Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
arslanbey

#826 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

reis je super odrzao govor
dječak sa šibicama

#827 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Jest nesto lijepo vidjeti ovog Kavazovica, a ne onog politicara Cerica.
saabsa

#828 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by saabsa »

Po uvjerenju sam ateista al sad bi potpisao da ova trojica zamjene one glavonje u presjednistvu dozivotno.
karanana

#829 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by karanana »

a vladika?
ok?
trofej1921

#830 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by trofej1921 »

Vidi fincija, vidi se da je ostali...
vade_mecum

#831 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vade_mecum »

karanana wrote:a vladika?
ok?
umjeren i korektan kao i finci trenutno: "drugu domovinu nemamo, niti je trazimo" :thumbup: :bih:
Freamon Lester

#832 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

dječak sa šibicama wrote:Jest nesto lijepo vidjeti ovog Kavazovica, a ne onog politicara Cerica.
Kavazovic je jedna intelektualna sila. Ovaj drugi? Dugo bio u dijaspori pa se razbahatio. :D :lol:
Freamon Lester

#833 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

vade_mecum wrote:
ok?
umjeren i korektan kao i finci trenutno: "drugu domovinu nemamo, niti je trazimo" :thumbup: :bih:
Nemoj tako. Nogometni savez je zelio dovesti Jevrejsku zajednicu kao posebne goste na utakmicu u Zenici. Ono kao gostujuci navijaci... :lol:
It_is_a_Leclerc

#834 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Što nam nema prevodioca ?! :(
m_l

#835 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by m_l »

"Zbog zatvorenog Zemaljskog muzeja ne mogu Vam pokazati Hagadu." :oops: :-? :-) :(
velikibrnjo

#836 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by velikibrnjo »

djesu ovi sto kukaju da nema nidje nase zastave??
Image

:( :mrgreen:
bull21

#837 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by bull21 »

It_is_a_Leclerc wrote:Što nam nema prevodioca ?! :(
Al Jazeera Balkans ima prevod.
vade_mecum

#838 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vade_mecum »

m_l wrote:"Zbog zatvorenog Zemaljskog muzeja ne mogu Vam pokazati Hagadu." :oops: :-? :-) :(
jel sta slagao? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#839 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Truba »

reis je stvarno ljudina otprije sam to skonto
arslanbey

#840 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

Black swan wrote:reis je stvarno ljudina otprije sam to skonto
svidio mi se njegov govor i kapacitet je,recimo bilo bi me sramota da nam je vazio Ceric i poceo opet neke svoje fore :skoljka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#841 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by pici »

ok?

ok je sva trojica...bas odmjereno i kako jest...
m_l

#842 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by m_l »

vade_mecum wrote:
m_l wrote:"Zbog zatvorenog Zemaljskog muzeja ne mogu Vam pokazati Hagadu." :oops: :-? :-) :(
jel sta slagao? :D
Jok ba, vec... :oops: :mrgreen:
volta dzontra

#843 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by volta dzontra »

Freamon Lester wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jest nesto lijepo vidjeti ovog Kavazovica, a ne onog politicara Cerica.
Kavazovic je jedna intelektualna sila. Ovaj drugi? Dugo bio u dijaspori pa se razbahatio. :D :lol:
Pogledao sam i procitao nekoliko intervjua gospodina Kavazovica i dozivljavam ga kao vrlo duhovnu osobu koja zraci nekim osobnim mirom, vrlo tolerantnu i stabilnu. Da nema Fincija nas Kardinal Vinko bi ovdje bio nekako "najtanji" i bez karizme
L u c i f e r

#845 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

Jel bio i Sejdić...? :oops:
Baltazar_khan

#846 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

L u c i f e r wrote:Jel bio i Sejdić...? :oops:
svi su tu, samo nema predstavnika gey populacije koje ti nadasve srčano podržavaš na temi "horde zla" :mrgreen:
Freamon Lester

#847 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

relativno84 wrote:
Cisto onako da se zna franjevci su u Srebrenici napravili svoj prvi samostan ;-)

Papi :thumbup:

A za one politikantske ispovijesti dislike.
Na stranu sve ali ispade da su srbi i muslimani radili zlo, dok je hrvatima preostalo da pate i oprastaju :-) Nije bilo potrebe za ovim.
Stvar je dojma i ugla iz kojeg gledas. Ako si ogranicen dnevnom politikom onda ce ti parati usi. A meni je definitivno najjaci dio danasnjeg prenosa kada je onaj prvi svecenik sa mulitplom prilikom svog svjedocenja kratko zastao da uzme dah i onda rekao: "Ja oprastam..."

Upravo su ta svjedocenja bila potrebna da se pokaze dvije stvari. Jedna da pokazu Papi da niti u najtezim trenutcima nisu gubili ljubav, vjeru i nadu u ljude, a druga da oni oprastaju onima koji su im nanjeli zlo...

Btw. Koliko ja znam katolicima izmedju ostalog u njihovoj osnovnoj molitvi Bogu stoji: "oprosti nama dugove nase onako kako mi oprastamo duznicima nasim". Sad nisam siguran jel se to radi oko novcanih transakcija... 8-) :lol:
Suelureac

#848 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Suelureac »

LSD wrote:e nek su vala hejteri islama našli nacina da ga ismiju, pa makar ispali smiješni sa ovim pokušajem upoređivanja uslikanih automobila :lol: ....Papa skromno živi u Vatikanu koji je igrom slucaja vrijedan milijarde, a muftije se vozaju u bijesnim autima koliko vrijede stotine milja.
A bembare su haram po islamu i smatraju se ohološću , dok su fordovi i mečke halal :-)
Samo sam čekao ovako nešto. Naravno da je oholost vozati blindirane nove BMW-e sa svom mogućom opremom, a želiš ljude "pripremiti za Onaj svijet" u duhovnosti i skromnosti. Ne uspoređujem VATIKAN i ISLAMSKU ZAJEDNICU SANDŽAKA. Uspoređujem dva vjerska poglavara i njhove manire.
arslanbey

#849 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

Freamon Lester wrote:
relativno84 wrote:
Cisto onako da se zna franjevci su u Srebrenici napravili svoj prvi samostan ;-)

Papi :thumbup:

A za one politikantske ispovijesti dislike.
Na stranu sve ali ispade da su srbi i muslimani radili zlo, dok je hrvatima preostalo da pate i oprastaju :-) Nije bilo potrebe za ovim.
Stvar je dojma i ugla iz kojeg gledas. Ako si ogranicen dnevnom politikom onda ce ti parati usi. A meni je definitivno najjaci dio danasnjeg prenosa kada je onaj prvi svecenik sa mulitplom prilikom svog svjedocenja kratko zastao da uzme dah i onda rekao: "Ja oprastam..."

Upravo su ta svjedocenja bila potrebna da se pokaze dvije stvari. Jedna da pokazu Papi da niti u najtezim trenutcima nisu gubili ljubav, vjeru i nadu u ljude, a druga da oni oprastaju onima koji su im nanjeli zlo...

Btw. Koliko ja znam katolicima izmedju ostalog u njihovoj osnovnoj molitvi Bogu stoji: "oprosti nama dugove nase onako kako mi oprastamo duznicima nasim". Sad nisam siguran jel se to radi oko novcanih transakcija... 8-) :lol:

koji je to svecenik? ime? '

sta je multipla
Freamon Lester

#850 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

arslanbey wrote:
koji je to svecenik? ime? '

sta je multipla
Ne znam kako se zove. Prvi koji je citao svoje svjedocanstvo. A multipla, mislim na multipla sklerozu - bolest.
Post Reply