Granična policija - konkurs

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarkasticna

#826 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:
sarkasticna wrote:Ekipa,ima li se kome ovdje čestitati? :kiss:
Opet na granici... :? tebi?
Nonchy,ti si bila na dodatnom intervju ako se ne varam,pa možeš li reći samo kako oni pozivaju na dodatni intervju,sve koji su odmah iza crte a imaju isti broj bodova ili samo onoliko prvih iza crte koliko je otpalo kandidata na ljekarskom? Računam da bar netko neće proći ljekarski,pa me zanima kako to ide dalje... Hvala ti unaprijed :kiss:
Nonchy

#827 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

sarkasticna wrote:
Nonchy wrote:
Nonchy,ti si bila na dodatnom intervju ako se ne varam,pa možeš li reći samo kako oni pozivaju na dodatni intervju,sve koji su odmah iza crte a imaju isti broj bodova ili samo onoliko prvih iza crte koliko je otpalo kandidata na ljekarskom? Računam da bar netko neće proći ljekarski,pa me zanima kako to ide dalje... Hvala ti unaprijed :kiss:
Nisam na dodatnom intervjuu bila ali jesam pozvana naknadno na ljekarski. Kad netko otpadne, zove sljedećeg sa liste (78 bodova) ako netko ima isto bodova onda gledaju test općeg znanja. Tako je bilo kod nas 8 klasa.
sarkasticna

#828 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

sarkasticna wrote:
Nonchy wrote:
Hvala ti na objašnjenju,a male su šanse da 15 kandidata ne zadovolji ljekarski. :roll:
Nonchy

#829 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

Sve je moguće u GP draga! Čak i da se upadne bez ljekarskog :D sretno..
123policija

#830 Re: Granična policija - konkurs

Post by 123policija »

Cestitke svima koji su prosli.
Ja namjeravam poslati zalbu, mada znam da nista od tog. Zna li itko kako se salje zalba? Posta? Sto napisati?
Da li je istina da ce biti novi natjecaj u 5.mj?

Hvala
sarkasticna

#831 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

123policija wrote:Cestitke svima koji su prosli.
Ja namjeravam poslati zalbu, mada znam da nista od tog. Zna li itko kako se salje zalba? Posta? Sto napisati?

Hvala

Nisam nikada pisala žalbu,ali mislim da moraš napisati na što se žališ hahhaha :lol: i poslati poštom u Sarajevo u sjedište GPBiH u roku od 8 dana od objavljivanja konačnih rezultata.
Ne vjerujem da ima neke koristi od žalbe,realno mogu ti dati ocjene koje god žele na intervju i sumnjam da ćeš išta postići. Ali pokušaj,zašto ne.
Za novi natječaj u 5. mj smo svi čuli,netko priča da primaju 150 netko 100 policajaca. Sretno sa žalbom 8)
sarkasticna

#832 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:Sve je moguće u GP draga! Čak i da se upadne bez ljekarskog :D sretno..

I ja sam čula da je sve moguće ali nisam za to da se "upada" bez ljekarskog. Bilo bi lijepo iskusiti i taj ljekarski na ovom natječaju. A i bilo bi vrijeme :lol:
123policija

#833 Re: Granična policija - konkurs

Post by 123policija »

sarkasticna wrote:
123policija wrote:Cestitke svima koji su prosli.

Hvala

Nisam nikada pisala žalbu,ali mislim da moraš napisati na što se žališ hahhaha :lol: i poslati poštom u Sarajevo u sjedište GPBiH u roku od 8 dana od objavljivanja konačnih rezultata.
Ne vjerujem da ima neke koristi od žalbe,realno mogu ti dati ocjene koje god žele na intervju i sumnjam da ćeš išta postići. Ali pokušaj,zašto ne.
Za novi natječaj u 5. mj smo svi čuli,netko priča da primaju 150 netko 100 policajaca. Sretno sa žalbom 8)

Hvala na odgovoru.
Onda cekamo peti mjesec :-D . Vise srece drugi put...
Nonchy

#834 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

Šta se dešava? Opet sve stalo...
sarkasticna

#835 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:Šta se dešava? Opet sve stalo...

Ne pozivaju na ljekarski,nezz,valjda ima puno žalba :lol:
ladylight92

#836 Re: Granična policija - konkurs

Post by ladylight92 »

Pozdrav svima.
Ne znam da li je za ovu temu i da li je već bilo ovih pitanja, ali može li neko reći koliko ukupno traje obuka (6 mjeseci u Mostaru, 1 mjesec na terenu?) i koliko poslije obuke se počinje raditi sa punom platom? Vidim da im konkursi traju čitavu vječnost, pa se iskreno nadam da su malo brži sa zasnivanjem radnog odnosa. Hvala unaprijed. :-)
sarkasticna

#837 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

ladylight92 wrote:Pozdrav svima.
Ne znam da li je za ovu temu i da li je već bilo ovih pitanja, ali može li neko reći koliko ukupno traje obuka (6 mjeseci u Mostaru, 1 mjesec na terenu?) i koliko poslije obuke se počinje raditi sa punom platom? Vidim da im konkursi traju čitavu vječnost, pa se iskreno nadam da su malo brži sa zasnivanjem radnog odnosa. Hvala unaprijed. :-)

