PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
crn,visok

#826 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

salvatore paradise wrote: Pa zivjeli su i Iliri tu, pa dodjose Slaveni i osnovase svoje drzave. To se desava od kad je svijeta i vijeka, i eto samo je u ovom slucaju cudno i negativno. Poenta je da su i jedni i drugi mogli zivjeti mirno i normalno jer je bilo dovoljno za sve. Ali djavo nije dao mira...
Znači, otimačinu zemlje jednom narodu ti držiš i u 21. vijeku prihvatljivom jer su tako postupala barbarska plemena iz starog vijeka? Zanimljivo.
Čudna sorta

#827 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Čudna sorta »

salvatore paradise wrote: Nisu dosli na njihovu zemlju, vec su dosli na britansku zemlju. Tu svaka rasprava o opravdanosti napada Arapa prestaje.

Ne valja ti analogija. Bolja bi bila slijedeca. Ja zivim u stanu nekog cice, cica dozvoli da i ti uselis. Ja trebam da te pretucem prvi dan iako stan nije moj?

Arapi su prvi napali, sve poslije toga je posljedica toga. Kratko receno.
Neko te pretuče prvi dan, iako stan nije njegov, i ti naredni dan dođeš naoružan do zuba i ubiješ mu cijelu užu i širu porodicu... ili ih zatvoriš u taj isti stan, i kao osvetu na to što te pretukao, mučiš ih i ubijaš svaki dan po nekoga, onako iživljavanje i mučenje na najgori mogući način. I još uživaš u tome.

A da Arapi nisu prvi napali svi bi življeli mirno i sretno sve ove godine :zzzz: ... ne bi oni izmislili ili iscenirali bilo kakav događaj kojim bi dobili povod da ratuju, i da se na ovaj bolesni, okrutni način iživljavaju nad Palestincima... oni nisu za rat i nasilje, prvi su izazvani i sve ove godine se samo brane. :zzzz:

Ne znam ni što čitam ovu temu, samo se nerviram bezveze.
salvatore paradise

#828 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

crn,visok wrote:
salvatore paradise wrote: Odakle im pravo kad nisu postojali? Sad ti govorim, neki covjek je vlasnik stana u kojem ja zivim i dozvoli tebi da uselis i da zivis pored mene. I ja sad imam pravo da tebe napadnem iako si ti dobio dozvolu od VLASNIKA STANA? Ti bi na casu logike za ovo dobio jedan. Ko kucu.

Kakve veze imaju Srebrenicani, Srbi i dahije sa tim da Hamas svako malo raketira Izrael? Nije da se Izrael sveti za stvari stare 200 godina, to se desava u sadasnjosti. Bolan bolan
Nisu oni njih napali zato što su se oni tu doselili, kako ti to fabriciraš, nego su se usprotivili stvaranju izraelske države 1948. Prije toga su desetljećima Židovi kupovali zemlju od Palestinaca, doseljavali se masovno i živjeli većinom u miru. Jesu li po tebi Palestinci trebali prihvatiti da umjesto emancipacije i osamostaljenje koje su, uostalom, bile obećane arapskim državama još u 1. svj. r., dobiju židovsku državu gdje će biti kolonijalno roblje i građani drugog reda, odakle bi ih postupno potiskivali u rezervate i izbjeglištvo?
Svejedno, Palestincima za njihovu stradalu djecu poručuješ da se žale Hamasu. Znači, svi Palestinci su odreda teroristi i njihova djeca zato treba da ginu da ih se nauči pameti. A zašto se ne bi onda Izraelci na svoju stradalu djecu isto tako žalili radikalnoj cionističkoj politici, nego oni imaju pravo da zauzvrat kolju nevine, dok Palestinci to sve trebaju gledati? Zanimljivi su dvostruki aršini koje ti primjenjuješ, znači jedna strana ima pravo na bijes i osvetu nad civilima, a druga treba da prihvati objašnjenje da su njihove žrtve rezultat njihovog sopstvenog radikalizma i pustiti da ih se beskonačno kolje?
Naravno da su trebali prihvatiti Izrael i nastaviti zivjeti u miru. Arapi ni dan danas u Izraelu nisu niti kolonijalno roblje niti gradjani drugog reda. Imaju apsolutna sva prava kao i Jevreji s tim sto ne moraju ici u vojsku (a mogu ako zele). I mnogi od njih ne bi nikad Izrael zamijenili nekom islamskom zemljom.

