Nonchy,ti si bila na dodatnom intervju ako se ne varam,pa možeš li reći samo kako oni pozivaju na dodatni intervju,sve koji su odmah iza crte a imaju isti broj bodova ili samo onoliko prvih iza crte koliko je otpalo kandidata na ljekarskom? Računam da bar netko neće proći ljekarski,pa me zanima kako to ide dalje... Hvala ti unaprijedNonchy wrote:Opet na granici...sarkasticna wrote:Ekipa,ima li se kome ovdje čestitati?tebi?
Granična policija - konkurs
Moderator: anex
-
sarkasticna
#826 Re: Granična policija - konkurs
-
Nonchy
#827 Re: Granična policija - konkurs
Nisam na dodatnom intervjuu bila ali jesam pozvana naknadno na ljekarski. Kad netko otpadne, zove sljedećeg sa liste (78 bodova) ako netko ima isto bodova onda gledaju test općeg znanja. Tako je bilo kod nas 8 klasa.sarkasticna wrote:Nonchy,ti si bila na dodatnom intervju ako se ne varam,pa možeš li reći samo kako oni pozivaju na dodatni intervju,sve koji su odmah iza crte a imaju isti broj bodova ili samo onoliko prvih iza crte koliko je otpalo kandidata na ljekarskom? Računam da bar netko neće proći ljekarski,pa me zanima kako to ide dalje... Hvala ti unaprijedNonchy wrote:Opet na granici...sarkasticna wrote:Ekipa,ima li se kome ovdje čestitati?tebi?
-
sarkasticna
#828 Re: Granična policija - konkurs
Hvala ti na objašnjenju,a male su šanse da 15 kandidata ne zadovolji ljekarski.sarkasticna wrote:Nonchy wrote:Opet na granici...sarkasticna wrote:Ekipa,ima li se kome ovdje čestitati?tebi?
-
Nonchy
#829 Re: Granična policija - konkurs
Sve je moguće u GP draga! Čak i da se upadne bez ljekarskog
sretno..
-
123policija
#830 Re: Granična policija - konkurs
Cestitke svima koji su prosli.
Ja namjeravam poslati zalbu, mada znam da nista od tog. Zna li itko kako se salje zalba? Posta? Sto napisati?
Da li je istina da ce biti novi natjecaj u 5.mj?
Hvala
Ja namjeravam poslati zalbu, mada znam da nista od tog. Zna li itko kako se salje zalba? Posta? Sto napisati?
Hvala
-
sarkasticna
#831 Re: Granična policija - konkurs
123policija wrote:Cestitke svima koji su prosli.
Hvala
Nisam nikada pisala žalbu,ali mislim da moraš napisati na što se žališ hahhaha
Ne vjerujem da ima neke koristi od žalbe,realno mogu ti dati ocjene koje god žele na intervju i sumnjam da ćeš išta postići. Ali pokušaj,zašto ne.
Za novi natječaj u 5. mj smo svi čuli,netko priča da primaju 150 netko 100 policajaca. Sretno sa žalbom
-
sarkasticna
#832 Re: Granična policija - konkurs
Nonchy wrote:Sve je moguće u GP draga! Čak i da se upadne bez ljekarskogsretno..
I ja sam čula da je sve moguće ali nisam za to da se "upada" bez ljekarskog. Bilo bi lijepo iskusiti i taj ljekarski na ovom natječaju. A i bilo bi vrijeme
-
123policija
#833 Re: Granična policija - konkurs
sarkasticna wrote:123policija wrote:Cestitke svima koji su prosli.
Hvala
Nisam nikada pisala žalbu,ali mislim da moraš napisati na što se žališ hahhahai poslati poštom u Sarajevo u sjedište GPBiH u roku od 8 dana od objavljivanja konačnih rezultata.
Ne vjerujem da ima neke koristi od žalbe,realno mogu ti dati ocjene koje god žele na intervju i sumnjam da ćeš išta postići. Ali pokušaj,zašto ne.
Za novi natječaj u 5. mj smo svi čuli,netko priča da primaju 150 netko 100 policajaca. Sretno sa žalbom
Hvala na odgovoru.
Onda cekamo peti mjesec
-
Nonchy
#834 Re: Granična policija - konkurs
Šta se dešava? Opet sve stalo...
-
sarkasticna
#835 Re: Granična policija - konkurs
Nonchy wrote:Šta se dešava? Opet sve stalo...
Ne pozivaju na ljekarski,nezz,valjda ima puno žalba
-
ladylight92
#836 Re: Granična policija - konkurs
Pozdrav svima.
Ne znam da li je za ovu temu i da li je već bilo ovih pitanja, ali može li neko reći koliko ukupno traje obuka (6 mjeseci u Mostaru, 1 mjesec na terenu?) i koliko poslije obuke se počinje raditi sa punom platom? Vidim da im konkursi traju čitavu vječnost, pa se iskreno nadam da su malo brži sa zasnivanjem radnog odnosa. Hvala unaprijed.
