Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Great Cornholio

#826 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Great Cornholio »

Yug wrote:
Great Cornholio wrote:
Yug wrote: Rat i sanjaju ovi sto su u kreditu :D :lol:
:lol:
Ja vala pravim zalihe cigara, šećera i kafe, ovih osnovnih namirnica, da ne dočekam sljedeći rat nespreman :D
Vec te zamisljam na ljeto kad stignu prve rate kredita,kad pocenes kukat "joooj ovih Srba sta rade ljudi moji,sve ove tenkove treba popaliti iz Tuzle,ako je moguce do jeseni". :lol:
Ti budi Dodik, ja ću Ganić, pa naredimo vojskama da prestanu pucat kad naši kamioni s cigarama prelaze liniju razgraničenja :D

Čuvamo mi tenkove u pripravnosti, strah nas da ih oni što kradu oluke s crkava i džamija ne ukradu , i prodaju u staro gvožđe, neće niko od naših tenkova praviti čekiće i kombinerke :twisted: :lol:
Yug

#827 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Ja kad sam prvi put dosao u RS (pardon ,sumska,zvjerinjak itd :-D ) prije desetak godina,upoznam petoricu,svi im yebu sve po spisku.Valjda krali gorivo iz tenkova,yebali dvije njake akcije :lol:
Great Cornholio

#828 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Počeli smo ismijavati vojske, ništa od rata :( :twisted: :lol:

Ja sam u ratu vozio vreće Zdrvima na BMX -u 8-) :lol:

A jest bilo lijepo, niđe kola na cesti , meni čovjek nudio renoa četvorku za biciklo, ja odbio 8-) :lol:
Paranoid

#829 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Yugo slučajno znam jednu osobu (završila defektologiju u tz) koja je u at blizu mene i nostrificirala je diplomu. Naravno dobila je posao, ali kao pflegehelferin.. elem.. to što si mi objasnio oko sonderpädagogik napiši na temi predvidjenoj za objašnjenja, pa ćeš vidjet šta će ti reći ljudi od struke..

Dalje...Što se tiče "guranja" nije problem, jbg...ima se tamam.
Great Cornholio

#830 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

@znači, paranoid je iz 115. Minhenske slavne, pa sad je meni jasmo zašto je on tako "jak na jeziku".

Ovi ne priželjkuju nove ratove, znam to sigurno, iz moje familije je bilo dosta onih koji su bili među ovima,među ljudima koji su morali da se brane kad su bili napadnuti.

Yug

#831 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Paranoid wrote:Yugo slučajno znam jednu osobu (završila defektologiju u tz) koja je u at blizu mene i nostrificirala je diplomu. Naravno dobila je posao, ali kao pflegehelferin.. elem.. to što si mi objasnio oko sonderpädagogik napiši na temi predvidjenoj za objašnjenja, pa ćeš vidjet šta će ti reći ljudi od struke..

Dalje...Što se tiče "guranja" nije problem, jbg...ima se tamam.
Mislim da se ovo izucava i na nasoj defektologiji ali ok ne sumnjam da si upoznat bolje od mene.
Nece Cornhelio uzet pare od nas dzaba se trudimo.On ti je stidan al svaka cast ako si spreman pomoci :)

Sonderpädagogik

Bild: Tomasz Markowski / Fotolia.com
Worum geht es in der Studienrichtung Pädagogik/Erziehungswissenschaften?
Die Pädagogik wird auch als Erziehungswissenschaft bezeichnet und befasst sich mit den Bereichen Bildung und Erziehung. Sie ist eine sehr interdisziplinäre Fachrichtung, das bedeutet, dass sie mit vielen anderen Bereichen verknüpft ist, vor allem mit der Psychologie, der Soziologie, der Kommunikationswissenschaft und der Biologie. Die Pädagogik besteht aus zahlreichen Teilgebieten, die sich mit unterschiedlichen Aspekten von Bildung und Erziehung befassen. Die Sonder- und Heilpädagogik beschäftigt sich unter anderem mit der Erziehung von geistig oder körperlich behinderten Kindern. Bei der Didaktik geht es um die unterschiedlichen Unterrichtsformen sowie um Lerntheorien. Die Pädagogik beschäftigt sich aber nicht nur mit der Erziehung von Kindern, ein wichtiger Teilbereich ist zum Beispiel die Erwachsenenbildung.

