Ma kazem samo da pripadnost islamu stvara dodatni problem. To je samo dio price.
Imas milione imigranata koji su krscani ili nesto trece, a iz tih siromasnih zemalja, pa i oni imaju problem integracije. Ovo je samo dodatna negativna varijabla.
Pa ni ja nikad ne mogu biti Austrijanac..jeza u ledja wrote:Pojede mi forum post.![]()
Ma kazem samo da pripadnost islamu stvara dodatni problem. To je samo dio price.
Imas milione imigranata koji su krscani ili nesto trece, a iz tih siromasnih zemalja, pa i oni imaju problem integracije. Ovo je samo dodatna negativna varijabla.
I jeste i nije. U pravu je jez. Drzava ih ne zeli i to je to. Smijesno je kriviti samo imigrante za losu asimilacijuanimals wrote:To o integraciji je prodaja magle lijevicarski vlada..
svak ko hoce moze se integrisati.
ko je mene integrisao..
sam sebe..
radim i postujem zakon drzave u koju sam dosao..
oni koji se ne mogu integrisati su neradnici i krimosi.
Pa vidi, Islam je ljudima koji su ti problem dio identiteta, tradicije...nesto sto ih na neki nacin oblikuje.animals wrote:Pa ni ja nikad ne mogu biti Austrijanac..jeza u ledja wrote:Pojede mi forum post.![]()
ali diovoljno je da radis i postujes zakon..
moje dijete moze biti Austrijanac i integrisati se potpono..
niko od nas ne trazi da budemo Austrijanci, ili Nijemci, Francuzi..
Pa sta im treba da radi..Bodkin wrote:I jeste i nije. U pravu je jez. Drzava ih ne zeli i to je to. Smijesno je kriviti samo imigrante za losu asimilacijuanimals wrote:To o integraciji je prodaja magle lijevicarski vlada..
svak ko hoce moze se integrisati.
ko je mene integrisao..
sam sebe..
radim i postujem zakon drzave u koju sam dosao..
oni koji se ne mogu integrisati su neradnici i krimosi.
Ne slusam takvu glazbu..Fudo387 wrote: Pa vidi, Islam je ljudima koji su ti problem dio identiteta, tradicije...nesto sto ih na neki nacin oblikuje.
K’o sto je tebi, sta ja znam, arlaukanje uz tonove mitra mirica.
Mislis da si sa tim svabama simpatican i za njih asimiliran?
Naravno da nisi asimiliran, i kao takvom lakse ti je pokazati prstom na nekog Muhameda iz Tunisa, on je kriv.animals wrote:Ne slusam takvu glazbu..Fudo387 wrote: Pa vidi, Islam je ljudima koji su ti problem dio identiteta, tradicije...nesto sto ih na neki nacin oblikuje.
K’o sto je tebi, sta ja znam, arlaukanje uz tonove mitra mirica.
Mislis da si sa tim svabama simpatican i za njih asimiliran?
a i onu koju slusam ne odvrnem do daske da nekom drugom zivce vadim..
ja jedno a ti drugo..
ja ti kazem, zapadu ne trebaju vjerski nastrojeni useljenici..
vec ljudi koji su tu dosli da rade i zive normalno..
muslimani su u trendu trenutno, a samo su krivi za to..
ako ja zivim u Austriji i svaki dan isticem svoje porijeklo i masem svojom tradicijom,
normalno da cu doci u centar paznje..
pa ce mi neki nadrkani Austrijanac poceti spominjati i tradiciju i familiju..
i ko je kriv...jesam li ja nekom simpatican je sasvim nesto drugo..
ja nisam asimiliran, niti cu biti..
Ono sto ja tebi govorim je da ne mozes imati uspjesnu formulu imigracije ako nemas ideju kako te ljude integrisati ili asimilirati, pogotovo ako to sustinski ne zelis. Ne mozes imati dva razlicita svijeta koji zive paralelno i ne ocekivati nikakve probleme.animals wrote:I mora svima biti jasno..
