citam po netu da je to bas karakteristicno za LG G3..
LG G3
Moderator: Benq
- Radar71
#826 Re: LG G3
-
baja
#827 Re: LG G3
haman godina kako koristim G3.
Tel je ok osim PRAVO LOŠ GPS modul i paljenje kamere dok je mobitel u džepu (pa mnogo troši bateriju).
Tel je ok osim PRAVO LOŠ GPS modul i paljenje kamere dok je mobitel u džepu (pa mnogo troši bateriju).
-
Free Spirit
#828 Re: LG G3
Prvi put čujem za paljenje kamere dok je mob u džepu, promijeniš ove shortcut-e ili staviš neki password/knock code na ekran i nema frkebaja wrote:haman godina kako koristim G3.
Šta podrazumijevaš pod lošim gps modulom?
-
ado-šampion
#829 Re: LG G3
Ja imam G2 i isto je GPS za qrac, gubi signal svako malo. Gdje sam god krenuo i uzdao se u navigaciju na mobitelu najebo sam pravo. Jaran isto ima G2 i ima isti problem. Izgleda da je i na G3 isto.
To je poznat hardverski problem s GPS antenom, vise ima ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthr ... 187&page=2. Postoji i fiks za ovo, ali meni nista nije pomogao, isti klinac...
To je poznat hardverski problem s GPS antenom, vise ima ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthr ... 187&page=2. Postoji i fiks za ovo, ali meni nista nije pomogao, isti klinac...
- agent_zero
#830 Re: LG G3
Na g2 je gps loš, nikad gori gps nisam imao na jednom mobitelu
Lumia 535 u par sec uhvati gps.
Generalno mana lg-a su moduli antena (i gps i gsm).
Lumia 535 u par sec uhvati gps.
Generalno mana lg-a su moduli antena (i gps i gsm).
- pepeljara
#831 Re: LG G3
g3 pojeftinio u telecomu sad je ispod 17/km mj na 30 preplati
-
baja
#832 Re: LG G3
Internet bruji o tome, za kameru...to je masovni BUG jer ako koristis onu LG cover /original imas shortcut za par feature-a. I pored toga sto je zakljucan masovno se desava! i bez nj je slicno ako se nosi u dzepu. Ako nosis torbicu onda ti se ovo ne desavaFree Spirit wrote: Prvi put čujem za paljenje kamere dok je mob u džepu, promijeniš ove shortcut-e ili staviš neki password/knock code na ekran i nema frke![]()
Šta podrazumijevaš pod lošim gps modulom?
Pod losim GPS znaci da snimas trk na 5km. Snima te ispravno 2km i onda ne snima sljedeca2. onda opet ufati signal na zadnjem km i izracuna da se se kretao brzinom zvuka posljednja 2. Senzor los do bola... Koristim iste alate kao i nekad na Samsung S3 (koji ima senzor haman ko garmin) i zakljucujem daje LG katastrofa opća po ovom pitanju. Kako mi treba pouzdan GPS na mob (pa i za auta) niakd vise necu uzeti LG
- agent_zero
#833 Re: LG G3
Isti problemi sa antenom su i na g5. Citat sa mob.hr recenzije:
Očigledno nikad lg neće posvetiti dovoljno pažnje antenama.Ono gdje se napredak ne osjeti jest kvaliteta prijema signala. Premda se G5 kroz naše testiranje pokazao kao vrhunski uređaj u svim područjima, voljeli bismo kad bi i kvaliteta signala bila na nešto višoj razini.
-
baja
#834 Re: LG G3
Moram reci da nemam problema sa 2G i 3G signalom (barem da osjetim)...GPS, s druge strane, me frustrira
- agent_zero
#835 Re: LG G3
Ja sam poredio (i pisao sam o tome prije haman godinu dana) 2G signal na g2 i galaxy s5, gore oko glavatičeva.baja wrote:Moram reci da nemam problema sa 2G i 3G signalom (barem da osjetim)...GPS, s druge strane, me frustrira
g2 jedna-do dvije crtice (signal oko 90-97 decibela), dok s5 hladno 3 ili 4 crtice (signal oko 70-80 decibela). A GPS i da ne spominjem, pod vedrim nebom čekam k'o ozebo sunce da uhvati satelit.
Loše su definitivno antene kod LG-a.
