Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#826 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

vjesticanametli wrote:Iskreno da ti kazem dobro pere.....super mirise i za petaka je odl8can....dugo uzimam taj vec i perem sve s njim.....sad ovaj nas uzmem iako ja praskove hahahah ne volim jer zna ostat fleka na vesu ako si stavio pa i cOrapu vise u masinu hihihih ...al hajd b8jeli vec se preporodio a sareni ne pretrpam mas8nu i ok sve....
Hehehe, ma ja vala kako kad. Ako kupim praskasti onda perem sve sa njim. Isto vazi i za tecni. Eh sad posto sam odlucio ubuduce uzimati samo Arix i IDA, onda cu vjerovatno malo i dopunjavati sa nekim od tih tecnih.

Hvala na preporuci.

P.S. Svima se ono svidja :wink: :kiss:
vjesticanametli

#827 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by vjesticanametli »

:mrgreen: bice jos u aprilu hahahahah
Ja sam isto primjetila da su spustili drugi c8jene otkako ima ditinih DZiDZa al haj n8je pljacka.....bijeli ves fakat extra i onaj za suDZe imam i eto vala kupujem nase hahahha nasla sam i foliju 387 hahahahah da pokrijem pitu
Großmeister

#828 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Großmeister »

Za sta koristis tecni?

@Grossmeister-Znaci dobri su ti Tisalovi tecni deterdzenti? Omeksivaci su im okej, popravili su se, ispocetka su bili isto puding :run:
Da, dobar je. Mada, iskreno, tečni rijetko koristim. Uglavnom praškasti, i uzimam te Tisalove Lilla omekšivače koji su mi jako dobri i jeftini (crni, sivi i zlatni). Što se praškastih tiče, sad ću uzimati Ditine, a dok Dita nije počela proizvoditi trudio sam se kupovati domaći (nekad Likval, nekad Omix), sve zavisno kad i šta sam pronalazio u prodavnicama, jer nije bilo uvijek za kupiti.

Što se Tisala tiče, koristim većinu nijhovih proizvoda i zadovoljan sam. Nekad su bili manje kvalitetni, ali vremenom su se dosta popravili i proširili ponudu. Omekšivači, sredstva za čišćenje, gelovi za kosu i sve ostalo mi je super i prilično povoljno. Gelovi za tuširanje su im isto extra.

:bih: :bih: :bih:
vješalica

#829 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by vješalica »

kakav je ovaj praškasti jel se dobro rastvori i jel agresivan?

u gajnc novoj mašini mi se desilo sa faksom katastrofa morala sam 2 puta da uključujem ispiranje sve mi ostalo po prnjama i poslije još kad se obuče izazvalo alergiju :-)
Großmeister

#830 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Großmeister »

vješalica wrote:kakav je ovaj praškasti jel se dobro rastvori i jel agresivan?

u gajnc novoj mašini mi se desilo sa faksom katastrofa morala sam 2 puta da uključujem ispiranje sve mi ostalo po prnjama i poslije još kad se obuče izazvalo alergiju :-)
Arix se dobro rastvori, nikakvih problema nije bilo, a veš se dobro oprao. :-D
vješalica

#831 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by vješalica »

..
probat ću ga gore mi od faxa nije mislim ušlo,jel barem lijepo miriše poslije ono svježe?
vjesticanametli

#832 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by vjesticanametli »

onaj ditin u plavoj kutiji hahahha mi smo crkli od smijeha kad sam izvadila ves fakat mirise bijelo :lol: i ne stavljam puno vesa jer sam pravo skepticna vezano za te praskove :D al hajd....ipak je onaj ĐŽabni iz DM tecni u pricuvi :skoljka:
bumerangss

#833 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bumerangss »

Kupio sam ARIX i ja sam prezadovoljan :thumbup:
Bosnjak333

#834 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Bosnjak333 »

Kad se sjetim situacije do prije godinu-dvije kada od hemijskih proizvoda apsolutno nista domace nisi mogao kupiti i sadasnje situacije u kojoj mozes da biras onda komotno mogu reci da se osjeti veliki napredak u oporavku i razvoju svih grana industrije u BiH. Hemijska industrija je najbolji primjer i pokazatelj.