Uostalom ako je napad Palestinaca donekle i opravdan (a nije), kako cemo pravdati napad ostalih arapskih zemalja na Izrael? Sta je to Izrael njima ucinio pa da ga pokusaju unistiti?

Nisu svi Palestinci teroristi, medjutim vecina ih glasa za teroriste. Kad Hamas prestane napadati Izrael, Izrael nece uzvracati. Prosto ko pasulj.
salvatore paradise

#829 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

crn,visok wrote:
salvatore paradise wrote: Pa zivjeli su i Iliri tu, pa dodjose Slaveni i osnovase svoje drzave. To se desava od kad je svijeta i vijeka, i eto samo je u ovom slucaju cudno i negativno. Poenta je da su i jedni i drugi mogli zivjeti mirno i normalno jer je bilo dovoljno za sve. Ali djavo nije dao mira...
Znači, otimačinu zemlje jednom narodu ti držiš i u 21. vijeku prihvatljivom jer su tako postupala barbarska plemena iz starog vijeka? Zanimljivo.
Nije bilo nikakve otimacine iz prostog razloga jer Palestina nije postojala. Zaista ne znam sta je tu toliko tesko za shvatiti.
salvatore paradise

#830 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Čudna sorta wrote:
salvatore paradise wrote: Nisu dosli na njihovu zemlju, vec su dosli na britansku zemlju. Tu svaka rasprava o opravdanosti napada Arapa prestaje.

Ne valja ti analogija. Bolja bi bila slijedeca. Ja zivim u stanu nekog cice, cica dozvoli da i ti uselis. Ja trebam da te pretucem prvi dan iako stan nije moj?

Neko te pretuče prvi dan, iako stan nije njegov, i ti naredni dan dođeš naoružan do zuba i ubiješ mu cijelu užu i širu porodicu... ili ih zatvoriš u taj isti stan, i kao osvetu na to što te pretukao, mučiš ih i ubijaš svaki dan po nekoga, onako iživljavanje i mučenje na najgori mogući način. I još uživaš u tome.

A da Arapi nisu prvi napali svi bi življeli mirno i sretno sve ove godine :zzzz: ... ne bi oni izmislili ili iscenirali bilo kakav događaj kojim bi dobili povod da ratuju, i da se na ovaj bolesni, okrutni način iživljavaju nad Palestincima... oni nisu za rat i nasilje, prvi su izazvani i sve ove godine se samo brane. :zzzz:

Ne da te pretuce, vec te pokusa ubiti. Ti (Izrael) se pokazes jaci i iz sukoba izadjes ko pobjednik. Medjutim taj sto te napao (Palestina) iako je evidentno slabiji ne prestaje s napadima. Ti (Izrael) si primoran da se branis.

Ovo povecano apsolutno nije tacno. Procitaj historiju mlada damo. Prvi izraelsko-arapski sukob su poceli Arapi.
crn,visok

#831 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

salvatore paradise wrote: Naravno da su trebali prihvatiti Izrael i nastaviti zivjeti u miru. Arapi ni dan danas u Izraelu nisu niti kolonijalno roblje niti gradjani drugog reda. Imaju apsolutna sva prava kao i Jevreji s tim sto ne moraju ici u vojsku (a mogu ako zele). I mnogi od njih ne bi nikad Izrael zamijenili nekom islamskom zemljom.

Uostalom ako je napad Palestinaca donekle i opravdan (a nije), kako cemo pravdati napad ostalih arapskih zemalja na Izrael? Sta je to Izrael njima ucinio pa da ga pokusaju unistiti?

