Za tvoju informaciju ljudi su paljeni zivi u junu 1992.g. cim je krenulo sranje! Dakle, nije srpskoj strani trebalo da neka budale iz SDA pocne pricati bajke o islamskoj drzavi pa da do zlocina dodje vec je obrnuto. Ovi u SDA su poceli pricati o toj kvazi-drzavi za muslimane (samo u formi ideje) tek onda kad su ljudi poubijani na najzvjerskiji nacin!gepard_ wrote:wolf07 wrote:I opet it kazem, sta je od izgovorenog postalo prijedlog zakona, zakon, podzakonski akt...... i zasto nije! I ne zaboravi da se to pricalo u vrijeme kad su SDS i HDZ palili dzamije, zive ljude po kucama, silovali djecu....gepard_ wrote:https://www.youtube.com/watch?v=pZdrCZENWtU
evo ga . ovo svakako pogledati OBAVEZNO ne raje dugo a taj crnac je na drugoj minuti i 20 sekundi cini mi se . evo sta je SDA . Na pocetku obavezno saslusati ovog Bukvica . majko draga sta nas snadje .majko draga sta su bosanci bogu skrivili pa imaju SDA ......i aplaudiraju jos , puna dvorana
ma vidi ga , pa sto to nisu javno rekli , pa da vidimo . mogli smo to imati 92 dok su i ljudi i dzamije bili i zivi i zdravi . upravo zbog toga sto su dzamije rusene , zivi ljudi paljeni , konclogori puni ko sibica ...upravo zbog toga takve stvari nije trebalo raditi . UPRAVO ZBOG TOGA . shvatas li apsurd . krenuo je rat , Armija se bori za cjeloivtu gradjansku bla bla a oni iza ledja prave ono sto Armija biH nece . Oni su u klopku bacili Armiju biH . smjenili Halilovica . Nama danas Bakir prica kako Alija nije parvio malu muslimansku drzvaicu . Heeeej , pored ovih snimaka
BAKIRE ODLAZI
-
wolf07
#826 Re: BAKIRE ODLAZI
- madner
#827 Re: BAKIRE ODLAZI
Naravno da ima dobrih poteza. No nisi naveo iste.wolf07 wrote:Fol je u tome sto po vasem misljenju nema dobrih poteza, svi su losi! Ja, s druge strane, ne bjezim od toga da je SDA vukla lose poteze, ali volim da posmatram cijelu sliku a ne fragmente.madner wrote:Tako ti je to, kritikuju se glupi potezi a hvale dobri. Nije poenta napraviti radikalne poteze da bi bio radikalan, nego da bi postigao nesto sto je dobro za narod. Recimo radikalan potez bi bio spremiti se za rat ili izbjeci isti.wolf07 wrote:@Dozer
I velis da je SDA treba formirati vlast prostom vecinom 1990.g.!!! E sto bi nam to bilo super rjesenje moja mila majko. Pa prostom vecinom je izglasan referendum pa si vidio kako Radovan pjeni. Sta mislis da su prostom vecinom izbacili SDS iz vlasti gdje god su mogli, ko bi onda mogao reci da SDA nije htjela rat sa Srbima! Jbt, stvarno vas ne razumijem. Kad je SDA cinila neke radikalnije korake optuzujete je za islamizaciju drzave, vojske...., kad se ponasala razumno i u cilju smirivanja tenzija onda je "nisu nas spremili za rat", "bili su u talu s cetnicima"... Ko bi vam ugodio!
Politika izbjegavanja dizanja tenzija kroz nespremanje je dobra ako se izbjegne rat. Nije dobro ako dodje do rata.
Potezi 90 su razlog za vojnu spremnost '92, te shodno tome stranka koja je svjesno isla na to da rata nece biti snosi posljedice za svoje poteze. Isto kao sto bi pljuvao svakog selektora koji osvoji cetvrto mjesto u kvalifikacijama.
Imamo selektora, imamo rezultate, podvuci crtu.
Nije lako voditi drzavu, no niko nije nikoga tjerao da se hvata tog posla.
