Makedonija
-
radostan dan
#826 Re: Makedonija
a đes ti, sarajevski fakinu?
živ, zdrav, stoji prav? sve ok?
živ, zdrav, stoji prav? sve ok?
- Chisum
#827 Re: Makedonija
Ziv, zdrav. Gledam ove kokuzne igre bez granica, Enisa Kobru, i tako to.
- Kikibombona
#828 Re: Makedonija
Al zato jeste pucao kontru zapadu. Pa debil je zaratio sa NATO paktom.Martinez_ wrote:
Stereotip. Milošević kao najveći grobar Srbije nije lizao Rusima niti je tamo bio omiljen tokom 90-ih.
Srbija je do 1945. imala itekakve koristi od Rusije, zapravo za vlastiti opstanak duguje dosta Rusiji.
Ali sve i da si u pravu, to su dva različita pojma. Logično je ako ližeš jednome, da te drugi bije. Ali zajebano je, kao u slučaju Makedonaca, da ližeš baš onome koji te bije po ušima i kome su uvek tvoje komšije Albanci i Grci draži i važniji.
Ne znam, ima nesto silovito kod Srba, sto nema nikakvog pokrica i uporista u realnosti. Ne znam kako se to stvorilo... U Srbiji sam bio dosta puta i znam dosta Srbijanaca. 'Znas ti bre sta je Srbija, celu Evropu bi mogla hraniti'.
Pa moraju Makedonci lizati bolje, nema im druge. Alternativa za lizanje NE POSTOJI. Shvatas? Nema alternative! Ako bi se okrenuli protiv Amerike, sutra bi nestali, niko ih ne bi spasio.
-
Martinez_
#829 Re: Makedonija
Kikibombona wrote:
Al zato jeste pucao kontru zapadu. Pa debil je zaratio sa NATO paktom.![]()
To je nevidjen pokazatelj politicke gluposti jednog vodstva. Pa i Seselj koji je imao ogromnu podrsku. Znaci, ugaze te, ti opet po starom.
Ne znam, ima nesto silovito kod Srba, sto nema nikakvog pokrica i uporista u realnosti. Ne znam kako se to stvorilo... U Srbiji sam bio dosta puta i znam dosta Srbijanaca. 'Znas ti bre sta je Srbija, celu Evropu bi mogla hraniti'.Takvo preuvelicavanje i samoljublje bez ikakvog osnova sam jos jedino kod Arapa vidio....
![]()
Pa moraju Makedonci lizati bolje, nema im druge. Alternativa za lizanje NE POSTOJI. Shvatas? Nema alternative! Ako bi se okrenuli protiv Amerike, sutra bi nestali, niko ih ne bi spasio.
Imaju to samoprecenjivanje svi a Srbi kao najbrojnij ex yu narod sa dužom istorijom moderne državne nezavisnosti, više od drugih.
Nisam sporio da se Milošević sukobio sa zapadom već da se slizao sa Rusima.
Ne postoje jasna pravila, da postoje svi bi ih izučili i bili uspešni. Danas je Iran jako uspešan a pod sankcijama je Amerike i mrzi ih Izrael. Kad si slab a ližeš onda gazda često ni ne obraća pažnju na tebe. A ponekad ako se dovoljno sližeš sa konkurencijom nastojaće da te odkupi i tvoja cena raste do nebesa.
-
radostan dan
#830 Re: Makedonija
ako, ako...-farme- nema, -parovi- bezlični... daj šta daš.Chisum wrote:Ziv, zdrav. Gledam ove kokuzne igre bez granica, Enisa Kobru, i tako to.
- Kikibombona
#831 Re: Makedonija
Jebes ga, imam utisak da se Srbi precjenjuju vise nego neki neuporedivo jaci/veci evropski narodi. Nisam strucan za tu oblast pa se necu upustati u analize.Martinez_ wrote:
Imaju to samoprecenjivanje svi a Srbi kao najbrojnij ex yu narod sa dužom istorijom moderne državne nezavisnosti, više od drugih.
