Tu ti piše da u Neumu ima 455 djece do 14g. života a ove godine se rodilo samo 3, koja slučajnost.hizo ramidovic wrote:pa postoji fzs, objavljuju dosta toga. sto nema a zanima te, pokusaj pitati.sinuhe wrote: Samo kazem da meni evo ovako radoznalom nije dostupna demografska piramida koju svaki zavod za statistiku na ovoj planeti izdaje barem u godisnjoj brosuri.
http://www.fzs.ba/
Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
- Lincoln-Burrows
#826 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
kopijas34
#827 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
455 djece. Velegrad.Lincoln-Burrows wrote:Tu ti piše da u Neumu ima 455 djece do 14g. života a ove godine se rodilo samo 3, koja slučajnost.hizo ramidovic wrote:pa postoji fzs, objavljuju dosta toga. sto nema a zanima te, pokusaj pitati.sinuhe wrote: Samo kazem da meni evo ovako radoznalom nije dostupna demografska piramida koju svaki zavod za statistiku na ovoj planeti izdaje barem u godisnjoj brosuri.
http://www.fzs.ba/
Imajuli i oni violetu da brisu djeca guze?
- Lincoln-Burrows
#828 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Nije velegrad ali to nije ni bit mog upisa.kopijas34 wrote:455 djece. Velegrad.Lincoln-Burrows wrote:Tu ti piše da u Neumu ima 455 djece do 14g. života a ove godine se rodilo samo 3, koja slučajnost.hizo ramidovic wrote: pa postoji fzs, objavljuju dosta toga. sto nema a zanima te, pokusaj pitati.
http://www.fzs.ba/![]()
Imajuli i oni violetu da brisu djeca guze?
Bitno je da podaci o rođenima na FZS nisu točni.
- sinuhe
#829 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Znaci ovdje:kantoni u brojkama. I tako se dobije realnija slika.
http://www.fzs.ba/kantoniubrojkama.htm
Hvala Ramidovicu, a vi ostali stavljajte neke napomene
http://www.fzs.ba/kantoniubrojkama.htm
Hvala Ramidovicu, a vi ostali stavljajte neke napomene
Last edited by sinuhe on 01/12/2014 16:53, edited 1 time in total.
-
kopijas34
#830 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Tocni su tocni. Da nisu tocni bilo bi moguce sverc djecom a to nema ni u africi.Lincoln-Burrows wrote: Bitno je da podaci o rođenima na FZS nisu točni.
Ono sto je tocno da u Neumu nemas porodiliste a najblize prodiliste im je u Hrvatskoj. Zato idu tamo a ne u Neumu. Mozda se poneka porodi u kuci.
Ali iz Livna , Duvna, Glamoca, Drvara, Petrovca, Kupresa ne idu u Hrvatsku nego idu u porodilista u tim gradovima; velikom vecinom.
To sto se ti pozivas na Neum te nece spasiti jer je to izuzetak. Da bi dosao iz Neuma u prvo BH porodiliste ides preko Makarske pa se pentras u planine pa silazis niz planine pa ulazis u BIH pa jos putujes ohoho da dodjes do porodilista. Moj kumasine.
A iz Livna ili Duvna ici u RH u porodiliste treba ti 4 sata da stignes u najblize. Dakle nema logike ukoliko imas prodiliste u svojem gradu da ides u drugi grad.
- bh.tornjak
#831 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
kratak odgovor: Ne mogu NISTA....!!!
kontra pitanje:
Ko ima mu*a da pokusa otcjepljenje....
kratak odgovor: Ne mogu NISTA....!!!
kontra pitanje:
Ko ima mu*a da pokusa otcjepljenje....
- Lincoln-Burrows
#832 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Dijete automatski dobije državljanstvo RH i pravo na porodiljnu naknadu a BiH državljanstvo će dobiti kada ga rodtelji prijave u Livnu.kopijas34 wrote: A iz Livna ili Duvna ici u RH u porodiliste treba ti 4 sata da stignes u najblize. Dakle nema logike ukoliko imas prodiliste u svojem gradu da ides u drugi grad.
Roditelji ga uglavnom prijave tek za godinu dana nakon isteka naknade i zato podaci sa FZS nisu točni o broju rođenih.
Za imati bolji uvid a ipak koristiti FZS je gledati strukturu stanovništva prema rasponu godina.
-
kopijas34
#833 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Sve je to fino. Ali majka koja pocne da se poradja u Livnu ide u najblize porodiliste u velikoj vecini slucajeva a to je Livno; Duvno itd. A iz Neuma ide u najblize a to je RH.Lincoln-Burrows wrote:Dijete automatski dobije državljanstvo RH i pravo na porodiljnu naknadu a BiH državljanstvo će dobiti kada ga rodtelji prijave u Livnu.kopijas34 wrote: A iz Livna ili Duvna ici u RH u porodiliste treba ti 4 sata da stignes u najblize. Dakle nema logike ukoliko imas prodiliste u svojem gradu da ides u drugi grad.