Nisu svi Palestinci teroristi, medjutim vecina ih glasa za teroriste. Kad Hamas prestane napadati Izrael, Izrael nece uzvracati. Prosto ko pasulj.
Aha, taman posla. Zašto se onda izbjeglice ne mogu vratiti, zašto dupli standardi pri kupovanju zemlje, nastanjivanju, posjedovanju nekretnina i sl. za jedne i druge? Pravdanje tretmana Palestinaca dobrim standardom njih nekolicine u Izraelu je cinizam prve vrste, nalikuješ na oog Srbina što se ovdje registruje i govori kako balije nema šta da se žale protiv Srba i Mladića pošto su a konto rata dobili vize za razvijenije države Holandija, Švedska i sl. i da treba da zato Srbima budu zahvalni.
A stani malo, možda ti jesi taj Srbin koji se svako malo ulogirava i provocira.
crn,visok

#832 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

salvatore paradise wrote: Nije bilo nikakve otimacine iz prostog razloga jer Palestina nije postojala. Zaista ne znam sta je tu toliko tesko za shvatiti.
Nije postojao ni Izrael po toj logici, pa su ga proglasili. Tako su i ovi proglasili Palestinu i od tada postoje unatoč izraelskoj okupaciji, vrlo jednostavno. To ako ćeš pravno gledati, a ako ćeš gledati faktički, tu su živjeli ljudi za koje se tvrdilo da su nepostojeći i da je Palestina nenaseljena. Toliko o cionističkoj podlosti.
salvatore paradise

#833 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

crn,visok wrote:
salvatore paradise wrote: Naravno da su trebali prihvatiti Izrael i nastaviti zivjeti u miru. Arapi ni dan danas u Izraelu nisu niti kolonijalno roblje niti gradjani drugog reda. Imaju apsolutna sva prava kao i Jevreji s tim sto ne moraju ici u vojsku (a mogu ako zele). I mnogi od njih ne bi nikad Izrael zamijenili nekom islamskom zemljom.

Aha, taman posla. Zašto se onda izbjeglice ne mogu vratiti, zašto dupli standardi pri kupovanju zemlje, nastanjivanju, posjedovanju nekretnina i sl. za jedne i druge? Pravdanje tretmana Palestinaca dobrim standardom njih nekolicine u Izraelu je cinizam prve vrste, nalikuješ na oog Srbina što se ovdje registruje i govori kako balije nema šta da se žale protiv Srba i Mladića pošto su a konto rata dobili vize za razvijenije države Holandija, Švedska i sl. i da treba da zato Srbima budu zahvalni.
Da ja sam taj Srbin. A ako je ovo najveci doseg nase komunikacije onda zaista nema smisla da se nastavlja. Mozete li molim vas shvatiti da postoje ljudi koji jednostavno ne razmisljaju poput tebe ili vecina s ovog foruma. To ne znaci da sam u pravu, niti da sam u krivu, niti da sam cetnik. Vec samo da drugacije razmisljam o odredjenim stvarima. Jel trebamo napraviti masovnu lobotomiju i da svi razmisljamo isto?

Sada moram da idem..
mirsek

#834 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by mirsek »

salvatore paradise wrote:
crn,visok wrote:
salvatore paradise wrote: Covjece dragi, znaci tebi uopce nije bitno ko prvi povuce potez? Evo ja tebe krenem da udarim, spucam te jednom u rame i ti me odvalis od batina. I sad si ti kriv jer si jaci od mene? A nisam kriv ja sto sam te prvi napao?
A tebi nije bitno što su Židovi njima došli na zemlju, prognali ih, što im dan-danas ruše naselja i to bez upozorenja, otimaju zemlju, vodu, progone ih, guraju u geta, izbjegličke logore i jedva čekaju da ih potamane, nego ti je bitno što se neki Palestinac usudio da vojno odreaguje na to?
Da ti prevedem u tvoju analogiju, ja ti provalim u kuću dok si ti unutra, ušetam ko da je sve 5, sjednem na kauč, otvorim pivu i pitam ti ženu kad će večera. Ako me ti pokušaš izbaciti, ja izvadim pištolj, pobijem ti familiju i tebe i onda kažem "ko ti je kriv što si se nenaoružan kurčio" ili nešto sl. Eto.
Nisu dosli na njihovu zemlju, vec su dosli na britansku zemlju. Tu svaka rasprava o opravdanosti napada Arapa prestaje.