Pozdrav,evo ovako... Nakon što prođeš konkurs (iskreno zavidim ako jesi :lol: ) ideš na obuku u Mostar koja traje 6 mj (visina plaće mi nije poznata,govore da je minimalac tako da imaš za higijenu dok si na obuci :) ). Nakon toga te "bacaju" na bilo koju granicu u BiH na godinu dana,to je tzv probni rad,tu mislim da je puna plaća. Poslije toga stupaš u stalni radni odnos. Nadam se da sam pomogla. :kiss:
muha_sa

#838 Re: Granična policija - konkurs

Post by muha_sa »

sta ako si pisala onako kakav ti je nick :? :D
sarkasticna

#839 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Izašao poziv za ljekarski :thumbup:
Sarajevo :-)
sarkasticna

#840 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Je li itko ikada bio na dodatnom intervju? Šta tamo pitaju?
Nonchy

#841 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

sarkasticna wrote:Je li itko ikada bio na dodatnom intervju? Šta tamo pitaju?
Bit će dodatni intervju?
sarkasticna

#842 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:
Bit će dodatni intervju?

Da,zvali su već jer ih je otpalo na ljekarskom. Je li znaš šta bude na dodatnom intervju,opet isto ili...?
Nonchy

#843 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

sarkasticna wrote:
Nonchy wrote:
Bit će dodatni intervju?

Da,zvali su već jer ih je otpalo na ljekarskom. Je li znaš šta bude na dodatnom intervju,opet isto ili...?
Kako nema ništa na službenoj stranici?
Edit: ne znam stvarno, nisam bila
Nonchy

#844 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

Zna li se je l' netko sad pao?
sarkasticna

#845 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Ajmo ekipa!!!
Tko ide opet na natječaj?
Nema predaje :lol:
c_g

#846 Re: Granična policija - konkurs

Post by c_g »

Prvi put predajem.
Čito sam otprilike šta treba i kako ide. Trčanje će izgleda biti najteže, mrzim trčanje. Otprilike, nakon završenog konkursa, koliko se čeka za testiranje? Da znam koliko vremena imam da se spremim za trčanje?

I da, kakva pitanja na testu ili eseju bude, kakve su teme?
sarkasticna

#847 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

c_g wrote:Prvi put predajem.
Čito sam otprilike šta treba i kako ide. Trčanje će izgleda biti najteže, mrzim trčanje. Otprilike, nakon završenog konkursa, koliko se čeka za testiranje? Da znam koliko vremena imam da se spremim za trčanje?

I da, kakva pitanja na testu ili eseju bude, kakve su teme?
Dobro došao u klub. :lol:
Trčanje nije problem ako si imalo u kondiciji,ja se spremim za 2 tjedna. Ali sam Ž pa su nama norme malo "spuštene".
Kada završi konkurs na testiranje se čeka od prilike mjesec dana do dva. Ali nema pravila,znalo se čekati i do 3 mj. Tako da...
Što se tiče pismenog testa,zaista variraju pitanja od pjesme Zdravka Čolića do Grčke mitologije. Ali uglavnom bude opće znanje plus pitanja iz Zakona Granične policije,Ustava...
Tema eseja također "šeta" od "Zašto želim biti policajac" do "Opiši prometnu nezgodu"...

Uglavnom,puno sreće ti želim :thumbup:
c_g

#848 Re: Granična policija - konkurs

Post by c_g »

sarkasticna wrote: Dobro došao u klub. :lol:
Trčanje nije problem ako si imalo u kondiciji,ja se spremim za 2 tjedna. Ali sam Ž pa su nama norme malo "spuštene".
Kada završi konkurs na testiranje se čeka od prilike mjesec dana do dva. Ali nema pravila,znalo se čekati i do 3 mj. Tako da...
Što se tiče pismenog testa,zaista variraju pitanja od pjesme Zdravka Čolića do Grčke mitologije. Ali uglavnom bude opće znanje plus pitanja iz Zakona Granične policije,Ustava...
Tema eseja također "šeta" od "Zašto želim biti policajac" do "Opiši prometnu nezgodu"...

Uglavnom,puno sreće ti želim :thumbup:
Hvala, hvala :-D
Aha, pa znači biće finog vremena da se i za to spremim, nisam ljubitelj trčanja, unazad par godina skroz slabo, ne volim jednostavno.
Ma ja, standardni test i esej, kao i na konkursima za običnu policiju.
Hvala, takođerr
Abdel__111

#849 Re: Granična policija - konkurs

Post by Abdel__111 »

Ima li kakvih informacija za ovaj zadnji ,jesu li zvali ikoga ?
sarkasticna

#850 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Abdel__111 wrote:Ima li kakvih informacija za ovaj zadnji ,jesu li zvali ikoga ?
Hmm ne,baš su nešto razvukli. Ovo će biti jedan od onih natječaja što se razvuče na godinu dana :lol:
Post Reply