Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pici wrote:užas...yestel morali nosat tespihe na reveru
vidis to kurvanjsko podjebavanje mozes ostavit svojim multi multi ....cudo nisi ubacio neko nesmisleno veliko slovo ....nedaj boze napisao par rjecenica koje znace nesto
Sa PM mogu da raspravljam, on ima svoje stavove ja svoje , nekad se slazemo, nekad ne ...ali tvoju "mudrost"....
Ja jedno ti drugo...fino ti kazem da je groblje bilo na MD ali da su ga ukinuli pa su se onda kopali na drugom....sto se tice moje familije, kao i svi kriscani bili su kmetovi, znam da sam kao mali slusao kako je moj pradjed morao da seta begovsku obucu dok je ovaj bio u njegovim gostima...znas sta znaci setat obucu?
isto tako kad je doslo do agrarne reforme znam da je isti otisao i kupio zemlju koju je obradjivao i negovo objasnjenje je bilo sto je kupljeno tvoje je sto je dato nije....
kad se vratim sa odmora potrazit cu link koji sam dobio o jednij knjizi pisao je pravoslavni pop i pravio je " imventuru" pravoslavnig stanovnistva sve po naseljima i odakle je ko naselio
ima jedan pasus koji kaze da je samo par porodica starosjedioci ali ono prije turske,ostali su doseljavali ili dovodjeni da popune stanovnistvo poslije velikih kuga kad je vecina stanovnistva umiralo
Ma bravo ex-liberal,nadolaziš u vožnji!
Sve sam ja ovo obrazložio i objasnio ali mi je drago kad neko potvrdi ono što mnogi neće da čuju.
Nemas ti meni sta govorit, ja znam kakvo je stanje bilo...samo sto ovdje svi ispadose potomci begova i aga a u sustini ogromna vecina je od siromasne muskimanskemraje...koja se od krscana samo razlikovala po vjeri i nekim malim beneficijama
govorit da su svi orginal sarajlije a da su srbi i hrvati doslje ce biti dugacak proces raskrinkavanja
Isto tako trebat ce vremena dobrog da ovdje mnogi prihvate da nepostoje samo dobri i losi momci..neka polako jos kad postavim link za ovu knjigu sto sam ti rekao nadoci ces i ti ..
Ex-liberal, jesi li ti u martu 92-e imao osjecaj da postoje dobri i losi momci? I zato izabro stranu. Na stranu sto si se zajebo
Koliko je Nele kukao na našim TV kanalima o sarajevskim portalima i forumima što ga napadaju zato što ima drugačije mišljenje i kako ga svi mrze jer govori istinu što neko ne želi čuti i uzimajući u obzir da i nakon 20 godina ne može bez Sarajeva (što je njegova knjiga i njen naziv samo potvrdio) pomislih samo je pitanje časa kada će se Nele registrovati na nekom BH forumu kao neko drugi i hladnokrvno nam sa statistikama i doživljajima sarajevskih Srba dokaže da je Nele pravilno postupio.
Čitajući par postova sada sam siguran da je on boro pekar
vidis to kurvanjsko podjebavanje mozes ostavit svojim multi multi ....cudo nisi ubacio neko nesmisleno veliko slovo ....nedaj boze napisao par rjecenica koje znace nesto
Sa PM mogu da raspravljam, on ima svoje stavove ja svoje , nekad se slazemo, nekad ne ...ali tvoju "mudrost"....
nek se ti mores pisat po multi kulti...tesko ti je bilo...uzas...jesuli ti prisanjali tetejce na celendru...noz pod grlo i to...
boro pekar wrote:Sarajevski Srbi nisu pali s Marsa i napali Sarajevo iznenada. Sarajevski Srbi su dio Sarajeva. I sarajevske Srbe su ubijali. Srbi vec 20 godina ni o cemu ne odlucuju u Sarajevu. Sarajevo bez Srba vise nije grad nego kasaba, grad jednog naroda, jedne vjere, jedne kulture. Nikakve razlike izmedju Sarajeva, Bijeljine, Zenice, zapadnog Mostara...vise nema. Sarajevo je postalo nebitno i u balkanskim a kamoli evropskim ili svjetskim okvirima. Problem za njegove stanovnike je sto toga jos uvijek nisu svjesni. Kad bi na Zapadu nekoga okarakterisali na osnovu fizickog izgleda i dali mu nadimak "Zvaljo", svi bi za takve ljude rekli da su divljaci, primitivci a vjerovatno bi zavrsili i na sudu. U tuznom Sarajevu je to ne samo uobicajeno i normalno nego i cool, popularno... Sto se vise narugas drugom to si veca raja. E to je Sarajevo kojeg je Nele jos u Nadrealistima i Pusenju demaskirao do srzi a "raja" to usvojila kao obrazac ponasanja. Tako se danas u Sarajevu masovno kunu "oca mi", "allaha mi"... Upravo ono sto je Doktor Nele tako lijepo ismijavao. Najbolji skec koji opisuje mentalitet stanovnika Sarajeva je onaj sa Profesorom. Ko je pametan, kulturan i obrazovan u toj mahali nikad i nije imao sta da trazi.
