FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
strong69

#826 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by strong69 »

colt wrote:
strong69 wrote:Prije neki dan sam napisao negativan komentar o Novalicu ali sam ga gledao na N1 i spreman sam revidirati svoj stav. Prvi put da neko iz vlasti spomene sramotno i zlocinacko ponasanje Elektroprivrede. Imaju godisnju amortizaciju od 250 miliona KM! 250 mio KM * 20 godina! Sta je Elektroprivreda izgradila od ˙95. do danas? Bog im dao a Tito sve izgradio! Nisu ekser zakucali od ´92.

Ako obustavi ovu kradju gradana i zemlje svaka mu cast. Nadam se da nece sve ostati na rijecima.
Odvadi malo. Šta ti misliš koliko je firma vrijedila, a koliko sad sa ovom tvojom teorijom izračuna

Drugo, za svaku ozbiljniju investiciju se traži dozvola od parlamenta. Jedino joj bez dozvole preostaje obnavljanje postojećeg . . .
O kakvoj vrijednosti pricas firme pricas? Koju sam ja teoriju postavio ovdje? Ja pricam o bilansu uspjeha. Objasni mi odakle 250 miliona amortizacije godisnje? I znas li sta znaci toliko povecanje amortizacije?

Da dodam, ja nisam odredivao vrijednost firme. Ali kad vec pitas, mozda znas koliko iznosi EBITDA?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#827 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

malo gazdama da im zene, svalerke, sinovi i kcerkice imaju po dva tri stana, auta jos bi poslugu al za bagatelu, samo kruHa i vode da im daju... FADILJE PAPCINO MRRRSSHHHH NAZAD ODAKLE SI SLJEGO !!!

Image

VRATITE NAM BRANKOVICA !!! :bih: :bih: :bih: :bih:
trougao

#828 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by trougao »

Premijer Novalic od pocetka ima moju podrsku, i jos je nije izgubio..
kamen spoticanja

#829 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by kamen spoticanja »

trougao wrote:Premijer Novalic od pocetka ima moju podrsku, i jos je nije izgubio..
Dobro
hizo ramidovic

#830 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

necko isamo necko more ovo stanje popravit faco dobar alnije urangu nedjada akose necko vrati once znat kako radnicima objasnit daje ovaj zakon zanjiha dobar ikakoce ovijem zakonom privuc strane investitore danam ostave svoje pare ovdije dami snjima baratamo i dahin trosimo
Novak20

#831 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Novak20 »

CCI: Prvih 100 dana Vlade FBiH obilježili međusobni sukobi, nepovjerenje i blokade

Nevladina organizacija Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavila je danas u Sarajevu rezultate praćenja rada Vlade i Parlamenta Federacije BiH za prvu polovinu 2015. godine.

CCI: Prvih 100 dana Vlade FBiH obilježili međusobni sukobi, nepovjerenje i blokade
Naveli su da rezultati pokazuju da "građani BiH imaju puno pravo da se ponovo osjećaju izigrani". Podsjetili su da Vlada FBiH koja je imenovana 31. marta nije izdržala niti 100 dana u istom sastavu.

Kažu da su međusobno nepovjerenje i neusaglašenost ciljeva i iz toga proistekli sukobi, unutar tročlane vladajuće koalicije uspostavljene nakon izbora, a koji su prouzročili dugo čekanje na formiranje Vlade, nastavljeni i nakon što je Vlada imenovana i počela sa radom.

"Razlike su se pokazale nepomirljive i dovele su do blokada u radu, a potom i do raspada vladajuće koalicije, ostavki ministara jedne od stranaka te koalicije i gubitka parlamentarne većine koja je stajala iza Vlade", kazao je Denis Telić iz CCI-a.

Naveo je i da je Vlada donijela mandatni program svog rada, a potom i godišnji program za 2015. godinu, nakon raspada vladajuće koalicije i gubljenja skupštinske većine.

