce sa te dvije propasti koje ionako vec potpuno kontrolisu... :D

Pa vidis li kako zapad drka Srbiju, rade im sta hoce, a ovi opet moraju ponavljati da Evropa nema alternativu. :D Totalno robovanje. Nijemci da zavrnu pipu, RS bi propala munjevitom brzinom.

A to jaranstvo Erdogana i Baketa je kafanske prirode, isto kao fantomsko jaranstvo Dodika i Putina. :lol:

Uticaj Turske i Rusije u BiH je nikakav. Kada budu kreditirali, kada budu drzali znacajan udio ekonomije, kada budu mogli doci u BiH kao Ketrin Eston i zavrnuti ruku nekom politicaru, kada budu imali mehanizme da BiH ekonomski bace na koljena... tada mozemo pricati da imaju neki uticaj... Ovako, sve je to supljak i zabava za naivno stanovnistvo.

BiH kontrolisu Njemacka, Austrija... druge zemlje zapada... pa Francuska, Engleska, Amerika... Rusija i Turska imaju dugacak jezik i nista vise. Krezavi tigrovi u slucaju BiH.
Kikibombona wrote:
deer_hunter wrote: ne vrijedi, kratko jasno.zasto mislis da je ova nasa vukoyebina od 3,5 mil stanovnika zapadu bitnija od Ukrajine,Krima?? jel ti stvarno mislis da ce zapad pustiti trecinu Ukrajine Rusiji da bi dobili teritoriju koju ionako kontroliraju ekonomski, vojno, kako god gledas Zapad je taj koji se ovdje pita.kakva crna, hiljadama kilometara, udaljena Rusija. svaki put kad budes imao sumnje o tome ko kontrolira ove prostore samo pogledaj ovo

Strasne se gluposti ovdje pisu.... A sve zahvaljujuci kompleksu vise vrijednosti koji pociva na krajnje trulim temeljima. Al takav smo narod, euforican... Svako malo dan odluke, sve neke velike svjetske utakmice i bitke cijelog svijeta za prevlast u BiH! :D :lol:

Da bi Rusi imali koristi od RS i Srbije, prije toga bi morali ovladati Bugarskom, Rumunijom i Grckom sto je sasvim neizvodivo... Rusi nemaju kapacitet tako daleko siriti uticaj. Sve i da im se Bugari i Rumuni bace pred noge, sta bi jedni drugima mogli ponuditi osim bijede i beznadja? Nula, nista! Rusija ne racuna na Balkan, osim za ove medijske igrice nadjebavanje sa zapadom. Rusija pretendira na istok Evrope, na Siriju, Iran, Irak, Kazahstan, Azerbejdzan itd... I sve to zajedno sa Kinom. Nemaju resurse, niti bi bilo pametno da iste trose na beznacajnu BiH, na Kubu ili recimo Venecuelu.

Srbija se igra sa vatrom pokusavajuci levatiti gospodara Balkana. Zapad je htio da rat okonca ovakvim podjelama i granicama iz nekih svojih razloga... ali ako Srbija bude nastavila manipulirati zapadom, mogu odluciti da ih kazne i totalno ponize, kako bi se poslije na koljenima i moleci vratili u evropsku orbitu. Mogu ih ekonomski utuci, pa ako zatreba i vojno unistiti RS. Mogu sta hoce, imaju potpuno odrijesene ruke. Za sada nece, jer im ovako odgovara iz nekog razloga. Rat su zaustavili jer nisu htjeli da rat dobije bilo koja strana u BiH. Zasto su tako odlucili, stvarno ne bih da nagadjam...

Uglavnom, gadna pozicija za Srbiju. Ponos im neda da odjebu Rusiju, od koje nemaju nikakvu opipljivu pomoc. Naklonost Rusiji pomalo iritira zapad koji zeli potpunog, a ne polovicnog roba. Za Srbiju bi bilo najbolje da odjebe Rusiju i baci se Svbama pod noge. :D Tada ne bi bilo rezolucija, RS bi bila neupitna itd. Dakle, najveca prijetnja za srpske nacionalisticke teznje su upravo ponosni srpski nacionalisti. :D
Evo ovako, smatrajte da sam vas citirao obojicu i sva tri vaša posta.