-
Free Spirit
#836 Re: LG G3
Kod mene mob uvijek u džepu ali imam onaj knock code pa nije bilo frke.baja wrote: Pod losim GPS znaci da snimas trk na 5km. Snima te ispravno 2km i onda ne snima sljedeca2. onda opet ufati signal na zadnjem km i izracuna da se se kretao brzinom zvuka posljednja 2. Senzor los do bola... Koristim iste alate kao i nekad na Samsung S3 (koji ima senzor haman ko garmin) i zakljucujem daje LG katastrofa opća po ovom pitanju. Kako mi treba pouzdan GPS na mob (pa i za auta) niakd vise necu uzeti LG
A moram baš testirati GPS na trčanju da provjerim, ovo do sad što sam koristio je bilo na kraće vrijeme, provjeri poziciju i nastavi dalje (planinarenje)
-
baja
#837 Re: LG G3
i kod mene je knock code...nema to veze
-
ado-šampion
#838 Re: LG G3
Tebi je frustracija s trcanjem, zamisli frustracije kad trebas naci hotel u centru grada u kojem si drugi put u zivotu, s jednosmjernim ulicama, a on cijelo vrijeme gubi signal.baja wrote:Moram reci da nemam problema sa 2G i 3G signalom (barem da osjetim)...GPS, s druge strane, me frustrira
Definitivno to je razlika nesto nize cijene koji za slican paket platis u odnosu na Samsung. Mada moram reci da sam telefonom vrlo zadovoljan (godina i po koristenja), osim tog detalja. Prije sam imao Nexus 4, nebo i zemlja razika. Tu je frustracija sto u 10 ujutro izadjes s pola baterije, nesto slikas okolo i vec oko 2-3 nemas baterije ni da vidis koliko je sati.
Elem, meni je sto se tice LGa najveci problem sto od G2 pa evo sve do G5 sve sto izbacuju je upgrade prijasnjeg modela. Recimo G4 ima losiju izradu nego G2. Zato ja prelazim na Samsung.
-
Free Spirit
#839 Re: LG G3
To je otprilike glavni adut LG telefona po meni,za manje pare dobiješ odličan telefon. Mene je najveći problem što nije otporan na vodu a ja nisam baš od pažljivih korisnikaado-šampion wrote: Definitivno to je razlika nesto nize cijene koji za slican paket platis u odnosu na Samsung. Mada moram reci da sam telefonom vrlo zadovoljan (godina i po koristenja), osim tog detalja.
-
ado-šampion
#840 Re: LG G3
Pa dobro, i nisu nesto bas jeftiniji, ali kako stari model brze mu opada cijena nego Samsungu. Ja kad sam uzimao, to je bio septembar 2014., razlika G2 i S4 je bila oko 30-40 KM. S tim da je na testovima G2 bio bolji sto je za mene presudilo. Sad trenutno u slicnoj radnji je razlika preko 110 KM.Free Spirit wrote:To je otprilike glavni adut LG telefona po meni,za manje pare dobiješ odličan telefon. Mene je najveći problem što nije otporan na vodu a ja nisam baš od pažljivih korisnikaado-šampion wrote: Definitivno to je razlika nesto nize cijene koji za slican paket platis u odnosu na Samsung. Mada moram reci da sam telefonom vrlo zadovoljan (godina i po koristenja), osim tog detalja.
Gledam sad G5 i S7 imaju identicnu cijenu (649 eura) za 32 GB modele, s oficijelnom garancijom, vani.
-
Free Spirit
#841 Re: LG G3
Na ovom sam i mislio, ne kupujem nikad tehnologiju kad tek dođe na tržište, sačekam par mjeseci dok padnu naše napucane cijeneado-šampion wrote:kako stari model brze mu opada cijena nego Samsungu.
-
baja
#842 Re: LG G3
pa i toga je bilo al sam prestao koristit kao GPS-auto navigaciju. i Frustracije nemaado-šampion wrote: Tebi je frustracija s trcanjem, zamisli frustracije kad trebas naci hotel u centru grada u kojem si drugi put u zivotu, s jednosmjernim ulicama, a on cijelo vrijeme gubi signal.
koristio Sony od zene. nije ni on neka sreca al bolji od ovog.
Bio korisnik Samsung S3, sve ok-beton, par mjeseci izvan garancije rikne il mikrofon il ploča i sl. ko da su ga naštimali ...a znam bar jos 2-3 takva slučaja. zbog tog ne znam bil vise sa samsungom
-
ado-šampion
#843 Re: LG G3
@ Free Spirit
Ako cekas ove nase oficijelne nacekaces se.
S6 1300 KM, u Telecomu 1200, pa dje se oni nalaze.
Vani je S7 toliko. 
Ako cekas ove nase oficijelne nacekaces se.
-
Naslovnica
#844 Re: LG G3
Razmišljao sam da uzmem G3, ali kada vidim kakvi su problemi vezano za GPS i signal općenito, neka hvala.