Čiča okupirao moj stan jer je bio jači.
I pustio mene da ga koristim.
Onda moje komšije koje su proganjali po svijetu ja primao tu i pruzao im utociste.
Onda čiča pred smrt kaze evo pola stana tebi i tvojima a pola ovima sto ste ih primali i stitili da to bude iskljucivo njihov dio stana .
I ti sto su bili ljudski primljeni rekli super ajde fino mrs iz moje polovine stana i poceli meni i mojima izbacivati stvari i sutati nas iz te polovine ko zadnju gamad.
Eto tako ti je pocelo. :D
Sezam

#835 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Sezam »

Hajlac wrote:Palestine Is Still the Issue

http://johnpilger.com/videos/palestine- ... -the-issue
:thumbup:

Al kako kazu salonjerosi, 'ta ce John Pilger...
crn,visok

#836 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

Da ja sam taj Srbin. A ako je ovo najveci doseg nase komunikacije onda zaista nema smisla da se nastavlja. Mozete li molim vas shvatiti da postoje ljudi koji jednostavno ne razmisljaju poput tebe ili vecina s ovog foruma. To ne znaci da sam u pravu, niti da sam u krivu, niti da sam cetnik. Vec samo da drugacije razmisljam o odredjenim stvarima. Jel trebamo napraviti masovnu lobotomiju i da svi razmisljamo isto?

Sada moram da idem..[/quote]

Samo primjećujem isti šovinistički obrazac. Treba da se pravimo glupi na stradanje Palestinaca jer ih negdje 5-6 ima dobre vikendice u Izraelu i niko ih ne dira. Za izraelske projektile koji ubijaju palestinsku djecu su krivi sami Palestinci, dakle kolektivna kazna nad jednim narodom radi djela par ekstremista itd. Tipičan nacifašistički obrazac razmišljanja, i to kažem ne kao etiketiranje, nego jednostavno prosto kao činjenicu da je to tako. Slično kao što su nacisti ubijali po 100 seljaka da kazne narod što su partizani ubili jednog njemačkog vojnika, tako i ti smatraš sasvim prihvatljivim da Izrael ispali po 100 raketa za svaku Hamasovu da se Palestince nauči pameti, da se ne kurče, da ih se disciplinira i sl. Ubijanje naroda kao metoda njegovog kolektivnog odgoja - to je suština tvoje logike i tome nema šta da se raspravlja.
crn,visok

#837 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

SupportIsrael4Ever wrote:
crn,visok wrote:

Nekolicine!? :D

Jews:6,119,000...... 75.0%
Arabs:1,688,600.....20.7% :D :D :D :D :D :D :D

Njih 1,688,600 nebi zivjelo u nijednoj islamskoj drzavi,sto se tice ove planete :D
To je sa Palestinom uračunato, mamlazu.
Čudna sorta

#838 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Čudna sorta »

Čudna sorta wrote:

Ne da te pretuce, vec te pokusa ubiti. Ti (Izrael) se pokazes jaci i iz sukoba izadjes ko pobjednik. Medjutim taj sto te napao (Palestina) iako je evidentno slabiji ne prestaje s napadima. Ti (Izrael) si primoran da se branis.

Ovo povecano apsolutno nije tacno. Procitaj historiju mlada damo. Prvi izraelsko-arapski sukob su poceli Arapi.
Pa da, na to sam i ja mislila... prvi su napadnuti i sve ove godine se samo brane - mislim na Izrael, to je ono što ponavljaš od početka.

I mislim šta drugo reći, kad je očigledno da si ovdje samo da provociraš i ponavljaš jedno te isto...

