najbolje pivo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
johntra

#826 Re: najbolje pivo?

Post by johntra »

Tražio u Bingu na Ciglanama, nema...Robot u Hrasnom isto nula bodova...
Astrix

#827 Re: najbolje pivo?

Post by Astrix »

Možda još u zalihama imaju starog piva, uskoro bi trebalo biti...
Nele985

#828 Re: najbolje pivo?

Post by Nele985 »

Ima u Bingu na Otoci, puni frizideri.
Pirija

#829 Re: najbolje pivo?

Post by Pirija »

Astrix wrote:
Pirija wrote:gdje ima tog novog sarajevskog ? kod mene ova 2 granapa jos staru furaju...
Klas d.d., Amko komerc, Dobrinja d.d., Robot, Bingo, Hoše komerc, T.D. marketi...

nasao sam u bivsem interex-u

nisam odavno pio sarajevsku al meni se ova "nova" cini ista ko i stara, samo nova etiketa...
bosniamaj

#830 Re: najbolje pivo?

Post by bosniamaj »

Neka koja sam ja probao u svojoj skromnoj karijeri :)

Image Image Image Image
Zlatni medvjed, Medvedgrad Zagreb
Image
Mrki medvjed, Medvedgrad
Image
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Dr Kova

#831 Re: najbolje pivo?

Post by Dr Kova »

@bosniamaj, svašta si probao, svaka čast :thumbup: :thumbup:
mayab

#832 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

Pirija wrote:
Astrix wrote:
Pirija wrote:gdje ima tog novog sarajevskog ? kod mene ova 2 granapa jos staru furaju...
Klas d.d., Amko komerc, Dobrinja d.d., Robot, Bingo, Hoše komerc, T.D. marketi...

nasao sam u bivsem interex-u

nisam odavno pio sarajevsku al meni se ova "nova" cini ista ko i stara, samo nova etiketa...
S obzirom na biznismenski ugled selimovica, ne bi me cudilo da prodaju muda pod bubrege sa novom etiketom :D
Znam ja nas, j_ebo ti nas!
emigrazione

#833 Re: najbolje pivo?

Post by emigrazione »

Nema sanse da je uporediva po bilo cemu sa starom, veceras sam par stuko i mogu slobodno da kazem svaka vam cast ljudi...ne da je vrh vrhova, nego je sad npr. karlovacka smece u poredjenju s ovom novom. Popio sam jadransko more pive i mogo slobodno da kazem da ce ovaj grad ponovo biti poznat po pivi, sto je ovo bilo do sad bolje je zatrpati u neku grobnicu i sto prije zaboraviti
Red Wolf

#834 Re: najbolje pivo?

Post by Red Wolf »

Sto ljudi ovdje trune bezze,postavljaju slike da su pili a nisu im ni prismrdili,ispade 80% foruma egzoticari i alkosi,al u qrcu,nebitno,nova retro klipa nista specijalno,al jebi ga nasa je pa je dobra,kad sjedis sa rajom ispred granapa ne's pit haineken,klipa zakon :thumbup:
Pitarrr82

#835 Re: najbolje pivo?

Post by Pitarrr82 »

Red Wolf wrote:Sto ljudi ovdje trune bezze,postavljaju slike da su pili a nisu im ni prismrdili,ispade 80% foruma egzoticari i alkosi,al u qrcu,nebitno,nova retro klipa nista specijalno,al jebi ga nasa je pa je dobra,kad sjedis sa rajom ispred granapa ne's pit haineken,klipa zakon :thumbup:

:mrgreen:

Ja sto postavim i o cemu pricam, to sam i pio :sax:
OldMayor

#836 Re: najbolje pivo?

Post by OldMayor »

Red Wolf wrote:Sto ljudi ovdje trune bezze,postavljaju slike da su pili a nisu im ni prismrdili,ispade 80% foruma egzoticari i alkosi,al u qrcu,nebitno,nova retro klipa nista specijalno,al jebi ga nasa je pa je dobra,kad sjedis sa rajom ispred granapa ne's pit haineken,klipa zakon :thumbup:
Drug, vani ko god zivi ove za nas ovdje 'egzoticne' pive ima u svakom malo vecem marketu. Da ne govorim o specijaliziranim prodavnicama za alkoholna pica.

Tako da ne vidim nista cudno. Druga je stvar sto mi zivimo u vukojebini, pa se izbor sveo na lasko, ozujsko, sarajevsko i pan.
Hajvan

#837 Re: najbolje pivo?

Post by Hajvan »

90% gore uslikanih piva ima u npr. Amku.
onih 10% se ionako prodaje ili po pubovima, ili u usko specijaliziranim prodavnicama ili naruđbom direktno od malih prozvođaća- jer nemaju dovolnjne kapacitete za široku disribuciju.
nosara

#838 Re: najbolje pivo?

Post by nosara »

Probao klipacu, voda-voda... Pit ce se jer je jeftina...