-
gepard_
#828 Re: BAKIRE ODLAZI
i jos nesto wolf , unatoc i uprkos svemu da je slucajno napravljena ta drzavica to bi bio kraj bosnjackog naroda . U jednohj maloj enklavi okruzenoj rs i hb bosnjacki narod ne bi izdzao ni 5 godina . to bi cetnici i ustase maltretirali na granici skidali do gola zajebavali i na kraju bombardirali . i tako smanivali broj ljudi i suzavali teritoriju do podjele BiH na samo dva dijela . taj treci dio unutra smeta i ekenomski i prometno i politicki i svakako . Koliko moras biti politicki idiot da ti padne nesto tako na um . Bosancima nema zivota u skracenoj Bosni . Nema . Koliko ce dusmana zivjeti u cjelovitoj boli me kurko .
-
Novak20
#829 Re: BAKIRE ODLAZI
More bit da lopova ima na sve strane. Državi fale milijarde ali niko nije osuđen za krađu, nabavku vozova koji ne mogu na prugu, utaju poreza ili bilo šta ozbiljnije. De nam kaži koji je pravi lopov osuđen za svoj lopovluk (ne mislim na one što ukradu vreću krompira ili kokoš). Ja ne znam ni jednog pa ispade da klevećeš poštene ljude u strankama (omiljena rečenice: otkud znaš? dokaži!burger_pasa wrote:Pa nebi se ja bas slozio prijatelju... revoluciju stvaraju i vode organizacije a nikako i nikad pojedinci... Revoluciju otpora agresoru, revoluciju organizovanja odbrane itd... je iznijela organizacija SDA... a to sto su pojedinci bili hrabriji, revolucionarniji od drugih, su na kraju krajeva samo pojedinci...gepard_ wrote:woolf
bismillah irahman irahim , rabi jesir vela tuasir rabi temin bilhajr amin .
ovo vlah i cetnik nikad ne bi napisali da im glavu skidas .
smanji dozivljaj kume
nije SDA Bosna niti Islam . oni su samo kriminalna organizacija .
Ja sam Bosna , moja familija koja je krv prolila za Bosnu . to je Bosna . SDA je smece i izdaja . Sikter
A niko nije ni rekao da je SDA Islam... a to da u danasnjoj SDA ima lopova, ima ih koliko i u drugim strankama... samo mi reci da nema lopova u SDP-u ili DF-u ili SBB-u ili HDZ-u ili SDS-u itd...
Usput reci koje su to revolucionarne organizacije 23 godine kolektivnim duhom pojedinaca i zakonskom regulativom usavršavale sistem podkradanja države bez ikakvih posljedica po počinioce.
-
burger_pasa
#830 Re: BAKIRE ODLAZI
Nas je komunizam stukao do jaja... svi ovi danasnji lopovi su djeca komunizma... rodjena i skolovana u onom sistemu i u onom sistemu su naucila da kradu... pa su onda u tom fonu odgojili djecu, pa im danas i djeca kradu... u komunizmu smo nauceni da nosimo mito doktorima, nastavnicima, da se poslovi kupuju itd... u komunizmu smo se divili kriminalcima iz krimi filmova, pa ih danas imamo u formatima a la Radoncic...
-
gepard_
#831 Re: BAKIRE ODLAZI
pa u tome i jeste problem sto su balijetine iz SDA pitome i poslusne i ponizne . U tome i jeste problem . Pitaj mog strica i mog djeda i mog komsiju Hasana ( Komunisti ) kako bi oni rijesili HDZ i SDS . Vi( SDA ) ih zovete na iftar . To bi komunisti odmah na vjesala .wolf07 wrote:Jel ti ne vidis ili ne razumijes o cemu ti pricam? KAD JE NESTO OD OVOG OTISLO U FORMI PRIJEDLOGA U SKUPSTINU?????gepard_ wrote:evo upravo slusam na jednom od tih video uradaka ( ima ih na stotine ako ne i hiljade ) gdje se kaze da tada i napisan Ustav te bosnjacke muslimanske drzzave a da joj je granice nacrtao izvjesni Bakir Tanovic ( sada rahmetli ) sa grupom ljudi . to je taj bosnjacki sabor 1993 . Kada je Armija BiH branila granice cjelovite drzave i ginula za ideju multietnicke gradjnaske drzave dotle je ta ,, vodeca i glavna ,, stranka kopala i njima i svima nama grob iza ledja . I Silajdzic je bio za tui ideju . Evo ko voli pa nek slusa . samo na you tube ukucaj i uzivaj do mile volje . sve originalni snimci i komntari i vidjenja ima na pretek .