"U strateške ciljeve 'Mandatnog programa rada Vlade FBiH', usvojenog 18. juna ubrojani su smanjenje i nadzor javne potrošnje, reforma tržišta rada, poboljšanje poslovnog okruženja, podrška privrednim aktivnostima, borba protiv korupcije, te razvoj socijalne oblasti. Samim ciljevima se, naravno, nema šta prigovoriti, ali ovo nije prvi, a vjerovatno ni posljednji put da se oni postavljaju, te će se kvalitet i ove, i bilo koje druge vlade, mjeriti ne lijepim obećanjima, nego uspješnošću u njihovoj realizaciji, a od toga smo, zasad, vidjeli vrlo malo", naglašeno je na pres-konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati praćenja rada Vlade i Parlamenta Federacije BiH za prvu polovinu 2015. godine.

Lejla Deronja Suljić iz CCI-a je navela da za tri mjeseca drugog kvartala 2015. godine, Parlament FBiH nije raspravljao niti o jednom zakonskom rješenju donesenom od aktuelne Vlade FBiH, a od svih 25 zakona, donesenih od oba saziva Vlade aktivna u šest mjeseci, Parlament je, za pola godine, u potpunosti realizovao, odnosno usvojio u formi prijedloga samo jedan, i to Zakon o izvršavanju budžeta FBiH za 0015. godinu.

Ostala 24 zakona Federalni parlament nije razmatrao ni u jednom obliku.

"Ovi podaci, uz one koje je CCI-a iznosio u prethodnom mandatnom periodu, najbolje govore o tome da je funkcionisanje Vlade bez podrške parlamentarne većine jeste, zbog komplikovanosti ovdašnjeg sistema, koji praktično onemogućava promjene, moguće, ali su rezultati u pravilu katastrofalni i takvo funkcionisanje vlasti na štetu građana i zemlje u cjelini", rekla je Deronja Suljić.

Podsjetila je da je posljednja sjednica Predstavničkog doma održana u maju, a posljednji pokušaj održavanja sjednice bio je 16. juna, kada se poslanici nisu uspjeli dogovoriti oko dnevnog reda.

Aktuelna kriza vlasti u FBiH, podcrtala je, dodatno je odgodila i raspodjelu pozicija u 19 stalnih radnih tijela u Domu naroda Parlamenta FBiH, "tako da proces konstituisanja vlasti u Federaciji zapravo još uvijek nije u potpunosti završen ni devet mjeseci nakon održavanja izbora".

"Na kraju prvog kvartala, konstatovali smo da su dotadašnji rezultati novog saziva Parlamenta FBiH bili porazni i manje više se svodili na čekanje dogovora stranačkih lidera. Nažalost, raspad vladajuće koalicije, vratio nas je na početak", dodala je Deronja Suljić.

Na pres-konferenciji je rečeno da aktuelna politička kriza u Federaciji BiH, ponovo u fokus dovodi dvije stvari, a na to su, kažu iz CCI-a, upozoravali već godinama, a to je potreba za izmjenom izbornog zakonodavstva i Ustava te potrebu obuzdavanja partoktratije, odnosno, za početak, ograničenja uticaja stranaka na zapošljavanje.
hizo ramidovic

#832 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

ovi iz ccija hoce medisku paznju neznam staoni imaju pratit kako radi vlada radi kako more ista more akosu usvoili jedan zakon ito je bolje vego nijedan a mozda ovije 24 stohin ni su usvoljili ni su bili dobro pripremljeni pasu hin morali vratit na doradu a i maloje samo 100 dana saobzirom nasve okolnosti trebaloje sacekat jos bar dva mijeseca
bluesjunior

#833 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bluesjunior »

ma opet bi to necko bolje odradijo
veiz

#834 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by veiz »

Nekad davno smo imali stručnjake(u vrijeme postojanja Jugoslavije)
U to vrijrme kinezi su za naše radnike odrađivali teške poslove po veoma niskoj cijeni.
Danas imamo takve stručnjake da mi za Kineze ,druge i našu Bagru obavljamo poslove i to po nižoj satnici(pa i takve nisu isplaćivane)

Ovaj Novalić nije za ovaj veoma kompleksan posao .Nikakav to nije stručnjak .On je tu i postavljen da bi za nekoga odradio prljavi posao.
U ovom slučaju za poslodavce.