Za sad je sve domace: 3D, ARIX, Tisal za ciscenje prozora, Lilla, Glanz abrazivno sredstvo, sona kiselina. Jedino se jos ne usudjujem probati nase gelove za tusiranje i sampone za kosu pa ako neko ko kupuje moze da kaze koju rijec na ovu temu. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#835 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

vjesticanametli wrote::mrgreen: bice jos u aprilu hahahahah
Ja sam isto primjetila da su spustili drugi c8jene otkako ima ditinih DZiDZa al haj n8je pljacka.....bijeli ves fakat extra i onaj za suDZe imam i eto vala kupujem nase hahahha nasla sam i foliju 387 hahahahah da pokrijem pitu
:thumbup: Bice opet nesto i za tebe u aprilu :kiss:

A i ja sam primijetio da su sad deterdzenti na pravo dobrim akcijama i snizenjima. Ne znam je li to zbog Arixa ili ne.

Nazalost meni nestade deterdzenta dok sam cekao da Arix dodje u Sa i kupim praskasti Faks uz koji je dosao i tecni gratis :roll: . Pa sad cekam da se potrosi da uzmem Arix :thumbup:

@Grossmeister-Lilla omeksivaci su solidni, ali Violetini su daleko bolji. Od tog Tisala uzimam sapune za ruke, za WC i kuhinju Max Clean iz Laktasa, jedino nisam nasao alterativu zutom Daxu kao univerzalnom sredstvo za ciscenje. Tisalov Uno nije los, ali puno pjeni.

Je li iko probao Ditine osvjezivace zraka-Alls Deo?
BIONA

#836 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by BIONA »

Bosnjak333 wrote:Kad se sjetim situacije do prije godinu-dvije kada od hemijskih proizvoda apsolutno nista domace nisi mogao kupiti i sadasnje situacije u kojoj mozes da biras onda komotno mogu reci da se osjeti veliki napredak u oporavku i razvoju svih grana industrije u BiH. Hemijska industrija je najbolji primjer i pokazatelj.

Za sad je sve domace: 3D, ARIX, Tisal za ciscenje prozora, Lilla, Glanz abrazivno sredstvo, sona kiselina. Jedino se jos ne usudjujem probati nase gelove za tusiranje i sampone za kosu pa ako neko ko kupuje moze da kaze koju rijec na ovu temu. :D
Slobodno probaj Helena sampone za kosu,neces se pokajati. Ja ga koristim oko pola godine, i za sada ga nemam namjeru mijenjati.
Bosnjak333

#837 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Bosnjak333 »

BIONA wrote:
Bosnjak333 wrote:Kad se sjetim situacije do prije godinu-dvije kada od hemijskih proizvoda apsolutno nista domace nisi mogao kupiti i sadasnje situacije u kojoj mozes da biras onda komotno mogu reci da se osjeti veliki napredak u oporavku i razvoju svih grana industrije u BiH. Hemijska industrija je najbolji primjer i pokazatelj.

Slobodno probaj Helena sampone za kosu,neces se pokajati. Ja ga koristim oko pola godine, i za sada ga nemam namjeru mijenjati.
Hvala, probat cemo! :bih:
Thorgerson

#839 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Thorgerson »

Nakon popularnih deterdženata “3de” i “Arix Tenzo”, tuzlanska Fabrika deterdženata „Dita“, koja je trenutno u stečaju, na tržište vraća još jedan bosanskohercegovački brend.

Naime, ovih dana je popravljena mašina za pakovanje, pa su proizvedene prve količine praškastog deterdženta “IDA”. Tokom jučerašnjeg dana u pogonima tuzlanske fabrike su proizvedene prve količine nekada popularnog praškastog deterdženta.

-Zainteresovanost je velika s obzirom na to da će se “IDA” na tržištu pojaviti sa znatno manjom cijenom u odnosu na “Arix Tenzo”. Prve količine su već naručene i naći će se veoma brzo u tržnim centrima kompanije “Bigno”, ali i centrima “Konzuma”, “Robota”, “Amko Komerca”, “Omege”, “Pennyja” i drugih – kazao nam je Almir Bajrić, zamjenik stečajnog upravnika u „Diti“.