Evropi ne trebaju muslimani, vec ljudi..
dakle, kad trazis posao, stan ili nesto trece, nikoga ne interesuje tvoja religija..
i ako to muslimani ne svate, bit ce im sve teze..
niko ti ne brani religiju, ali ostavi je za sebe,
nikom drugom ona ne treba , niti koga interesuje..
isto sto nikoga ne interesuje moja religija..
Prvo, lupas bezveze..Fudo387 wrote:
Naravno da nisi asimiliran, i kao takvok lakse ti je pokazati prstom na nekog Muhameda iz Tunisa, on je kriv.
Samo, doce i po tebe, ne brini.
Tema je desnicari u Evropi.animals wrote:Prvo, lupas bezveze..Fudo387 wrote:
Naravno da nisi asimiliran, i kao takvok lakse ti je pokazati prstom na nekog Muhameda iz Tunisa, on je kriv.
ja ne pokazujem ni na koga prstom..
a drug, ti je jako glupo..
ko ce doci, i zbog cega..
niko ne dira ni muslimane , a krimose da..
njih treba, bez obzira iz koje su zemlje..
Ni jedna drzava na zapadu ne integrise ..jeza u ledja wrote:Ono sto ja tebi govorim je da ne mozes imati uspjesnu formulu imigracije ako nemas ideju kako te ljude integrisati ili asimilirati, pogotovo ako to sustinski ne zelis. Ne mozes imati dva razlicita svijeta koji zive paralelno i ne ocekivati nikakve probleme.animals wrote:I mora svima biti jasno..
dakle, kad trazis posao, stan ili nesto trece, nikoga ne interesuje tvoja religija..
Kako ne integrise? Amerika integrise, Kanada integrise. Integrisu i neke drzave Zap. Evrope bolje nego neke druge. Negdje je to kroz uplitanje same drzave, negdje kroz programe koje drzava omogucava, negdje kroz stimuliranje kroz imigracione zakone, itd.animals wrote:Ni jedna drzava na zapadu ne integrise ..jeza u ledja wrote:Ono sto ja tebi govorim je da ne mozes imati uspjesnu formulu imigracije ako nemas ideju kako te ljude integrisati ili asimilirati, pogotovo ako to sustinski ne zelis. Ne mozes imati dva razlicita svijeta koji zive paralelno i ne ocekivati nikakve probleme.animals wrote:I mora svima biti jasno..
ono koji hoce, imaju uslove za integraciju..
ako neces sam, nece te ni drzava integrisati, niti moze..
poenta je u necemu drugom..ako hoces bolji posao i zaradu ,
onda se moras bolje i integrisati..jezik i skolsko obrazovanje su kljuc integracije..
Jesi ti ikada pricao sa jednim Tunezijcom..Fudo387 wrote:Tema je desnicari u Evropi.animals wrote:Prvo, lupas bezveze..Fudo387 wrote:
ja ne pokazujem ni na koga prstom..
a drug, ti je jako glupo..
ko ce doci, i zbog cega..
niko ne dira ni muslimane , a krimose da..
njih treba, bez obzira iz koje su zemlje..
Danas je na udaru onaj iz Tunisa, najslabija karika, ali doce na red i slavenski krkani ako se trend ne zaustavi.
Jasno je meni da ti to ne razumijes.
Da ti objasnim malo..jeza u ledja wrote:
Kako ne integrise? Amerika integrise, Kanada integrise. Integrisu i neke drzave Zap. Evrope bolje nego neke druge. Negdje je to kroz uplitanje same drzave, negdje kroz programe koje drzava omogucava, negdje kroz stimuliranje kroz imigracione zakone, itd.
Odlicno sto dijete Tunizanina ima slobodno mjesto u vrticu. Je li to sve sto je potrebno da se integrise on i to dijete mu?animals wrote:Da ti objasnim malo..jeza u ledja wrote:
Kako ne integrise? Amerika integrise, Kanada integrise. Integrisu i neke drzave Zap. Evrope bolje nego neke druge. Negdje je to kroz uplitanje same drzave, negdje kroz programe koje drzava omogucava, negdje kroz stimuliranje kroz imigracione zakone, itd.
drzava Austrija i integracija..
imas slobodno mjesto za dijete u vrticu..
i Tunezanin i Bosanac..imate mjesto u skoli obojica..
znaci obojici je isto u startu..
e sto se Bosanac integrise a Tunezijac ne moze, nije do drzave..