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#839 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Truba »

Cyrax wrote:
Black swan wrote: wikipedija :D :lol: :lol: :lol: :lol: stvarno bi trebalo lupiti onaj forumski NO LINKS na likove na wikipediju pouzani su ko kakva ludara koja ide ferhadijom i lupeta

čitaj malo bolje...šta sam napisao... ipak bio sam na licu mjesta nije da se hvalim ostavrio sam hadž :D hadžija sam 8) žao mi što je promijenih prezime tojest ne dodah hadži ispred :D
To je tvoj argument? Ako je sa wikipedie nije se ni desilo? Hihihihi sami Palestinci to trazili hihihiih, sto se kace ako su slabiji hihihihi
Lik prosao kroz jizrael i sve zna. Fuj
pa znam bolje od tebe sasvim sigurno i većine forumaša

nisam izdržao 40 sekundi u pustinji... 50 metara od restorana...pored česme gdje je voda skoro ključala

i neko mi ovdje na mapi stavlja tu sprženu zemlju kao palestinsku...
fuj

također je fuj dok židovi jebu muslimane... muslimani jebu kršćane...
o tome se ne priča... betlehem prije 70 godina 75% kršćana
betlehem danas 15 % kršćana
o tome liberalni mejnstrim mediji ne smiju progovoriti... prvo zbog holokausta šute za židovske zločine... a ona zbog židovskih zločina nad palestincima šute o kršćanima koji su najebali dvostruko
fuj na kub
crn,visok

#840 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

Black swan wrote:
Cyrax wrote:
Black swan wrote: wikipedija :D :lol: :lol: :lol: :lol: stvarno bi trebalo lupiti onaj forumski NO LINKS na likove na wikipediju pouzani su ko kakva ludara koja ide ferhadijom i lupeta

čitaj malo bolje...šta sam napisao... ipak bio sam na licu mjesta nije da se hvalim ostavrio sam hadž :D hadžija sam 8) žao mi što je promijenih prezime tojest ne dodah hadži ispred :D
To je tvoj argument? Ako je sa wikipedie nije se ni desilo? Hihihihi sami Palestinci to trazili hihihiih, sto se kace ako su slabiji hihihihi
Lik prosao kroz jizrael i sve zna. Fuj
pa znam bolje od tebe sasvim sigurno i većine forumaša

nisam izdržao 40 sekundi u pustinji... 50 metara od restorana...pored česme gdje je voda skoro ključala

i neko mi ovdje na mapi stavlja tu sprženu zemlju kao palestinsku...
fuj

također je fuj dok židovi jebu muslimane... muslimani jebu kršćane...
o tome se ne priča... betlehem prije 70 godina 75% kršćana
betlehem danas 15 % kršćana
o tome liberalni mejnstrim mediji ne smiju progovoriti... prvo zbog holokausta šute za židovske zločine... a ona zbog židovskih zločina nad palestincima šute o kršćanima koji su najebali dvostruko
fuj na kub
E, vidiš, oni iz Betlehema kažu da je za njihov egzodus kriv Izrael, a ne muslimani:

http://www.ekklesia.co.uk/content/news_ ... ehem.shtml
crn,visok

#841 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

To je sa Palestinom uračunato, mamlazu.
hahaha ma da

Po podacima iz CIA - Fact Book Gaza je 2005. imala 1.376.289, a Zapadna Obala 2.385.615 stanovnika. Zajedno su dakle imali 3 761 904 stanovnika. Mamlaz?? Pokrij se po ušima.
Hebron? Golanska visoravan?
crn,visok

#842 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

SupportIsrael4Ever wrote:Image

Ova slika želi reci da Arapi imaju pravo tući po Izrealu,jer kad tuku onda tuku malo,jer naravno nemaju čime??? :D

A kada ih se išamara onda plakanje.
Znači nije problem što Izrael razara Gazu na samu naznaku neke hamasove prijetnje i ubija na stotine i hiljade civila, nego je problem što je neko ucviljen i plače? isto kao što se četnici rugaju izrazima tipa heljp baznia đenosajd ili kme,kme, Srebrenica, tako i ti tugu gazanskih roditelja nad poginulom djecom nazivaš "plakanjem" u smislu neopravdanog cviljenja i kukumavčenja. Takvim debilima i hladnokrvnim bešćutnim životinjama (kakvi su česta sorta među cionistima) mogu samo poželjeti da iskusiti 100 puta ono što smo iskusili mi i ono što iskušava Gaza ovih dana.
mirsek