-
baja
#845 Re: LG G3
ima paketa gdje je osjetno manje...cak je u BHT na MojaTV 950km s6ado-šampion wrote:@ Free Spirit
Ako cekas ove nase oficijelne nacekaces se.S6 1300 KM, u Telecomu 1200, pa dje se oni nalaze.
Vani je S7 toliko.
-
ado-šampion
#846 Re: LG G3
Ja ga platio 363 eura u DE. Bez ugovora, u oficijenoj radnji, oficijelna garancija. Doduse na snizenju. Inace je 449, isto bez ugovora i s oficijelnom garancijom, ali posto je stari model uvijek imaju neka snizenja. Na paketu 15 bih ga platio 1100 na 2 godine, naravno uz obavezno trajanje. Za ovih 1300 sto Domod trazi mozes uzeti S7 koji kosta 649 eura u istoj radnji (Saturn), sve s garancijom, bez ugovora.baja wrote:ima paketa gdje je osjetno manje...cak je u BHT na MojaTV 950km s6ado-šampion wrote:@ Free Spirit
Ako cekas ove nase oficijelne nacekaces se.S6 1300 KM, u Telecomu 1200, pa dje se oni nalaze.
Vani je S7 toliko.
- madridist
#847 Re: LG G3
Ja nikad nikakve probleme nisam imao,prezadovoljan sam sa svojim g3 jos od kad je stigao mm update uredjaj leti.Naslovnica wrote:Razmišljao sam da uzmem G3, ali kada vidim kakvi su problemi vezano za GPS i signal općenito, neka hvala.
Garancija kod telecoma 2 godine,nema razloga eksperimentisati sa bilo kakvim drugim dobavljacima pogotovu sada kad i cijene usluga padaju..
- agent_zero
#848 Re: LG G3
Nije toliko sad, mobitel normalno možeš koristiti.Naslovnica wrote:Razmišljao sam da uzmem G3, ali kada vidim kakvi su problemi vezano za GPS i signal općenito, neka hvala.
Samo je malo slabije u odnosu na samsung, ništa drugo.
-
Free Spirit
#849 Re: LG G3
Gledam cijene sad i ne znam bi'l se smijao il da plačemado-šampion wrote: Ako cekas ove nase oficijelne nacekaces se.S6 1300 KM, u Telecomu 1200, pa dje se oni nalaze.
Vani je S7 toliko.
-
ado-šampion
#850 Re: LG G3
To je standardno, kod nas imas dvije opcije, 1. radnje tipa univerzalno, gdje dobijes pristojnu cijenu ako uzimas za kes, ali je mobitel svercovan, ne placa se PDV, i nemas oficijelnu garanciju, i 2. radnje koje posluju oficijelno, imas garanciju proizvodjaca, ali imaju bezobrazno visoke cijene. I treca opcija da ti neko uzme vani i donese, ili sam da to uzmes usput ako negdje ides. Ja sam G2 uzeo u radnji tipa univerzalno, platio sam 600 KM 32 GB a u Stanicu je bio 999 KM 16 GB. Neka hvala. Sad sam uzeo S6, vani je redovna cijena 449 eura, kod nas 1300 maraka. S7 redovna vani 650 eura, kod nas 1600 maraka, oboje Domod cijene. U telecomu S6 da uzmem na paket koji imam (midi 15) i potpisem na 24 mjeseca, 1100 maraka za S6.Free Spirit wrote:Gledam cijene sad i ne znam bi'l se smijao il da plačemado-šampion wrote: Ako cekas ove nase oficijelne nacekaces se.S6 1300 KM, u Telecomu 1200, pa dje se oni nalaze.
Vani je S7 toliko.
Ja imam principijelni problem sa svercerima sto je mobitel svercovan, a imam problem i s tim sto nema garancije. Ali isto tako imam principijelni problem s tim da oficijelne radnje i operateri imaju bezobrazno visoke cijene, tj. ne zelim da me neko sisa ko ovcu i bogati se na meni.
Ali hajde o tome se pricalo 100 puta, da ne kvarimo temu... Uglavnom ako ne zelis svercovano bez garancije kod nas je sva tehnika bezobrazno skupa.
Sto se tice G3, posteno bi bilo reci da s njim mozes zaboraviti da se mozes uzdati u GPS, ako je situacija kao na G2, a sve su prilike da jeste. Znaci nije mobitel za nekog ko putuje i zeli da se uzda u navigaciju na mobitelu. Ako ti to nije problem mobitel je u svojoj kategoriji za svoju cijenu odlican.