Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
leptirica27

#826 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by leptirica27 »

Ma oni vec znaju koga ce primiri nas samo zovu da ispostuju proceduru koja mi takodjer u ovoj agenciji nije jasna.
toci

#827 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by toci »

provider wrote:
zdravozdra wrote:
perfect_guy wrote:juče mene zove ženska (nekad ranije već stigla koverta), i između ostalog pita za završeni stepen obrazovanja i mail adresu, ja na prvu tačno ostao :?
poslije dolazim kući, stari govori da je prvo kući zvala i on joj tad dao mobitel da me može dalje ganjati, na šta sam ja tek bio :? :? :?
mislim, ima i prijavni obrazac i biografiju u dokumentaciji gdje joj sve živo piše, tako da nikako ne kontam svrhu takvih pitanja

Paša moj ni meni nije jasno sta se desava i mene su zvali pitali za nivo obrazovanja a sve sam naveo u biografiji, prijatelja su mi zvali i rekli kao zovemo iz agencije nazalost niste polozili test engleskog jezika i spustila. :? to ti je :bih:
I mene je zvala neka gospodjica, da me obavjesti kako nisam polozio test engleskog jezika, iako imam C1 certifikat i studiram engleski . Na moje pitanje mogu li obaviti uvid u test, samo mi je spustila slusalicu :izet: :bih:
C1 imat i ''ono'' ne polozit je vise nego nemoguce. Jarane zali se pismeno ako ne haju ovako preko telefona, trazi uvid u rad. Mene jos nisu zvali ni da jesam polozio ni da nisam al obavezno ima da trazim uvid u rad ako ne budem polozio. Cuj spustila slusalicu - JOJ osipam se! Samo se nadam da kad dodje red na intervju da da ce bit strani likovi iz euroconrola u komisiji a ne neki nasi shabani i da ce na obuku ic oni koji su stvarno imali najbolje rezultate na FEAST-u i intervjuu.
Bezstelni

#828 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
Last edited by Bezstelni on 11/12/2014 22:30, edited 1 time in total.
Ivan_grozni

#829 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Ivan_grozni »

Bezstelni wrote:Sta je, zakuhalo se?! Joj, jeste vi naivni... Fakat... :izet:
Zakuhalo se ili ne, cinejnica je da odbijaju ljude koji se više godina aktivno služe engleskim jezikom (ja prošao, prijateljica nije a može me nauciti engleski)
Bezstelni

#830 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
ferratilis

#831 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by ferratilis »

Jučer sam radio test engleskog, to je bio dodatni rok za sve ljude kojima je prekasno stigao onaj poziv za testiranje, i pojavilo nas se samo četvero u terminu u 12, kaže ona žena što nas je dočekala "mi ljudima nudimo posao, a oni tako neozbiljni" xD
dallia

#832 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by dallia »

Ja sam dobila pismo danas, za testiranje 19.11. u 13.00 sati. Nije me niko zvao telefonom. Polako ljudi, pustite price o stelama, mozda neko ko nije dobro uradio engleski, vadi se na stelu, zbog svog neuspjeha. Ocito ce biti mnogo termina za FEAST, koji je NEMOGUCE nastimati jer se radi na racunaru, i rezultati se odmah salju u EUROCONTROL.
nikolinaBL

#833 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by nikolinaBL »

Pozdrav svima!
Pozvana sam na testiranje 19.11.
Da li ima neko iz Sarajeva ko bi mi mogao reći, ako dođem na glavnu autobusku, odakle i kojim tramvajem bih mogla stići u Nedžariće? Pretpostavljam ovako gledajući mapu da bi taxi sa stanice mogao dosta naplatiti do BHANSA-e, naročito onome ko se ne snalazi najbolje u Sa.. Eto neko konkretno pitanje u svim ovim nagađanjima oko testiranja :)
Hvala i sretno na FEAST-u!
ferratilis

#834 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by ferratilis »

nikolinaBL wrote:Pozdrav svima!
Da li ima neko iz Sarajeva ko bi mi mogao reći, ako dođem na glavnu autobusku, odakle i kojim tramvajem bih mogla stići u Nedžariće? Pretpostavljam ovako gledajući mapu da bi taxi sa stanice mogao dosta naplatiti do BHANSA-e, naročito onome ko se ne snalazi najbolje u Sa.. Eto neko konkretno pitanje u svim ovim nagađanjima oko testiranja :)
Kod glavne autobuske sjedi na tramvaj 4, izađi na 11. stanici, na lijevol strani su Nedžarići, kreni tom ulicom i skreni desno kod onog luksuznog studentskoh doma (narandžasto-bijela zgrada), onda idi pravo tom ulicom dok ne naiđeš na modernu zgradu sa zelenom ogradom (vidim da izgleda bezze objašnjenje, al fkt je tako najlakše prepoznat jer su prije BHANSA-e sve neke kuće i mesnice, tako da ne možeš 'mašit), imaš jedno 5 minuta pješačenja od studentskog, ili kad izađeš iz tramvaja sjedi na taksi i reci gdje trebaš, uzeće ti 5KM, tako sam ja jučer uradio ali ne siplati se, fkt nije daleko od tramvajske stanice.