Das Studium Sonderpädagogik
Die Sonderpädagogik ist ein Teilgebiet der Pädagogik und befasst sich hauptsächlich mit der Bildung und Erziehung von Menschen mit geistiger oder körperlicher Behinderung. Sie ist ein recht junger Fachbereich, der in den letzten Jahren immer mehr an Bedeutung gewonnen hat. Heute gibt es zahlreiche sonderpädagogische Einrichtungen, die behinderten Menschen einen Schulabschluss ermöglichen. In den ersten Semestern werden den Studierenden die Grundlagen der Pädagogik für Menschen mit geistiger oder körperlicher Behinderung vermittelt. Danach geht es um die verschiedenen Aspekte der Sonderpädagogik, dabei werden vor allem Grundlagen aus Psychologie und Soziologie behandelt. Später geht es um Fächer wie Kinder- und Jugendpsychiatrie, psychologische Aspekte von Lernbeeinträchtigung, Sprach- und Sprechstörungen sowie Erziehungstheorie.

Nach dem Studium (Pädagogik/Erziehungswissenschaften)
Absolventen der Pädagogik sind meist in außerschulischen Bildungseinrichtungen wie Volkshochschulen oder Jugendheimen tätig. Viele entscheiden sich auch für eine Tätigkeit im Bereich Erwachsenenbildung und sind dabei in verschiedenen Einrichtungen, etwa von Kirchen, Parteien oder Verbänden tätig. Beliebte Tätigkeitsfelder von Pädagogen sind außerdem Kindergärten oder Seniorenheime. Einige Absolventen spezialisieren sich auf den Umgang mit behinderten Menschen und arbeiten in speziellen Bildungseinrichtungen. Manche Erziehungswissenschaftler sind sehr sportbegeistert und arbeiten später in Sportzentren oder Freizeitanlagen. Viele Pädagogen sind außerdem in Beratungseinrichtungen tätig, wo sie unter anderem Eltern bei Erziehungsfragen beraten. Einige Pädagogen bleiben auch nach ihrem Studium an der Universität und arbeiten in der Forschung.

Der Studienwahltest
Sind Sie sicher, dass das Studium Sonderpädagogik das Richtige für Sie ist? Unser Studienwahltest hilft Ihnen bei Ihrer Entscheidung!

Ono što je u području studija pedagogija / obrazovanje znanosti ?
Pedagogija je također poznat kao obrazovanja i usredotočuje se na području odgoja i obrazovanja . Ona jevrlo interdisciplinarna studija , što znači da je povezan s mnogim drugim područjima , osobito s područja psihologije, sociologije , komunikacijskih znanosti i biologije . Pedagogije se sastoji od brojnih podregije koje se bave različitim aspektima obrazovanja . Poseban i korektivne obrazovanje u pitanju , između ostalog s obrazovanjem psihički ili fizički invalidne djece . Kad je u pitanju podučavanje različite oblike nastave kao i učenje teorije . Međutim ,obrazovanje nije samo u pitanju s obrazovanjem djece , važno područje za primjer odraslima .

Proučavanje posebnog obrazovanja
Posebna Obrazovanje jepodručje obrazovanja i prvenstveno se radi o obrazovanju osoba s mentalnim ili tjelesnim invaliditetom . Ona jevrlo mlada odjel koji je postao sve važniji u posljednjih nekoliko godina . Danas postoje brojne posebne obrazovanje koje omogućuju osobama s invaliditetomsrednjoškolsku diplomu . U prvom polugodištu učenici uče osnove obrazovanja za osobe s mentalnim ili tjelesnim invaliditetom . Tada je riječ o različitim aspektima posebnog obrazovanja , postoje uglavnom temelji psihologije i sociologije tretirana . Kasnije je riječ o temama kao što su dječje i adolescentne psihijatrije , psihološkim aspektima teškoćama u učenju , poremećaji govora i jezika , i obrazovne teorije .