Prema njegovim riječima, “IDA” će se proizvoditi shodno potrebama tržišta, a za sada će biti proizvedeno 100 tona. Ovaj deterdžent bi se do kraja ove sedmice, eventualno početkom iduće, trebao naći u prodaji.

-„Dita“ nastavlja sa osposobljavanjem proizvodnih pogona, i uvođenjem artikala kako bi što spremnija dočekala, odnosno pronašla pravog strateškog partnera koji bi nastavio s proizvodnjom, te „Ditu“ vratio na stare staze slave – kazao nam je Bajrić.

U ova teška vremena, istakao je on, kada i jaka preduzeća sve teže opstaju, „Dita“ s premalim kriznim stečajnim menadžmentom uspijeva organizovati proizvodnju.

-Uspijeva iznaći određeni dio tržišta, te osposobljavati pogone koji nisu bili u funkciji nekoliko godina – kazao nam je Bajrić.

Inače, Fabrika deterdženata „Dita“ nije radila nekoliko godina. Proizvodnja u fabrici koja je trenutno u stečaju, pokrenuta je sredinom prošle godine, kada se na tržište vratio popularni “3de”, ali još 20-tak drugih proizvoda iz tečnog programa.

Krajem decembra prošle godine, nakon sanacije parovoda, i uz veliku podršku kompanije „Bingo“, pokrenuta je i proizvodnja praškastog programa.

Dje sad onaj profesor sto prosle godine izjavi da ce sve ovo splasnut i propast. A ljudi rade li rade. :thumbup:
To su ti nasi profesori, umjesto da ti pomogne savjetom, on se ufati pametovanja.
Bosnjak333

#840 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Bosnjak333 »

Thorgerson wrote:
Nakon popularnih deterdženata “3de” i “Arix Tenzo”, tuzlanska Fabrika deterdženata „Dita“, koja je trenutno u stečaju, na tržište vraća još jedan bosanskohercegovački brend.

Naime, ovih dana je popravljena mašina za pakovanje, pa su proizvedene prve količine praškastog deterdženta “IDA”. Tokom jučerašnjeg dana u pogonima tuzlanske fabrike su proizvedene prve količine nekada popularnog praškastog deterdženta.

-Zainteresovanost je velika s obzirom na to da će se “IDA” na tržištu pojaviti sa znatno manjom cijenom u odnosu na “Arix Tenzo”. Prve količine su već naručene i naći će se veoma brzo u tržnim centrima kompanije “Bigno”, ali i centrima “Konzuma”, “Robota”, “Amko Komerca”, “Omege”, “Pennyja” i drugih – kazao nam je Almir Bajrić, zamjenik stečajnog upravnika u „Diti“.

Prema njegovim riječima, “IDA” će se proizvoditi shodno potrebama tržišta, a za sada će biti proizvedeno 100 tona. Ovaj deterdžent bi se do kraja ove sedmice, eventualno početkom iduće, trebao naći u prodaji.

-„Dita“ nastavlja sa osposobljavanjem proizvodnih pogona, i uvođenjem artikala kako bi što spremnija dočekala, odnosno pronašla pravog strateškog partnera koji bi nastavio s proizvodnjom, te „Ditu“ vratio na stare staze slave – kazao nam je Bajrić.

U ova teška vremena, istakao je on, kada i jaka preduzeća sve teže opstaju, „Dita“ s premalim kriznim stečajnim menadžmentom uspijeva organizovati proizvodnju.

-Uspijeva iznaći određeni dio tržišta, te osposobljavati pogone koji nisu bili u funkciji nekoliko godina – kazao nam je Bajrić.

Inače, Fabrika deterdženata „Dita“ nije radila nekoliko godina. Proizvodnja u fabrici koja je trenutno u stečaju, pokrenuta je sredinom prošle godine, kada se na tržište vratio popularni “3de”, ali još 20-tak drugih proizvoda iz tečnog programa.

Krajem decembra prošle godine, nakon sanacije parovoda, i uz veliku podršku kompanije „Bingo“, pokrenuta je i proizvodnja praškastog programa.