ako nisam dobro objasnio, nek bolje objasni neko ko je iz Sarajeva
Last edited by ferratilis on 01/11/2014 18:38, edited 1 time in total.
ferratilis

#835 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by ferratilis »

EDIT: greška, kliknuo quote umjesto edit xD
nikolinaBL

#836 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by nikolinaBL »

ferratilis wrote:
nikolinaBL wrote:Pozdrav svima!
Kod glavne autobuske sjedi na tramvaj 4, izađi na 11. stanici, na lijevol strani su Nedžarići, kreni tom ulicom i skreni desno kod onog luksuznog studentskoh doma (narandžasto-bijela zgrada), onda idi pravo tom ulicom dok ne naiđeš na modernu zgradu sa zelenom ogradom (vidim da izgleda bezze objašnjenje, al fkt je tako najlakše prepoznat jer su prije BHANSA-e sve neke kuće i mesnice, tako da ne možeš 'mašit), imaš jedno 5 minuta pješačenja od studentskog, ili kad izađeš iz tramvaja sjedi na taksi i reci gdje trebaš, uzeće ti 5KM, tako sam ja jučer uradio ali ne siplati se, fkt nije daleko od tramvajske stanice.

ako nisam dobro objasnio, nek bolje objasni neko ko je iz Sarajeva
Hvala ti puno, onda ću tako i uraditi! :thumbup: :kiss:
omgitsme

#837 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by omgitsme »

Ne zaboravi kupiti kartu za tramvaj :P
mate is mate

#838 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mate is mate »

Sretno svima koji danas imaju FEAST.Nadam se na ce podijeliti na forumu svoja iskustva
LBlues

#839 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by LBlues »

...cekam da se vrate ljudi sa testa da se raspisu po forumu. Kako je bilo? :)
Bezstelni

#840 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Bezstelni »

.
CapCarap

#841 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by CapCarap »

Sto se raja usutila :? :zzzz: :skoljka:
desperate housewife

#842 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by desperate housewife »

ma il' su popadali ili su malo skrti :D

ovo drugo je likely to happen :)
mmemo

#843 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mmemo »

Bolje je ne pricati o testu. Jedino tako svi imaju podjednake uslove.
perfect_guy

#844 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by perfect_guy »

desperate housewife wrote:ma il' su popadali ili su malo skrti :D

ovo drugo je likely to happen :)
ili su iz anse rekli da se ne smije pričati o tome :oops:
mate is mate

#845 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mate is mate »

mmemo wrote:Bolje je ne pricati o testu. Jedino tako svi imaju podjednake uslove.
ljudi nemojte mijenjati nickove.nece vam nitko taceve pucat zato sto ste dvolicni :oops:
LBlues

#846 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by LBlues »

First rule of the FEAST Test, you don't talk about the FEAST Test :)
mmemo

#847 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mmemo »

mate is mate wrote:ljudi nemojte mijenjati nickove.nece vam nitko taceve pucat zato sto ste dvolicni :oops:
Nisam promijenio nick, prvi put sam na klix.ba. Na forum sam naletio na pretrazivacu i trebalo mi je 5-6 dana da pregledam o cemu ste do sada raspravljali. Nisam od onih koji vise na netu i prate sve moguce forume. Vjerovatno sam najstariji medju vama prijavljenim kandidatima i evo da podijelim informaciju: pozvan sam u petak 28.10. da pristupim Feastu 11.11. u 9.

I mene naravno zanima kako test izgleda, ali ne vjerujem da cu to saznati ovdje na forumu :)
LBlues

#848 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by LBlues »

Mozda niko od forumasa ovde nije radio test u ovih par dana.
drndalo

#849 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by drndalo »

A mozda nece da ih globe za puno para nakon sto potpisu papir... S druge strane, oni koji su vec radili bi mogli pomoci svojim savjetima onima koji tek trebaju raditi, i time pomoci njima, a potencijalno odmoci sebi, sto nije bas logicno...
AdnanF

#850 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by AdnanF »

Dobio poziv za feast testiranje 18.11. Da li ima još neko iz Gracanice i okoline da ide za taj datum....
Post Reply