Kažu EU traži.
Pitam se da li je iko od naših predstvio stvarno stanje što se tiče Satnica ,plaća.prijava itd.
EU ne poznaje rad na crno .Kod nas svaki drugi radnik radi na crno i to kod istih onih poslodavaca koji traže zaštitu "svoga" kapitala.
madridist

#835 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madridist »

EU ne poznaje rad na crno :lol: mozda po slovu zakona ali realnost je prika nestoo sasvim drugo.
Haman

#836 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Haman »

Ja mislim da on nije za ovaj posao. Pogresan covjek na pogresnom mjestu. Ne znam sta je prije radio ni sta je zavrsio ali njegova cehra ne obecava puno.
pici

#837 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

“Gospodine Novaliću, znači li Vaša i izjava nadležne ministrice da će novim zakonom o radu stati ukraj enormnim razlikama u plati zaposlenih u telekomima, elektroprivredama i javnoj upravi i onih koji primaju minimalnu platu, a kojih je većina u industriji, to da će i oni u industriji imati platu kao kolege u telekomu. Ako znači, imate našu podršku. Bojimo se da ste, ipak, mislili i da želite da svi mi radimo za 370 KM. A, prije nego što se to desi i mi počnemo živjeti u blagostanju koje nam obećavate, molimo vas da smanjite svoju i platu svih izabranih dužnosnika, jer, znate, vi trošite budžet, vi ne ostvarajute nikakvu dobit i vi živite na leđima svakog radnika, pa i onog koji ima i najnižu platu. Možda bude i za vas više, ako se počnete baviti bitnim stvarima, a to je vraćanje otete radničke imovine od strane tajkuna, ispitivanjem porijekla imovine milionera i onih kojima je životni san da to budu, pojačate inspekcije u poslodavcima, koji su Vam očigledno dragi i bliski, i postarate se da se poštuju zakoni koji su na snazi”, kaže se u saopćenju krovne organizacije sindikata u FBiH.
:thumbup: :bih:

fadilj trubi li trubi a on minisri, parlamentarci i ostala zgadija imaju plate i dodatke plus vozace, savjetnike i ostalu buraniju... u ovakvom stanju drzave... maximum maximuma je 2000 KM plata i to za premijera, ministre i direktore...
Mea_parvitas

#838 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Mea_parvitas »

strong69 wrote:Prije neki dan sam napisao negativan komentar o Novalicu ali sam ga gledao na N1 i spreman sam revidirati svoj stav. Prvi put da neko iz vlasti spomene sramotno i zlocinacko ponasanje Elektroprivrede. Imaju godisnju amortizaciju od 250 miliona KM! 250 mio KM * 20 godina! Sta je Elektroprivreda izgradila od ˙95. do danas? Bog im dao a Tito sve izgradio! Nisu ekser zakucali od ´92.

Ako obustavi ovu kradju gradana i zemlje svaka mu cast. Nadam se da nece sve ostati na rijecima.
Remonti postrojenja? Unaprijedjenje proizvodnje?
JThomas

#839 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

Novak20 wrote:CCI: Prvih 100 dana Vlade FBiH obilježili međusobni sukobi, nepovjerenje i blokade

Nevladina organizacija Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavila je danas u Sarajevu rezultate praćenja rada Vlade i Parlamenta Federacije BiH za prvu polovinu 2015. godine.

...
i za ovu toplu vodu neko dobija platu iz budžeta. doduše stranih država.
vade_mecum

#840 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vade_mecum »

veiz wrote:EU ne poznaje rad na crno.
:lol: :lol: :lol: da dodam ne poznaju ni za utaju poreza. nebi svabo utajio porez, nema para :lol: :lol: :lol:
vade_mecum