Dje sad onaj profesor sto prosle godine izjavi da ce sve ovo splasnut i propast. A ljudi rade li rade. :thumbup:
To su ti nasi profesori, umjesto da ti pomogne savjetom, on se ufati pametovanja.
To ti je nas narod. Kad mu ponudis kvalitetan proizvod (Arix) i pristojnu cijenu koja ide uz taj proizvod kaze skup, a kad mu stavis nisku cijenu (Lilla omeksivaci) odmah kaze ne valja. Ne mozes nasem narodu udovoljiti jer nas narod sebi ne zeli pomoci. Mrzim ljude pesimiste koji ne zele nista da urade, a unaprijed kazu ne moze. Sve se moze kad se hoce, Dita je najbolji primjer. Nek su im proizvodi i malo skuplji, ali vala mogu im svaka 2-3 mjeseca halaliti 2 KM za Arix (ukoliko neko misli da je prenapuhana cijena) jer mi je drago sto ljudi zele da rade i na te 2 KM ne gledam kao na sadaku nego na podsticaj da tako nastave. Ja to necu osjetiti, a njima ce puno valjati. Evo za one koji misle da im je Arix preskup imaju IDA-u pa nek se pokazu i kupe.
MOSALJOZE

#841 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by MOSALJOZE »

Uspjeh DITE je priča koja nije vezana samo za tu fabriku.Vezana je za čitavu bh privredu,sve one gigante koji bi uz ogromne napore uposlenih,i bezrezervnu podršku javnosti,mogu ponovno stati na noge.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#842 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Preksinoc kupih Arix, ali uzecu i IDU, cisto da uporedim :thumbup:
dust in the wind

#843 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by dust in the wind »

Bosnjak333 wrote:
Thorgerson wrote:

To ti je nas narod. Kad mu ponudis kvalitetan proizvod (Arix) i pristojnu cijenu koja ide uz taj proizvod kaze skup, a kad mu stavis nisku cijenu (Lilla omeksivaci) odmah kaze ne valja. Ne mozes nasem narodu udovoljiti jer nas narod sebi ne zeli pomoci. Mrzim ljude pesimiste koji ne zele nista da urade, a unaprijed kazu ne moze. Sve se moze kad se hoce, Dita je najbolji primjer. Nek su im proizvodi i malo skuplji, ali vala mogu im svaka 2-3 mjeseca halaliti 2 KM za Arix (ukoliko neko misli da je prenapuhana cijena) jer mi je drago sto ljudi zele da rade i na te 2 KM ne gledam kao na sadaku nego na podsticaj da tako nastave. Ja to necu osjetiti, a njima ce puno valjati. Evo za one koji misle da im je Arix preskup imaju IDA-u pa nek se pokazu i kupe.
u pravu si. nikad ugoditi dosadnjakovićima kojima ništa ne odgovara. A ne znam ko neće podržati Ditu. treba svako naravno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#844 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Sad u bingu vidjeh da dita ima i proizvode za kupatilo i za wc solju kao domestos :thumbup:
Smail Aga Cengic

#845 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Smail Aga Cengic »

Thorgerson wrote:

nije on tako pricao jer je glup nego jer mu je placeno tako da prica....
Bosnjak333

#846 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Bosnjak333 »

Dobro je jedan moj profesor davno rekao, nije Dita propala zato sto je bila neprofitabilna nego zato sto je konkurencija placala hohstaplere da je uniste. U ono doba kad se vrtila reklama "fakat mirise bijelo" mislim da nije bilo prodavanijeg praska na trzistu BiH i da Arixu Ariel i Persil nisu mogli na ruke politi. Mi smo sami sebi neprijatelji pa tako i danas ima likova koji omalovazavaju ovaj pokusaj radnika Dite da pokrenu svoju fabriku i da vrate svoja radna mjesta. Kao sto vec rekoh Ditini proizvodi su jako kvalitetni, cijena je malo visa nego sto treba biti, ali vecina nas moze svaka 2-3 mjeseca halaliti 2-3 KM tim ljudim i da na taj novac ne gledamo kao na sadaku nego na podsticaj da tako nastave.