Kukuruzna krupica... :-) Nije im palo na pamet da se poigraju s razlicitim vrstama slada, hmelja...
spacek

#839 Re: najbolje pivo?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:36, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#840 Re: najbolje pivo?

Post by Domaci izdajnik »

Koje je smeće ovo Sarajevsko....ko to pije uopšte :? Veće sranje je jedino Apatinsko pivo u plastičnoj dvolitri, inače klošarski napoj :skoljka:
Hajvan

#841 Re: najbolje pivo?

Post by Hajvan »

bolj je od vecine ovih industrijskih piva iz susjedstva
Domaci izdajnik

#842 Re: najbolje pivo?

Kojih npr? Karlovačkog? Ožujskog? Nikšićkog? Ili možda Nektara? Sve ove pobrojane su deset klasa iznad Sarajevskog što ti na ovoj temi konzumenti potvrđuju....
spacek

#843 Re: najbolje pivo?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:36, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#844 Re: najbolje pivo?

E to novo nisam probao nema ga u BL. Ovog vulgaris ima.
Red Wolf

#845 Re: najbolje pivo?

Post by Red Wolf »

Lajavikrelac wrote:Kojih npr? Karlovačkog? Ožujskog? Nikšićkog? Ili možda Nektara? Sve ove pobrojane su deset klasa iznad Sarajevskog što ti na ovoj temi konzumenti potvrđuju....
Sarajevsko je bogotac za sve pive iz okruzenja,o kakvim ba mjerodavnim konzumentima piva pricas,drzi pivu i pravi selfiju da raja vidi pa pije pivu iz trinidada i tobaga,konzumenti su ti u birtijama i pred mahalskim granapima,a tu je klipa vrh ne sto je jeftina ne sto je nasa vec sto je najbolja
JThomas

#846 Re: najbolje pivo?

Post by JThomas »

izgleda prijatelju da si ti zadnji put u neki takav objekat zalutao negdje 2006. ako misliš da sarajevska i dalje dominira. kad su uspjeli grilove na marin dvoru i kod katedrale zatvoriti nemamo šta pričati, onda može i potrošni dio givikta otići.
Domaci izdajnik

#847 Re: najbolje pivo?

Red Wolf wrote:Sarajevsko je bogotac za sve pive iz okruzenja,o kakvim ba mjerodavnim konzumentima piva pricas,drzi pivu i pravi selfiju da raja vidi pa pije pivu iz trinidada i tobaga,konzumenti su ti u birtijama i pred mahalskim granapima,a tu je klipa vrh ne sto je jeftina ne sto je nasa vec sto je najbolja
Da si malo, ali imalo pratio moja izlaganja znao bi da baš ja preferiram domaće pivo - Nektar. I ono je jedno od jeftinijih, čak jeftinije od Sarajevskog....I ima ga po svuda od trafika do restorana, i Nektar svijetli i Specijal, I Crni Đorđe (on mi nije po ukusu bljutav je) a još jeftinija varijanta je Kastel pivo. To za fenseraj i ostalo sebi ostavi, ako neko ocjenjuje pivo po ukusu ne znači da pije isključivo egzotiku od 6 KM po čaši.
Druga stvar većina pobrojanih piva se proizvodi u okruženju.....http://www.carlsbergsrbija.rs/Brendovi/ ... fault.aspx http://www.jelenpivo.com/vest/19/Brendovi.html
Red Wolf

#848 Re: najbolje pivo?

Post by Red Wolf »

JThomas wrote:izgleda prijatelju da si ti zadnji put u neki takav objekat zalutao negdje 2006. ako misliš da sarajevska i dalje dominira. kad su uspjeli grilove na marin dvoru i kod katedrale zatvoriti nemamo šta pričati, onda može i potrošni dio givikta otići.
A sta dominira,ja nisam iz grada ja sam alpasinac a to je za gradjane selo,nego sta dominira u gradu,nisam bio od 2006
JThomas

#849 Re: najbolje pivo?

Post by JThomas »

nisam ni ja iz "grada" u onom smislu sebilj - marin dvor, što apsolutno nije bitno. bitno je da ljudi koji su 50 godina kafanskog ili granapskog staža pili sarajevsku sad piju druge pive (najviše karlovačku), da su pivarini grilovi koji su 50 godina prodavali po milion klipova dnevno zatvoreni "radi renoviranja", i tako dalje. hoće li se uspjeti vratiti vidjećemo, dok braća vode igru čisto sumnjam, ali sada ti tako stoje stvari.
johntra

#850 Re: najbolje pivo?

Post by johntra »

hebo mater, ja gdje god sam ušao nema ove nove Sarajevske...mora da sam pravi Momir Peh ili se podsvjesno ne želim odvojiti od Nektara i Kaltenberga... :D
Juče u Hošetovom AS-u nema, imaju samo naljepnice na rafu...danas gledao u Robotu na Socijalnom, isto ništa...to je već pet ili šest većih objekata da nema ove pive...vidim, distribucija im je na nivou... :-)
Post Reply