Pa popusti malo jadan ne bio, i uzmi malo pa!poslusaj sta se tada pricalo na stranackim skupovima SDS-a i HDZ-a, ovi su u usporedbi s njima pitomi k'o zecevi
Sta imas ici u koaliciju i dogovore sa SDS i HDZ . To su fasticke stranke koje su otvoreno rekle da ce nas istrijebiti i bosnu podijeliti i unistititi . Otvoreno a SDA im lize guzicu i povalci nelogicne poteze u ratu , mijnja Halilovica i stavlja Delica .
-
Novak20
#832 Re: BAKIRE ODLAZI
E ovo do sada nisam vidio.gepard_ wrote:https://www.youtube.com/watch?v=pZdrCZENWtU
evo ga . ovo svakako pogledati OBAVEZNO ne raje dugo a taj crnac je na drugoj minuti i 20 sekundi cini mi se . evo sta je SDA . Na pocetku obavezno saslusati ovog Bukvica . majko draga sta nas snadje .majko draga sta su bosanci bogu skrivili pa imaju SDA ......i aplaudiraju jos , puna dvorana
-
sulejman1
#833 Re: BAKIRE ODLAZI
Novak 20
More bit da lopova ima na sve strane. Državi fale milijarde ali niko nije osuđen za krađu, nabavku vozova koji ne mogu na prugu, utaju poreza ili bilo šta ozbiljnije. De nam kaži koji je pravi lopov osuđen za svoj lopovluk (ne mislim na one što ukradu vreću krompira ili kokoš). Ja ne znam ni jednog pa ispade da klevećeš poštene ljude u strankama (omiljena rečenice: otkud znaš? dokaži!
Usput reci koje su to revolucionarne organizacije 23 godine kolektivnim duhom pojedinaca i zakonskom regulativom usavršavale sistem podkradanja države bez ikakvih posljedica po počinioce.
Vidi, ove milijarde su stvarno interesantne,šta misliš koliko iznose ukupni javni prihodi godišnje, mjere se u milijardama, možda 9000000000,00 KM, šta misliš koliko samo FBIH godišnje potroši novca na zdravstveni sistem, 2,5 milijardi, da ti više ne nabrajam javni novac koji se troši za potrebe države i naroda godišnje, pa tek gdje je tu cijeli novac u opticaju, ja stvarno ne znam koliko sve to iznosi, ali je bitno da se to mjeri u milijardama na godišnjem nivou. Zaključak je slijedeći: Za državu BiH (narod) na godišnjem nivou su potrebne milijarde novca da se potroši da bi namirila svoje potrebe. Tako ti je to bilo i u ratu, milijarde su bile potrebne da bi se narod održao, hranio, odijevao, energenti, oružje, oruđe, komplet logistika. Te milijarde država nije imala jer nije funkcionisala, ali bile su donacije koje su potrošene u te svrhe. Ovo je ugrubo, ima tu još da se šta napiše. I vjeruj bilo je to malo novca za naše potrebe
More bit da lopova ima na sve strane. Državi fale milijarde ali niko nije osuđen za krađu, nabavku vozova koji ne mogu na prugu, utaju poreza ili bilo šta ozbiljnije. De nam kaži koji je pravi lopov osuđen za svoj lopovluk (ne mislim na one što ukradu vreću krompira ili kokoš). Ja ne znam ni jednog pa ispade da klevećeš poštene ljude u strankama (omiljena rečenice: otkud znaš? dokaži!
