Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eno Hrvatima smo idealna grupa Kako me uvijek nasmiju kad citam index majko moja .. Kad se sjetim predasistencije Opekli se na Grckoj koju smo mi uzeli pa sad smo im bolji mi nego Grci
Dobro je sto je ovo probna grupa jer sumnjam da bi smo i alzir mogli nekako dobiti. Trebalo bi nam neko cudo. Gledajuci partiju protiv Argentine mnoge stvari ne stimaju.
Alzir,Iran,Svica i mozda Hrvatska su jedine ekipe koje mi mozemo dobit...bolje receno,trebali bi da mozemo dobit...sve ostalo..hmmm...nadam se da dabelo grijesim
Samo da je nekako izbjeci Njemacku, ako im uletimo u masinu, a oni ne staju do 94 minute, mogli bi nas napuniti do vrha. Zamisljam samo Avdiju kako svojim nesretnim pogledom prati njihove akcije. Svi ostali Brazil, Portugal, Holandija mogu nam dati 2,3 gola i smiriti ce se.
Naravno, ovo sve u slucaju da situacija ostane kakva jeste i Pape ne promijeni svoj "mind-set" u smislu taktike.
Svi hvale Japan i Juznu Koreju, posebno 'Shogune' a ne znam kako te ekipe deveraju s visokim igracima protivnickih timova, tipa recimo Dzeko? Prije je Japan imao samo jednog igraca malo viseg, onog stopera smijesne frizure, ostali - k'o Aguero!
avantgarde wrote:Alzir,Iran,Svica i mozda Hrvatska su jedine ekipe koje mi mozemo dobit...bolje receno,trebali bi da mozemo dobit...sve ostalo..hmmm...nadam se da dabelo grijesim
Itakoto wrote:Svaki dan kuknjava kako cemo zavrsiti u tom special potu. Mislim da se vecina slaze da FIFA cini (i cinit ce) koliko moze kako bi jedna od "manje vaznih" evropskih drzavica (HR, BiH, GR) zavrsile u tom potu. Ali mi ovo ponavljanje i kukanje od pojedinaca stvarno ide na zivce. Dobro je momci, procitali smo sto pisete. Sada odmorite malo ili promijenite plocu. Kuku nama ako nas stvarno izvuku. Ko ce vas tek onda slusati odnosno citati!?
naravno da ne treba kukati pa i da završimo u tom specijalnom potu,nego malo nervira taj kabadahijski odnos fife i uefe sa stalnim izmišljanjima pravila kako kome odgovara.ako je praksa bila da u taj pot ide najslabije plasirani,zašto to nije bilo i ovaj put.zašto ovaj princip nije poštovan na izvlačenju baraža?po meni bi i za baraž trebali svi u isti bubanj pa ko koga izvuče,a ne ovako da oni bolji budu nagrađeni što su podbacili u kvalifikacijama,a oni koji su dali više od maksimuma i kao lošije rangirani više pokazali budu kažnjeni dirigovanim žrijebom i dobivanjem težih protivnika.
avantgarde wrote:Alzir,Iran,Svica i mozda Hrvatska su jedine ekipe koje mi mozemo dobit...bolje receno,trebali bi da mozemo dobit...sve ostalo..hmmm...nadam se da dabelo grijesim
ma sve ...samo ne Hrvati
iz nama dobro poznatih razloga
Hrvati na svjetskom? Bring it on ! Kad se igraju kvalifikacije onda je problem onda vise strahujes od nereda nego od rezultata, ali U Brazilu bi ih bas volio.
Alžir smo vec jednom dobili na oranici. Belgija nam je redovno musterija, ljudi su jednostavno precijenjeni. A Meksiko, iako nam ne leze, trenutno nisu u formi, jedva se provukli kroz baraz, bili iza kostarike i hondurasa. Mislim da bi se ta probna grupa mogla proc.
Slo Burner wrote:
Hrvati na svjetskom? Bring it on ! Kad se igraju kvalifikacije onda je problem onda vise strahujes od nereda nego od rezultata, ali U Brazilu bi ih bas volio.
Slo Burner wrote:
Hoćemo li u taj drugi/special pot ili ne, čini mi se da će to biti ne bitno.
Naime, kakve smo ...... sreće, ako nas izvuku u taj već čuveni pot, onda nam ne gine Brazil, Holandija i Japan/USA.
Ako kojim slučajem nas ne izvuku, a izvuku recimo Holandiju ili Francusku u "taj" pot, onda ćemo sigurno mi opet iz evropskog šešira biti izvučeni sa pomenutom ekipom + Barzilom/Argentinom + USA.
Naravno da bi volio da se takvo nešto ne desi.
U odnosu na nas, Hrvatska koja se plasirala na SP (kakvom igrom?!, ne bi to komentarisao) će dobiti znatno lakšu grupu.
Sve u svemu, nastojati biti opušten sutra, jer ne treba zaboraviti da smo do neki dan grizli nokte več punih 10 godina kako bi se plasirali na veliko takmičenje.
Mene , pored ovog sutra, zanima i kako ćemo odraditi pripreme, tj. onih mjesec dana pred prvenstvo... jer fizička sprema nam mora biti na nivou i puno bolja nego u kval. valjda će Pape naći dobrog kondicionog trenera, jer takvog trenutno u str. štabu nemamo. Ako to bude uredu, mi možemo igrati sa svim afrikancima, azijatima, ovim iz centralne i sjeverne amerike ravnopravno.
al više i probna izvlačenja... koja im je svrha uopšte... da se provjeri kako poboljšati muljanje na pravom izvlačenju?
Dobili smo grupu koja nam sad treba služiti kao "standard ispod kojeg se ne ide", i sutra će nam 90% doći gora grupa i onda ćemo kukati za probnom grupom