Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Rasprave o vjerskim temama.
patriot_1

#826 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
patriot_1 wrote:A da se malo pozabavi s tobom?
Mene ćete na krst da služim kao primjer ostalima.
Tješi me da ni ti nećeš proći nekažnjen sudnji dan zbog progurivanja Sina kao boga pored živog Boga. Pravac Gehinnom! :)
Da li je Isus Bog? Da li je Isus ikada tvrdio da je Bog?

Odgovor: Nigdje u Bibliji nije zapisano da je Isus tačno rekao, “Ja sam Bog.” Ali ovo isto ne znači da on nije objavio da je Bog. Uzmimo, na primjer, Isusove riječi u Ivanu 10:30, “Ja i Otac jedno smo.” Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Židova na njegovu izjavu, “Zbog dobrog te djela ne kamenujemo – odgovoriše mu Židovi – nego zbog hule što se praviš Bogom, iako si samo čovjek” (Ivan 10:33). Židovi su Isusovu izjavu razumjeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slijede, Isus ih nikada nije ispravio govoreći , “Ja nisam tvrdio da sam Bog.” To ukazuje da je on zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, “Ja i Otac jedno smo” (Ivan 10:30). Ivan 8:58 je drugi primjer. Isus je izjavio, “Zaista, zaista, kažem vam, prije nego je Abraham bio, Ja Jesam.” I iznova, kao odgovor na ovo, Židovi su uzeli kamenje u pokušaju da ga kamenuju (Ivan 8:59). Zašto bi željeli da kamenuju Isusa ako on nije rekao nešto za šta su oni vjerovali da je bogohulno, što je u ovom slučaju bila tvrdnja da je Bog?

Ivan 1:1 kaže da “Riječ bijaše Bog.” Ivan 1:14 kaže, “Riječ je tijelom postala”. Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u tijelu. Djela 20:28 nam kažu, "...da pasete Crkvu Božju koju sebi steče krvlju svojom.” Ko je kupio crkvu svojom krvlju? Isus Krist. Djela 20:28 izjavljuju da je Bog kupio crkvu svojom sopstvenom krvlju. Samim tim, Isus je Bog!

Toma, jedan od učenika je izjavio u vezi sa Isusom, “Gospodin moj i Bog moj” (Ivan 20:28). Isus ga ne ispravlja. Titu 2:13 nas ohrabruje da sačekamo na dolazak našega Boga i Spasitelja – Isusa Krista (vidi također 2.Petrovu 1:1). U Hebrejima 1:8, Otac kaže o Isusu, “Za Sina, naprotiv, veli: ‘Prijestolje tvoje, Bože,postoji vječno’ i: ‘Žezlo je pravde žezlo tvoga kraljevskog dostojanstva.’”
https://www.gotquestions.org/bosanski/Isus-Bog.html
U Otkrivenju, jedan anđeo upućuje Apostola Ivana da slavi jedino Boga (Otkrivenje 19:10). Nekoliko puta u Pismu Isus prihvata slavljenje (Matej 2:11; 14:33; 28:9,17; Luka 24:52; Ivan 9:38). On nikada ne ukorava ljude kada ga slave. Da Isus nije bio Bog, on bi ljudima rekao da ga ne slave, baš kao što je i anđeo u Otkrivenju to učinio. Postoji još mnogo stihova i odlomaka u Pismu koji potvrđuju Isusovo božanstvo.

Najvažniji razlog zbog kojeg bi Isus trebalo da bude Bog, je taj da u slučaju da nije, njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grijehe čitavog svijeta (1.Ivanova 2:2). Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu. Samo on je mogao da preuzme grijehe cijelog svijeta (2.Korinćanima 5:21), da umre i uskrsne – time dokazujući svoju pobjedu nad grijehom i smrću.
Nocty

#827 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

wow
al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
ali samo se isus naziva božićem
jer mali božić niče u zoru i oslikava sveti penis od boga
Dope_Man

#828 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Dope_Man »

Nocty wrote:wow
al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
Oho ti se sad, domoljub te rekao nasi na drugoj temi :sax:
patriot_1

#829 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Dope_Man wrote:
al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
Nadm se da će dobiti ban,tip konzumira halucegeovne gljive,puko je garant!
fatamorgana

#830 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
Dope_Man wrote:
al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
Nadm se da će dobiti ban,tip konzumira halucegeovne gljive,puko je garant!
Joj ovog patriote tužibabe, jel' te to Isus naučio da tužakaš?
RNG_25