#841 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vade_mecum »

pici wrote:
“Gospodine Novaliću, znači li Vaša i izjava nadležne ministrice da će novim zakonom o radu stati ukraj enormnim razlikama u plati zaposlenih u telekomima, elektroprivredama i javnoj upravi i onih koji primaju minimalnu platu, a kojih je većina u industriji, to da će i oni u industriji imati platu kao kolege u telekomu. Ako znači, imate našu podršku. Bojimo se da ste, ipak, mislili i da želite da svi mi radimo za 370 KM. A, prije nego što se to desi i mi počnemo živjeti u blagostanju koje nam obećavate, molimo vas da smanjite svoju i platu svih izabranih dužnosnika, jer, znate, vi trošite budžet, vi ne ostvarajute nikakvu dobit i vi živite na leđima svakog radnika, pa i onog koji ima i najnižu platu. Možda bude i za vas više, ako se počnete baviti bitnim stvarima, a to je vraćanje otete radničke imovine od strane tajkuna, ispitivanjem porijekla imovine milionera i onih kojima je životni san da to budu, pojačate inspekcije u poslodavcima, koji su Vam očigledno dragi i bliski, i postarate se da se poštuju zakoni koji su na snazi”, kaže se u saopćenju krovne organizacije sindikata u FBiH.
:thumbup: :bih:

fadilj trubi li trubi a on minisri, parlamentarci i ostala zgadija imaju plate i dodatke plus vozace, savjetnike i ostalu buraniju... u ovakvom stanju drzave... maximum maximuma je 2000 KM plata i to za premijera, ministre i direktore...
to se moze desiti jedino kad federalni, kantonalni i opcinski sluzbenici budu radili za federalni prosjek. a to se nece desiti nikada :-) :lol:
pici

#842 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

neka napravi prosjek... 2000 KM direktorima plata, 1500 KM VSS 1000 KM SSS i 700 KM osnovna skola i bez skole i eto im prosjek... vako cistacicama nabili 500 KM SSS 700 KM i VSS 1300-1500 KM pa nadalje... Direktori i visi sluzbenici od 3000 KM pa nadalje... i onda se kurce prosjekom od 800 KM

ili nek sve stavi na minimalac i napravi subvencije u placanju komunalija... bitno je da nadje robove za 200 KM mamaru mu PAPANSKU
Last edited by pici on 24/07/2015 19:45, edited 1 time in total.
palermo

#843 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by palermo »

Slušam FTV i vijesti......koja propaganda protiv Zakona i Fadila....

by the way slušam i ove naše zastupnike, koji cirkus, HDZ glasa na vladi, a sad im ovaj kaže, rano je za donošenje zakona :D ...

I jedno pitanje, kako da oni koji su na forumu toliko glasni bili protiv onih ludih Grka,čak ih i ismijavali, odjednom sada postaju tvrdi socijalsiti, zaštitnici radničkih prava i slično, dakle kada je po tuđoj guzici udri, kada se kod nas nešto mora mijenjati onda je već drugačije.....kažu da se to zove hipokrizija iliti licemjerje
Mea_parvitas

#844 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Mea_parvitas »

Da li ce parlamentarci, nacelnici, ministri, savjetnici, zamjenici, uhljebljene birokrate takodje biti pogodjeni zakonom? Da li se ukida bijeli hljeb? Da li ce biti placeni samo onoliko koliko stvarno rade, koliko sjednica odrze, koliko zakona usvoje? Opet sve ide preko ledja radnika i u korist samoprozvanih privatnika koji ubijaju pare preko ledja radnika koje izrabljuju i drze u sakama. Daj donesi svima smanjenje plata i naknada i beneficija, ali ne diraj one sa prosjecnim i ispod prosjecnim platama, pa ces vidjeti kako se niko nece buniti.
pici

#845 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

palermo wrote:Slušam FTV i vijesti......koja propaganda protiv Zakona i Fadila....

by the way slušam i ove naše zastupnike, koji cirkus, HDZ glasa na vladi, a sad im ovaj kaže, rano je za donošenje zakona :D ...