#843 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by mirsek »

Ja mislim da pola ovih novoregistrovanih ljubitelja cionistickog aparthejda, jadni, prate upute od svog precednika Dodika i njegove podrske izrahellu , misleci tako da ce ih jevreji nekad u zivotu podrzati u njihovom RS aparthejdu a Lieberman im slati vojsku i tenkove da se brane protiv najezde demokratije i ljudskih prava na cijelom teritoriju otadzbine RS.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#844 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Truba »

šta da vam kažem... bio sam tamo i pričao s mnogo ljudu slušao promatrao razmišljao
i sada su mi živa sjećanja iako je prošlo godina... i neko me krene uvjeravati u nešto

kao da sam jučer bio tu...zid, napetost, napad na agenta mosada, pogreb ubijenih, arap musliman koji radi i živi u izraelu vozač busa, kršćani koji su naguženi, "deca-vojnici" po ulicama jeruzalema, mlade židovke sa 7 djece, radikalni židovi koji kamenicama gađaju sve redom pa i hodočasnike, kamioni sa tenkovima na svakom koraku, prosvjedi za oslobođenje vojnika, prosvjedi za bolji socijalni status svih ljudi, kršćanin pop se tuče s drugim popom na isusovom grobu,
razgovor s biblijskim fanatikom iz teksasa pore isusovog groba, posjet japanskom centru u haifi, susret s pravoslavnim srbinom iz niša koji živi i radi u crkvi na zapadnoj obali, magarac kao prevozno sredstvo, beduini kojima niko ništa ne može niti ih iko smije dirati, muslimanski mladići koji su odmalena naučeni da se žene sa kršćankama da ih odvrate od njihove vjere a ako se muslimanka krene udati za kršćanina nastaje pobuna, muslimani koji služe vojsku izraela, arapski glasovi ne vrijede kao izraelski, ne možeš ući u trafiku bez kontrole za oružje, titove novčanice u jeruzalemu, arapi govore hrvatski i primaju kune,"kupanje" na jordanu i u mrtvom moru, gledanje golana...vodiči kažu da je svaki rat izraela rat za širenje zbog vode...
ceste samo za židove, čudne banane,žene vojnici na svakom punktu da upoznaju što prije muža
mogao bih danima pisati...

nažalost nisam ušao u gazu...gledao iz daljine, a pješčana oluja nas je spriječila da odemo u jerihon... hebron smo zaobišli ne znam zašto...
spinel_

#845 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

salvatore paradise wrote:Procitaj historiju mlada damo. Prvi izraelsko-arapski sukob su poceli Arapi.

opet tvoja prica bez ikakvog pokrica.. standardno laprdanje napamet i smatranje nekoga inferiornim, nepismenim ???
zasto mi na ovo nisi odgovarao vec si pobjegao ko kurva, i sad si se opet pojavio kad si na ko na volej docekao postove pojedinaca koji tebi odgovaraju...
Nego da se vratim o tim prvim sukobima:
It’s about land. The Israelis of Sederot are coming under rocket fire from the Palestinians of Gaza and now the Palestinians are getting their comeuppance. Sure. But wait, how come all those Palestinians – all 1.5 million – are crammed into Gaza in the first place? Well, their families once lived, didn’t they, in what is now called Israel? And got chucked out – or fled for their lives – when the Israeli state was created.

And – a drawing in of breath is now perhaps required – the people who lived in Sederot in early 1948 were not Israelis, but Palestinian Arabs. Their village was called Huj. Nor were they enemies of Israel. Two years earlier, these same Arabs had actually hidden Jewish Haganah fighters from the British Army. But when the Israeli army turned up at Huj on 31 May 1948, they expelled all the Arab villagers – to the Gaza Strip! Refugees, they became. David Ben Gurion (Israel’s first Prime Minister) called it an “unjust and unjustified action”. Too bad. The Palestinians of Huj were never allowed back.