Vidi, ove milijarde su stvarno interesantne,šta misliš koliko iznose ukupni javni prihodi godišnje, mjere se u milijardama, možda 9000000000,00 KM, šta misliš koliko samo FBIH godišnje potroši novca na zdravstveni sistem, 2,5 milijardi, da ti više ne nabrajam javni novac koji se troši za potrebe države i naroda godišnje, pa tek gdje je tu cijeli novac u opticaju, ja stvarno ne znam koliko sve to iznosi, ali je bitno da se to mjeri u milijardama na godišnjem nivou. Zaključak je slijedeći: Za državu BiH (narod) na godišnjem nivou su potrebne milijarde novca da se potroši da bi namirila svoje potrebe. Tako ti je to bilo i u ratu, milijarde su bile potrebne da bi se narod održao, hranio, odijevao, energenti, oružje, oruđe, komplet logistika. Te milijarde država nije imala jer nije funkcionisala, ali bile su donacije koje su potrošene u te svrhe. Ovo je ugrubo, ima tu još da se šta napiše. I vjeruj bilo je to malo novca za naše potrebe
-
gepard_
#834 Re: BAKIRE ODLAZI
Eto turci nikad nisu bili u komunizmu pa nose mito doktorima ( cak i njemackoj ) varaju na vagi , kradu , petljaju , muljaju , ojadili su osiguravajuce i socijalne fondove u njemackoj , a te lijepe obicaje od varanja na vagi i meso sa kostima , varanju u kafani , varanju na kusuru su ostavili nama . Komunisti su ratu za ukradenu jabuku streljali drugove svoje .burger_pasa wrote:Nas je komunizam stukao do jaja... svi ovi danasnji lopovi su djeca komunizma... rodjena i skolovana u onom sistemu i u onom sistemu su naucila da kradu... pa su onda u tom fonu odgojili djecu, pa im danas i djeca kradu... u komunizmu smo nauceni da nosimo mito doktorima, nastavnicima, da se poslovi kupuju itd... u komunizmu smo se divili kriminalcima iz krimi filmova, pa ih danas imamo u formatima a la Radoncic...
i slovenija je bila u komunizmu skupa sa nama ali nisu krali . I Kina je u komnizmu jos i danas pa ne kradu . Bas me zanima ko je veci lopov . Tito , Mosa Pijade , Koca Popvic , Branko Mikulic , Hamdija P Dzemal Bijedic , Mika Tripalo , Ivan Goran Kovacic , Vladimir Nazor , Hasan Brkic ....ili moza Saja , Bake , Radeljas i ostala gamad sto kleci po dzamijama i sjedi po crkvama .
-
dezurni_ucenik
#835 Re: BAKIRE ODLAZI
gepard_ wrote:Eto turci nikad nisu bili u komunizmu pa nose mito doktorima ( cak i njemackoj ) varaju na vagi , kradu , petljaju , muljaju , ojadili su osiguravajuce i socijalne fondove u njemackoj , a te lijepe obicaje od varanja na vagi i meso sa kostima , varanju u kafani , varanju na kusuru su ostavili nama . Komunisti su ratu za ukradenu jabuku streljali drugove svoje .burger_pasa wrote:Nas je komunizam stukao do jaja... svi ovi danasnji lopovi su djeca komunizma... rodjena i skolovana u onom sistemu i u onom sistemu su naucila da kradu... pa su onda u tom fonu odgojili djecu, pa im danas i djeca kradu... u komunizmu smo nauceni da nosimo mito doktorima, nastavnicima, da se poslovi kupuju itd... u komunizmu smo se divili kriminalcima iz krimi filmova, pa ih danas imamo u formatima a la Radoncic...
i slovenija je bila u komunizmu skupa sa nama ali nisu krali . I Kina je u komnizmu jos i danas pa ne kradu . Bas me zanima ko je veci lopov . Tito , Mosa Pijade , Koca Popvic , Branko Mikulic , Hamdija P Dzemal Bijedic , Mika Tripalo , Ivan Goran Kovacic , Vladimir Nazor , Hasan Brkic ....ili moza Saja , Bake , Radeljas i ostala gamad sto kleci po dzamijama i sjedi po crkvama .
Tebi za informaciju,Eso Radeljas je bio portir prije rata.Debil koji nije mogao da polozi strucni ispit za vatrogasnu sluzbu.Tako da ta prica o "mracnom dobu komunizma i njegovoj djeci" ti pada u vodu.