Roditelji ga uglavnom prijave tek za godinu dana nakon isteka naknade i zato podaci sa FZS nisu točni o broju rođenih.
Za imati bolji uvid a ipak koristiti FZS je gledati strukturu stanovništva prema rasponu godina.
- Lincoln-Burrows
#834 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ne kažem da sve idu, o postotku bi se moglo nagađati,kopijas34 wrote:Sve je to fino. Ali majka koja pocne da se poradja u Livnu ide u najblize porodiliste u velikoj vecini slucajeva a to je Livno; Duvno itd. A iz Neuma ide u najblize a to je RH.Lincoln-Burrows wrote:Dijete automatski dobije državljanstvo RH i pravo na porodiljnu naknadu a BiH državljanstvo će dobiti kada ga rodtelji prijave u Livnu.kopijas34 wrote: A iz Livna ili Duvna ici u RH u porodiliste treba ti 4 sata da stignes u najblize. Dakle nema logike ukoliko imas prodiliste u svojem gradu da ides u drugi grad.
recimo manji je postotak iz Livna, Mostara, a veći iz Neuma, Gruda, Posušja.
-
kopijas34
#835 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Iz Mostara da idu u RH? Nemoj me zezati? Idu iz Neuma i jos par sela kojima je bliza RH.
I to vam nemoze popraviti katastrofalnu demografsku sliku. Jer slika u Novom Travniku, Kiseljaku, Zepcu, Vitezu je jednako katastrofalna kao u tim mjestima popt Livna, Duvna.
Nemozes sve zakrpiti tom teorijom cak da si Wikiceha i Dudu u kombinaciji. Znaci potop i to je to.
I to vam nemoze popraviti katastrofalnu demografsku sliku. Jer slika u Novom Travniku, Kiseljaku, Zepcu, Vitezu je jednako katastrofalna kao u tim mjestima popt Livna, Duvna.
Nemozes sve zakrpiti tom teorijom cak da si Wikiceha i Dudu u kombinaciji. Znaci potop i to je to.
- Lincoln-Burrows
#836 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Općina Odžak također ima krivu sliku rođenih na FZS.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#837 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
I ti njemu spocitavas prepotencijukopijas34 wrote: Opet ti sa tvojom prepotentnom pricom. Za prosjecnu sarajliju je mostar selo a za Livno se u sarajevu govori :"Livno , Duvno, Govno".
Ti si toliko prepotentan i napuhani seljacic hercegovacki da je to nevjerovatno. A znas zasto si takav? Zato sto ste uvijek bili bijeda teska i sada malo bolje zivite i odmah vam niko nije ravan. A najobicniji seljaci. Neznate upaljac napraviti a kamoli sta drugo. Toliko para je RH ulozila u vase sve uciliste pa niste Tuzli do koljena a kamoli Univerzitetu Sarajveskom; koje je hiljadu svijetlosnih godina ispred vas.
Sarajevo je za vas metropola a vi ste; kako god okrenes vukojebina. Ovo je vas najveci grad; zapadno od linje:
Znaci 15 stambenih zgrada i par mahala i to je to.
U svim drugim mjestima ste iskorijenjeni.![]()
Sto se tice Sarajeva; ima vise hotela u sarajevu nego sto ih ima u cijeloj hercegovini i jos kada bi ponozili za faktor 3. Imamo luksuzna vila naselja o kojima vi mozete samo sanjati gdje imaju najbojatiji saikovi svoje kuce ili ona naselja koja upravo ti saikovi danas prave. Onaj saik muhamed iz emirata i njegov brat obadvojca imaju kucu u Sarajevu recimo.
- DeutscheAusweis
#838 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
tu ste vi ...obojica..
-
hizo ramidovic
#839 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
to znaci da u generaciji imas prosjecno 32-33 djece.Lincoln-Burrows wrote: Tu ti piše da u Neumu ima 455 djece do 14g. života a ove godine se rodilo samo 3, koja slučajnost.
to sto pise da ih je samo troje rodjeno, moze da znaci da su rodjeni kuci a ne u bolnici, a mozda ih ima vise ali jos nisu prijavljeni nadleznim opcinskim organima (iz nekih razloga, kao npr bolji djeciji doplatak u hrvatskoj nego u bih).
inace su mi ova demografska prepucavanja smijesna i besmislena, u situaciji kad generalno u bih (znaci u svim torovima) opada natalitet...