Nakon diplomiranja ( Obrazovanje / Obrazovanje )
Nakon završetka školovanja su uglavnom aktivni u izvannastavnim obrazovnim institucijama , kao što su zajednice fakultetima ili centara za mlade . Također, mnogi se odlučuju za karijeru u obrazovanju odraslih, te su aktivni u različitim ustanovama , kao što su crkve, političkih stranaka ili udruga . Popularno područja djelovanja odgajatelja su i vrtići i staračkim domovima . Neki diplomanti specijalizirati u koje se bave osobama s invaliditetom i rad u posebnom obrazovanju . Neki pedagozi su vrlo ljut na sportu , a kasnije raditi u sportskim centrima i zabavne sadržaje . Mnogi pedagozi su također aktivni u savjetovališta , gdje su raspravljali među ostalim roditeljima o roditeljstvu . Neki nastavnici ostati nakon studija na sveučilištu i rada u istraživanju .

Izbor studija testu
Jeste li sigurni da je studiranje posebno obrazovanje je pravo za vas ? Naš izbor studija testa će vam pomoći pri odluci !
Paranoid

#832 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:@znači, paranoid je iz 115. Minhenske slavne, pa sad je meni jasmo zašto je on tako "jak na jeziku".

Ovi ne priželjkuju nove ratove, znam to sigurno, iz moje familije je bilo dosta onih koji su bili među ovima,među ljudima koji su morali da se brane kad su bili napadnuti.
Nemoj prerano donosit zaključke..
Great Cornholio

#833 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Paranoid wrote:
Great Cornholio wrote:@znači, paranoid je iz 115. Minhenske slavne, pa sad je meni jasmo zašto je on tako "jak na jeziku".

Nemoj prerano donosit zaključke..
Nemoj ni ti raspirivati mržnju, imamo je mi u BiH i previše, ne treba nam u tome pomoć sa strane.
Great Cornholio

#834 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Yug wrote: Nece Cornhelio uzet pare od nas dzaba se trudimo.On ti je stidan al svaka cast ako si spreman pomoci :)
Hoću ba, uzeću ja pare, pa ću za njih kupit' gorivo za tenkove :D
155_mm

#835 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

stvarno je tuzno citati na sta su salonci spali.
najbolja je prica kako je amerika stvorila srbima rs kao nekim saveznicima da oni cuvaju muslimane. pa to da ce srbi u bosni dobiti rezervat za srbovanje je bilo jasno od prvog dana rata. niko nikad nije ni planirao nestanak srba oz bosne to je vazilo samo za hrvatsku. cak sto vise srbi danas imaju dva rezervata za srbovanje zbog brckog a zimi kad zapada snijeg po istocnoj bosni i jedini prohodni put prema istocnoj hercegovini vodi preko gorazda imaju cak i tri rezervata. ovdje se stalno gusla o nekoj svetinji 51 - 49 pa odavno nije taj omjer nego je otprilike 51-24,5-24,5 a zimi kad zapada snijeg jos je sitnije. a red bi bio da kazemo da su se srbi zbog tih procenata odrekli prava na samoopredjeljenje. ja sto ga izpregovarase... hahah.
Paranoid

#836 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Yugo, iznio sam ti primjer i napomenuo da ova tema nema veze sa tvojim c/p objašnjenjima.

Cornholio, ne mogu ja raspirivat mržnju...mržnja postoji i o tome svjedoče hiljade stranica na ovom forumu.
Great Cornholio

#837 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Jah...
rokan

#838 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by rokan »

u prvih 20 sekundi klipa sve je rekao i dobili su tacno ono sto su trazili, s tim sto u federaciji ima i vise od 7-8 kantona koliko je on spominjao.