I jedno pitanje, kako da oni koji su na forumu toliko glasni bili protiv onih ludih Grka,čak ih i ismijavali, odjednom sada postaju tvrdi socijalsiti, zaštitnici radničkih prava i slično, dakle kada je po tuđoj guzici udri, kada se kod nas nešto mora mijenjati onda je već drugačije.....kažu da se to zove hipokrizija iliti licemjerje

grcka je sama pohapala kredite i svi su imali koristi, tako da bilo je lijepo dok je trajalo... ovdje su samo tajkuni i stranacki poslusnici privatizacijom unistili i ono malo firmi sto je opstalo poslije rata, nabesali sebi takve beneficije i plate da je to strasno, radniku je cundara jedna velika ispodprosjecni dohodak, dok je vlastela familijarno zbrinula laznim diplomama i kursevima sebi plate preko 2000KM i sada traze da se i ono sake jada sto primaju radnici spusti na 200KM ili otkazima... nece one dirat preko 1500KM oni su zasticeni ko polarni medjedi.
palermo

#846 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by palermo »

Mea_parvitas wrote:Da li ce parlamentarci, nacelnici, ministri, savjetnici, zamjenici, uhljebljene birokrate takodje biti pogodjeni zakonom? Da li se ukida bijeli hljeb? Da li ce biti placeni samo onoliko koliko stvarno rade, koliko sjednica odrze, koliko zakona usvoje? Opet sve ide preko ledja radnika i u korist samoprozvanih privatnika koji ubijaju pare preko ledja radnika koje izrabljuju i drze u sakama. Daj donesi svima smanjenje plata i naknada i beneficija, ali ne diraj one sa prosjecnim i ispod prosjecnim platama, pa ces vidjeti kako se niko nece buniti.
Pa i u Grčkoj će mali čovjek platiti, zašto onda likovanje nad njegovom sudbinom, a ovdje plač....
hizo ramidovic

#847 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

kazemi umenemi rodzo akif budjetlija daovim zakonom hoce dahina natijeraju da potpisuju ugovore naodredzeno aon primljen naneodredzeno pamu nikako neodgovara neznam reko rodzo nisam nija upucen uto al cucese u skoro
pici

#848 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

palermo wrote:
Mea_parvitas wrote:Da li ce parlamentarci, nacelnici, ministri, savjetnici, zamjenici, uhljebljene birokrate takodje biti pogodjeni zakonom? Da li se ukida bijeli hljeb? Da li ce biti placeni samo onoliko koliko stvarno rade, koliko sjednica odrze, koliko zakona usvoje? Opet sve ide preko ledja radnika i u korist samoprozvanih privatnika koji ubijaju pare preko ledja radnika koje izrabljuju i drze u sakama. Daj donesi svima smanjenje plata i naknada i beneficija, ali ne diraj one sa prosjecnim i ispod prosjecnim platama, pa ces vidjeti kako se niko nece buniti.
Pa i u Grčkoj će mali čovjek platiti, zašto onda likovanje nad njegovom sudbinom, a ovdje plač....
nije tacno...u grckoj ce zaplatiti svi pa i bogati, samo sto oni nece osjetiti jer su bogati... najvise oni prijevremeni penzioneri, udovice, djeca koja poslije umrlih roditelja nasljedjuju penziju i jos razne mnooooge beneficije... ovdje 500 000 nezaposlenih i radnika na crno kao i onih ispodprosjecnih primanja to nikada nisu imali niti ce imati... ganjat one koji su od 1996 godine sebi podizali u parlamentu platu i to nebrojeno puta.Unistili industriju pljackanjem i kupovanjem firmi na certifikate... ti su cisto ZLO a najvise ih je iz redova SDA i HDZ... nek fadilj usvoji zakon da se vrate unistene firme kupljene certifikatima... kako bi ga cengici, selimovici, lijanovici itd nabili na kolac... vako je bolje fukari reci da je fukara i raspali im jos po samarcinu.
strong69

#849 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by strong69 »

Mea_parvitas wrote:

Sta s tim?
neki

#850 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by neki »

strong69 wrote:
Mea_parvitas wrote:

Sta s tim?
EP je od rata uložila preko milijardu maraka vlastitih sredstava...
Zadnjih godina (tj od sbih-ovog predizbornog uvaljivanja rudnika u okrilje EP 2010) sva amortizacija ide u revitalizaciju rudnika...
Post Reply