Ne postoje jasna pravila, da postoje svi bi ih izučili i bili uspešni. Danas je Iran jako uspešan a pod sankcijama je Amerike i mrzi ih Izrael. Kad si slab a ližeš onda gazda često ni ne obraća pažnju na tebe. A ponekad ako se dovoljno sližeš sa konkurencijom nastojaće da te odkupi i tvoja cena raste do nebesa.
Ma Milosevic je budala. Srbi su podrzavali budalu koja je prkosila mocnom zapadu. Dobili su po nosu pa su podrzavali SRS koja je jos i gora. Pa evo, Srbi u BiH podrzavaju Dodika koji cesto gura prst u oko zapadu.... Svaki narod ima vlast kakvu zasluzi. Srbi ima ozbiljan problem sa mitomanijom. Kostat ce ih to jos poneki put u buducnosti, po svemu sudeci....
Imaju li Makedonci alternativu od lizanja Amerima?
Nemoj ziv bio porediti Iran sa mini drzavicom poput Makedonije.
-
Martinez_
#832 Re: Makedonija
Nije Makedonija Iran ali nisu Albanci Izrael ili Saudijska Arabija. Iranu rade o glavi neke od najmoćnijih država sveta pa pliva veoma dobro. Jer se grčevito brani, sedi na više stolica itd.
Kad pokažeš da nemaš alternativu niko do tebe ne drži. Gde su stigle BiH, Srbija, Makedonija insistiranjem na evropskom putu po svaku cenu? Dotle da se jebe zapadu za njima. Makedonci moraju pokazati zube.
Nema pravila al stvar je u finesama.
Kad pokažeš da nemaš alternativu niko do tebe ne drži. Gde su stigle BiH, Srbija, Makedonija insistiranjem na evropskom putu po svaku cenu? Dotle da se jebe zapadu za njima. Makedonci moraju pokazati zube.
- Kikibombona
#833 Re: Makedonija
Martinez_ wrote:Nije Makedonija Iran ali nisu Albanci Izrael ili Saudijska Arabija. Iranu rade o glavi neke od najmoćnijih država sveta pa pliva veoma dobro. Jer se grčevito brani, sedi na više stolica itd.
Jesi ti mozda Srbin?
Cuj da pokazu zube....
E zivote!
- cyprus
#834 Re: Makedonija
Može i ovako: nisu Makedonci Rusi, ali nije ni Albanija Amerika
Joj stratega u pm...
Joj stratega u pm...
- LBVIEW
#835 Re: Makedonija
Par stranica ranije je ustvrdio kako rata najvjerovatnije ne bi ni bilo da nije pokojni Kiro zajebo,a o rahmetli Izetbegovicu se jos nije izjasnio jer ga strah moderacije.Grean wrote:Vec danima postavljate pitanje, @radostan dan vas drzi u neizvjesnosti pa da ja probam odgovoriti.Challenger__ wrote:Što stalno spominješ Kiru?radostan dan wrote:da nije kiro navraćO?
Kiro se proziva jer nije htio ostati u krnjoj Jugoslaviji pa je po automatizmu i vidjenju srpske populacije u bivsoj Jugoslaviji kriv sto im Albanci vise za vratom. Srbi imaju unikatne vidjenje uzroka raspada Jugoslavije, bar sto se moze pohvatati po komentarima na raznim mrezama.
Jesam li u pravu @radosni?
Moguci i prihvatljiv scenario :Sloba bi to vjerovatno sredio drzavnim udarom, ko bi se pobunio dobio bi zasuzeno epitet domaceg neprijatelja i dugu robiju iili metak u celo.
Dobro rece Damir Niksic-miliantno jugoslovenstvo na djelu u vidu "ili si s nama ili ces slusati oluju",i onda se cude sto su svi pobjegli od njih.