-
gepard_
#836 Re: BAKIRE ODLAZI
je sil vidio onog crnca ,,iz trebinja ,,Novak20 wrote:E ovo do sada nisam vidio.gepard_ wrote:https://www.youtube.com/watch?v=pZdrCZENWtU
evo ga . ovo svakako pogledati OBAVEZNO ne raje dugo a taj crnac je na drugoj minuti i 20 sekundi cini mi se . evo sta je SDA . Na pocetku obavezno saslusati ovog Bukvica . majko draga sta nas snadje .majko draga sta su bosanci bogu skrivili pa imaju SDA ......i aplaudiraju jos , puna dvorana![]()
-
gepard_
#837 Re: BAKIRE ODLAZI
momak malo pazljivije procitaj sta ko pise . za mene je juga bila dzenet a komunisti su bili moji heroji . SDA i Radeljas su otpad . Gledaj koga citiras .dezurni_ucenik wrote:gepard_ wrote:Eto turci nikad nisu bili u komunizmu pa nose mito doktorima ( cak i njemackoj ) varaju na vagi , kradu , petljaju , muljaju , ojadili su osiguravajuce i socijalne fondove u njemackoj , a te lijepe obicaje od varanja na vagi i meso sa kostima , varanju u kafani , varanju na kusuru su ostavili nama . Komunisti su ratu za ukradenu jabuku streljali drugove svoje .burger_pasa wrote:Nas je komunizam stukao do jaja... svi ovi danasnji lopovi su djeca komunizma... rodjena i skolovana u onom sistemu i u onom sistemu su naucila da kradu... pa su onda u tom fonu odgojili djecu, pa im danas i djeca kradu... u komunizmu smo nauceni da nosimo mito doktorima, nastavnicima, da se poslovi kupuju itd... u komunizmu smo se divili kriminalcima iz krimi filmova, pa ih danas imamo u formatima a la Radoncic...
Tebi za informaciju,Eso Radeljas je bio portir prije rata.Debil koji nije mogao da polozi strucni ispit za vatrogasnu sluzbu.Tako da ta prica o "mracnom dobu komunizma i njegovoj djeci" ti pada u vodu.
-
sulejman1
#838 Re: BAKIRE ODLAZI
E jarane pošto si sve to dobro napisao, istina 100%, da ti samo kažem šta je problem, problem je u narodu, muslimanski narod se pokvario i okrenuo leđa Allahovim principima i sada je ponižen, i to će trajati sve dok se ne opameti i ne vrati se Božijim principima, sve ostalo je zabludagepard_ wrote:je sil vidio onog crnca ,,iz trebinja ,,Novak20 wrote:E ovo do sada nisam vidio.gepard_ wrote:https://www.youtube.com/watch?v=pZdrCZENWtU
evo ga . ovo svakako pogledati OBAVEZNO ne raje dugo a taj crnac je na drugoj minuti i 20 sekundi cini mi se . evo sta je SDA . Na pocetku obavezno saslusati ovog Bukvica . majko draga sta nas snadje .majko draga sta su bosanci bogu skrivili pa imaju SDA ......i aplaudiraju jos , puna dvorana![]()
![]()
![]()
pricace se veli jednog dana kako je jedan tamnoputi momak pisao ustav bosnjacima - muslimanima
![]()
![]()
na sto smo spali tito dragi
![]()
sramota da neko sa strane vidi ono ali mi smo odavno osramoceni sa SDA . Bosanski muslimani su u Jugoslaviji bili frajeri sa kojima nije bilo zajebancije ni u Zagrebu ni u Beogradu ni u Makarskoj ni Budvi ni u Dubrovniku ni u Trstu ni u Frankfurtu . Danas nas cigani u sred Sarajeva pljuju u sred lica ako mu ne das marku . i opsuju muslimansku mater . I ubiju te ......eno ubise neki momka . Srbi u Hrvatsku ulaze ko gospoda samo nase aute okrecu i nase putnike izvrcu i zajebaju . Zasto ? Sve je to politika SDA dovela do toga . Sefer galami na HVO generala ovome se gace pune od straha . Od kada SDA preuze sve poluge tada smo postali niko i nista . Sa Tihicem smo postali puzavci i gmizavci .
- Referent za ONO i DSZ
#839 Re: BAKIRE ODLAZI
E sad si me stukowolf07 wrote:Ma ne, trebali smo mi ratovat protiv Hrvata koji su vec bili jednom nogom van SFRJ. Srbiji je falilo topovskog mesa! Hajde se ti ufati svog ONO i DSZ referata!Referent za ONO i DSZ wrote:Zamisli uvesti "goloruk" narod u odcjepljenje, samoubistvo, progon ..genocid...izgubiti najbolji dio svoga naroda i anulirat ekonomiju te poslije svega toga se javno faliti za za organizaciju istog.
SDA demokratija
Ali cekaj pa zar mi nismo ratovali i protiv Hrvata.....ili "rata nece biti"...ne sjecam se vise.
Samo se ti brini za svoj referat, ovako neces daleko, a sto je najgore i mi s takvima vec 20gd.