- filosofman
#840 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Nije demografija primarna, primaran je raspored teritorija.Pročitaj Bojanov tekst u dijelu u kojem se spominje Tuzlanska i Banjalučka regija!kopijas34 wrote:Nije demografija kljucni razlog".Mister Yes wrote:Ja sam ovo pročitao prije nekoliko godina i od tada me zanima demografija. Prije nego sam pročitao taj tekst nije me zanimao ni natalitet ni popisi stanovništva ni bilo šta drugo vezano za demografiju. Bio sam ubijeđen da se BiH mora kad tad raspasti na tri dijela. Ali nakon što sam pročitao taj tekst sjećam se da sam danima skupljao podatke da se uvjerim da je zaista tako. Jedini razlog zašto BiH ima šansu da opstane u ovim granicama je demografija. Ključna tema za SVE u BiH.filosofman wrote:Bosna i Hercegovina samu sebe "brani" od svih potencijalnih separatizama a zbog svojevrsne teritorijalne pat pozicije?!
Kako to Bosna i Hercegovina samu sebe brani, u svome autorskom tekstu je objasnio Bojan Bajić, pa kome nije mrsko neka prvo pročita autorski tekst Bojana Bajića, pa nakon teksta (koji je malo poduži?) neka komentariše i da svoje mišljenje o onome što je Bojan Bajić napisao.
http://forum.klix.ba/bosna-i-hercegovin ... 32509.html
http://forum.klix.ba/bosna-i-hercegovin ... 32509.html
Last edited by filosofman on 01/12/2014 17:56, edited 2 times in total.
- Ali Kemal
#841 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Kakva ovdje medjunacionalna mrznja izbiva 
- Hajvan
#842 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
evo 'vaka:Ali Kemal wrote:Kakva ovdje medjunacionalna mrznja izbiva
-
Hafis
#843 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ovaj olandski slučaj nema pojma ni gdje je Neum, a ni Makarska...kopijas34 wrote:
To sto se ti pozivas na Neum te nece spasiti jer je to izuzetak. Da bi dosao iz Neuma u prvo BH porodiliste ides preko Makarske pa se pentras u planine pa silazis niz planine pa ulazis u BIH pa jos putujes ohoho da dodjes do porodilista. Moj kumasine.
-
Hafis
#844 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Satalitski šaik_BataZiv_0809 wrote:I ti njemu spocitavas prepotencijukopijas34 wrote: Opet ti sa tvojom prepotentnom pricom. Za prosjecnu sarajliju je mostar selo a za Livno se u sarajevu govori :"Livno , Duvno, Govno".
Ti si toliko prepotentan i napuhani seljacic hercegovacki da je to nevjerovatno. A znas zasto si takav? Zato sto ste uvijek bili bijeda teska i sada malo bolje zivite i odmah vam niko nije ravan. A najobicniji seljaci. Neznate upaljac napraviti a kamoli sta drugo. Toliko para je RH ulozila u vase sve uciliste pa niste Tuzli do koljena a kamoli Univerzitetu Sarajveskom; koje je hiljadu svijetlosnih godina ispred vas.
Sarajevo je za vas metropola a vi ste; kako god okrenes vukojebina. Ovo je vas najveci grad; zapadno od linje:
Znaci 15 stambenih zgrada i par mahala i to je to.
U svim drugim mjestima ste iskorijenjeni.![]()
Sto se tice Sarajeva; ima vise hotela u sarajevu nego sto ih ima u cijeloj hercegovini i jos kada bi ponozili za faktor 3. Imamo luksuzna vila naselja o kojima vi mozete samo sanjati gdje imaju najbojatiji saikovi svoje kuce ili ona naselja koja upravo ti saikovi danas prave. Onaj saik muhamed iz emirata i njegov brat obadvojca imaju kucu u Sarajevu recimo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#845 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
E cuj preko MakarskeHafis wrote:Ovaj olandski slučaj nema pojma ni gdje je Neum, a ni Makarska...kopijas34 wrote:
- Streptokok
#846 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:36, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#847 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Taman da ih je 0,1 % konsitutivni su, dok se ne promijeni ustav.Streptokok wrote:ja mislim da bi prvo trebali utvrditi koliko ima hrvata u bih, je li to 7% ili 8%.
Kad ovo utanačimo onda možemo dalje.
- Streptokok
#848 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:35, edited 3 times in total.
-
Hafis
#849 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
To ti ga je kao kad bih iz Sarajeva pošao za Zagreb preko Ustiprače._BataZiv_0809 wrote:E cuj preko MakarskeHafis wrote:Ovaj olandski slučaj nema pojma ni gdje je Neum, a ni Makarska...kopijas34 wrote:
Ali njemu te rupčage u osnovnom obrazovanju nimalo ne smetaju da ''meritorno'' pametuje o svemu...počevši od uzgoja koza u Turskoj pa do broja senegalskih studenata u Frankurtu i postotka junferica u Neumu
-
Hafis
#850 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Hoće, i to na dnevni red sećije kruga 99....njihA se najviše bojimoStreptokok wrote:doći će i to na dnevni red._BataZiv_0809 wrote:Taman da ih je 0,1 % konsitutivni su, dok se ne promijeni ustav.Streptokok wrote:ja mislim da bi prvo trebali utvrditi koliko ima hrvata u bih, je li to 7% ili 8%.
Kad ovo utanačimo onda možemo dalje.