-
detroit-mercy
#836 Re: Makedonija
Eh da Kiro ne izdade dje bi nam kraj bioLBVIEW wrote:Par stranica ranije je ustvrdio kako rata najvjerovatnije ne bi ni bilo da nije pokojni Kiro zajebo,a o rahmetli Izetbegovicu se jos nije izjasnio jer ga strah moderacije.Grean wrote:Vec danima postavljate pitanje, @radostan dan vas drzi u neizvjesnosti pa da ja probam odgovoriti.Challenger__ wrote:
Što stalno spominješ Kiru?
Kiro se proziva jer nije htio ostati u krnjoj Jugoslaviji pa je po automatizmu i vidjenju srpske populacije u bivsoj Jugoslaviji kriv sto im Albanci vise za vratom. Srbi imaju unikatne vidjenje uzroka raspada Jugoslavije, bar sto se moze pohvatati po komentarima na raznim mrezama.
Jesam li u pravu @radosni?
Moguci i prihvatljiv scenario :Sloba bi to vjerovatno sredio drzavnim udarom, ko bi se pobunio dobio bi zasuzeno epitet domaceg neprijatelja i dugu robiju iili metak u celo.
Dobro rece Damir Niksic-miliantno jugoslovenstvo na djelu u vidu "ili si s nama ili ces slusati oluju",i onda se cude sto su svi pobjegli od njih.
-
golman
#837 Re: Makedonija
Po ovome što si ti napisao,znači da treba biti dupelizac,dupeuvlakač..bilo komeKikibombona wrote:Jebes ga, imam utisak da se Srbi precjenjuju vise nego neki neuporedivo jaci/veci evropski narodi. Nisam strucan za tu oblast pa se necu upustati u analize.Martinez_ wrote:
Ma Milosevic je budala. Srbi su podrzavali budalu koja je prkosila mocnom zapadu. Dobili su po nosu pa su podrzavali SRS koja je jos i gora. Pa evo, Srbi u BiH podrzavaju Dodika koji cesto gura prst u oko zapadu.... Svaki narod ima vlast kakvu zasluzi. Srbi ima ozbiljan problem sa mitomanijom. Kostat ce ih to jos poneki put u buducnosti, po svemu sudeci....
Imaju li Makedonci alternativu od lizanja Amerima?
Nemoj ziv bio porediti Iran sa mini drzavicom poput Makedonije.
- Putnik ali stvarno
#838 Re: Makedonija
Hvala 155mm, znaci Njemci koji su vazda precizni, kazu155_mm wrote: @AleksoMKD
Nema Rusija sta da trazi u Makedoniji, mi smo cvrsto vezani za Amere. Cak nam je i vojska u Avganistanu.
____
@putnik
Jedino ako stari dobronamerni Njemci ne daju for za eventualni buduci zaplet s obzirom da je akcija pokrenuta sa Kosova...
Stvarno sta kazu jeli ih to navelo da iskomentarisu sta ili je pobuna u Makedoniji od strane kosvskih paramilitaraca normalna stvar sa njemacke tacke gledista ?
____
155mm
ne znam da li rusija ima sta da trazi u makedoniji ali je makedonski presjednik ocogledno nesto trazio u rusiji. iako oni koji su takodje cvrsto vezani za amere nisu nesto masovno isli kod putina na paradu zveckanja oruzjem.
e sad da li njemci pojma nemaju i samo onako lupetaju po tim svojim novinama to ne bih mogao reci. ali sam uvjek slusao da su nmeci dosta precizni. pa sam pretpostavio da su takodje precizni i u pisanju po novinama.
Njemački dnevnik Die Welt piše da se ‘najlabilnija zemlja Europe’ nalazi pred novim ratom i iznosi da je u razmjeni vatre između policije i ‘gerilskih ratnika na sjeveru Makedonije’ stradalo oko 40 ljudi. Die Welt upozorava i da ‘prijeti konflikt između Slavena i Albanaca poput onog iz 2001. godine'.