Ne, nego ste vi sljedbenici Neleta i novog primitivizma odavno raskrinkani i demaskirani
Ma više je taj esej popišao nas Bošnjake gdje se još jednom vidi kakve smo naivne budale bili a i danas smo jer neki još ovo nisu skontali ili su skontali tek kada su pročitali ovaj esej. Pametnom narodu ne treba nijedan članak da nešto ukaže nego je taj narod odmah na početku to shvatio.
Da je 80ih bio kod nas jedna vrsta South Parka koja bi ismijavala sve Bošnjake mi i tada to ne bi skontali o kakvoj se emisiji radi.
Iako mi se gade i Sonja Karadžić i Malkolm Muharem upravu su kada govore o novom primitivizmu šta to znači i ovaj članak je samo to porvrdio.
Mi smo inače kao narod toliko mentalno zaostali da možemo jedino shvatiti kada neko kao Nele ili Emir Kusturica nam direktno u lice kažu "yebite se" pa se tek onda naljutimo dok npr. indirektno podyebavanje od strane Gorana Bregovića mi nismo u stanju shvatiti kao podyebavanje jer je to previše teško za nas da skontamo.
Jadna je ona strana što je glupa a ne ona strana koja želi na toj gluposti profitirati
nek se ti mores pisat po multi kulti...tesko ti je bilo...uzas...jesuli ti prisanjali tetejce na celendru...noz pod grlo i to...
znaĆi biJon si istinski ugrožen...jesuli ti trkeljaki stan tražeĆi signalne naprave za navodjenje artijerijske vatre...za stajanje u redu za vodu si bio postavljan u živi štit...
Ono što meni smeta je izjednačavanje krivice i pokušaji dovođenja u istu ravan odnosa Bošnjaka prema Srbima u Sarajevu i odnos Srba prema Bošnjacima na bilo kojem mjestu u Republici Srpskoj.To se ne može porediti.Ja Aliju ne volim niti njegovu politiku ali mu niko ne može pronaći naredbu o protjerivanju i ubijanju Srba na bilo kojem mjestu u BiH.Bošnjaci sa recimo Pala su redom protjerani,u dva dana su svi potrpani u autobuse i dovedeni na Hrešu.Sve su im opljačkali i uzeli.Oni su još i dobro prošli ("samo 10-tak pobili") kako je bilo Bošnjama u Višegradu,Bjeljini,Foči,Sokocu,Vlasenici,Prijedoru itd.Masovne egzekusije,silovanja i pljačke.Toga nije bilo na područjima pod kontrolom Armije BiH.Odmah ćeš mi "spočitati" Cacu jer vam je on tas na vagi kojom izjednačavate smrt 12000 sarajlija i smrt nekoliko desetina sarajevskih Srba pobijenih od strane tog kretena i ubice.Uzeću ti za primjer Sokolac,pa više su četnici pobili u jednom selu za samo jedan dan (Novoseoci) nego što je Caco pobio Srba u gradu za godinu i po.Ovi na Sokocu bi pobili još i više nego im nestalo Muslimana dok smo Caci stali za vrat usput plativši cijenu u vidu smrti ponajboljih boraca pojedninih brigada.Ti meni navedi samo JEDAN PRIMJER da je neko tokom rata u RS odgovarao za ubistvo ili da je policija ili vojska imala obračun sa ubicama nesrba.
Pitanje je šta bi s tobom ili Borom bilo da smo bili isti kao karadžićevi Srbi? To što ti je neko psovao iz revolta ili uputio ružan pogled je stanje u kojem smo se nalazili zaslugom Radovana.Kako je jednom rekao Nijaz Duraković :" Srbi su u Sarajevu dobro prošli kako su zaslužili".Srbi su ubijali Bošnjake kao zečeve,bio je otvoreni lov na ljude i na njihovu imovinu.Nema grada ili mjesta u RS gdje ne postoji masovna grobnica.Za mene je RS genocidna tvorevina a to mogu dokazati za par minuta.