#831 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by RNG_25 »

Nocty wrote:jer mali božić niče u zoru i oslikava sveti penis od boga
Haha, šta?
patriot_1

#832 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

"fatamorgana"
Sa ovom izjavom si se ,al ono moćno proslavio!
nasa

#833 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by nasa »

al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
7 dana
Ako nista drugo onda bar zbog truda koji @patriot ulozi da ti odgovori mogao bi bar ispostovati ga tokom diskusije, a i sve ostale koji ovo mogu citati kao uvrijedljivo
fatamorgana

#834 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
"fatamorgana"
Jesil' i mene prijavio vrli vjerniče? :wink:
patriot_1

#835 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote:
"fatamorgana"
Vrli nevjerniče,nisam!
Lažu oni koji kažu da ne vjeruju u božje postojanje; jer noću i u samoći sumnjanju. lucije enej seneka
Nocty

#836 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

nasa wrote:
al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
7 dana
Ako nista drugo onda bar zbog truda koji @patriot ulozi da ti odgovori mogao bi bar ispostovati ga tokom diskusije, a i sve ostale koji ovo mogu citati kao uvrijedljivo
a gdje je moj trud sto iskopavam ezotericne slike u koje on bleji ko tele u šarena vrata? i ne zna da odgovori

šta sam reko pogrdno? činjenica je da na postanku ljudstva postojale su samo životinje,biljke i ljudi...Znali su kako se prave djeca,stoga kad su probali psihoaktivne gljive dostigli su totalno drugo stanje svijesti i šta su drugo mogli mislit nego da je kiša spermatoza od boga a gljiva njegov sin...u obliku onog što je njima poznato...
a ovaj kreten katolicki nek iskopava moje postove i nek tužaka okolo
vi ste neškolovana rulja i s vama nema normalne rasprave...
iznio sam sve što se moglo a on za slike iz svjetskih katedrala govori da su sliketine tamo neke s gljivama
kako bi mu šamar puko da se usere...pa nek ide popu onda da tužaka...sad me opet banuj...no fucks given here honey! 8)
true bošnjanin style :evil:
Last edited by Nocty on 28/10/2016 21:40, edited 1 time in total.
Nocty

#837 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

Vrli nevjerniče,nisam!
Lažu oni koji kažu da ne vjeruju u božje postojanje; jer noću i u samoći sumnjanju. lucije enej seneka [/b][/quote]

niko i ne govori o sumnji u boga vec o isusu
citav kontinent je dobio ime po "isusu" esaja
lijek...kretenu jedan maloumni nenaučeni,bezobrazni.
Last edited by Nocty on 28/10/2016 22:24, edited 1 time in total.
patriot_1

#838 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Nocty wrote:
Vrli nevjerniče,nisam!
Lažu oni koji kažu da ne vjeruju u božje postojanje; jer noću i u samoći sumnjanju. lucije enej seneka [/b]
niko i ne govori o sumnji u boga vec o isusu
citav kontinent je dobio ime po "isusu" esaja
lijek...kretenu jedan maloumni nenaučeni.
[/quote]
Da znaš koliko sam godina trenirao Taekwon-do malo bi se manje šepurio!
Nadam se da ćete nakon ovog banirati bar mjesec dana,nakon bana,prva dva upisa i odmah gadno vređanje!
Nocty

#839 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

bolje da si mozak treniro jer ti je zakrzljo
i zar nebi okreno i drugu stranu smradu jedan mrljavi ?(tu sam te i čeko)
nek banuju, to i hocu
jer imam zivot ,nista necu izgubit ako banuju
samo cete vi izgubit
dovidjenja

ps :tak'e ko tebe treba samo šutat ko divlje kestenje po ulici
antihumaniste i antihriste ,lazne vjernike...
pa onda oprosti nimrode jedan retardirani!
patriot_1

#840 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Nocty wrote:bolje da si mozak treniro jer ti je zakrzljo
nek banuju, to i hocu
samo cete vi izgubit
dovidjenja