-
racionalista
#840 Re: BAKIRE ODLAZI
al je zato u doba mangupluka bio na allahovom putu 100%
pustite se te price, cinjenica je da smo jos uvijek u vecini neobrazovan narod a ni ostale nam stvari ne idu u korist
pustite se te price, cinjenica je da smo jos uvijek u vecini neobrazovan narod a ni ostale nam stvari ne idu u korist
-
burger_pasa
#841 Re: BAKIRE ODLAZI
Turci su imali Ataturka koji je od njih napravio isto sto i komunjare od nas... Ataturkova ideologija je bila skoro pa 100% komunisticka ... Pa komunjare su mora ogradjivala... a tito je krao gradove... pa onda budalastine poput stafete...pa sletova i kojekakvih pjesama o ranjenom komandantu Savi ... joj... pa dobro smo mi uopste zivi kako su nam mozak prali... a vidim da ih ima jos uvijek dosta kojima je bukvalno ispran...nazalost...gepard_ wrote:Eto turci nikad nisu bili u komunizmu pa nose mito doktorima ( cak i njemackoj ) varaju na vagi , kradu , petljaju , muljaju , ojadili su osiguravajuce i socijalne fondove u njemackoj , a te lijepe obicaje od varanja na vagi i meso sa kostima , varanju u kafani , varanju na kusuru su ostavili nama . Komunisti su ratu za ukradenu jabuku streljali drugove svoje .burger_pasa wrote:Nas je komunizam stukao do jaja... svi ovi danasnji lopovi su djeca komunizma... rodjena i skolovana u onom sistemu i u onom sistemu su naucila da kradu... pa su onda u tom fonu odgojili djecu, pa im danas i djeca kradu... u komunizmu smo nauceni da nosimo mito doktorima, nastavnicima, da se poslovi kupuju itd... u komunizmu smo se divili kriminalcima iz krimi filmova, pa ih danas imamo u formatima a la Radoncic...
- Dozer
#842 Re: BAKIRE ODLAZI
@wolfy
Nemoj mi zamjeriti, ali ti si ili zaista glup, ili se samo pravis glup s ciljem da minimiziras SDA idiotluke i prikazes ih kao nekakve spasioce muslimana u BiH.
Covjece... cuj "gdje je to bilo u formi zakona...." itd.
Pa te ideje, za koje ti ocito tek sad cujes/vidis, postojale su u Alijinoj glavi puno prije '91/'92. Sta mislis, zasto je lezao u zatvoru u Jugi?
Pa upravo radi tih ideja! Dakle, one nisu nastale na saboru SDA u ratu, nego je SDA nastala na osnovu tih ideja!
Da ne bude zabune - i SDS i HDZ su nastali na osnovu istih takvih ideja, a sve zajedno su za cilj imale komad BiH.
Postajes degutantan u svom neznanju i pokusajima iskrivljavanja cinjenica i istorije... a s tobom i ostali branioci SDA...
Edit: 16:00, odose budzetlije kuci...
Nemoj mi zamjeriti, ali ti si ili zaista glup, ili se samo pravis glup s ciljem da minimiziras SDA idiotluke i prikazes ih kao nekakve spasioce muslimana u BiH.
Covjece... cuj "gdje je to bilo u formi zakona...." itd.
Pa te ideje, za koje ti ocito tek sad cujes/vidis, postojale su u Alijinoj glavi puno prije '91/'92. Sta mislis, zasto je lezao u zatvoru u Jugi?
Pa upravo radi tih ideja! Dakle, one nisu nastale na saboru SDA u ratu, nego je SDA nastala na osnovu tih ideja!
Da ne bude zabune - i SDS i HDZ su nastali na osnovu istih takvih ideja, a sve zajedno su za cilj imale komad BiH.
Postajes degutantan u svom neznanju i pokusajima iskrivljavanja cinjenica i istorije... a s tobom i ostali branioci SDA...
Edit: 16:00, odose budzetlije kuci...
-
kakonako
#843 Re: BAKIRE ODLAZI
Demirel,Sulejmen.Eto vidis da se moze kad se hoce.gepard_ wrote:pa kako se zvao predsjednik turske koji je dosao na sprovod ? De mirelkakonako wrote:Gepard,mada sam i sam protiv ovih dosadasnjih...ali tebi skrecem paznju da se u kritici bas ne blamiras...ono Turgut Özal i sl.Licis mi na one placenike na temi o Suljagicu,pa stoga,malo ublazi retoriku.I kad nesto tvrdis budi i sam siguran u to.![]()
ako sam pogrijesio isparvi me . znam da bio malen i debeo kao lopta . toga se sjecam , gledao sam svojim ocima . ne znam o cemu pricas .