Stara je izreka da Srbi i kukuruz ne trpe komšiju.Šta bi bilo sa srpskim narodom u Federaciji BiH da su se Bošnjaci ponašali kao Srbi? Ne bi im ostao dim a ne trag.Za samo godinu dana Radovan je uspio sve Bošnjake protjerati sa svojih ognjišta.Srušiti im sve ijedan vjerski objekat.Srbi opisuju turke kao simbol nečeg nehumanog i neljudskog ali jesi li se ikad zapitao šta bi bilo sa srpskog roda na Balkanu da su turci bili demokrate kao Srbi? Imali su 455 godina da im zatru svaki trag postojanja.Srpske svetinje jesu dirane od strane turaka ali su i građene.A mogli su im svaki manastir i crkvu demontirati pa kamen po kamen odnjeti i baciti u more.Vremena su imali na pretek.
Zbog svega toga ne dozvoljavam da mi jedan Radovanov isprdak i obožavatelj a koji se u Sarajevu odaziva na ime -ŽVALJO prosipa šuplju priču o multietičnosti,kulturi i poštovanju.
Imao bih ti još dosta toga ispričati i na nekim mjestima te ispravljati (tipa škola Blagoje Parović a ne Perić ili to kako je na Žuči u jednom momentu bilo više Srba nego Bošnja što je besmislica).Sjećam se ja priče o Prvoj slavnoj (pravoslavnoj) ali to je bila zezancija jer je zaista bilo više Srba u toj brigadi nego u drugim brigadama.To što su ih mobilisali i neka su.Nije mi ih nimalo žao jer u onakom ratu nisu mogao glumiti pacifistu ili subotare pa da ti se gadi puška.A ne jednom sam čuo komentar - neću da pucam na svoje.ma hajde.A on na tebe može?I ja je nisam volio ali sam je uzeo da branim sebe,svoju mater i sestru,familiju,komšiluk i grad.Nisam ja razmišljao o visokoj politici,o Vens Ovenovom planu ili nekoj Muslimaniji.I ja sam se pokajao (imaš moj tekst na forumu istorija - Žuč) ali sam ostao čista obraza i prema ljudima i prema Bogu.
P.S.što se tiče potvrde o FGR,to izdaje Braco gumena glava.On se stalno kofrči kako je njegova familija na Vrbanjuši 400 godina.Pa mu donjeli rodni list majke - Vareš i rodni list očevog oca iliti dede (Bijelo Polje kod Mostara).
PM72 wrote:
P.S.što se tiče potvrde o FGR,to izdaje Braco gumena glava.On se stalno kofrči kako je njegova familija na Vrbanjuši 400 godina.Pa mu donjeli rodni list majke - Vareš i rodni list očevog oca iliti dede (Bijelo Polje kod Mostara).
Ti si jos gori sto se pravdas liku koji od 2007 godine nije napisao smislen post.
jesul i tebe vodili na kopanje rovova il si bio jako mali...
Ne, nisu me vodili na kopanje, ti bas drzak i bezobrazan.
Mojoj majki je pijani "patriota" uletio u stan sa kalasnjikovom optuzujuci da daje signale, jedva su ga urazumili da su muslimani i da ne daju nikakve signale.
Sekunda je falila da ih sve pobije u stanu, a da su kojim slucajem bili Srbi, sumnjam da bi iko prezivio.
Ripicipi wrote:
Ne, nisu me vodili na kopanje, ti bas drzak i bezobrazan.
Mojoj majki je pijani "patriota" uletio u stan sa kalasnjikovom misleci da daje signale, jedva su ga urazumili da su muslimani i da ne daju nikakve signale.
Sekunda je falila da ih sve pobije u stanu, a da su kojim slucajem bili Srbi, sumnjam da bi iko prezivio.
Previse laprdas.
znaći preživjeli ste što ste muslimani...jesul komšije oko vas bile pod pritiskom patriJota...
nego da ja pitam par ljudi ovdje. jel vi fakat mislite da je isti izbor bio pred srbima i hrvatima u sarajevu 92 kao i pred bosnjacima? jel fakat mislite da su u istoj situaciji bili srbi i hrvati koji su ostali da brane sarajevo kao i bosnjaci koji su ostali? pa citam kako se osipaju forumasi na postove @exliberala, @kenjca ili @djecaka sa sibicama. ne mozete da istrpite postove i misljenja ljudi koji su ostali na PRAVOJ strani. znaci nista brdo. nista papci nego ostali sa rajom. @djecaka prozvali bojovnikom. @exliberala jos poceli furati sa nekakvim nozevima pod grlom
Samo da zamolim moderaciju da otkljuca teme ,ovako ispada da su na strani keroljubaca(paroljubaca),jer ne daju diskutovat o temi koja mora biti aktivna sve dok se kerovi ne sklone sa ceste.