Puca te učinak dugogodišnjeg konzumiranja gljiva,Psilocibinske gljive su gljive koje u sebi sadrže psihoaktivne spojeve psilocin i psilocibin. Poznate su pod popularnim nazivom "čarobne gljive", te se smatraju psihodeličnom drogom. Pervenstveno je riječ o gljivama iz roda Psilocybe, iako iste spojeve u manjoj mjeri sadrže i neke gljive iz rodova Panaeolus, Copelandia, Gymnopilus i drugih. Neke od najpoznatijih psilocibinskih gljiva su Psilocybe Cubensis (najčešće kultivirana i konzumirana), Psilocybe Semilanceata (veoma male gljive iz hladnijih predjela), Psilocybe Azurescens (vjerojatno najpotentnije) i Psilocybe Cyanescens!
Ako si dobio ban,nisi ga dobio zbog mene nego zbog sebe.Ne zato što sam te prijavio nego jer si bio bezobrazan.Ne , nisam te prijavio zbog bezobrazluka nego zato da te maknu odavde jer pišeš takve nebuloze da to pas sa maslom nebi pojeo.Okani se gljiva,uništit će ti mozak.Odi kod Fra Ive Pavića da izvrši nad tobom egzorcizam i pomoli se za tebe.Ako ne,osim mozga izgubit ćeš i dušu!
RNG_25

#841 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by RNG_25 »

Nisam za vrijeđanje, ali kome smeta da ga neko vrijeđa (pritom smatrajući tog nekoga svakako needuciranim, plitkim i td.) zašto jednostavno ga ne stavi na ignore?

Ili nek koristi ad-block, pa nek blokira sve postove onog ko mu smeta.
nasa

#842 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by nasa »

Nocty wrote:
nasa wrote:
al ga ovaj smara
svi smo mi dio cijeline
7 dana
a gdje je moj trud sto iskopavam ezotericne slike u koje on bleji ko tele u šarena vrata? i ne zna da odgovori

šta sam reko pogrdno? činjenica je da na postanku ljudstva postojale su samo životinje,biljke i ljudi...Znali su kako se prave djeca,stoga kad su probali psihoaktivne gljive dostigli su totalno drugo stanje svijesti i šta su drugo mogli mislit nego da je kiša spermatoza od boga a gljiva njegov sin...u obliku onog što je njima poznato...
a ovaj kreten katolicki nek iskopava moje postove i nek tužaka okolo
vi ste neškolovana rulja i s vama nema normalne rasprave...
iznio sam sve što se moglo a on za slike iz svjetskih katedrala govori da su sliketine tamo neke s gljivama
kako bi mu šamar puko da se usere...pa nek ide popu onda da tužaka...sad me opet banuj...no fucks given here honey! 8)
true bošnjanin style :evil:
Ne sjecam se da smo bilo sta raspravljali ali slazem se da ocigledno nema svrhe ni pokusati.
Medjutim nemem ni namjeru da se bavim s tobom svakih par dana, postaje bas dosadno. Imas opomenu pred trajni tj. slijedi trajni! Bujrum, raspali!
Nocty

#843 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

nisam prico s tobom
mjesas se bezveze ,ne znas ni o cemu se radi...

i da si objektivna i da bolje presvrljas vidjela bi da ja iznosim istrazene cinjenice (s vrlo malo individualnog stava) vise ezotericnog i krajnje esenskog gledista...

da nebi imali probleme skrivali su svoje praktikovanje
kultovi plodnosti...
Nocty

#844 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

:roll:
patriot_1 wrote:
nek banuju, to i hocu
samo cete vi izgubit
dovidjenja

Puca te učinak dugogodišnjeg konzumiranja gljiva,Psilocibinske gljive su gljive koje u sebi sadrže psihoaktivne spojeve psilocin i psilocibin. Poznate su pod popularnim nazivom "čarobne gljive", te se smatraju psihodeličnom drogom. Pervenstveno je riječ o gljivama iz roda Psilocybe, iako iste spojeve u manjoj mjeri sadrže i neke gljive iz rodova Panaeolus, Copelandia, Gymnopilus i drugih. Neke od najpoznatijih psilocibinskih gljiva su Psilocybe Cubensis (najčešće kultivirana i konzumirana), Psilocybe Semilanceata (veoma male gljive iz hladnijih predjela), Psilocybe Azurescens (vjerojatno najpotentnije) i Psilocybe Cyanescens!
Ako si dobio ban,nisi ga dobio zbog mene nego zbog sebe.Ne zato što sam te prijavio nego jer si bio bezobrazan.Ne , nisam te prijavio zbog bezobrazluka nego zato da te maknu odavde jer pišeš takve nebuloze da to pas sa maslom nebi pojeo.Okani se gljiva,uništit će ti mozak.Odi kod Fra Ive Pavića da izvrši nad tobom egzorcizam i pomoli se za tebe.Ako ne,osim mozga izgubit ćeš i dušu!
nisam dobio ban mada sam izrazio da je uredu i ako bude
kad cujem fra ivo pavic samo mogu otic na wc solju i dobro....