- O'zone
- Globalni moderator
#844 Re: BAKIRE ODLAZI
Mi smo zreli za monarhije 
-
weredsf
#845 Re: BAKIRE ODLAZI
Zanimljivo je da Bakirov odlazak traze ljudi koji nikada nisu glasali za njega niti ce glasati, pisanje je nepotrebno jer tu se nije jevio niko razocaran njegovom politikom u zadnje cetiri godine nego uglavnom pristalice drugih stranaka
- JThomas
#846 Re: BAKIRE ODLAZI
državu koja je kakav-takav faktor u evropi i svijetu?burger_pasa wrote: Turci su imali Ataturka koji je od njih napravio isto sto i komunjare od nas... Ataturkova ideologija je bila skoro pa 100% komunisticka ... Pa komunjare su mora ogradjivala... a tito je krao gradove... pa onda budalastine poput stafete...pa sletova i kojekakvih pjesama o ranjenom komandantu Savi ... joj... pa dobro smo mi uopste zivi kako su nam mozak prali... a vidim da ih ima jos uvijek dosta kojima je bukvalno ispran...nazalost...
da, to je definitivno poveznica tita i ataturka, odlično uočeno
-
privremeni
#847 Re: BAKIRE ODLAZI
weredsf wrote:Zanimljivo je da Bakirov odlazak traze ljudi koji nikada nisu glasali za njega niti ce glasati, pisanje je nepotrebno jer tu se nije jevio niko razocaran njegovom politikom u zadnje cetiri godine nego uglavnom pristalice drugih stranaka
Dobraaa, jos kad bi se sam zadrzao na ovoj temi, a da ti ne spadas u grupu razocaranih glasaca, znaci necemo te vise citati ni ovdje.
-
Frankyee
#848 Re: BAKIRE ODLAZI
Mislim da na zalost Bakir ostaje jos najmanje 4 godine, kod Bosnjaka jos nije pamet dosla u glavu... do duse ostali kandidati su isto losi.
Jedino Tihic ja bio daleko veca propast od Bakira.
Jedino Tihic ja bio daleko veca propast od Bakira.
-
weredsf
#849 Re: BAKIRE ODLAZI
Zanimljiva je razocaranost u politiku nekoga za koga nisi ni glasao, to je uvijek zanimljivoprivremeni wrote:weredsf wrote:Zanimljivo je da Bakirov odlazak traze ljudi koji nikada nisu glasali za njega niti ce glasati, pisanje je nepotrebno jer tu se nije jevio niko razocaran njegovom politikom u zadnje cetiri godine nego uglavnom pristalice drugih stranaka![]()
Dobraaa, jos kad bi se sam zadrzao na ovoj temi, a da ti ne spadas u grupu razocaranih glasaca, znaci necemo te vise citati ni ovdje.
-
weredsf
#850 Re: BAKIRE ODLAZI
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas se u Ankari sastao s generalnim direktorom turske Ziraat banke Hüseyinom Aydinom i zamjenikom generalnog direktora turske državne agencije za međunarodni razvoj TIKA-e Alijem Maskanom, u čijoj su ingerenciji razvojni projekti u Bosni i Hercegovini.
Razgovarano je o dodatnom angažmanu Ziraat banke i TIKA-e na projektima obnove i oporavka područja pogođenih prirodnom nesrećom u Bosni i Hercegovini, te na projektima ekonomskog razvoja i zapošljavanja u našoj zemlji, naročito u oblasti poljoprivrede.
Predsjedavajući Izetbegović je od rukovodećih ljudi TIKA-e i Ziraat banke zatražio da intenziviraju aktivnosti i povećaju investicije u našoj zemlji, naročito u projekte obnove i oporavka, te razvojne projekte u oblasti poljoprivrede i stočarstva, imajući u vidu velike nerealizirane potencijale koje Bosna i Hercegovina ima u tim oblastima.
Rukovodeći ljudi TIKA-e i Ziraat banke prihvatili su konkretne prijedloge predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Izetbegovića, izrazivši spremnost da odmah pristupe pripremi novih programa projekata i investicija u Bosni i Hercegovini na bazi tih prijedloga, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.