Makedonski predsednik je isao da slavi 9 Maj sa putincadi & slusa zveckanje oruzjem u Rusiji.
Al cudi me da ne primetise tu raspucanu grupicu iz New born a kako senluci po Kumanovu, zrtvujuci se za pravico...
Nisu vise ni Njemci sto su nekad bili..
- cyprus
#839 Re: Makedonija
Btw, kad smo već kod lizanja... zna li neko šta bi Makedoniji da tamo na prelazu stoljeća prizna Tajvan?
Kina im je dobro šuknula poslije toga, ako se ne varam...
-
radostan dan
-
radostan dan
#841 Re: Makedonija
...ako je neko u prilici, nek prati, možda kiro bude gost.
ima i direktno uključenje slušalaca.
neće valjda danas, imam nekog posla...
ima i direktno uključenje slušalaca.
neće valjda danas, imam nekog posla...
-
Bodkin
#842 Re: Makedonija
cyprus wrote:Btw, kad smo već kod lizanja... zna li neko šta bi Makedoniji da tamo na prelazu stoljeća prizna Tajvan?Kina im je dobro šuknula poslije toga, ako se ne varam...
Kako?
- cyprus
#843 Re: Makedonija
Drug Kiro kaže ovako:Bodkin wrote:cyprus wrote:Btw, kad smo već kod lizanja... zna li neko šta bi Makedoniji da tamo na prelazu stoljeća prizna Tajvan?Kina im je dobro šuknula poslije toga, ako se ne varam...
Kako?
Ukratko, zbog kineskog veta UN se povukao sa prostora Makedonije baš u najdelikatnije vrijeme - kada su ovu državu preplavile izbjeglice sa Kosova...President Gligorov: Let me tell you the complete story. In 1999, our Ministry of Foreign Affairs made a mistake by recognizing Taiwan - a decision strongly opposed by China. My position from the start was that the recognition of Taiwan was a mistake. China always respected us and wanted to have good relations. In fact, China was one of the first countries that recognized us by our constitutional name. As our government recognized Taiwan, our relations with China worsened. In February 1999, China blocked the renewal of UNPREDEPs mandate - the international force that protected the Macedonian borders from a possible Serbian military aggression. As a result, the UN force had to pull out. Our military was no match for the powerful Serbian military machine. We were also very concerned because the Serbian ultranationalists were rapidity calling for a Serbian invasion of Macedonia.
As UNPREDEP was getting ready to leave, General Wesley Clark, the NATO Supreme Commander, came to my office and asked me if I would allow 750 NATO troops to be stationed on the Macedonia/Serbia border. I had a meeting with my advisers and we agreed with his proposal for the 750 NATO solders to be stationed there. However, shortly after our agreement, instead of 750 NATO soldiers, 22,500 NATO soldiers equipped with heavy weaponry showed up. We were shocked! It was clear to me that Gen. Clark broke the agreement.
A few moths later, I was invited to Washington for the 50 years of NATO celebration. On one of the official dinners our host was a five star U.S. general. From him, I learned that the U.S. and NATO are preparing two alternative plans in regard to the Kosovo crisis. Our Macedonian delegation never knew about these plans. The first plan was to send Special Forces to abduct Milosevic. The second plan, favored by Gen. Clark, was for NATO to station a huge force in Macedonia and invade Kosovo from there. This is how I learned that the primary goal of the NATO solders stationed in Macedonia was to prepare for the possible invasion on Kosovo.
-
Duka Dizel
#844 Re: Makedonija
Sramotno ponašanje i stavovi EU prema krizi u Makedoniji me uopšte ne čude.
Još jednom će na videlo izaći sva perfidnost, licemerje i dvostruki standardi.
Traže od Makedonaca da konstruktivno rešavaju političku krizu, iako je u pitanju najklasičniji obračun sa terorističkim bandama.
Jebem im majku svima...počevši naravno od Hansa Holcijusa, pa nadalje....
