kviz potjera
Moderator: anex
-
cassius
#828 Re: kviz potjera
dječak sa šibicama wrote:
Oduvala gaaa
"koja je ekipa prvak Srbije U vaterpolu ? - Srbija "
"Sta znaci kajzer na njemackom " - Lepinica "
- fortaleza
#829 Re: kviz potjera
Kako mi je omražena ova Slagalica. Prvo uvijek pobjedi natjecatelj s lijeve strane, a drugo ne izlazi mi iz glave lik koji je pogodio stupac u asocijacijama bez da je ijedno polje bilo otvoreno. Znači "telepatski" pročitao rješenje stupca, malo se zabunio, trebao prvo pričekati da voditeljica pročita.BOSS
Štela i kad su knjige nagrada, ne može to izać iz Balkanca.
Jebote, pa i Potjera mi izgleda transparentnije od ovih, a može se našteliti na tisuću različitih načina.
Štela i kad su knjige nagrada, ne može to izać iz Balkanca.
-
dezurni_ucenik
-
peepeep
#831 Re: kviz potjera
HRTovci, neka vas bude stid i sram zbog večerašnje emisije. Ne samo da mu čita mnogo brža pitanja nego mu je više od pola pitanja na rangu za osnovce! 
- Better Man
#832 Re: kviz potjera
Namještena pobjeda Kreši. Prelagana pitanja koja djeca u obdaništu znaju.peepeep wrote:HRTovci, neka vas bude stid i sram zbog večerašnje emisije. Ne samo da mu čita mnogo brža pitanja nego mu je više od pola pitanja na rangu za osnovce!
-
dezurni_ucenik
- Banksy
#834 Re: kviz potjera
Da, u zadnje vrijeme je to toliko očito, baš ružno, kao da više i ne kriju da šilje...peepeep wrote:HRTovci, neka vas bude stid i sram zbog večerašnje emisije. Ne samo da mu čita mnogo brža pitanja nego mu je više od pola pitanja na rangu za osnovce!
-
Labirint
#835 Re: kviz potjera
Ono je sinoć baš bilo očigledno, na trenutak kao da se i sam Krešo postidio šta su ga pitali. Mislim "postidio"Better Man wrote:Namještena pobjeda Kreši. Prelagana pitanja koja djeca u obdaništu znaju.peepeep wrote:HRTovci, neka vas bude stid i sram zbog večerašnje emisije. Ne samo da mu čita mnogo brža pitanja nego mu je više od pola pitanja na rangu za osnovce!
-
Dzontra_Volta
#836 Re: kviz potjera
Morana se danas pravo provalila u završnoj.
-
kakavdanakneiskustvu
#837 Re: kviz potjera
je li istina da od nedavno samo jedan ucesnik kviza u zavrsnoj poptjeri igra protiv lovca?
- aura lajt
#838 Re: kviz potjera
kakavdanakneiskustvu wrote:je li istina da od nedavno samo jedan ucesnik kviza u zavrsnoj poptjeri igra protiv lovca?
veceras bilo tako, al su prije njega svi ispali. e sad dal je tako generalno, nisam siguran.
- perfect_guy
#839 Re: kviz potjera
ako svi ispadnu, igrači između sebe biraju jednog koji će igrati protiv lovca (da eto opet imaju šansu da nešto uzmu). A mimo toga ide normalno, koliko ih prođe, igraju kao i dosad
-
kakavdanakneiskustvu
#840 Re: kviz potjera
perfect_guy wrote:ako svi ispadnu, igrači između sebe biraju jednog koji će igrati protiv lovca (da eto opet imaju šansu da nešto uzmu). A mimo toga ide normalno, koliko ih prođe, igraju kao i dosad
- Better Man
#841 Re: kviz potjera
Da bi takmičar nastupio u završnoj potjeri prvo ima minutu da odgovara na pitanja gdje za svaki tačan odgovor dobije 3 i pol hiljade kuna. nakon toga ima borbu s lovcem koji mu nudi tri ponude i on igra za jednu od tri i mora da pobjedi lovca. U završnoj potjeri učestvuje onoliko takmičara, koliko ih uspije pobjediti lovca. Sinoć su svi ispali izuzev zadnjeg momka koji je išao na višu ponudu i uspio i onda je u završnoj potjeri briljantno nadigrao lovca. Tek ako svi takmičari ispadnu, onda se međusobno dogovore koji će od njih ići u završnu potjeru i taj kojeg odaberu igra za iznos koji mu lovac ponudi.