Hemijska i farmaceutska industrija su jako profitablne grane industrije i u njima lezi ova. Nasa drzava, a i mi sami bi bas tu trebali da gledamo kada kupujemo i da obratimo paznju na domace. Oko ovih industrija se lome koplja, jaki su lobiji. Vidjeli ste sta nedavno bude kad premijer TK skloni dosta lijekova hrvatskih, slovenskih i makedonskih proizvodjaca sa esencijalne liste i stavi domace.
Matzan

#847 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Matzan »

Može li mi neko objasniti razliku između ARIX (PVC pakovanju) i ARIX Tenzo deterdženta (u kutiji od 3kg)?
bach

#848 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bach »

Bosnjak333 wrote:Dobro je jedan moj profesor davno rekao, nije Dita propala zato sto je bila neprofitabilna nego zato sto je konkurencija placala hohstaplere da je uniste. U ono doba kad se vrtila reklama "fakat mirise bijelo" mislim da nije bilo prodavanijeg praska na trzistu BiH i da Arixu Ariel i Persil nisu mogli na ruke politi. Mi smo sami sebi neprijatelji pa tako i danas ima likova koji omalovazavaju ovaj pokusaj radnika Dite da pokrenu svoju fabriku i da vrate svoja radna mjesta. Kao sto vec rekoh Ditini proizvodi su jako kvalitetni, cijena je malo visa nego sto treba biti, ali vecina nas moze svaka 2-3 mjeseca halaliti 2-3 KM tim ljudim i da na taj novac ne gledamo kao na sadaku nego na podsticaj da tako nastave.

Hemijska i farmaceutska industrija su jako profitablne grane industrije i u njima lezi ova. Nasa drzava, a i mi sami bi bas tu trebali da gledamo kada kupujemo i da obratimo paznju na domace. Oko ovih industrija se lome koplja, jaki su lobiji. Vidjeli ste sta nedavno bude kad premijer TK skloni dosta lijekova hrvatskih, slovenskih i makedonskih proizvodjaca sa esencijalne liste i stavi domace.
Kada se Arix pojavio u Bingu nedavno, Facebok i klix komentari su vrištali "Skupo, skupo, skupo". I to je bilo "skupo" ljudima koji u sedmičnoj nabavci ne potroše manje od 300 KM,.
Bosnjak333

#849 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Bosnjak333 »

bach wrote:
Bosnjak333 wrote:Dobro je jedan moj profesor davno rekao, nije Dita propala zato sto je bila neprofitabilna nego zato sto je konkurencija placala hohstaplere da je uniste. U ono doba kad se vrtila reklama "fakat mirise bijelo" mislim da nije bilo prodavanijeg praska na trzistu BiH i da Arixu Ariel i Persil nisu mogli na ruke politi. Mi smo sami sebi neprijatelji pa tako i danas ima likova koji omalovazavaju ovaj pokusaj radnika Dite da pokrenu svoju fabriku i da vrate svoja radna mjesta. Kao sto vec rekoh Ditini proizvodi su jako kvalitetni, cijena je malo visa nego sto treba biti, ali vecina nas moze svaka 2-3 mjeseca halaliti 2-3 KM tim ljudim i da na taj novac ne gledamo kao na sadaku nego na podsticaj da tako nastave.

Kada se Arix pojavio u Bingu nedavno, Facebok i klix komentari su vrištali "Skupo, skupo, skupo". I to je bilo "skupo" ljudima koji u sedmičnoj nabavci ne potroše manje od 300 KM,.
Pisao sam neki dan o tome. Iritira ponasanje pojedinaca, najvise sto su u pitanju stariji ljudi koji treba da budu primjer omladini. Meni jako interesantna stvar je da 90 % ljudi koje ja znam otkako je krenula kampanja "Kupuj domace" gleda da kupuje samo domace proizvode. Omladina je i vise nego savjesna da ce sebi radna mjesta stvoriti na nacin sto ce kupovati domace i pomoci domacim kompanijama da se razviju. Nasuprot njih imas starije ljude koji konstantno seru da omladina nema posla, da nam drzava nista ne da, a on kupuje strane proizvode i stapom ga ne mozes natjerati da predje na domace (imam takvih u porodici). Meni su npr. Lilla omeksivaci dosta kvalitetni i cijena im je po mom misljenju niza nego sto treba biti, ali kad nekome kazem za LIllu kaze prejeftino, smece, gdje cu to kupiti. Nasuprot njih Arix im skup. Skontaj se narode sta hoces od sebe. :roll:
hali gali halid

#850 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by hali gali halid »

Više neću.
Locked