Još jednom će na videlo izaći sva perfidnost, licemerje i dvostruki standardi.
Traže od Makedonaca da konstruktivno rešavaju političku krizu, iako je u pitanju najklasičniji obračun sa terorističkim bandama.
Jebem im majku svima...počevši naravno od Hansa Holcijusa, pa nadalje....
-
155_mm
#845 Re: Makedonija
ja sam isao od pretpostavke da su njemci znali za tu grupu mnogo prije im se makedonski presjednik pozalio da mu se nesto u zemlji kuha. i kako sam rece bez ikakvog uspijeha.Putnik ali stvarno wrote:Hvala 155mm, znaci Njemci koji su vazda precizni, kazu155_mm wrote: @AleksoMKD
Nema Rusija sta da trazi u Makedoniji, mi smo cvrsto vezani za Amere. Cak nam je i vojska u Avganistanu.
____
@putnik
Jedino ako stari dobronamerni Njemci ne daju for za eventualni buduci zaplet s obzirom da je akcija pokrenuta sa Kosova...
Stvarno sta kazu jeli ih to navelo da iskomentarisu sta ili je pobuna u Makedoniji od strane kosvskih paramilitaraca normalna stvar sa njemacke tacke gledista ?
____
155mm
ne znam da li rusija ima sta da trazi u makedoniji ali je makedonski presjednik ocogledno nesto trazio u rusiji. iako oni koji su takodje cvrsto vezani za amere nisu nesto masovno isli kod putina na paradu zveckanja oruzjem.
e sad da li njemci pojma nemaju i samo onako lupetaju po tim svojim novinama to ne bih mogao reci. ali sam uvjek slusao da su nmeci dosta precizni. pa sam pretpostavio da su takodje precizni i u pisanju po novinama.
Njemački dnevnik Die Welt piše da se ‘najlabilnija zemlja Europe’ nalazi pred novim ratom i iznosi da je u razmjeni vatre između policije i ‘gerilskih ratnika na sjeveru Makedonije’ stradalo oko 40 ljudi. Die Welt upozorava i da ‘prijeti konflikt između Slavena i Albanaca poput onog iz 2001. godine'.
Makedonski predsednik je isao da slavi 9 Maj sa putincadi & slusa zveckanje oruzjem u Rusiji.
Al cudi me da ne primetise tu raspucanu grupicu iz New born a kako senluci po Kumanovu, zrtvujuci se za pravico...
Nisu vise ni Njemci sto su nekad bili..
a njemci sigurno nisu sto su nekad bili. nekad su ratovali protiv amera a danas po njihovom nalogu spijuniraju pola EU. a onu drugu polovinu spijuniraju englezi vec odavno.
ali nisu se samo njemci promijenili. i srbi su takodje. nekad pobjednici WW1 a kako je bilo sa srbima i 100godisnjicom proslave znamo svi. ni bosnjaci nisu sto su bili. nekad vjerska skupina bez ikakve politicke, ekonomske i vojne moci danas itekako bitan faktor u BiH. cak su uspijeli u devedesetim izvojevati medjunarodno priznatu drzavu.
tako da se nebtreba cuditi promijenama naroda. to je potpuno normalan proces.
-
radostan dan
#847 Re: Makedonija
toliko glupi nisu, da najave datum i baš da krenu...to je više onako, psiKološki.
- bh.tornjak
#848 Re: Makedonija
to ti ozbiljno....???155_mm wrote:
ja sam isao od pretpostavke da su njemci znali za tu grupu mnogo prije im se makedonski presjednik pozalio da mu se nesto u zemlji kuha. i kako sam rece bez ikakvog uspijeha.
a njemci sigurno nisu sto su nekad bili. nekad su ratovali protiv amera a danas po njihovom nalogu spijuniraju pola EU. a onu drugu polovinu spijuniraju englezi vec odavno.
ali nisu se samo njemci promijenili. i srbi su takodje. nekad pobjednici WW1 a kako je bilo sa srbima i 100godisnjicom proslave znamo svi. ni bosnjaci nisu sto su bili. nekad vjerska skupina bez ikakve politicke, ekonomske i vojne moci danas itekako bitan faktor u BiH. cak su uspijeli u devedesetim izvojevati medjunarodno priznatu drzavu.