-
sandzokan
#842 Re: kviz potjera
Nisam znao da ima ova tema...
Postao sam fan ove potjere, svidja mi se koncept jer je originalan. A i lovci su mi simpaticni. Najsimpaticnija mi je Morana, bas bih volio da je pitam ko joj je nadjenuo tako originalno ime i ima li veze sa slavenskom boginjom.
Nego sta je trebala Tariku ona ustaska krilatica od prije dan-dva? Drag mi je ali mi je sad pao u ocima.
Postao sam fan ove potjere, svidja mi se koncept jer je originalan. A i lovci su mi simpaticni. Najsimpaticnija mi je Morana, bas bih volio da je pitam ko joj je nadjenuo tako originalno ime i ima li veze sa slavenskom boginjom.
Nego sta je trebala Tariku ona ustaska krilatica od prije dan-dva? Drag mi je ali mi je sad pao u ocima.
- It_is_a_Leclerc
#843 Re: kviz potjera
Ima veze sa slavenskom mitologijom. Pričala je to jednom, kad je bilo pitanje upravo za slavensku boginju i u ponudi su bili odgovori a) Deana b) Mirka c) Moranasandzokan wrote:Nisam znao da ima ova tema...
-
sandzokan
#844 Re: kviz potjera
Svaka cast kumu
Stvarno je steta sto smo zaboravili tu slavensku mitologiju. To je dio naseg identiteta. U skolama se o slavenskim bozanstvima ne uci, ne uci se ni o narodnim obicajima iz tog vakta. Djeci bi sigurno bilo zanimljivo kada bi saznali da su se neki obicaji i vjerovanja zadrzali do danasnjih dana. Osjetili bi vecu povezanost sa starim Slavenima. Odoh u off
Morana

Stvarno je steta sto smo zaboravili tu slavensku mitologiju. To je dio naseg identiteta. U skolama se o slavenskim bozanstvima ne uci, ne uci se ni o narodnim obicajima iz tog vakta. Djeci bi sigurno bilo zanimljivo kada bi saznali da su se neki obicaji i vjerovanja zadrzali do danasnjih dana. Osjetili bi vecu povezanost sa starim Slavenima. Odoh u off
Morana
-
kakavdanakneiskustvu
#845 Re: kviz potjera
sandzokan wrote:Nisam znao da ima ova tema...
koja?
- cyprus
#846 Re: kviz potjera
Nego, meni čudno bi neki dan što nisu čovjeku priznali odgovor gmizavci, a tražilo se gmazovi
Zar postoji razlika, odnosno zar je hrvatski jezik otišao tako daleko da više ne znaju šta su gmizavci 
-
sandzokan
#847 Re: kviz potjera
Bodreci takmicara Tarik lupi: U boj, u boj *ime* moj.kakavdanakneiskustvu wrote:sandzokan wrote:Nisam znao da ima ova tema...
koja?
- Krokodajl
#848 Re: kviz potjera
Ta krilatica je sasvim normalna pojava na utakmicama Hrvatske nogometne reprezentacije, i mislim da nju niko i ne dovodi u vezu sa ustaštvom ili ustaškim pokretom.
- Mišo_Kovač
#849 Re: kviz potjera
mrske ustaše iskrajine
- It_is_a_Leclerc
#850 Re: kviz potjera
Čudno.cyprus wrote:Nego, meni čudno bi neki dan što nisu čovjeku priznali odgovor gmizavci, a tražilo se gmazoviZar postoji razlika, odnosno zar je hrvatski jezik otišao tako daleko da više ne znaju šta su gmizavci
Isto tako, u zadnjoj emisiji Dean umjesto BEKERELIJ, kaže BEREKELIJ i priznaju mu.