And today, well over 6,000 descendants of the Palestinians from Huj – now Sederot – live in the squalor of Gaza, among the “terrorists” Israel is claiming to destroy and who are shooting at what was Huj. Interesting story.

Dakle, toliko o postenim izraelcima... Kazu dobro se dobrim vraca, u ovom slucaju ta opaska ne vazi.. Dobro se zlim vraca i tako vec decenijama.
crn,visok

#846 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

Naznaku!?

Nisam za nasilje nikakvo,ne zelim pravdat nikoga za nikakvo nasilje i smrt.

Ali da mene bilo tko osamari,jaci ili slabiji znam da bi ga tuko i sakama i nogama. Cisto da se zna da nisam za takvu vrstu zahebancije.
A je li i taj drugi ima pravo da tako postupa ako ga ti ošamariš, ili on treba da šuti i gleda? Je li Palestinci treba da gledaju ovo i ne smiju da uzvrate, jer će ih onda opet tako izraketirati, i tako ukrug unedogled?
BHCluster

#847 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: A odakle drugi diskutanti crpe teze? Iz propagandnih slicica i clipova takodjer. U cemu je tacno razlika?
Razlika je:
Sta? U tome sto je Jon Stewart jedan od najkul ljudi uokolo i kad on nesto kaze to zvuci bolje?
Ovo dosta objasnjava o tebi, nije da ti hoces da pokazes nesto sa druge strane neto ti jednostavno NE ZNAS. Nemas svoje misljenje, zapravo ne znas ga stvoriti bazirano na informacijama koje su dostupne svime nego samo kopirs spin nista drugo. Pogledaj taj video, jer ovko ispada da su ti svjetala ukljucena ali nema nikoga kod kuce.
Hajlac

#848 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Hajlac »

crn,visok wrote:
SupportIsrael4Ever wrote:Image

Ova slika želi reci da Arapi imaju pravo tući po Izrealu,jer kad tuku onda tuku malo,jer naravno nemaju čime??? :D

A kada ih se išamara onda plakanje.
Znači nije problem što Izrael razara Gazu na samu naznaku neke hamasove prijetnje i ubija na stotine i hiljade civila, nego je problem što je neko ucviljen i plače? isto kao što se četnici rugaju izrazima tipa heljp baznia đenosajd ili kme,kme, Srebrenica, tako i ti tugu gazanskih roditelja nad poginulom djecom nazivaš "plakanjem" u smislu neopravdanog cviljenja i kukumavčenja. Takvim debilima i hladnokrvnim bešćutnim životinjama (kakvi su česta sorta među cionistima) mogu samo poželjeti da iskusiti 100 puta ono što smo iskusili mi i ono što iskušava Gaza ovih dana.
:thumbup:

Nego manite se upuštanja u igre bez granica s, u ovom slučaju plaćeničkim, trolerima

Image
crn,visok

#849 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

A je li i taj drugi ima pravo da tako postupa ako ga ti ošamariš, ili on treba da šuti i gleda? Je li Palestinci treba da gledaju ovo i ne smiju da uzvrate, jer će ih onda opet tako izraketirati, i tako ukrug unedogled?
Zasto je uopce šamarao prvi? Vecu je stetu sebi napravio i to nekoliko puta uzastopno znajuci posljedice.

Vec sam prije napisao poznate činjenice da se Arapi nekoliko puta odbili neovisnu Palestinu i bilo kakav kompromis.
Cilje je "otjerati Židove u more"
Židovi su njima oteli zemlju, hajvanu, ne oni njima. Oni su ti koji su prvi ošamareni i imaju pravo da se bore za svoje.
crn,visok

#850 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by crn,visok »

vukojevo wrote:Po Islamu dozvoljeno je ubijati zene i djecu (civile) u ratu. Sad sto ovi palestinci ((hamasovci) nisu u mogucnosti to je drugi par opanaka.Kako posijes tako i pozanjes.

Video: Poticanje na ubistva zena i djece

https://www.facebook.com/photo.php?v=30 ... =2&theater
To je dozvoljeno po židovstvu, ne po islamu, obrazuj se malo.
Post Reply