Odličan posao za Ruse bi bio da teritoriju/teritorije koju/koje de facto kontrolišu dobiju za nešto što zapad ipak de facto ne kontroliše? U vrhu navedenih teritorija sjede deklarisani rusofili, veći rusofili od samih Rusa dok u manjem entitetu ili Srbiji ne sjede nikakvi pretjerani ljubitelji zapada, tačnije sjede rusofili koji se boje zapada. Da, tačno je da zapad (Njemačka) ekonomski kontroliše ove teritorije ali pokazalo se (a evo i danas se pokazuje) da ekonomska kontrola nije nužno i potpuna politička kontrola nego u najboljem slučaju dio uticaja. O tome ti najbolje mogu pričati Britanci koji su davno skontali da je MI6 efektivniji od ekonomske okupacije jer kad znaš koga trebaš kontrolisati onda su i resursi koje trošiš manji, a kontrola efektivnija i brže se provodi što naravno stvara pretpostavke za nova širenja uticaja.

O političkom uticaju Njemačke na ovim prostorima najbolje govori podatak da Srbija lobira protiv rezolucije, da Grčka neće da im vraća dugove i slično. Kad neko ima neupitan politički uticaj ovakve stvari prolaze bez problema. Kad već spomenuh Grčku ako se pogleda koliko je kome dužna ova država možda se može izvesti i zaključak ko možda opstruiše vraćanje dugova, tj. ko možda 'gura' Tsiprasa. Iznenađeni?

Sad o vrijednosti teritorije. Prije svega, ne pričamo o 3.5 miliona (tj. o BiH) nego o milion i nešto sitno (manji entitet) + 7 miliona i nešto sitno (Srbija). Poređenja radi radi se o daleko većem broju stanovnika nego na svim teritorijama koje sam gore pominjao zajedno. Dakle, ako je broj stanovnika referenca (ne tvrdim da jeste, ali ovdje je spomenut u tom kontekstu), zapad bi dobro prošao kad bi mijenjao ovo ovdje za sve te teritorije zajedno, a kamo li za npr. jednu Južnu Osetiju od koje opština Cazin ima više stanovnika. Eh sad, ako je ovo ovdje 'bezvrijedno' u odnosu na tu Južnu Osetiju o čemu mi onda pričamo? Naravno da broj stanovnika nije presudna referenca pogotovo kada spominjemo Krim gdje je presudan geografski položaj. Ovo sam napisao samo iz razloga da vam pokažem da su vam argumenti nikakvi na ovu temu.

Jaranstvo Dodika i Putina je želja Dodika da bude jaran s Putinom. Ali čak iako izlobira (izmoli) veto Rusije na rezoluciju može se reći da je jaranstvo poslužilo svrsi. Jaranstvo Izetbegovića i Erdogana je ozbiljno kućno jaranstvo gdje je Izetbegović u poziciji da izlobira puno više nego što bi to inače mogao. To što on nije sposoban da to napravi je druga priča.

I ponovo se vraćamo na činjenjicu da ekonomski uticaj nije presudan i politički uticaj, primjer Grčke je najbolji mogući primjer koji to pokazuje. Brojkama na bankovnim računima i kreditnim listama možeš samo do neke mjere upravljati nekom državom. Ipak, slažem se da ekonomski uticaj nije zanemariv. U ovom smislu ne sporim postojeći uticaj Njemačke ali podsjećam da sam govorio o tome šta će biti u budućnosti. Slažem se da Turska nije u ovom momentu ekonomski prisutna u mjeri u kojoj bi bila uticajnija ali to ne znači da neće biti u budućnosti. Pored toga nikad ne zaboravi simpatije Bošnjaka prema Turskoj i inače simpatije nekih naroda prema nekim većim narodima i državama. Ispostavilo se kroz historiju da je ovo ponekad jednako važno ili čak i važnije od ekonomskog uticaja. Naravno u prilog Njemačkoj idu simpatije koje Bošnjaci imaju takođe i prema ovoj državi. Britancima svakako ne ide u prilog ova činjenica jer ovdje nisu omiljeni da budemo iskreni ali zato je tu Turska. Takođe nisu ni ekonomski zastupljeni. Ipak, pomenuto zavrtanje ruku od strane Ashtonove govori u prilog tome da oni imaju neke druge načine da ostvare uticaj.