Nisi ti kriv...Fudo387 wrote:Tunizanin je samo primjer, pokusavam ti na plastican nacin objasniti kako to funkcionise kad odemo skroz udesno, no tebi ogranicenom k’o balkon zaista ne vrijedi crtati nesto vec hejbet puta vidjeno u ljudskoj istoriji.
Ne optuzujem ja tebe i ne lijepim ti etikete, jednostavno si elementarno nepismen, i nisi ti kriv.
Eto, izvini jarane, ja sam zavrsio ovu prepisku.
ima ista prava kao i drugi,,jeza u ledja wrote:Odlicno sto dijete Tunizanina ima slobodno mjesto u vrticu. Je li to sve sto je potrebno da se integrise on i to dijete mu?animals wrote:Da ti objasnim malo..jeza u ledja wrote:
drzava Austrija i integracija..
imas slobodno mjesto za dijete u vrticu..
i Tunezanin i Bosanac..imate mjesto u skoli obojica..
znaci obojici je isto u startu..
e sto se Bosanac integrise a Tunezijac ne moze, nije do drzave..
Odbijaju li Vajnaht geldanimals wrote:Ma nije ni meni bilo lako..
pusti religiji, na stranu..
jeste da u muslimana je religija najveci problem..
ako si pravi musliman, onda ti se jebe za Evropu i integraciju..
a onda ti kriv krscanski zapad..
mani se religije, velika vecina zapada je se manila..
i onda je sve lakse..
ako neces, onda nemoj kukati o islamofobiji..
Jasta..socijalu i lovu niko ne odbija.._BataZiv_0809 wrote:Odbijaju li Vajnaht geldanimals wrote:Ma nije ni meni bilo lako..
pusti religiji, na stranu..
jeste da u muslimana je religija najveci problem..
ako si pravi musliman, onda ti se jebe za Evropu i integraciju..
a onda ti kriv krscanski zapad..
mani se religije, velika vecina zapada je se manila..
i onda je sve lakse..
ako neces, onda nemoj kukati o islamofobiji..
Jasta, kad bi se sve svodilo na prava. Ne mozes dovesti nekoga u totalno nepoznatu zemlju, reci mu evo imas sva prava kao ostali imigranti, snadji se.animals wrote:
ima ista prava kao i drugi,,
sta bi ti htjeo vise..
sta mislis da mi Hrvati imamo bolje uslove od njih..
a sta mu ja mogu sto dolazi iz podneblja koje ne priznaje civilizaciju..
Normalno da Azilanti imaju drugaciji status od ostali gradjana..jeza u ledja wrote:Jasta, kad bi se sve svodilo na prava. Ne mozes dovesti nekoga u totalno nepoznatu zemlju, reci mu evo imas sva prava kao ostali imigranti, snadji se.animals wrote:
ima ista prava kao i drugi,,
sta bi ti htjeo vise..
sta mislis da mi Hrvati imamo bolje uslove od njih..
a sta mu ja mogu sto dolazi iz podneblja koje ne priznaje civilizaciju..
A nije tacno da imaju svi ista prava. Nema imigrant ista prava kao gradjanin te zemlje, niti svi imigranti imaju ista prava (azilant vs gastarbajter, vs porodicno ujedinjenje, vs high skilled worker itd) Nisu svi tu legalno da ostanu niti imaju svi put do legalne imigracije.
A kazem, problem je siri i dublji od samo davanja prava. Postoji diskriminacija kod zaposljavanja, diskriminacija kod stanovanja, itd itd.
Na kraju, tom nekom iz Tunisa treba vise pomoci nego nekom iz Madjarske, a nekom iz Afganistana jos vise.