Ne znam da li je za ovu temu i da li je već bilo ovih pitanja, ali može li neko reći koliko ukupno traje obuka (6 mjeseci u Mostaru, 1 mjesec na terenu?) i koliko poslije obuke se počinje raditi sa punom platom? Vidim da im konkursi traju čitavu vječnost, pa se iskreno nadam da su malo brži sa zasnivanjem radnog odnosa. Hvala unaprijed.
-
sarkasticna
#837 Re: Granična policija - konkurs
ladylight92 wrote:Pozdrav svima.
Pozdrav,evo ovako... Nakon što prođeš konkurs (iskreno zavidim ako jesi
- muha_sa
#838 Re: Granična policija - konkurs
sta ako si pisala onako kakav ti je nick

-
sarkasticna
#839 Re: Granična policija - konkurs
Izašao poziv za ljekarski
Sarajevo
Sarajevo
-
sarkasticna
#840 Re: Granična policija - konkurs
Je li itko ikada bio na dodatnom intervju? Šta tamo pitaju?
-
Nonchy
#841 Re: Granična policija - konkurs
Bit će dodatni intervju?sarkasticna wrote:Je li itko ikada bio na dodatnom intervju? Šta tamo pitaju?
-
sarkasticna
#842 Re: Granična policija - konkurs
Nonchy wrote:Bit će dodatni intervju?sarkasticna wrote:Je li itko ikada bio na dodatnom intervju? Šta tamo pitaju?
Da,zvali su već jer ih je otpalo na ljekarskom. Je li znaš šta bude na dodatnom intervju,opet isto ili...?
-
Nonchy
#843 Re: Granična policija - konkurs
Kako nema ništa na službenoj stranici?sarkasticna wrote:Nonchy wrote:Bit će dodatni intervju?sarkasticna wrote:Je li itko ikada bio na dodatnom intervju? Šta tamo pitaju?
Da,zvali su već jer ih je otpalo na ljekarskom. Je li znaš šta bude na dodatnom intervju,opet isto ili...?
Edit: ne znam stvarno, nisam bila
-
Nonchy
#844 Re: Granična policija - konkurs
Zna li se je l' netko sad pao?
-
sarkasticna
#845 Re: Granična policija - konkurs
Ajmo ekipa!!!
Tko ide opet na natječaj?
Nema predaje
Tko ide opet na natječaj?
Nema predaje
-
c_g
#846 Re: Granična policija - konkurs
Prvi put predajem.
Čito sam otprilike šta treba i kako ide. Trčanje će izgleda biti najteže, mrzim trčanje. Otprilike, nakon završenog konkursa, koliko se čeka za testiranje? Da znam koliko vremena imam da se spremim za trčanje?
I da, kakva pitanja na testu ili eseju bude, kakve su teme?
Čito sam otprilike šta treba i kako ide. Trčanje će izgleda biti najteže, mrzim trčanje. Otprilike, nakon završenog konkursa, koliko se čeka za testiranje? Da znam koliko vremena imam da se spremim za trčanje?
-
sarkasticna
#847 Re: Granična policija - konkurs
Dobro došao u klub.c_g wrote:Prvi put predajem.
Trčanje nije problem ako si imalo u kondiciji,ja se spremim za 2 tjedna. Ali sam Ž pa su nama norme malo "spuštene".
Kada završi konkurs na testiranje se čeka od prilike mjesec dana do dva. Ali nema pravila,znalo se čekati i do 3 mj. Tako da...
Što se tiče pismenog testa,zaista variraju pitanja od pjesme Zdravka Čolića do Grčke mitologije. Ali uglavnom bude opće znanje plus pitanja iz Zakona Granične policije,Ustava...
Tema eseja također "šeta" od "Zašto želim biti policajac" do "Opiši prometnu nezgodu"...
Uglavnom,puno sreće ti želim
-
c_g
#848 Re: Granična policija - konkurs
Hvala, hvalasarkasticna wrote: Dobro došao u klub.![]()
Trčanje nije problem ako si imalo u kondiciji,ja se spremim za 2 tjedna. Ali sam Ž pa su nama norme malo "spuštene".
Kada završi konkurs na testiranje se čeka od prilike mjesec dana do dva. Ali nema pravila,znalo se čekati i do 3 mj. Tako da...
Što se tiče pismenog testa,zaista variraju pitanja od pjesme Zdravka Čolića do Grčke mitologije. Ali uglavnom bude opće znanje plus pitanja iz Zakona Granične policije,Ustava...
Tema eseja također "šeta" od "Zašto želim biti policajac" do "Opiši prometnu nezgodu"...
Uglavnom,puno sreće ti želim
Aha, pa znači biće finog vremena da se i za to spremim, nisam ljubitelj trčanja, unazad par godina skroz slabo, ne volim jednostavno.
Ma ja, standardni test i esej, kao i na konkursima za običnu policiju.
Hvala, takođerr
-
Abdel__111
#849 Re: Granična policija - konkurs
Ima li kakvih informacija za ovaj zadnji ,jesu li zvali ikoga ?
-
sarkasticna
#850 Re: Granična policija - konkurs
Hmm ne,baš su nešto razvukli. Ovo će biti jedan od onih natječaja što se razvuče na godinu danaAbdel__111 wrote:Ima li kakvih informacija za ovaj zadnji ,jesu li zvali ikoga ?