Naša najveća sreća u pogledu ograđivanja od ruskog uticaja je postojanje Rumunije. U životu nisam upoznao veće rusofobe od njih, samo ih treba čuti kako pričaju o njima, ostao sam zapanjen iskreno. U principu Britanci se tradicionalno smatraju za najveće rusofobe ali ovo s Rumunima ide od predsjednika do klošara i to bez pardona. U tom smislu Rumunija je najveća brana širenja ruskog uticaja na Balkan ali treba imati na umu da se uticaj ne mora nužno širiti kompaktnom teritorijom iako je takav naravno slabiji nego u prvom slučaju. Ponavljam još jednom, i ti i ja i Rusija, svi smo svjesni da je ruski uticaj na Balkanu dugoročno osuđen na propast ali on i dalje postoji kroz Srbe i Rusi ga se neće odreći tek tako što se uporno i uporno pokazuje. Naravno da kad bi došlo do velikog rata NATO bi lagano preuzeo vojnu kontrolu ovdje ali nema apsolutno nikakve šanse da NATO zarati s Rusijom zbog Balkana i toga su Rusi svjesni i to koriste maksimalno. I zbog toga imamo ovu šaradu s rezolucijom u režiji Rusije i Kine.
LeonardoAC wrote:Ne treba podcijeniti ovu srpsku diplomatiju... Oni su imali diplomatsku mrežu razvijenu kad Bošnjaci nisu znali sta je država. Prosto mi zvuči nevjerovatno da ce rusija kockati sa odnosima v Britanije i Sad-a radi jedne beznačajne Srbije... Ako ovo ne prođe treba zakuhat maksimalno. Priznanje genocida je bosnjacka crvena linija
Njihova diplomatija je danas smiješna ali je za našu svemirski brod lično. Inače tačno je da su nekad imali ozbiljnu diplomatsku mrežu. A mi ni danas ne znamo šta je država ni šta je diplomatija ni šta je interes, mi jednostavno nemamo pojma ni o čemu osim o žderanju čvaraka gdje smo suvereno pošamarali Srbe i uzeli prva dva mjesta. Nama politiku vode ovakvi poput ovog LSD-a koji bi da Britancima pljune u facu što pokušavaju da proguraju rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za nas je potpuno super što smo nebitni jer da smo bitni sve bismo upropastili, ovako nam fino vanjsku politiku vode Westminster, Downing Street 10, White House, Bundestag, itd. i mirni smo.
Paul F.

#849 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Paul F. »

Ako smo mi stvarno nevažni, kako to neki misle, pa zašto su se onda velike sile blamirale gazeći međunarodne zakone i norme, trošile pare na humanitarnu pomoć, primale izbjeglice...?
razonoda

#850 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by razonoda »

Biene Maya wrote:Bilo bi mi jako drago da se ta rezolucija ne usvoji! Od samog pocetka ovo je samo sprdnja i ismijavanje zrtava, a nikako sjecanje na zrtve. Britanci sest puta mjenjaju tekst rezolucije da bi je sam dzelat prihvatio, i samim tim su pokazali svoje licimjerstvo, kada je dzelat vazniji od zrtve! Da oni imaju morala prema zrtvama, nebi od samog dzelata trazili da prihvati rezoluciju, nego bi im naredili da je prihvate bez prigovora. Jer sa ovim cirkusom oko same rezolucije, obezvrijedjuju i samu presudu za genocid. Presuda za genocid je vec donesena, samo sto Bosnjaci nisu nista ucinili da se i presuda sprovede, a to je ponistavanje rezultata genocida. Da su to Bosnjaci ucinili, nebi bilo ovog cirkusa oko rezolucije! Jedino sto preostaje, pod hitno pokrenuti obnovu tuzbe protiv Srbije i Crne Gore.
:thumbup: :thumbup:

Da su znali ili vise htjeli --uradili bi nesto. A sta da urade.

Pa mladic i karadzic su se setali , javno nastupali, i ----NIKO DA IH PREPOZNA. :shock:
To je dovoljan pokazatelj Srbima , s kim imaju posla, i kako se dalje ponasati.
Post Reply