- Putnik ali stvarno
#849 Re: Makedonija
155mm
Opet hvala, za info citam Srbi pukose standardno dok Bosnjaci are just haveing great time.
Malo mi to tukne na teoriju smrkne & svane ali avaj nije novo u nas.
Btw Kiro legenda, lice mu je staro al u dusi uvek mlad
- Pocetak : We were also very concerned because the Serbian ultranationalists were rapidity calling for a Serbian invasion of Macedonia.
- However, shortly after our agreement, instead of 750 NATO soldiers, 22,500 NATO soldiers equipped with heavy weaponry showed up. We were shocked!
- It was clear to me that Gen. Clark broke the agreement.
- From him, I learned that the U.S. and NATO are preparing two alternative plans in regard to the Kosovo crisis. Our Macedonian delegation never knew about these plans.
- Razrada : This is how I learned that the primary goal of the NATO solders stationed in Macedonia was to prepare for the possible invasion on Kosovo.
Ja sam mislio da je Kostunica najiznenadjeniji ever ali zao mi je srebrna, Kiro is the one & only !
Svojevremeno su u Australiji radi invazije skakavaca uvezli neke zeceve al Kira nitko nije obavestio o tim iskustvima, on covek voleo onu
to je Vuk, to je Vuk I eto mushkila katiiiir
PS 155mm, nemoj majke ti da destabiizujes tornjaka...kasno jbg
Opet hvala, za info citam Srbi pukose standardno dok Bosnjaci are just haveing great time.
Malo mi to tukne na teoriju smrkne & svane ali avaj nije novo u nas.
Btw Kiro legenda, lice mu je staro al u dusi uvek mlad
- Pocetak : We were also very concerned because the Serbian ultranationalists were rapidity calling for a Serbian invasion of Macedonia.
- However, shortly after our agreement, instead of 750 NATO soldiers, 22,500 NATO soldiers equipped with heavy weaponry showed up. We were shocked!
- It was clear to me that Gen. Clark broke the agreement.
- From him, I learned that the U.S. and NATO are preparing two alternative plans in regard to the Kosovo crisis. Our Macedonian delegation never knew about these plans.
- Razrada : This is how I learned that the primary goal of the NATO solders stationed in Macedonia was to prepare for the possible invasion on Kosovo.
Ja sam mislio da je Kostunica najiznenadjeniji ever ali zao mi je srebrna, Kiro is the one & only !
Svojevremeno su u Australiji radi invazije skakavaca uvezli neke zeceve al Kira nitko nije obavestio o tim iskustvima, on covek voleo onu
to je Vuk, to je Vuk I eto mushkila katiiiir
PS 155mm, nemoj majke ti da destabiizujes tornjaka...kasno jbg
Last edited by Putnik ali stvarno on 12/05/2015 10:29, edited 3 times in total.
-
155_mm
#850 Re: Makedonija
ja to najozbiljnije.ali sam se mozda pogresno izrazio. evo da kazem nasli su se na pobjednickoj strani. za razliku od na primjer madjara koji su se nasli na gubitnickoj strani. i zato je vjekovna madjarska sveta zemlja danas poznatija kao vojvodina u srbiji a ne u madjarskoj. i madjari imaju svoje "kosovo" samo sto oni mudro sute i cekaju priliku.bh.tornjak wrote:to ti ozbiljno....???155_mm wrote:
ja sam isao od pretpostavke da su njemci znali za tu grupu mnogo prije im se makedonski presjednik pozalio da mu se nesto u zemlji kuha. i kako sam rece bez ikakvog uspijeha.