155_mm

#839 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

cuj ovo "tenkovi kod jedni municija kod drugih a nafta kod trecih" hahahahahhahahah
znaci tenkovi u tuzli idu samo na naftu iz katolickih i pravoslavnih skladista druga nafta ne dolazi u obzir odmah motor zariba. a ako natankas nafte iz energopetrolove pumpe odmah citav tenk eksplodira. jeben ovaj NATO sta sve moze uciniti. hahahahah

"ali granate su u mostaru" rece jedan vrlo ne upucen salonac jer jadan i nezna kakav je nacionalni sastav kasarne u mostaru.

svima je ocigledno omaklo da trenutno u vogosci ima gotovoih granata i repromaterijala za granate vise nego u svim ostalim skladistima OS BiH zajedno. hahahahaah
Blek Stena

#840 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Blek Stena »

Meni je velika utjeha to sto ovi stratezi i pobornici ratnih "rjesenja" u 90% slucajeva u stvari i ne zive u Bosni, a vjerovatno rata nisi ni vidili iako svi tvrde suprotno. Da znaju kako je provest jedan dan u rovu drugacije bi pricali.
madner

#841 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

155_mm wrote:cuj ovo "tenkovi kod jedni municija kod drugih a nafta kod trecih" hahahahahhahahah
znaci tenkovi u tuzli idu samo na naftu iz katolickih i pravoslavnih skladista druga nafta ne dolazi u obzir odmah motor zariba. a ako natankas nafte iz energopetrolove pumpe odmah citav tenk eksplodira. jeben ovaj NATO sta sve moze uciniti. hahahahah

"ali granate su u mostaru" rece jedan vrlo ne upucen salonac jer jadan i nezna kakav je nacionalni sastav kasarne u mostaru.

svima je ocigledno omaklo da trenutno u vogosci ima gotovoih granata i repromaterijala za granate vise nego u svim ostalim skladistima OS BiH zajedno. hahahahaah
Neka, pusti ljude da se tjese.
Objasnili su mi, potpuno je nemoguce jer ako ne potpise Borjana, nece niko u tim kasarnama ratovati. Malo ce gledat TV, malo slusat muziku, igrat karte i tako. Dok se seoske straze puskaraju.
Great Cornholio

#842 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Blek Stena wrote:Meni je velika utjeha to sto ovi stratezi i pobornici ratnih "rjesenja" u 90% slucajeva u stvari i ne zive u Bosni, a vjerovatno rata nisi ni vidili iako svi tvrde suprotno. Da znaju kako je provest jedan dan u rovu drugacije bi pricali.
Da, nije isto gledati Rambo filmove i nosit' druga kojemu je granata otkinula nogu.
Yug

#843 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Blek Stena wrote:Meni je velika utjeha to sto ovi stratezi i pobornici ratnih "rjesenja" u 90% slucajeva u stvari i ne zive u Bosni, a vjerovatno rata nisi ni vidili iako svi tvrde suprotno. Da znaju kako je provest jedan dan u rovu drugacije bi pricali.
a postoji i mogucnost da se pogine :-D
Great Cornholio

#844 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Yug wrote:
a postoji i mogucnost da se pogine :-D
A i da ostaneš bez ruku, nogu, da ostaneš slijep, gluh ili potpuno nepokretan.
madner

#845 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Ljudi, nije svrha rata da vi poginete za drzavu, nego da natjerate protivnika da on pogine.
Yug

#846 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

madner wrote:Ljudi, nije svrha rata da vi poginete za drzavu, nego da natjerate protivnika da on pogine.
Yebi ti to madner i tu pricu,a sta ako i braca zapucaju,pa mjesec dana postanu godine,bizii bolan sha ti je.Onolike njemacke divizije nisu ih protjerali i NDH,dji cemo sad mi.
dudlov

#847 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

Tuđim se kurcem gloginje uvijek mlate i mlatit će se.
Great Cornholio

#848 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

madner wrote:Ljudi, nije svrha rata da vi poginete za drzavu, nego da natjerate protivnika da on pogine.
Rat je besmisao, najveće zlo koje su ljudi izmislili, i čuh skoro jednu dobru definiciju rata, nekako ovako ide " U ratu se bore oni koji se između sebe ne poznaju, a mrze se, za one koji se poznaju međusobno i ne mrze se".
dudlov

#849 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

Ko jebe rat. Ja sam se ponovo rodio kad sam se 1994. vojske oslobodio. To mi nije bilo dosta pa odem i civilne zaštite se oslobodim, eto koliko je interesantno, čim se za dvije godine izgustiralo.
Yug

#850 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Image

Image
Locked