ti nemas nikakvo postovanje prema prirodi,ezoteriji,esenima i tajnom ucenju....uhvatio sam te u svojoj karnalnoj priridi
i ne mozes se izvadit vise...mozda bi ti bolje lezala pravila anton šandera la veya... ionako ih slijediš htio il ne htio
ha ha ha...

sta mi tu iznosis atribute gljiva kad pojma nemas o njima
nisi probo prema tome nemas pravo glasa,samo zrak dzaba trosis bolan.
Nocty

#845 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

Nocty wrote::roll:
patriot_1 wrote:
nek banuju, to i hocu
samo cete vi izgubit
dovidjenja

ti nemas nikakvo postovanje prema prirodi,ezoteriji,esenima i tajnom ucenju....uhvatio sam te u svojoj karnalnoj priridi
i ne mozes se izvadit vise...mozda bi ti bolje lezala pravila anton šandera la veya... ionako ih slijediš htio il ne htio
ha ha ha...

ti mi o spojevima pricas

ne sadrzi psilosin nego psilocybin
ljudsko tijelo ga pretvori u psilosin
voda i vino

znal to tvoj fratar?
znatel vi ista u ovom zivotu?
patriot_1

#846 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Nocty

ha ha ha...

ti mi o spojevima pricas

ne sadrzi psilosin nego psilocybin
ljudsko tijelo ga pretvori u psilosin
voda i vino

znal to tvoj fratar?
znatel vi ista u ovom zivotu?
[/quote]
Nemam fratra,ne konzumiram gljive osim jestivih,vjerujem da je Isus Krist Sin Božji i Spasitelj ,Bog od Boga kako dobro kažu moja braća u vjeri Katolici,
inače sam protestant,i braća u vjeri su mi i Pravoislavci,točnije ,svi od navedenih ukoliko su istinski sljedbenici Isusovi,neki Protestanti to nisu pa mi nisu ni braća.Dakle,pusti gljive,one su samo biljke,obrati se ŽIVOM Bogu,Isusu Kristu i vjeruj mu,on te voli!
Nocty

#847 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

mjesas esensku kriptografiju s necim sto mislis da postoji ili da je postojalo...Uzimajuci u obzir paterne starih spisa te povezavsi ih s biblijskim a da ne pominjem spise mrtvog mora i allegrov rad,dolazimo do zakljucka da se radi o tajnim kultovima plodnosti koji su praktikovali svoje rituale koristeci psihoaktivne gljive i sex.
Jos na pocetku sam reko da postoji mogucnost da su atribute gljive stavili u svog ucitelja al taj ucitelj je bio poput drugih,samo iskusan i vjest u tim praktikovanjima...Prije ce bit da je to kolektivno štivo jednog kulta,Essenskog kulta plodnosti...

kako razlikujes medju braćom?
meni je i međed brat al šta ja znam...
nasa

#848 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by nasa »

pa hajde to ti je dobro pitanje, recimo koji su kriteriji da je neko brat ili da ga se ocjeni kao pozitivca
Connaisseur Karlin

#849 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Connaisseur Karlin »

o zivotu Isusa se vlro malo zna,bolje reci,ne zna se nista :)
patriot_1

#850 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Nocty wrote:mjesas esensku kriptografiju s necim sto mislis da postoji ili da je postojalo...Uzimajuci u obzir paterne starih spisa te povezavsi ih s biblijskim a da ne pominjem spise mrtvog mora i allegrov rad,dolazimo do zakljucka da se radi o tajnim kultovima plodnosti koji su praktikovali svoje rituale koristeci psihoaktivne gljive i sex.
Jos na pocetku sam reko da postoji mogucnost da su atribute gljive stavili u svog ucitelja al taj ucitelj je bio poput drugih,samo iskusan i vjest u tim praktikovanjima...Prije ce bit da je to kolektivno štivo jednog kulta,Essenskog kulta plodnosti...

kako razlikujes medju braćom?
meni je i međed brat al šta ja znam...
Pričitaj Ivanove poslanice i shvatit ćeš kako razlikujemo tkoje a tko nije brat!
Post Reply